Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Τελείωσε» ο ο εφέτης που «κρύφτηκε» πίσω από την απόφαση της ΕΕΑ!

Η τοποθέτηση Γκαγκάτση και η κίνηση της ΕΠΟ

PAOK24

«Τελείωσε» ο ο εφέτης που «κρύφτηκε» πίσω από την απόφαση της ΕΕΑ!

Η ΕΠΟ ενημερώθηκε σήμερα (27/9) από το Εφετείο Αθηνών για την αντικατάσταση του κ. Φιλόπουλου με τον κ. Γιαννακόπουλο στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Η κίνηση αυτή έγινε μετά από την τοποθέτηση του Μάκη Γκαγκάτση μέσω της γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ, η οποία και τελικά αποφάσισε να αποστείλει έγγραφο εξαίρεσης του δικαστή Φιλόπουλου από την Ομοσπονδία

Για όσους δεν θυμούνται, ο κ. Φιλόπουλος ήτα ο πρόεδρος της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ όταν αυτή είχε ασχοληθεί με την υπόθεση της δήθεν πολυδιοκτησίας και είχε κρίνει ως δεσμευτική την εισήγηση της ΕΕΑ. Ακολούθως είχε παραιτηθεί λόγω της απόφασης του CAS αλλά βρέθηκε στο διαιτητικό όργανο.

Στην ΓΣ της ΕΠΟ, ο Μάκης Γκαγκάτσης είχε τότε αναφέρει:

«Δεν είχα σκοπό να μιλήσω, αν δεν υπήρχε ο ορισμός των δικαστών στα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ. Είδα ένα όνομα που με διέγειρε και δεν μπορούσα να μην το σχολιάσω. Εκφράζω την αποδοκιμασία μου για έναν νόμο που νομοθέτησε ο Αυγενάκη το 2020 για να ορίσουμε τακτικούς δικαστές στην ΕΠΟ και τη Super League. Αν δεν υπήρχε η προηγούμενη Συνέλευση, θα βλέπαμε αυτό το χαρτί και θα φεύγαμε. Ούτε κληρωτίδα ανάμεσα σε ονόματα, ορισμός και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον μ’ αυτούς.

Διαβάζω το όνομα του Παναγιώτη Φιλόπουλου, προέδρου Εφετών στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Ο Φιλόπουλος ήταν την περασμένη αγωνιστική περίοδο πρόεδρος Εφέσεων. Τότε εκδικάστηκε η υπόθεση πολυιδιοκτησίας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη. Ο Φιλόπουλος απεφάνθη ως πρόεδρος Εφέσεων ότι δεσμεύεται από το πόρισμα της ΕΕΑ που το έβγαλαν λαμόγια, η ψεκασμένη Μαρούπα, ο κουμπάρος του Αυγενάκη, ένας άνθρωπος που κατηγορείται για δωροδοκία και ένας που παραιτήθηκε έχοντας χτίσει βίλες σε Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο. Δεν ξέρω κατά πόσο συνδέονται όλα αυτά.

Ο ΠΑΟΚ πήγε στο CAS και εκείνο απεφάνθη ότι πρέπει η υπόθεση να γυρίσει στην Επιτροπή Εφέσεων. Βγάλαμε ανακοίνωση κατά του Φιλόπουλου και μεταξύ άλλων ζητήσαμε την παραίτησή του. Προσφύγαμε και στον Άρειο Πάγο. Παραιτήθηκε και σήμερα, βλέπω στο χαρτί το όνομά του να επανέρχεται με ορισμό από την πίσω πόρτα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Παραιτήθηκε και ξεφτιλίστηκε από την απόφαση του CAS. Θέλω να είμαι καλόπιστος και να πω ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης έστειλε τις λίστες και δεν γνώριζε, όπως και το Εφετείο. Ο ίδιος που παραιτήθηκε, πήρε απόφαση και είπε θα είναι εφέτης δικαστής; Που είπε ότι δεσμεύεται από τις Μαρούπες; Δεν ντράπηκε να βάλει το όνομά του;

Ο νόμος που πέρασε ο Αυγενάκης είναι για τους ανθρώπους που παραιτήθηκαν και επανέρχονται από την πίσω πόρτα; Και να λέμε ότι ο ΠΑΟΚ κάνει μπούλινγκ στους δικαστές; Θέτω στο σώμα υπό την έγκρισή του να στείλουμε ένα έγγραφο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και να ζητάμε την εξαίρεση του Φιλόπουλου. Η ΠΑΕ έχει προσφύγει στον Άρειο Πάγο. Ξεφτιλίστηκε μετά το CAS. Πρέπει να αντικατασταθεί από άλλον δικαστή».

Όσον αφορά τις αποφάσεις της ΕΠΟ:

«Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Να δηλωθεί ενδιαφέρον στην UEFA για τη διεξαγωγή στην Ελλάδα του τελικού αγώνα του Europa Conference League 2023.

Εγκρίθηκαν οι τροποποιήσεις του καταστατικού της Super League 1.

Εγκρίθηκε ο κανονισμός παρατηρητών αγώνων Super League 2.

Εγκρίθηκε ο κανονισμός επιτήρησης ΠΑΕ Super League 2, οι οποίες προέρχονται από την Football League και δεν είχαν υποχρέωση κατάθεσης φακέλων αδειοδότησης.

Εξουσιοδοτήθηκε η Επιτροπή Διοργανώσεων να ορίσει νέα ημερομηνία διενέργειας της κλήρωσης του αγωνιστικού προγράμματος Γ’ Εθνικής, καθώς και έναρξης της διοργάνωσης.

Αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής για την οριστική διευθέτηση οφειλών της ΕΠΟ προς Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, η οποία θα αποτελείται από τους κ. Τζαφέρη, Μπουχλαριώτη, Δανιήλ.

Κατόπιν σχετικής απόφασης των μελών της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ και συνακόλουθου αιτήματος προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, το Εφετείο Αθηνών ενημέρωσε για την αντικατάσταση του κ. Παναγιώτη Φιλόπουλου από τον πρόεδρο Εφετών Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο στο Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Kατηγορίας elite το φετινό τουρνουά «Παναγιώτης Κατσούρης»

Με τη συμμετοχή ομάδων όπως η Παρτιζάν, η Νιουκάστλ, ο Ερυθρός Αστέρας και φυσικά ο ΠΑΟΚ!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ξεχωριστό θα είναι το φετινό τουρνουά «Παναγιώτης Κατσούρης», το οποίο διοργανώνεται και διεξάγεται από το 2009 στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ.

Σχετικά, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει:

"Το τουρνουά “Παναγιώτης Κατσούρης”, διεξάγεται από το 2009, στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή μας. Αυτή τη χρονιά όμως, μετατρέπεται σε ένα elite τουρνουά αναπτυξιακών ηλικιών με την συμμετοχή επαγγελματικών ομάδων από την Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και ακαδημιών υψηλού επιπέδου.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί στις 27 και 28 Απριλίου στο αθλητικό κέντρο LOLAS στη Σουρωτή, θα αφορά τις ηλικίες Κ15 και Κ13 και εκτός από  τα τμήματα του ΠΑΟΚ, θα ταξιδέψουν ως την Θεσσαλονίκη, μεταξύ αλλων, η Νιούκαστλ, η Μπόχουμ, η Παρτιζάν.

Στην 1η φάση θα αγωνιστούν 16 ομάδες που θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους, βάσει δυναμικότητας. Στη 2η φάση – στο μονοπάτι gold – θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο, ενώ στο μονοπάτι θα αγωνιστούν οι τρίτοι και τέταρτοι των ομίλων. Όσο για την τελική φάση, θα διεξαχθεί με νοκ άουτ αγώνες, έως τον τελικό.

Κ15

GROUP A

ΠΑΟΚ, Τζουνιορούλ (Ρουμανία), Πανιώνιος, Ατρόμητοι Λάρισας

GROUP B

Eρυθρός Αστέρας (Σερβία), Έξετερ (Αγγλία), Παναιτωλικός, Μπέμπηδες

GROUP C

Νιούκαστλ, Ράντερς FC (Δανία), ΝΠΣ Βόλος, ΠΑΟΚ Κοίλων Κοζάνης

GROUP D

Παρτιζάν, Ομόνοια Λευκωσίας, Μακεδονικός, Αγία Παρασκευή Βόλου

Κ13

GROUP A

ΠΑΟΚ, Έξετερ, Ατσαλένιος, Red Star School

GROUP Β

Ράντερς, ΝΠΣ Βόλος, TSC Όστερχουτ (Ολλανδία), Μπέμπηδες

GROUP C

Μπόχουμ, ΑΕΚ Λάρνακας, Pro Soccer Academy, ΠΑΟΚ Κομοτηνής

GROUP D

Παρτιζάν, Παναθηναϊκός, Ακαδημία Αρσακλή, ΠΑΟΚ Κοίλων Κοζάνης

Κάθε ομάδα θα παίξει οκτώ αγώνες. Η διάρκεια των αγώνων θα είναι 20 λεπτά, ενώ στην τελική φάση 25 λεπτά. Στον τελικό, σε περίπτωση ισοπαλίας, ακολουθεί η διαδικασία των πέναλτι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ορισμός της… απειρίας!

Το “φτωχό” βιογραφικό του Μιγκέλ Μπερτόλο Νογκέιρα και η εύλογη απορία!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Προβληματισμό αν μη τι άλλο προκαλεί η επιλογή της ΕΠΟ να επιλέξει τον 30χρονο Πορτογάλο Μιγκέλ Μπερτόλο Νογκέιρα για το αυριανό ντέρμπι (20:30) στο "Γ. Καραϊσκάκης", μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των play off της Stoiximan Super League.

Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, όταν πρόκειται για έναν διαιτητή που όχι μόνο ανήκει στη δεύτερη κατηγορία της UEFA αλλά έγινε διεθνής προ ολίγων μηνών!

Στην έως τώρα καριέρα του, ο Μιγκέλ Νογκέιρα έχει "σφυρίξει" μόλις 37 παιχνίδια της πορτογαλικής Primeira Liga και 6 του Κυπέλλου Πορτογαλίας, ενώ... ελάχιστες είναι οι εμπειρίες του εκτός πορτογαλικών συνόρων!

Συγκεκριμένα, σε επίπεδο διασυλλογικών ευρωπαϊκών διοργανώσεων, έχει διευθύνει μόνο το φετινό παιχνίδι μεταξύ Αμπερντίν και Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (2-0) στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Europa Conference League, την αναμέτρηση της Σερίφ με τη Φαρούλ (3-0) για τον πρώτο προκριματικό γύρο του φετινού Champions League και το ματς μεταξύ Χάποελ Μπερ Σεβά - Λέφσκι Σόφιας (0-0) για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Aπό εκεί και πέρα, δεν έχει "σφυρίξει" ούτε ένα (!) ντέρμπι στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, είναι η πρώτη φορά που έρχεται στη χώρα μας και στο "παλμαρέ" του βρίσκονται δύο παιχνίδια της γαλλικής Ligue 1 (Λιλ - Ανζέ 1-0 το 2022 και Ναντ - Χάβρη 0-0 το 2023) και το πρόσφατο Ανόρθωση - Πάφος 2-3, για τα πλέι οφ του κυπριακού πρωταθλήματος.

Τώρα, με τόσο "φτωχό" βιογραφικό, πως ο συγκεκριμένος διαιτητής επιλέχθηκε από την ΚΕΔ για το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά, είναι άξιο απορίας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«98 χρόνια αξιοπρέπειας, ανεξαρτησίας, τιμής και περηφάνιας»

Το μήνυμα του Θόδωρου Ζαγοράκη…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το δικό του μήνυμα θέλησε να στείλει ο Θόδωρος Ζαγοράκης, για τα σημερινά 98α γενέθλια του ΠΑΟΚ!

«Ο καθένας μας έγινε ΠΑΟΚ για έναν διαφορετικό λόγο, από ένα διαφορετικό ερέθισμα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο προσόν του Συλλόγου. Ο, τι ενώνει διαφορετικά όνειρα κι ελπίδες, αντικρουόμενες αντιλήψεις, κοινωνικές τάξεις… Και το κάνει με τρόπο εμφατικό.

Ο δικός μας ΠΑΟΚ κάποιες στιγμές έχασε χρόνο, πνιγμένος στον κακό του εαυτό. Σώθηκε και ξεπέρασε τον μόνο αντίπαλο που μπορεί να τον κερδίσει: την εσωστρέφεια. 98 χρόνια αξιοπρέπειας, ανεξαρτησίας, τιμής και περηφάνιας! Χρόνια Πολλά, ΠΑΟΚ!» έγραψε χαρακτηριστικά ο πρώην αρχηγός και πρόεδρος του Δικεφάλου, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ