Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Ο Σαββίδης μίλησε στον κόσμο και έστειλε πολλά μηνύματα, κυρίως για το γήπεδο

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Ο Ιβάν Σαββίδης αντιλήφθηκε την ανάγκη του κόσμου να τον αισθάνεται και να τον ακούει και να τον βλέπει κοντά στον ΠΑΟΚ. Κατάλαβε ότι η επικοινωνιακή απουσία του (γιατί ουσιαστικά φυσικά δεν έλειψε ποτέ) έδωσε λαβές σε εχθρούς του ΠΑΟΚ να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ενότητα του Οργανισμού. Για να τα… γράφουμε όλα βέβαια, οι αντίπαλοι χτυπάνε τον  ΠΑΟΚ με τέτοιες φήμες που σκοπό έχουν τη διάσπαση, γιατί ξέρουν ότι (δυστυχώς) θα βρουν και πολλά πρόθυμα αυτιά που… δεν θέλουν και πολύ για να επιδιώξουν την εσωτερική φαγωμάρα. Έτσι δεν είναι;

Ο Σαββίδης είναι εδώ λοιπόν και σήμερα έδωσε το πιο σημαντικό σύνθημα! Σήμερα έστειλε το μήνυμα που περιμέναμε χρόνια. Καλώς ή κακώς (αν ήταν καλύτερα τα πράγματα δεν θα προχωρούσε σε μία τέτοια κίνηση) ζήτησε από τον κόσμο να ξεσηκωθεί και να συμμετέχει στην προσπάθεια να βρεθεί λύση στο θέμα του γηπέδου. Τα ψέματα τελείωσαν. Πιο συγκεκριμένα… τα ψέματα τελείωσαν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. ( Τι χώρος για ψέματα…).

Το βράδυ του Σαββάτου στα εγκαίνια της έκθεσης, ο Πρωθυπουργός έπαιξε και έχασε… Κατ’ αρχάς δεν είπε την αλήθεια και παρά το ότι το παραδέχθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (ότι δηλαδή δεν φταίει ο επενδυτής που δεν ξεκινάνε τα έργα, αλλά το προεδρικό διάταγμα  που δεν έχει  εκδοθεί) το θέμα άνοιξε!

Ήταν ζήτημα χρόνου να ζητήσει ο Σαββίδης την συμμετοχή του κόσμου στο θέμα… γήπεδο. Αφού είδε και απόειδε λοιπόν, αφού κατάλαβε ότι η κοροϊδία δεν σταματάει, τώρα τους λέει… «Από εδώ και πέρα δεν θα μιλάμε μαζί. Θα ακούνε και όλοι οι άλλοι για να ξέρουν… ποιος κοροϊδεύει ποιον. Αν τολμάτε συνεχίστε».

Στο θέμα που κάναμε στη FORZA  αναλύσαμε ότι αυτή την περίοδο το τεράστιο ζήτημα έχει να κάνει και πάλι με το Καυταντζόγλειο. Όσα σήμερα δημοσιοποίησε ο Σαββίδης (υπουργική απόφαση που δεν βγήκε και απάντηση στην πρόταση του ΠΑΟΚ για τα έργα που δεν δόθηκε) γράφτηκαν σε εκείνο το ρεπορτάζ. Η μία υπηρεσία τα στέλνει στην άλλη, ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλο και… δουλειά δεν γίνεται! Είναι ξεκάθαρο ότι αν δεν υπάρχει πολιτική βούληση, όλοι αυτοί θα συνεχίσουν να κοροϊδεύουν και απόφαση για την μετακόμιση δεν θα προκύψει. Ο ΠΑΟΚ από τον Ιούλιο κατέθεσε πρόταση για τα έργα που πρέπει να γίνουν στο στάδιο και απάντηση ΔΕΝ πήρε.

Σημειώνουμε ότι για πρώτη φορά από επίσημα χείλη του ΠΑΟΚ (από τα πιο επίσημα) τέθηκε θέμα… ταμείου ανάκαμψης που θα χρηματοδοτήσει τα γύρω-γύρω του γηπέδου, όπως ακριβώς (θα) κάνει και για άλλα γήπεδα που θα κατασκευαστούν.

Στα αγωνιστικά…

«Δοκιμάζουμε το σύστημα χωρίς τεχνικός διευθυντή…» είπε και πάλι ο Σαββίδης και εξήγησε ότι με τον Λουτσέσκου προπονητή δεν χρειάζεται κάποιος –μεταξύ τους- ενδιάμεσος για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Που προφανώς (εννοεί) ότι υπήρξαν στο παρελθόν. Έτσι λέει ο Ιβάν Σαββίδης… Κάτι θα ξέρει παραπάνω.

Θεωρώ (δεν εκφράζω άποψη αν είναι σωστή ή λάθος η απόφαση) ότι σε αυτή την περίσταση, μεταξύ δύο πολύ ισχυρών προσωπικοτήτων (Ιβάν-Ραζβάν) το αφεντικό της ΠΑΕ εκτιμά ότι… δεν υπάρχει λόγος να μπει κάποιος ενδιάμεσος. Και πώς να μπει δηλαδή τρίτος, με τρίτη ισχυρή προσωπικότητα; Άρα… από το να μπει ένας εκτελεστικός, ας πάμε έτσι με απευθείας συνεννόηση, να δούμε τι θα καταφέρουμε… Το καλοκαίρι υπήρξαν καλές και κακές στιγμές-περίοδοι στο κομμάτι… ενίσχυση της ομάδας, πάμε να δούμε τώρα τον χειμώνα που όλα είναι πιο ξεκάθαρα για τις ανάγκες της.

Όσον αφορά τα περί ενότητας, προφανώς και είπε τα αυτονόητα. Ξέρει καλά πώς τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ το 2019 και αυτό θέλει να ξαναδεί, αυτό να ξαναζήσει.

* Την Πέμπτη ο ΠΑΟΚ δίνει το πιο δύσκολο παιχνίδι. Η ομάδα είναι στα όριά της και πρέπει να πολεμήσει για να επικρατήσει.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φουλ επίθεση ετοιμάζει ενόψει ΠΑΟΚ ο Τερίμ!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των Πρασίνων – Η πιθανή ενδεκάδα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με μεσημεριανή προπόνηση στο «Γ. Καλαφάτης» συνεχίστηκε την Παρασκευή η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τον Kυριακάτικο αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Οι Πράσινοι ξεκίνησαν με προθέρμανση και rondo, αφιέρωσαν το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης σε τακτική μέσα από παιχνίδι στο μισό γήπεδο και ολοκλήρωσαν με εξάσκηση στα τελειώματα. Αποφόρτιση ακολούθησαν οι Σπόραρ, Σένκεφελντ, ενώ το δικό τους πρόγραμμα συνέχισαν οι Μάγκνουσον, Πάλμερ – Μπράουν.

Αναφορικά με την 11άδα του «τριφυλλιού», τα «Πράσινα» ρεπορτάζ αναφέρουν ότι θα την αποτελούν οι Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Αράο, Γεντβάι, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπακασέτας, Παλάσιος, Μπερνάρ και Ιωαννίδης, ενώ ανοιχτό είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να παίξει ο Χουάνκαρ αντί του Μλαντένοβιτς και να μπει ένα εξτρέμ, για να ξεκουραστεί ο Μπακασέτας.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο Τερίμ έχει δουλέψει πολύ στην επιθετική και την αμυντική τακτική, θέλοντας να πιέσει ψηλά και να δημιουργήσει πρόβλημα στο build up του ΠΑΟΚ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έμφαση στην τακτική ενόψει Λεωφόρου – Τα νεότερα για Μπάμπα!

Όσα έγιναν στην πρωινή προπόνηση στη Νέα Μεσημβρία.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δύο μέρες πριν τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου δουλεύει πάνω στο πλάνο που θα φέρει την νίκη και τους τρεις βαθμούς στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής των Play Offs της Stoiximan Super League.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (29.03) ξεκίνησε με προθέρμανση, ακολούθησαν παιχνίδια κατοχής, ασκήσεις τακτικής, ενώ στο τελευταίο κομμάτι διεξήχθη κι οικογενειακό δίτερμα. Ο Μπάμπα έκανε ατομικό στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ υποβλήθηκε σε θεραπεία.

Το Σάββατο (30.03) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία και το απόγευμα θα αναχωρήσει για Αθήνα από το αεροδρόμιο Μακεδονία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

«Μπλόκο» της Μπριζ στους ΠΑΟΚτσήδες! (pic)

Το κάλεσμα των Βέλγων στους φιλάθλους τους και το…στοπ στον κόσμο του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κλαμπ Μπριζ ενημερώνει τον κόσμο της πως η διάθεση των εισιτηρίων για την πρώτη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, στα προημιτελικά του Conference League, συνεχίζεται.

Οι Βέλγοι καλούν τον κόσμο τους να προμηθευτούν από νωρίς το εισιτήριο που θα τους εξασφαλίσει θέση στο γήπεδο ενώ παράλληλα μπλοκάρουν τους ΠΑΟΚτσήδες, απαγορεύοντας την πρόσβαση στην σελίδα των εισιτηρίων, σε ελληνικές ip.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ