Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Να εφαρμόσουμε το δικό μας τρόπο παιχνιδιού κόντρα στην ΑΕΚ” (vid)

Οι δηλώσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου για το ντέρμπι με την ΑΕΚ που έρχεται

PAOK24

“Να εφαρμόσουμε το δικό μας τρόπο παιχνιδιού κόντρα στην ΑΕΚ” (vid)

O προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για τον αγώνα με την ΑΕΚ που έρχεται, τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, τον τραυματισμό του Βιεϊρίνια και την αποτελεσματικότητα της ομάδας στις εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα των καναλιών Novasports:

Για τα συνεχόμενα ματς του ΠΑΟΚ:

«Είναι κομμάτι της διαδικασίας, δεν θα είχαμε το μεσοβδόμαδο ευρωπαϊκό παιχνίδι αν δεν είχαμε καταφέρει να περάσουμε στους ομίλους του Conference League, οπότε είμαστε χαρούμενοι για αυτό. Θέλουμε να έχουμε τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, για να μπορέσουμε να κάνουμε μια καλή πορεία. Είναι θετικό και για τους ποδοσφαιριστές, γιατί έχουν όλοι την ευκαιρία να αγωνίζονται. Είναι κομμάτι της δουλειάς μας».

Για το αν εστιάζει στο αγωνιστικό ή στο πνευματικό κομμάτι:

«Η αλήθεια είναι ότι είναι μια δύσκολη κατάσταση, έχουμε την ευκαιρία μετά τα παιχνίδια να δουλέψουμε με τους ποδοσφαιριστές που δεν πήραν αρκετό χρόνο συμμετοχής και να δουλέψουμε σε πολλά θέματα οργάνωσης και τακτικής, από εκεί και πέρα οι παίκτες που αγωνίζονται στα ματς έχουμε ως πρωταρχικό στόχο να υπάρξει πλήρης αποκατάστασή τους τόσο πνευματικά όσο και σωματικά. Ουσιαστικά γίνεται μια μίξη των τρόπων που χρησιμοποιούμε για να προετοιμάσουμε το παιχνίδι. Σε αυτό αφοσιωνόμαστε».

Για το πώς προσεγγίζει τους αγώνες:

«Νομίζω πώς δεν είμαστε μια ομάδα που έχει την τάση να προσαρμόζεται στο στιλ του αντιπάλου, είναι φυσιολογικό από την άλλη να ξέρεις τον τρόπο του αντιπάλου. Εμείς προσπαθούμε να εφαρμόσουμε έναν τρόπο παιχνιδιού και ξέρουμε ότι καμία φορά μπορεί να μην λειτουργεί όπως θέλουμε, αλλά από εκεί και πέρα πάντα στο δικό μας πλάνο είναι να αντιδράσουμε και να βρούμε ένα διαφορετικό πλάνο για να κερδίσουμε τα παιχνίδια».

Για τον Βιεϊρίνια:

«Δυστυχώς δεν θα βρίσκεται στα πλάνα μας. Υποφέρει από ένα διάστρεμμα στην ποδοκνημική, προσπαθήσαμε χθες, αλλά δεν θα είναι διαθέσιμος, θα κάνει την προσπάθειά του για το επόμενο παιχνίδι και ελπίζω να είναι μαζί μας στο παιχνίδι με την Σλόβαν».

Για το ντέρμπι με την ΑΕΚ:

«Δεν μπορώ σαν αντίπαλος προπονητής να εκφράσω δημόσια τη γνώμη μου για την αντίπαλη ομάδα. Μπορώ να σας πω ότι έχοντας μια σειρά συνεχόμενων παιχνιδιών, φτάνεις σε ένα σημείο που απλά σκέφτεσαι ότι είναι ένα ακόμη παιχνίδι στη σειρά. Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι που φέρνει διαφορετικά συναισθήματα, αλλά στο τέλος καταλήγεις να σκέφτεσαι ότι είναι απλά ένα παιχνίδι μέσα στην σειρά αγώνων που έχεις να ακολουθήσεις. Η σημαντικότητα του παιχνιδιού είναι η ίδια με την σημαντικότητα που είχε το ματς στο Γιβραλτάρ, ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσουμε γιατί δεν θέλαμε να χάσουμε πόντους ξεκινώντας τα ευρωπαϊκά μας παιχνίδια, το παιχνίδι με την Τρίπολη ήταν σημαντικό, όπως σημαντικό ήταν και το ματς με τον Παναιτωλικό, έτσι το ίδιο σημαντικό για τους τρεις βαθμούς είναι και το επόμενο παιχνίδι. Αφού αναλύσαμε την σημαντικότητα του παιχνιδιού, αν ακούσεις τον κόσμο και γενικότερα τον ρυθμό που υπάρχει στην πόλη γεννούνται πολύ ωραία συναισθήματα για αυτό το παιχνίδι, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διαχειριστούμε σωστά αυτά τα συναισθήματα, για το κίνητρο δεν χρειάζεται να μιλήσουμε είναι ένα απαραίτητο κομμάτι όταν μιλάμε για τέτοια παιχνίδια».

Για την αποτελεσματικότητα του ΠΑΟΚ στα εκτός έδρας ματς:

«Είναι σημαντικό να κερδίζεις τα εκτός έδρας παιχνίδια, το ίδιο σημαντικό είναι να κερδίζεις και τα ματς στην έδρα σου. Η Τούμπα είναι κάτι μοναδικό για εμάς, εγώ σαν προπονητής είχα 30 παιχνίδια στα οποία είχα κερδίσει τα 29 και έχασα ένα ματς, αυτό με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ελπίζω να ήταν και η τελευταία ήττα και να συνεχίσουμε να κερδίζουμε και στην έδρα μας και εκτός, θα είναι το ιδανικό για εμάς».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η πρωτιά του ΠΑΟΚ στη «στρατολόγηση» νεαρών παικτών

Τι δείχνουν τα στοιχεία του CIES για τις επιλογές των «ασπρόμαυρων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

O ΠΑΟΚ είναι ο σύλλογος της Super League με το χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας απόκτησης παικτών τις τελευταίες δέκα μεταγραφικές περιόδους (Ιούλιος 2019 έως σήμερα).

Αυτό αναφέρεται στην τελευταία έκθεση του CIES Football Observatory (Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ), που κατατάσσει σχεδόν 800 συλλόγους από 48 πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με τη μέση ηλικία απόκτησης των παικτών της πρώτης ομάδας από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο Δικέφαλος έχει την πρωτιά στην εγχώρια λίστα με το μ.ο όρος ηλικίας απόκτησης παικτών από το 2019 έως σήμερα να κυμαίνεται στα 26,12 έτη.

Η κατάταξη από το 2019 έως σήμερα:

1. ΠΑΟΚ 26.12 μέσος όρος ηλικίας απόκτησης παικτών

2. ΠΑΣ Γιάννινα 26.26

3. Πανσεραϊκός 26.31

4. Αστέρας Τρίπολης 26.46

5. ΑΕΚ 26.52

6. Ολυμπιακός 26.52

7. ΟΦΗ 26.66

8. Βόλος 26.69

9. Παναιτωλικός 27.48

10. Άρης 27.51

11. Ατρόμητος 27.58

12. Παναθηναϊκός 27.59

13. Λαμία 28.62

14. Κηφισιά -

https://twitter.com/CIES_Football/status/1773002045101904201?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1773002045101904201%7Ctwgr%5Eac1aa3c98b6bb9c57b8f8ed7754b1f71e8da1eb4%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.amna.gr%2Fsport%2Farticle%2F807346%2FCIES-PAOK---i-omada-tis-Super-League-pou-stratologei-tous-pio-neous-paiktes-ps

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαμαρντασβίλι: «Ήξερα που θα σουτάρει το πέναλτι ο Μπακασέτας»

Πώς κατάφερε να «διαβάσει» την επιλογή του αρχηγού της Ελλάδας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο τερματοφύλακας της εθνικής Γεωργίας, Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι αποκάλυψε πως γνώριζε σε ποια γωνία θα εκτελέσει το πρώτο πέναλτι της Εθνικής, ο Τάσος Μπακασέτας.

Ο 23χρονος τερματοφύλακας ήταν κομβικός και στη διαδικασία των πέναλτι, εξουδετερώνοντας την εκτέλεση του Τάσου Μπακασέτα.

«Ηττήθηκα στα πέναλτι όχι μόνο από την Μπέτις, αλλά και από την Ρεάλ. Είπα στον εαυτό μου πως αυτό δεν θα ξανασυμβεί και πράγματι έτσι έγινε.

Δεν ήταν μόνο στα πέναλτι δύσκολο να αγωνιστώ, αλλά σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Υπάρχει πολύ πίεση σε τέτοια παιχνίδια», τόνισε αρχικά ο Μαμαρντασβίλι, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εκτέλεση πέναλτι του αρχηγού της Εθνικής, Τάσου Μπακασέτα.

«Ήξερα που θα εκτελεστεί το πρώτο πέναλτι της Ελλάδας (σ.σ.:Μπακασέτας) γιατί είχε σουτάρει τέσσερα πέναλτι σε εκείνη την γωνία σε κρίσιμες στιγμές για την ομάδα του.

Είναι δύσκολο να εκφράσω τα συναισθήματα μου. Δουλεύω σκληρά, όχι μόνο στα πέναλτι, αλλά και σε οτιδήποτε άλλο και αυτή η δουλειά φέρνει αποτελέσματα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παραμένει εκτός ο Μπάμπα

Τα νέα από την προπόνηση του ΠΑΟΚ με φόντο το ματς με τον Παναθηναϊκό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με τον Ράχμαν Μπάμπα να συνεχίζει με ατομικό πρόγραμμα, ο ΠΑΟΚ μετράει αντίστροφα για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση.

Η προπόνηση ξεκίνησε με προθέρμανση και μερικές παρτίδες rondo, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Ράζβαν Λουτσέσκου κι ασχολήθηκε με τους ποδοσφαιριστές με το επιθετικό κομμάτι, μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια.

Στο τελευταίο μέρος διεξήχθη οικογενειακό δίτερμα.

Την Πέμπτη (28.03) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 17:00 στη Νέα Μεσημβρία.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ