Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Οι δύσκολες βραδιές που θα συνεχιστούν για τον ΠΑΟΚ…

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Την περασμένη εβδομάδα σε ένα blog μου έβγαλα… αγανάκτηση για το ότι στην Ελλάδα ΚΑΜΙΑ ομάδα δεν ξεκίνησε ιδανικά, ΚΑΜΙΑ ομάδα δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο, όλοι έχουν τα αναμενόμενα προβλήματα του ξεκινήματος, αλλά… ΟΛΟΙ στρέφουν την κριτική τους ΜΟΝΟ στον ΠΑΟΚ! Έγραφα ότι… «πουλάει η κριτική στον ΠΑΟΚ και η προφύλαξη ή υπερβολή στην θετική προβολή των άλλων».

Τώρα που πέρασαν οι ημέρες και όλοι κατάλαβαν – με παραδείγματα και γεγονότα- τι ακριβώς συμβαίνει με τη διαφορετική κριτική και παρουσίαση της κατάστασης,   νομίζω ότι πρέπει να αφήσουμε στην άκρη όλους τους άλλους και τις συγκρίσεις και να επικεντρώσουμε στον ΠΑΟΚ.

Ούτε ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε στο ξεκίνημα της σεζόν να φθάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Δεν θα έπρεπε κιόλας. Αλλά…

Διαφωνώ ότι στις νίκες πρέπει να μένουν όλα στην άκρη με βάση τη λογική ότι… το αποτέλεσμα μετράει και αφού αυτό ήρθε… πάμε παρακάτω. Δεν είναι έτσι.  Για να πάρεις το αποτέλεσμα πρέπει να παίξεις όσο καλύτερα γίνεται και έτσι να αυξάνεις κάθε φορά τις πιθανότητες να κερδίσεις. Το κακό με τον ΠΑΟΚ αυτή την εποχή είναι ότι… (όπως εγώ το βλέπω) θα αργήσει να παίξει καλά και σωστά. Εξηγούμαι…

Εκτιμώ ότι το ταβάνι αυτής της ομάδας, τη δεδομένη αρχική περίοδο της χρονιάς, είναι εμφανίσεις όπως αυτή στην Κροατία. Εκεί ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός και ισορροπημένος. Εκεί στην Κροατία για τον ΠΑΟΚ έπαιζε ο Ελ Καντουρί. Στο δικό μου μυαλό λοιπόν υπάρχει η σκέψη ότι ο ΠΑΟΚ χωρίς τον Μαροκινό, ΔΕΝ μπορεί αυτή την αρχική περίοδο να ξαναπιάσει το ταβάνι του. Μπορεί να κάνω λάθος (και μακάρι) αλλά… δεν πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να καλύψει αυτό το κενό με έναν παίκτη που είχε τον πιο σημαντικό ρόλο στο κυριαρχικό και  συνδυαστικό ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει ο  Λουτσέσκου. (Ας μην επιστρέψουμε τώρα στο ότι είναι απαράδεκτο για τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να καλύψει το κενό ενός… Ελ Καντουρί. Αυτά έχουν γραφθεί πολλές φορές).

Σήμερα έμαθα ότι ο Ελ Καντουρί ΔΕΝ πρόκειται να παίξει ούτε με την ΑΕΚ, ούτε με τη Σλόβαν, ούτε με τον ΟΦΗ. Άρα (στο δικό μου μυαλό) οι δύσκολες βραδιές τύπου , ΠΑΣ, Γιβραλτάρ και Τρίπολης  θα συνεχιστούν για καιρό ακόμη… Μπορεί ο ΠΑΟΚ να κερδίσει όλα αυτά τα ματς με… μισό μηδέν και καλύτερό του παίκτη τον  Πασχαλάκη; Όχι. Δεν μπορεί γιατί πολύ απλά με τον ΠΑΣ έχασε! Άρα στην ερώτηση δεν απαντάμε υποθετικά. Δεν υπάρχει υπόθεση. Ζήσαμε ένα οδυνηρό γεγονός που σαφώς  μπορεί να επαναληφθεί.

Η δοκιμασία θα είναι μεγάλη και για τις επόμενες δύο εβδομάδες, για μία ομάδα που έτσι και αλλιώς υποφέρει μεσοεπιθετικά, αλλά όταν λείπει ο Ελ Καντουρί και μαζί ο Ζίβκοβιτς, τότε η κατάσταση γίνεται δραματική. Και σε φάση επίθεσης και σε φάση άμυνας με τον ΠΑΟΚ να μην πιέζει ψηλά, να μην κλέβει και γενικά να είναι πολύ κακός στο κομμάτι πρέσινγκ που πάντα δίνει λύσεις… (Το ταβάνι του ΠΑΟΚ θα ήταν λίγο ψηλότερο και με τον Ολιβέιρα, στον οποίο έχτιζε ο Λουτσέσκου).

Άρα… Η δοκιμασία θα συνεχιστεί και μακάρι από Οκτώβριο που θα μπουν όλοι, να δούμε το κάτι διαφορετικό. Τις καλές εμφανίσεις δηλαδή που θα αυξάνουν τις πιθανότητες νίκης. Μακάρι τότε να είναι καλά και ο Ίνγκασον που έκανε σοβαρότατη επέμβαση στον χόνδρο και κανείς δεν ξέρει πώς θα επιστρέψει, έτσι ώστε ο ΠΑΟΚ να βελτιωθεί και στα στημένα που αποτελούν πολύ-πολύ σημαντικό κομμάτι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Αυτά τώρα κρατάνε όρθιο τον Ολυμπιακό…

* Και κάτι εξωαγωνιστικό… Στο ξεκίνημα της χρονιάς στην Ελλάδα, έρχεται πάντα εκείνη η μία στιγμή που το παρασκήνιο αρχίζει να δρα με στόχο τον επηρεασμό των διαιτητών μέσα από τη διαδικασία των αφόρητων πιέσεων που ασκούνται. Ξέρει το παρασκήνιο ότι ο Έλληνας διαιτητής είναι ευάλωτος και κάπως έτσι πιάνουν δουλειά οι… περίεργοι.  Ήρθε η μέρα και έχουμε ήδη τις πρώτες δημόσιες απειλές! Ανυπομονώ για το πώς όλοι οι άλλοι (και ο ΠΑΟΚ φυσικά) θα αντιδράσουν και πώς θα διαχειριστούν αυτή την κατάσταση… Γιατί το πρωτάθλημά μας έχει ξεκινήσει με ωραίο τρόπο, αλλά είναι 100% βέβαιο ότι θα επιχειρήσουν να το χαλάσουν.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ