Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αντελίνο Βιεϊρίνια, καριέρα γεμάτη από ΠΑΟΚ

250 συμμετοχές με τον Δικέφαλο στο στήθος για τον Πορτογάλο άσο.

PAOK24

Αντελίνο Βιεϊρίνια, καριέρα γεμάτη από ΠΑΟΚ

Έχει συνδέσει το όνομά του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια. Η παρουσία του και μόνο στα αποδυτήρια της ομάδας γεμίζει με αυτοπεποίθηση τους συμπαίκτες του, αλλά και τους οπαδούς της ομάδας. Ήρθε σαν δανεικός, αλλά η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε η Θεσσαλονική και ο ΠΑΟΚ να γίνουν το σπίτι του. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια στο παιχνίδι της Τρίπολης συμπλήρωσε 250 στα ασπρόμαυρα και είμαστε βέβαιοι πως έχει την όρεξη για να προσφέρει και άλλες χαρές και συγκινήσεις σε όλους μας.

Το 2008 ο Φερνάντο Σάντος εισηγήθηκε την απόκτησή του ως δανεικός από την Πόρτο. Η παρουσία του στον Δικέφαλο δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς στο ντέρμπι με τον Άρη, ο Βιτόλο κάνοντας ένα αντιαθλητικό μαρκάρισμα τον τραυματίζει σοβαρά με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου 5 μήνες. Επέστρεψε και ξεδίπλωσε κάποιες από τις αρετές του μετρώντας συνολικά στη χρονιά 21 συμμετοχές πετυχαίνοντας ένα γκολ και μία ασίστ.

Την επόμενη χρονιά οι ασπρόμαυροι τον αποκτούν με κανονική μεταγραφή και ο Πορτογάλος εξτρέμ αρχίζει να γίνεται καθοριστικός για την ομάδα του Σάντος. Ο Αντρέ καταγράφει εκείνη τη σεζόν 38 συμμετοχές σημειώνοντας και 7 γκολ ενώ είχε και 9 ασίστ.

Η τρίτη χρονιά με τα ασπρόμαυρα ήταν και η καλύτερη από όλες τις πλευρές στην καριέρα του μέχρι εκείνη τη στιγμή, καθώς στην ατομική στατιστική του είχε διψήφιο αριθμό γκολ και ασίστ. Πιο συγκεκριμένα αγωνίστηκε σε 47 παιχνίδια έχοντας 11 γκολ και 10 ασίστ.

Τη χρονιά 2011-12 θα μπει μία άνω τελεία στη σχέση λατρείας του ΠΑΟΚ με τον Βιεϊρίνια. Η χρονιά θα ξεκινήσει ιδανικά για τον Πορτογάλο έχοντας σε 23 συμμετοχές 9 γκολ και 5 ασίστ, αλλά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Δικέφαλος του Βορρά θα αναγκάσουν τους ιθύνοντες της ομάδας να αποδεχτούν την πρόταση για την αγορά του από τη Βόλφσμπουργκ. Η πρόταση των Γερμανών έφτανε τα 4,5 εκατομμύρια, με τον Πορτογάλο να αποχαιρετά τον ΠΑΟΚ και να δηλώνει χαρούμενος που τα χρήματα από τη μεταγραφή του θα βοηθήσουν την ομάδα.

Από τη στιγμή που ο Ιβάν Σαββίδης ανέλαβε την ομάδα σχεδόν κάθε καλοκαίρι το όνομα του Βιεϊρίνια βρισκόταν στα χείλη όλων για μία πιθανή επιστροφή του. Αυτή η στιγμή έφτασε την τελευταία μέρα των μεταγραφών το 2017. Ο Πορτογάλος επέστρεψε σπίτι του όπως είπε και δήλωνε με κάθε ευκαιρία ότι στόχος του είναι να κατακτήσει όσους περισσότερους τίτλους με τον ΠΑΟΚ μπορεί.

Από αγωνιστικής πλεύρας ο Αντρέ μέτρησε 29 συμμετοχές με 2 γκολ και 7 ασίστ. Το δεύτερο γκολ που σημείωσε εκείνη τη χρονιά ήταν εναντίον της ΑΕΚ στον τελικό κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, που άνοιξε και το δρόμο για την κατάκτηση εκείνου του τροπαίου.

Τη σεζόν του αήττητου πρωταθλήματος και ενώ έχουν συμβεί την προηγούμενη χρονιά τα πάντα ώστε ο ΠΑΟΚ να μην κατακτήσει τον τίτλο, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ υλοποιεί τη δέσμευσή του και με τις εμφανίσεις και τα γκολ του παίζει καθοριστικό ρόλο στο να στεφθεί ο Δικέφαλος πρωταθλητής. Γκολ όπως η απευθείας εκτέλεση φάουλ με τη Τρίπολη, αλλά κυρίως η γκολάρα με τον Παναιτωλικό θα βάλουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του.

Σε 37 ματς σημειώνει 6 γκολ και μοιράζει 4 ασίστ. Μελανό σημείο σε αυτή τη μαγική χρονιά, ο σοβαρός τραυματισμός του στο παιχνίδι με τη ΑΕΛ. Στη φιέστα του πρωταθλήματος αν και τραυματίας θα μπει ως αλλαγή στις καθυστερήσεις, με τη κατάμεστη Τούμπα να φωνάζει το όνομά του ρυθμικά και τον ίδιο να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Επιστρέφοντας στους αγωνιστικούς χώρους μετά τη ρήξη χιαστών τη σεζόν 2019-20 αγωνίζεται σε 23 παιχνίδια με 6 γκολ και 3 ασίστ. Την περσινή χρονιά κατέγραψε 25 συμμετοχές με 5 γκολ, αλλά και μία ασίστ.

250 παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, στα περισσότερα από αυτά με το περιβραχιόνιο στο χέρι ο Αντελίνο Βιεϊρίνια αποτελεί χωρίς αμφιβολία ένα από τα σύμβολα της ομάδας. Παίκτης ορόσημο για την ιστορία του συλλόγου, ένας ποδοσφαιριστής που πήρε, αλλά και έδωσε πολλά στον Δικέφαλο. Όσο θα φοράει τα ασπρόμαυρα είναι δεδομένο πως θα προσφέρει ότι έχει και δεν έχει και ευχή όλων μας είναι να μην έχει μπει ακόμα τελεία στα κατορθώματα που έχει πετύχει με τον ΠΑΟΚ…

Του Βαγγέλη Πάνου …

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κεντρικό πρόσωπο ο Γιώργος Σαββίδης (pics)

Χαμόγελα ξανά για όλη την οικογένεια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μία ημέρα μετά τα γενέθλια του Ιβάν Σαββίδη, ο γιος του, Γιώργος είναι αυτός που βρίσκεται στο επίκεντρο.

Ο Γιώργος Σαββίδης γιορτάζει τα δικά του γενέθλια σήμερα και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έστειλε τις δικές της ευχές, μέσα από τα social media της, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται στον Γιώργο Σαββίδη υγεία, χαρές, ευτυχία και στιγμές μεγάλης υπερηφάνειας με τον ΠΑΟΚ!".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν αλλάζει… στέγη ο Κουλιεράκης

Σημαντική στιγμή για τον νεαρό στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Διανύει μία γεμάτη σεζόν σε όλα τα επίπεδα και συνεχώς, βλέπει όλο και περισσότερα βλέμματα να στρέφονται επάνω του.

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης από τη δική του μεριά, έχει στραμμένη την προσοχή του στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις και την ίδια στιγμή, έδωσε τα χέρια με το μανατζερικό γραφείο που τον εκπροσωπεί, με φόντο την ανανέωση της συνεργασίας τους.

"Με μεγάλη χαρά και βαθιά αίσθηση ευθύνης, ανακοινώνουμε την ανανέωση της συνεργασίας μας με τον Έλληνα διεθνή κεντρικό αμυντικό του @paok_fc , Κωνσταντίνο Κουλιεράκη @konstantinos_koulierakis.

Ο Κωνσταντίνος δεν ξεχωρίζει μόνο για το μοναδικό του ταλέντο, αλλά για το ήθος και την προσωπικότητά του, που τον καθιστούν πραγματικό παράδειγμα προς μίμηση.

Εμείς, στην PROSPORT, είμαστε περήφανοι που θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό του, υποστηρίζοντας κάθε του βήμα και προσφέροντας τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε να χαράξουμε μαζί μια λαμπρή πορεία στο μέλλον", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Prosport Ltd. (@prosport_gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Επιστροφές ενόψει ΠΑΟΚ

Παίρνει τις αποφάσεις του ο Φατίχ Τερίμ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως ο ΠΑΟΚ, έτσι και ο Παναθηναϊκός ανεβάζει στροφές με φόντο το ντέρμπι της Κυριακής (18:00).

Πλέον, ο Φατίχ Τερίμ έχει στη διάθεσή τους και τους διεθνείς, που επέστρεψαν στην Αθήνα και ξεκίνησαν τη δουλειά.

Χθες, ακολούθησαν αποθεραπεία οι Μπακασέτας, Ιωαννίδης, Ζέκα, Ακαϊντίν, ενώ οι Μάγκνουσον και Πάλμερ – Μπράουν έκαναν το δικό τους πρόγραμμα, καθώς αμφώτεροι παραμένουν στα... pits.

Σήμερα αναμένεται να μπουν στο πρόγραμμα και οι Σπόραρ, Τσέριν και Βέρμπιτς, με τον Τερίμ να καταλήγει στις τελικές του επιλογές ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ