Connect with us
Banner Image Banner Image

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Tο σχόλιο της ημέρας

Τα αγωνιστικά και η προετοιμασία για την επόμενη χρονιά

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Tο σχόλιο της ημέρας

Όλοι πλέον έχουν καταλάβει πόσο δύσκολη περίοδο διανύει ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ που δοκιμάζεται σε κάθε γήπεδο στο οποίο αγωνίζεται. Όλα δείχνουν ότι αυτή η δοκιμασία θα συνεχιστεί και στα προσεχή παιχνίδια.

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι καλά γιατί έχει ποιοτική, αλλά πλέον και ποσοτική αδυναμία στους μεσοεπιθετικούς του, γιατί λείπουν σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Ελ Καντουρί, ο Ίνγκασον, ο Κρέσπο, τελευταία και ο Βιεϊρίνια, όπως και ο Ολιβέιρα , γιατί απέκτησε τρεις παίκτες αργά , οι οποίοι όμως εξ ανάγκης παίζουν ήδη βασικοί και τέλος γιατί… ειδικά το τελευταίο διάστημα υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση και με τα δύσκολα-αλλεπάλληλα ταξίδια.

Κόντρα στην ΑΕΚ ακολουθεί ένα ντέρμπι, με ομάδα που έχει την ποιότητα μπροστά να τιμωρήσει τον ΠΑΟΚ αν οι ασπρόμαυροι δώσουν και σε αυτούς, τις πολλές φάσεις που δίνουν με κάθε τρόπο, σε κάθε έναν από τους τελευταίους αντιπάλους.

Σήμερα η είδηση που διαβάσετε από το PAOK24 αφορούσε την επέκταση συμβολαίου του Λευτέρη Λύρατζη. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τις ανανεώσεις από τον νεαρό μπακ, που είχε κάνει την αρχή στα συμβόλαια και σε μία άλλη πολύ κρίσιμη περίοδο. Ήταν τον χειμώνα του 2018, τότε που ο ΠΑΟΚ ήξερε ότι έχει εξαιρετική φουρνιά νεαρών παικτών (κυρίως τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2000) αλλά ΔΕΝ μπορούσε να τους πείσει να ανανεώσουν γιατί υπήρχε η αίσθηση ότι δεν υπολογίζονταν για τους μεγάλους. Έπρεπε να γίνει η αρχή για να υπάρξει και συνέχεια. Και τότε, ο αρχηγός της ομάδας ο Λύρατζης υπέγραψε πρώτος και έτσι σιγά-σιγά όλοι παρέμειναν, ακολουθώντας το δικό του παράδειγμα. Και τώρα ο Λύρατζης είναι ο πρώτος μεταξύ των 17 που θα απασχολήσουν ενόψει του επόμενου καλοκαιριού. Τώρα δεν τίθεται θέμα να ακολουθήσουν οι άλλοι τον Λύρτατζη. Το θέμα είναι ποιους και πότε ο ΠΑΟΚ θα βάλει στη σειρά πίσω από τον Λύρατζη.

Θυμίζουμε ότι είναι: Πασχαλάκης, Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Μπαλωμένος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Κρέσπο, Ροντρίγκο, Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας, Καγκάβα, Σβααμπ (έχει μία οψιόν), Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ, αλλά και οι δανεικοί Σίντκλεί, Άκπομ, Μιτρίτσα.

Πάρα πολλά και σύνθετα ζητήματα που χρειάζεται διαφορετική διαχείριση και προσέγγιση.

Ο Λουτσέσκου πήρε την απόφαση και εισηγήθηκε για τον Λύρατζη, όλα δείχνουν ότι ο προπονητής που έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024 θα έχει και τον πιο σημαντικό ρόλο στο χτίσιμο της επόμενης ομάδας. Λέει συνέχεια ότι… «είμαστε στην αρχή της αρχής» και προφανώς εννοεί ότι τώρα ξεκίνησε το χτίσιμο της νέας φιλοσοφίας και νοοτροπίας, αλλά μέσα στη χρονιά θα μπουν οι βάσεις και για την επόμενη ομάδα που αναγκαστικά θα έχει πολλές αλλαγές προσώπων.

Σε ανύποπτο χρόνο ο προπονητής του ΠΑΟΚ είχε δηλώσει ότι κατά βάση οι ανανεώσεις θα τον απασχολήσουν μετά τον χειμώνα, ενώ θεωρεί ότι σε αυτή την τελευταία τους χρονιά οι παίκτες της ομάδας θα δώσουν το κάτι παραπάνω για να διεκδικήσουν και με αυτό τον τρόπο ένα καλύτερο συμβόλαιο.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ισπανός elite στο ντέρμπι

Ο “εκλεκτός” για το ματς της Κυριακής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αντίστροφη μέτρηση για τη 10η αγωνιστική της Stoiximan Super League έχει ξεκινήσει και σήμερα έγιναν γνωστοί οι ορισμοί των διαιτητών.

Στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό ορίστηκε ο Ισπανός Χοσέ Μαρία Σάντσεθ Μαρτίνεθ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του, Ραούλ Καμπανιέρο και Χουάν Χοσέ Λόπεθ Μιρ, ενώ ο Χρήστος Βεργέτης θα είναι τέταρτος.

Στο VAR, επικεφαλής ορίστηκε ο Αλεχάνδρο Μουνίθ, με βοηθό (AVAR) τον Ρούμπεν Άβαλος Μπαρέρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

K19: Μάχη πρόκρισης στην Τούμπα

Ομάδα και κόσμος μαζί για το επόμενο βήμα στο Youth League!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το πρώτο βήμα πρόκρισης έγινε στο Μόσταρ για την Κ19 και σήμερα οι "ασπρόμαυροι" θέλουν να "τσεκάρουν" το εισιτήριο για την Round 3 του Youth League.

Μετά τη νίκη με 3-1 επί της Βοσνίας, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Ζρίνσκι στον επαναληπτικό του Β’ Γύρου του Domestic Champions Path, με την ομάδα του Ομάρ Ελ Καντουρί να περιμένει και τον κόσμο στο πλευρό της.

Για το εν λόγω παιχνίδι, τα εισιτήρια πωλούνται ήδη στην συμβολική τιμή του 1 € για τις θύρες 1, 2 και 3, με την ομάδα να περιμένει τον κόσμο στο γήπεδο, για να πανηγυρίσουν μαζί την πρόκριση.

Στο πρώτο παιχνίδι, η Ζρίνσκι ήταν αυτή που προηγήθηκε, αλλά ο ΠΑΟΚ έκανε την ανατροπή με γκολ των Σούβλατζη, Μπέρδου και Αρετή κι από εκεί και πέρα, εφόσον προκριθεί στον 3o γύρο, ο "Δικέφαλος" θα βρει απέναντί του είτε την Χόφενχαϊμ, είτε την Στρούμιτσα.

Οι αγώνες του 3ου γύρου θα διεξαχθούν στις 25/11 και 9/12, με τον ΠΑΟΚ να έχει και πάλι τη ρεβάνς στην Θεσσαλονίκη, ενώ οι αγώνες είναι διπλοί και νοκ-άουτ.

Η Κ19 έκλεισε την προετοιμασία της χθες στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής και στη συνέχεια ο Ομάρ Ελ Καντουρί και οι συνεργάτες του ανακοίνωσαν την αποστολή: Νικολαϊδης, Μανασίδης, Μπελερής, Αρετής, Αυγητίδης, Κώστογλου, Μπέρδος, Κάνιος, Κυριαζίδης, Ψυρούκης, Κοσίδης, Μίσχος, Σούβλατζης, Ματέρα, Παπαδόπουλος, Χαλδέζος, Φλώρος, Γκιόκα.

Η εν λόγω αναμέτρηση θα μεταδοθεί ζωντανά και τηλεοπτικά μέσα από το Magenta Sport 2, ενώ όπως σημειώνουν κι από πλευράς ΠΑΟΚ, σύμφωνα με απόφαση της UEFA θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 30χρονου ποδοσφαιριστή της Τενερίφης Χεσούς ντε Μιγκέλ Αλαμέντα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επιστροφή και αποφάσεις

Ανεβαίνουν οι ρυθμοί – Τα δεδομένα για Λίσι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά από μία ημέρα αποφόρτισης, ο Αλέσιο Λίσι και οι παίκτες του επιστρέφουν σήμερα στο γήπεδο και η προσοχή όλων στρέφεται στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί.

Ο ΠΑΟΚ θα βρει απέναντί του, τους Πειραιώτες, το βράδυ της Κυριακής (21:00) σε ένα ντέρμπι υψηλών απαιτήσεων, που θα είναι και το τελευταίο παιχνίδι πριν από τη νέα διακοπή, για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων.

Σε αυτή τη φάση, ο Ιταλός προπονητής του ΠΑΟΚ καλείται να πάρει τις οριστικές του αποφάσεις για την ενδεκάδα που θα παρατάξει την Κυριακή, με τον Λίσι να έχει πολλές και σημαντικές απουσίες.

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό εκτός είναι δεδομένα ο Τζόντζο Κένι, που αποβλήθηκε στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ την ίδια στιγμή, ο Λίσι δε θα έχει στη διάθεσή του και τους Μιχαηλίδη, Πέλκα, Άλι, Παβλένκα, Μεϊτέ και Τσάλοφ, ενώ -δεδομένα- εκτός θα είναι και ο Τάισον.

Ερωτηματικό υπάρχει και για τον Λουσέ, που "έτρεξε" τις τελευταίες ημέρες για να είναι έτοιμος, αλλά συνεχίζει το ατομικό του, με τον Ιταλό προπονητή να παίρνει τις αποφάσεις του, με φόντο ένα δύσκολο ντέρμπι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ