Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Μπίσε ζωγράφισε και ο Κούρτιτς τους έδεσε (vid)

Η απόδοση του ΠΑΟΚ στην πρώτη μεγάλη νίκη της σεζόν

Ηλίας Καπράλος

Ο Μπίσε ζωγράφισε και ο Κούρτιτς τους έδεσε (vid)

Ο ΠΑΟΚ με κορυφαίους τους Μπίσεσβαρ, Κούρτιτς και Ντόουγκλας Αούγκουστο πάτησε σε όλα τα επίπεδα την ΑΕΚ και σήμερα και έτσι έφτασε τους 9 βαθμούς στη Superleague Interwetten, αφήνοντας την ΑΕΚ 2 βαθμούς από κάτω του και βλέποντας μόνο τον Ολυμπιακό από πάνω του στον έναν βαθμό.

Ο Ολλανδός έκανε τα πάντα, σκόραρε, κέρδισε πέναλτι και ταλαιπώρησε τους αντιπάλους για 90 λεπτά, ενώ ο Σλοβένος μέσος έδειξε τι ήθελε ο ΠΑΟΚ όταν το καλοκαίρι τον έφερε από την Ιταλία στην Ελλάδα. Τέλος ο Ντόουγκλας και ο Σβαμπ, με την απόδοσή τους και τη γενική του συμπεριφορά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έδειξαν ίσως το νέο σχήμα που μπορεί να πορευτεί ο ΠΑΟΚ για τη συνέχεια της σεζόν.

Αναλυτικά η απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ στη νίκη επί της ΑΕΚ:

Πασχαλάκης: Και πάλι άτρωτος και αυτή τη φορά ατσαλάκωτος. Είχε καλές εξόδους στις στατικές φάσεις της ΑΕΚ, μπλόκαρε κάποια μακρινά σουτ των αντιπάλων, έδειξε σιγουριά με την μπάλα κάτω και με την ψυχολογία του, έδειξε να μην φοβάται ούτε τις φάσεις μέσα από την περιοχή.

Σίντκλεϊ: Ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και φάνηκε στα πρώτα του ματσαρίσματα με τον Λιβάι Γκαρσία. Δεν τον άφησε να δείξει τις ικανότητες του και το σημαντικότερο ότι στο πρώτο ημίχρονο ήταν αλάνθαστος. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν και πάλι σταθερός, εκτός από την στιγμή του 68ου λεπτού. Εκεί από την υπερβολική του σιγουριά παραλίγο να χαρίσει ένα γκολ στην ΑΕΚ, αλλά τον έσωσε ο Τέιλορ.

Μιχαηλίδης: Σταθερός και ένας από τους λόγους που ο Αραούχο φάνηκε μόνο στην στιγμή της αλλαγής του. Στην αρχή είχε άγχος, αλλά κάθε λεπτό που περνούσε ο αμυντικός του ΠΑΟΚ ανέβαινε και έδειξε ότι μπορεί να σταθεί το ίδιο καλά όσο τον περιμένει ο προπονητής του. Είχε ξεκάθαρο πλεονέκτημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και πάντα οι μεταβιβάσεις του ήταν σωστές.

Μιχάι: Μπήκε στην 11άδα από το παράθυρο και ίσως ήταν ο κομβικότερος αμυντικός του ΠΑΟΚ. Ο Αραούχο πίεσε από την πλευρά του και δεν κατάφερε τίποτα. Ακόμα και όταν έπεσε πάνω στον Τσούμπερ ή τον Γέφτιτς, ο Αλβανός στόπερ του Δικεφάλου κέρδισε κάθε μονομαχία, είτε ψηλά, είτε χαμηλά. Είχε και αυτός μία κακή στιγμή που έχασε την μπάλα από την υπερβολική του σιγουριά, αλλά ευτυχώς δεν στοίχισε στην ομάδα.

Τέιλορ: Δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και από την μεριά του η ΑΕΚ στόχευσε στην αμυντική του αδυναμία. Παρόλα αυτά μετά τα πρώτα δέκα λεπτά ανέβηκε. Δεν έκανε κανένα άλλο λάθος και έσωσε τον ΠΑΟΚ στη φάση του 68′. Από εκεί και μετά επιθετικά δεν πήρε κανένα ρίσκο ελέω Τσούμπερ, αλλά έδειξε ότι μπορεί να κρατήσει τακτικά τη θέση του και να μην έχει το μυαλό μόνο στην επίθεση.

Σβαμπ: Κορυφαίος στο δύσκολο πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης. Πολλά κλεψίματα στο κέντρο από τους Γέφτιτς και Λε Ταλέκ, πολλές πάσες-κλειδιά στην άμυνα της ΑΕΚ, πολλές στιγμές που θα μπορούσε να είχε σκοράρει, ενώ πάτησε περιοχή σχεδόν σε κάθε επίθεση του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι. Έδειξε ότι είναι από τους κομβικότερους παίκτες του ΠΑΟΚ με την απόδοσή του αποχώρησε μόνο όταν κουράστηκε και η ομάδα ήθελε περισσότερα τρεξίματα.

Κούρτιτς: Το πρώτο μεγάλο του παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ο Σλοβένος άσος, έδειξε σήμερα αυτά που περιμένει ο ΠΑΟΚ και ο Λουτσέσκου από τον ίδιο. Είχε ασίστ και γκολ, είχε τρομερή αμυντική προσήλωση, είχε πολλές κερδισμένες μονομαχίες, ελάχιστα λάθη στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και στο κάθετο ποδόσφαιρο που ζητάει ο προπονητής του, αλλά σήμερα είχε και νούμερα. Η ασίστ στον Μπίσεσβαρ μπορεί να θεωρείται εύκολη, αλλά η πάσα με την μία στον Ολλανδό ήταν το κλειδί για να βρεθεί η άμυνα της ΑΕΚ ανοργάνωτη.

Μπίσεσβαρ: Ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ με διαφορά και μετά από καιρό. Ο παίκτης που έκανε ότι ήθελε τον Μισελέν και την άμυνα της ΑΕΚ. Ο Ολλανδός δημιούργησε κάθε ρήγμα στην αντίπαλη άμυνα, σκόραρε γκολ που ακυρώθηκε, σκόραρε γκολ που μέτρησε, κέρδισε το πέναλτι και ήταν παντού, είτε αφορούσε τον άξονα, είτε την πλευρά του, βγάζοντας την ποιότητα που φαινόταν να λείπει από τον ΠΑΟΚ.

Ντόουγκλας Αουγκούστο: Όπως και στην Τρίπολη, έτσι και σήμερα ήταν εξαιρετικός στο ρόλο που του ανατέθηκε. Ο Βραζιλιάνος πίεσε μέχρι τέλους τους μέσους της ΑΕΚ, πάτησε περιοχή πολλές φορές, είχε τελικές εντός και εκτός εστίας, μοίρασε σωστά το παιχνίδι με την μπάλα στα πόδια και το βασικότερο έδωσε μία λύση στον Λουτσέσκου με τον σχηματισμό των τριών μέσων.

Αντρίγια Ζίβκοβιτς: Φαίνεται ότι του λείπει η ένταση, αλλά σήμερα και αυτός ήταν πολύ καλός στο παιχνίδι του. Δεν άφησε τον Χατζησαφί να βρεθεί κοντά στον Τσούμπερ, πίεσε από την πρώτη κιόλας πάσα της ΑΕΚ, ήταν σοβαρός στο κράτημα της μπάλας χωρίς υπερβολές, προσπάθησε να απειλήσει και είχε δημιουργικές στιγμές που δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν οι συμπαίκτες του.

Σφιντέρσκι: Ο Πολωνός μπορεί να μην σκόραρε, μπορεί να μην είχε ασίστ, μπορεί να μην είχε ούτε τελική στην εστία, αλλά η δουλειά του για το συγκεκριμένο παιχνίδι έγινε. Πίεσε τους Τζαβέλλα και Βράνιες σε κάθε μέτρο που είχαν την μπάλα στα πόδια τους, αλλά το βασικότερο ήταν ότι κέρδισε πολλές μονομαχίες με τον δυναμικό Βόσνιο στόπερ και έτσι ο ΠΑΟΚ ανέβηκε πολλές φορές μέτρα στο γήπεδο εξ αιτίας του Κάρολ. Δείχνει ότι έχει ανέβει επίπεδο κατά πολύ.

Εσίτι: Έπαιξε για 20 λεπτά περίπου. Είχε κερδισμένες μονομαχίες, κράτησε μπάλα παρά την πίεση που του άσκησαν και έκανε αυτά που του ζήτησε ο προπονητής του για τα λεπτά που αγωνίστηκε.

ΜούργκΜιτρίτσαΆκπομ και Λύρατζης δεν μπορούν να κριθούν για την ολιγόλεπτη συμμετοχή τους.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επιστροφή στη δράση με μεγάλο ντέρμπι για την Κλαμπ Μπριζ

Απαιτητική έξοδος για την προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για την επανέναρξη των πλέι οφ της Super League 1 με τους «ασπρόμαυρους» να ταξιδεύουν στην Αθήνα για να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Μεγάλο ντέρμπι ωστόσο ετοιμάζεται να δώσει και η αντίπαλος του «Δικεφάλου» για τα προημιτελικά του Europa Conference League, Κλαμπ Μπριζ, η οποία επιστρέφει κι αυτή στην δράση μετά την δεκαπενθήμερη διακοπή.

Στο Βέλγιο ξεκινούν το προσεχές Σαββατοκύριακο τα πλέι οφ ανόδου με την προσεχή αντίπαλο των «ασπρόμαυρων» στην Ευρώπη να έχει μπροστά της το επόμενο διάστημα δέκα παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων. Το μίνι πρωτάθλημα ξεκινάει με τοπικό ντέρμπι, καθώς η Κλαμπ Μπριζ φιλοξενείται την Πρωταπριλιά (01.04/ 14:30) στην έδρα της «αιώνιας» αντιπάλου της, Σερκλ Μπριζ. Οι δύο ομάδες έχουν διαφορά τεσσάρων βαθμών με την ομάδα του Νίκι Χάγιεν να βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ενώ την Σερκλ στην πέμπτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο διαιτητής του Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ τα έκανε «μαντάρα» στην Κύπρο!

Η ΑΕΚ Λάρνακας εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον του.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΕΠΟ έκανε γνωστούς τους ορισμούς της ΚΕΔ, για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ και των πλέι άουτ της Stoiximan Super League και στο ντέρμπι της Κυριακής στη Λεωφόρο, ορίστηκε ο 31χρονος Δανός, Μικέλ Ρίντερ. Ο 30χρονος διαιτητής δεν έχει παραστάσεις από ματς που «καίνε» εκτός της πατρίδας του με τον ορισμό του αν μη τι άλλο να «σηκώνει» μεγάλη συζήτηση.

Εάν κοιτάξει κανείς το βιογραφικό του θα καταλάβει πολύ γρήγορα πως είναι αρκετά άπειρος για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι σαν αυτό που καλείται να διευθύνει την Κυριακή (31/3, 18:00). Άλλωστε, πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 4 Μαρτίου, η Κυπριακή Ομοσπονδία τον όρισε να διευθύνει το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ Λάρνακας και τον Άρη Λεμεσού, το οποίοι έληξε 1-1 για το Κυπριακό πρωτάθλημα.

Ο Δανός έκανε το παιχνίδι... μπάχαλο με τους γηπεδούχους να βγάζουν μάλιστα ανακοίνωση εναντίον του μετά τη λήξη του αγώνα.

«Κύριε Ρέντερ δεν σε ξεχάσαμε, έχεις και εσύ τις ευθύνες σου…»

Μετά τη λήξη του πρώτου 45λέπτου αποχώρησε για τα αποδυτήρια με τους οπαδούς των γηπεδούχων να τον αποδοκιμάζουν έντονα για τις αποφάσεις του στον πειθαρχικό έλεγχο. Πιο συγκεκριμένα εξέφραζαν τα παράπονα τους για το γεγονός ότι δεν έδειξε ποτέ δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μουσούντα για φάουλ σε βάρος ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. 

Μάλιστα, μετά το σφύριγμα της λήξης οι γηπεδούχοι εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία ανέφεραν τα εξής: «Κύριε Mikkel Redder μην νομίζεις ότι σε ξεχάσαμε. Έχεις και εσύ τις ευθύνες σου. Ο Μεσσίνα σε έφερε από τη Δανία για να δείχνεις αυτά που γίνονται και όχι ότι θέλεις εσύ. Την 2η κίτρινη του Μουσούντα την αγνόησες, ενώ είχες άψογη οπτική επαφή της φάσης. Πως γίνεται να δίνεις το φάουλ και η κάρτα να μην βγαίνει; Μας κοροϊδεύεις; Γιατί σε φέρνουν τότε στην Κύπρο; Έχεις και εσύ ευθύνες και κάποιος πρέπει να σου τις υποδείξει. Διαιτητές δεν είμαστε αλλά δεν θέλεις και πτυχίο για τους βασικούς κανονισμούς (βλ. υποσχόμενη επίθεση). Και καλή επιστροφή στη Δανία».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν τίθεται θέμα αλλαγής του τελικού στην OPAP Arena»

Όσα ανέφερε σε δηλώσεις του ο σύμβουλος media της UEFA

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ακόμη μία διάψευση για το ενδεχόμενο να αλλάξει η έδρα του τελικού του Conference League από τον σύμβουλο media της UEFA, Ανδρέα Δημάτο. Ο Ανδρέας Δημάτος μίλησε στην «Καθημερινή» για το νέο format των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και όταν η κουβέντα πήγε στο ενδεχόμενο αλλαγής έδρας του τελικού και στο αν υπάρχει plan b σε περίπτωση που Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προκριθούν σ' αυτόν, ήταν ξεκάθαρος.

«Από πλευράς UEFA δεν υπάρχει θέμα, κάποιο πρόβλημα που να προκύπτει από την παρουσία του ΠΑΟΚ ή του Ολυμπιακού στον τελικό της "OPAP Arena". Κατά το παρελθόν, μπορεί να είχαν υπάρξει τέτοιες δυσκολίες σε τελικούς, αλλά αλλαγή έδρας δεν θυμάμαι να έχει γίνει», ήταν η απάντηση του Ανδρέα Δημάτου σε ερώτηση για το «αν υπάρχει Plan Β από την UEFA για ένα τέτοιο… εκρηκτικό ενδεχόμενο: δύο ελληνικές ομάδες στην έδρα μιας τρίτης;».

Ταυτόχρονα, ο Δημάτος αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις Ζάετς, ο οποίος είχε πει πως «αν η Ντιναμό Ζάγκρεμπ πήγαινε στον τελικό, αυτός θα γινόταν στην Τσεχία».

«Αυτό δεν ισχύει. Ο κ. Ζάετς το είπε από μόνος του», είπε και πρόσθεσε: «Για την UEFA, θέμα αλλαγής του τελικού του Conference League στην Opap Arena δεν υπάρχει και πιστεύω ότι και για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι πάρα πολύ άσχημο να δημιουργηθεί το οποιοδήποτε ζήτημα και να μη φιλοξενηθεί ο τελικός στην Ελλάδα, ακριβώς επειδή θα συμμετάσχει ελληνική ομάδα –και μακάρι να συμμετάσχει– σε γήπεδο άλλης ελληνικής ομάδας. Ας σκεφτούμε πόσοι τελικοί έχουν γίνει αντίστοιχα σε έδρα άλλης ομάδας από την ίδια χώρα και πανηγυρίζει Κύπελλο ομάδα που δεν είναι δικό της το γήπεδο. Γιατί να μην μπορούμε στην Ελλάδα να διοργανώσουμε μια τέτοια γιορτή; Όπως και να ‘χει, για την UEFA δεν υπάρχει θέμα αλλαγής έδρας του τελικού».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ