Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου τους “πάτησε” ξανά! (vids)

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε -ξανά- την ΑΕΚ με τον Μπίσεσβαρ να πρωταγωνιστεί

Αγάπη Γαβριηλίδου

Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου τους “πάτησε” ξανά! (vids)

Έχει τον τρόπο να παίρνει τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο και το κατάφερε κι απόψε!

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-0 την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League Interwetten και πανηγύρισε μία ακόμη νίκη σε ντέρμπι κόντρα στην Ένωση, γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο του.

Με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ σε ρόλο… μαέστρου, ο “Δικέφαλος” πανηγύρισε ένα ακόμη τρίποντο, φτάνοντας τους 9 πόντους στο πρωτάθλημα, με τον άσο από το Σουρινάμ να πετυχαίνει το πρώτο γκολ, με ένα ιδανικό πλασέ και να κερδίζει το πέναλτι, για να διαμορφώσει το τελικό 2-0 ο Κούρτιτς στο δεύτερο μέρος.

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, αλλά σταδιακά ο ΠΑΟΚ πήρε τον έλεγχο και δημιούργησε ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, με τον “Μπίσε” να δίνει τη λύση και να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ, ενώ λίγο πριν το φινάλε, λίγο έλειψε να γίνει και το 2-0, αλλά ο Αουγκούστο δε βρήκε εστία.

Στο δεύτερο μέρος, ο “Δικέφαλος” μπήκε αποφασισμένος να πάρει το παιχνίδι, με τον Μιλόγεβιτς να ανακατεύει την τράπουλα, θέλοντας να αλλάξει τα εις βάρος του δεδομένα και τον ΠΑΟΚ από τη μεριά του να δίνει το τελειωτικό “χτύπημα” στην Ένωση. Ο Μπίσεσβαρ κέρδισε το πέναλτι, μετά την ανατροπή του Μισελέν κι ο Γιασμίν Κούρτιτς έκανε αυτό που έπρεπε, για να διαμορφώσει το τελικό 2-0.

Η ΑΕΚ σκόραρε λίγο μετά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, καθώς υπήρχε οφσάιντ του Ανσαριφάρντ στο ξεκίνημα της φάσης και κάπως έτσι, η ομάδα του Λουτσέσκου πανηγύρισε μία ακόμη νίκη με αντίπαλο την Ένωση. Η Τούμπα αποθέωσε τον Ρουμάνο τεχνικό και τους παίκτες του, ενώ θυμήθηκε και τον… Κομίνη, που αυτή τη φορά δεν μπορούσε να “βοηθήσει” τους “κίτρινους”.

Μία ακόμη νίκη για τον ΠΑΟΚ, στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν και πλέον, ακολουθεί το παιχνίδι με την Σλόβαν Μπρατισλάβας την Πέμπτη στην Τούμπα για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa Conference League.

Ανησυχία υπάρχει για τον Φερνάντο Βαρέλα, που αρχικά επρόκειτο να ξεκινήσει βασικός απόψε, αλλά αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη μέση, τις οποίες δεν ξεπέρασε ούτε και μετά από την ένεση που του έγινε και μένει να φανεί αν αντιμετωπίζει θέμα, με φόντο τη Σλόβαν.

Ίδια “συνταγή”, μικρές αλλαγές

Δεδομένων των συνεχόμενων παιχνιδιών και των απουσιών, ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε μικρές αλλαγές, ενώ λίγο πριν από τη σέντρα, είδε και τον Φερνάντο Βαρέλα να τίθεται νοκ άουτ.

Ο έμπειρος στόπερ του ΠΑΟΚ δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στη μέση ούτε και μετά την ένεση, με τον Μιχάι να ξεκινάει τελικά δίπλα στον Μιχαηλίδη στο κέντρο της άμυνας. Οι Σίντκλεϊ και Λούκας Τέιλορ ήταν στα άκρα και ο Πασχαλάκης στο τέρμα.

Στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν οι Σβαμπ, Κούρτιτς και Αουγκούστο, με τους Α. Ζίβκοβιτς και Μπίσεσβαρ στις πλευρές και τον Σφιντέρσκι στην κορυφή της επίθεσης.

Παιχνίδι για γερά νεύρα

Η ΑΕΚ είχε τον πρώτο λόγο στο ξεκίνημα του αγώνα και στο 6′ ο Λε Ταλέκ έκανε ένα επικίνδυνο γύρισμα, στέλνοντας την μπάλα άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά μετά, ο Γέβτιτς βρέθηκε σε καλή θέση και σούταρε ψηλά άουτ.

Στο 16′ ο Σβαμπ σήκωσε την μπάλα, ο Ζίβκοβιτς σούταρε από πλάγια θέση με τη μία κι η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ, ενώ στο 21ο λεπτό, ο Κούρτιτς σούταρε δυνατά, βλέποντας την μπάλα να σταματάει στα σώματα.

Στο 23′ ο Μπίσεσβαρ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ δε μέτρησε, καθώς υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και τρία λεπτά μετά, ο Στέφαν Σβαμπ σούταρε δυνατά, με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Στάνκοβιτς.

Με “υπογραφή” Μπίσεσβαρ

Ο ΠΑΟΚ επέμεινε και στο 30′ ο Αουγκούστο “άγγιξε” το γκολ, με τον Βραζιλιάνο να σουτάρει δυνατά και τον Στάνκοβιτς να του λέει “όχι” με το ένα χέρι! Στο 42′ ωστόσο τα πράγματα ήταν διαφορετικά… Ο Κούρτιτς έδωσε στον Μπίσεσβαρ κι αυτός κάνοντας το ιδανικό πλασέ, έστειλε την μπάλα στη γωνία της εστίας του Στάνκοβιτς, με την Τούμπα να… παίρνει φωτιά.


Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, ο “Δικέφαλος” λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ, με τον Αουγκούστο να παίρνει την κεφαλιά και την μπάλα περνάει λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Ο Βαλερί σφύριξε για τελευταία φορά στο πρώτο μέρος κι οι “ασπρόμαυροι” πήγαν στα αποδυτήρια, όντας μπροστά στο σκορ με 1-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο μέρος. Στο 51ο λεπτό, ο Μπίσεσβαρ σέντραρε από τα δεξιά κι ο Σβαμπ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Όλα αυτά, μέχρι το 77ο λεπτό. Ο Μισελέν ανέτρεψε τον Μπίσεσβαρ μέσα στην περιοχή, ο Ιταλός ρέφερι και το VAR είδαν την παράβαση και ο Κούρτιτς ανέλαβε την εκτέλεση, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 2-0.


Η ΑΕΚ σκόραρε στο 84′, σε μία φάση όπου ο Λιβάι Γκαρσία πήρε την μπάλα και πέρασε τον Σίντκλεϊ, έσπασε την μπάλα στον Μοχαμάντι, αλλά ο Ανσαριφάρντ ήταν μπροστά στον Πασχαλάκη και έτσι το γκολ ακυρώθηκε σωστά από τον Ιταλό ρέφερι και το VAR.


Το 2-0 παρέμεινε μέχρι και το τέλος, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει ένα ακόμη τρίπολη -ένα από τα πολλά με αντίπαλο την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια- και να δίνει συνέχεια στο νικηφόρο του σερί.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Σβαμπ (75’ Εσίτι), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς (74’ Μουργκ, 90’ Μιτρίτσα), Μπίσεσβαρ (92’ Λύρατζης), Σφιντέρσκι (90’ Ακπόμ)

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (75’ Μοχαμαντί), Σιμάνσκι (60’ Σάκχοφ), Λε Ταλέκ (86’ Σιμόες), Γέβτιτς (60’ Ανσαριφάρντ), Γκαρσία (86’ Τάνκοβιτς), Τσούμπερ, Αραούχο

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπύρα… Ζίβκοβιτς στη Σερβία

Ενόψει Euro 2024

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αντίστροφα για την τελική φάση του Euro 2024 μετρούν στη Σερβία με την εθνική ομάδα της χώρας να δίνει το παρών στο μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτό εταιρεία μπύρας κυκλοφορεί έχοντας τυπωμένα στα προϊόντας της, πρόσωπα των διεθνών ποδοσφαιριστών της εθνικής Σερβίας.

Έτσι, στις παρτίδες μπύρας βρίσκεται και το πρόσωπο του Αντρίγια Ζίβκοβιτς!

Το ίδιο έχει συμβεί και με τον Ντούσαν Βλάχοβιτς της Γιουβέντους αλλά και του Ντούσαν Τάντιτς της Φενέρμπαχτσε.

https://twitter.com/FSSrbije/status/1783836999566377047?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1783836999566377047%7Ctwgr%5Ea53485deb02c0fee75654777cc0bdf6f2974bd4b%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.gazzetta.gr%2Ffootball%2Fsuperleague%2F2328759%2Fpaok-prosopo-toy-zibkobits-mpike-se-mpyra

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

FORZA με όλες τις ειδήσεις για ΠΑΟΚ

Αύριο και όλο το Σαββατοκύριακο στα περίπτερα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η FORZA κυκλοφορεί το Σάββατο 27 Απριλίου (και όλο το Σαββατοκύριακο) με αποκλειστικά ρεπορτάζ για τον ΠΑΟΚ, ειδήσεις και έρευνες, αθλητικό παρασκήνιο, ειδήσεις για όλα τα τμήματα του Δικεφάλου και ειδικό ένθετο για το στοίχημα με τις καλύτερες υπογραφές

Η FORZA πρωτοπορεί με σεβασμό στους αναγνώστες της και προσφορές που δεν αντιγράφονται

Η κορυφαία σε πωλήσεις και αναγνωσιμότητα εφημερίδα στη Βόρεια Ελλάδα, αλλάζει το επίπεδο της ενημέρωσης και της αντίληψης που υπάρχει για τον αθλητικό Τύπο

Η επιθυμία σας για online ανάγνωση της FORZA και της FORZA Plus, έγινε πραγματικότητα. Οι φίλοι αναγνώστες που δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε σημεία πώλησης εφημερίδων, έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στην ύλη της εφημερίδας, ηλεκτρονικά μέσα από το www.forzaonline.gr

To ηλεκτρονικό κατάστημα της FORZA είναι στη διάθεση σας

Η επόμενη μέρα μετά το ΣΟΚ στη Λαμία

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ και τα… ρέστα πριν το φινάλε

Οι εξελίξεις που δρομολογήθηκαν τις τελευταίες ώρες πριν το καθοριστικό ντέρμπι με ΑΕΚ

Αρθρογραφούν στη FORZA: Κώστας Βασιλόπουλος, Γιώργος Κουβεντίδης, Σταύρος Κόλκας, Δημήτρης Τσορμπατζόγλου, Κλεάνθης Βαλαρούτσος, Σωτήρης Μήλιος, Γιάννης Λαγογιάννης, Βαγγέλης Βούλγαρης, Σταύρος Σουντουλίδης, Θόδωρος Χαστάς

Διαβάστε στην FORZA, ρεπορτάζ, παρασκήνιο και αναλύσεις για όλα τμήματα του Α.Σ. ΠΑΟΚ, αφιερώματα στις ασπρόμαυρες ακαδημίες, θέματα που θα φωτίσουν άγνωστες πτυχές του ρεπορτάζ

Η κορυφαία εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας παρουσιάζει παρασκηνιακές αποκαλύψεις, προτάσεις διασκέδασης, ρεπορτάζ για το αυτοκίνητο και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και θέματα της Super League και της ΕΠΟ με την υπογραφή του Κώστα Πλιάτσικα

Μάθετε όσα θέλετε να ξέρετε για τον χώρο των MEDIA

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μητσοτάκης, ΠΑΟΚ και… Luben (vid)

Όλα τα… τυχαία γεγονότα μαζεμένα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η γνωστή χιουμοριστική σελίδα «Luben» ετοίμασε ένα μικρό βίντεο, για όσα… συνέβησαν στον ΠΑΟΚ μετά την ατάκα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι αξίζει να πάρει το πρωτάθλημα.

Απολαύστε το…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ