Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: “Βασικοί στόχοι μας, η πρόκριση κι η πρωτιά”

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε εφ’ όλης της ύλης

Θωμάς Παπάς

Λουτσέσκου: “Βασικοί στόχοι μας, η πρόκριση κι η πρωτιά”

Για την αναμέτρηση με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας μίλησε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου. Ο Ρουμάνος τεχνικός αναφέρθηκε σε όλες τις παραμέτρους, τόσο όσον αφορά το αγωνιστικό και την πρόκριση από τους ομίλους του Conference League, όσο και την ψυχολογία που οφείλουν να έχουν οι παίκτες του.

Εάν το παιχνίδι κόντρα στη Σλόβαν είναι το πιο σημαντικό του ομίλου:

” Ήταν μια καλή ανάλυση. Μου απαντάτε ρωτώντας με. Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι. Ειδικά για την πρόκριση. Όχι για την πρώτη θέση ακόμη αλλά για την πρόκριση σίγουρα. Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα αν κερδίσουμε. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε. Θα λειτουργήσει θετικά η νίκη. Δεν μιλάμε όμως ακόμη για πρώτη θέση. Μπορεί να μην είναι καθοριστική αλλά θα έχουμε άλλη αυτοπεποίθηση με 6 βαθμούς”.

Αν υπάρχει έξτρα κίνητρο λόγω του αποκλεισμού το 2019:

” Δεν πιστεύω πως υπάρχει η αίσθηση μια εκδίκησης. Υπάρχει η σκέψη πως είναι το παιχνίδι που θα κάνουμε το σημαντικότερο βήμα. Εκείνο όμως το παιχνίδι θα μας διδάξει πως το αυριανό παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Αποφασισμένοι και καθόλου χαλαροί “.

Για τον Βιεϊρίνια και γενικά τους τραυματίες:

“Ο Αντρέ θα είναι μαζί μας στην αποστολή. Δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να βγάλει όλο το παιχνίδι. Είναι σημαντικό παιχνίδι όπως κι αυτό της Κυριακής. Θα είμαστε προσεκτικοί για να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Δεν θα ρισκάρουμε. Θέλω να σαν τρελός προσωπικά να πάρουμε την πρόκριση και την πρώτη θέση. Είναι πρωταρχικός μας στόχος να περάσουμε κατευθείαν στους “16”. Όλοι δουλεύουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι. Θα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα αύριο. Ο Μουργκ δεν θα είναι διαθέσιμος αυριο. Οι πιο πολλές επιστροφές θα έρθουν κατά τη διακοπή των Εθνικών. Ο Μουργκ θα επιστρέψει την Κυριακή. Κρέσπο, Βαρέλα κι Ελ Καντουρι, θα ξεκινήσουν τις προπονήσεις από την ερχόμενη εβδομάδα. Ο Ίνγκασον συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα. Έχει αρχίσει να εντάσσεται σε κάποια παιχνίδια της προπόνησης αλλά έχει δρόμο ακόμη. Για τον Ολιβέιρα θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη”.

Σχετικά με το πάθος που βγάζουν ακόμη κι όσοι κάθονται στον πάγκο:

” Είμαι χαρούμενος που το αναφέρετε αλλά αυτή είναι μια κατάσταση που πρέπει να υπάρχει. Σαν προπονητής θέλω να έχω παίκτες που καταλαβαίνουν πως είτε παίζουν είτε όχι πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι κι έτοιμοι. Η χρόνια είναι μεγάλη. Θέλουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, το Κύπελλο. Θέλουμε να προχωρήσουμε και στην Ευρώπη. Καταλαβαίνουν πως ακόμη κι αν δεν παίζουν, μέσω μιας δυνατής προπόνησης, βοηθούν την ομάδα να είναι σε καλή φόρμα. Αισθάνονται όλοι σημαντικοί είτε παίζουν είτε όχι. Έχουμε να δώσουμε πολλά παιχνίδια. Όταν δοθεί η ευκαιρία να παίξουν, όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι. Όσοι έρχονται από τον πάγκο πρέπει να είναι έτοιμοι για τον αποτέλεσμα. Είτε να τα δώσουν όλα για να το κρατήσουν, είτε για να το αλλάξουν. Η ομάδα γίνεται δυνατή όταν είναι ικανή να πάρει το μέγιστο από όσους περισσότερο παίκτες είναι δυνατό. Είναι διαφορετικό αν έχεις μικρό ροτέισον. Το να καταφέρεις να έχεις 16-18 ποδοσφαιριστές που όλοι αισθάνονται βασικοί σου δίνει δύναμη ν’ αντιμετωπίσεις δύσκολες καταστάσεις. Μπορεί να υπάρξουν τραυματισμοί, τιμωρίες, πολλά παιχνίδια κι όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι”.

Για το κέρδος από την επιλογή του Ντόουγκλας πίσω από τον επιθετικό:

” Είναι καθαρό πως είναι ένα διαφορετικό είδος δεκαριού. Δίνει όμως επιθετικότητα, τρεξίματα κι υποστηρίζει την ανάπτυξη. Δίνει τη δυνατότητα επίσης να ξεκουράζονται άλλοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Μπίσεσβαρ, που φαίνονται πιο χρήσιμοι σε άλλες θέσεις”.

Για τους Σίντκλεϊ και Ροντρίγκο:

“Είναι αλήθεια πως είναι μια γεμάτη περίοδος για τον Σίντκλεϊ. Είναι καλό για εμάς πως ήρθε έτοιμος μετά από γεμάτη προετοιμασία και πολλά φιλικά. Είναι πάντα γεμάτος πάθος και χαρά και μας βοηθάει πολύ. Η θέληση του είναι τεράστια. Το εκμεταλλευτήκαμε αυτό και του δώσαμε πολλά παιχνίδια. Ο Αντρέ επιστρέφει. Είμαι στεναχωρημένος με τον Ροντρίγκο. Είναι δύσκολο για έναν προπονητή κι ειδικά για εμένα όταν πρέπει ν’ αφήσω κάποιον έξω. Υπήρχε όμως θέμα με τους ξένους. Ο Σίντκλεϊ πάει καλά. Ο Τέιλορ εκμεταλλεύτηκε τον τραυματισμό του Ροντρίγκο και πάει καλά. Ο Ντόουγκλας πάει επίσης πολύ καλά. Ο Άκπομ έχει φοβερά χαρακτηριστικά σαν επιθετικός και δεν μπορούμε να τα παραλείψουμε. Ο Εσίτι έχει ικανότητες που αυτή τη στιγμή δεν έχει άλλος παίκτης μας. Ο Ροντρίγκο είναι φανταστικός επαγγελματίας και παίκτης. Έμεινε εκτός αλλά τον χρειαζόμαστε. Κοιτάμε μπροστά κι η χρονιά είναι μεγάλη. Εξηγώ σε όλους πως όλοι χρειάζονται κι όλοι θα παίξουν. Το να μείνει εκτός ο Ροντρίγκο ήταν συγκυρία πολλών παραγόντων. Πρέπει να σκεφτόμαστε το μέλλον. Θα κληθεί να επιστρέψει ο Ροντρίγκο. Αν η ομάδα πηγαίνει καλά θα βοηθηθεί κι ο ίδιος. Δεν έχω αμφιβολία γιατί προπονείται πολύ καλά. Στην ίδια κατάσταση βρίσκεται κι ο Σίντζι. Επαγγελματίας με πολύ δυνατές προπονήσεις και φανταστικός ποδοσφαιριστής. Δεν μου αρέσει να το κάνω αυτό αλλά πρέπει να τους αφήνω εκτός”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάισον σε κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εσείς κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία!»

Το ξεχωριστό μήνυμα του Βραζιλιάνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τάισον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που «λύγισε» μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Βραζιλιάνος έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας με αφορμή το φινάλε του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία να ζήσω ξανά την εμπειρία αυτή! Είναι κάτι που μας πληγώνει, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για αυτό το όμορφο ταξίδι που κάναμε στην Conference League. Συνεχίζουμε μαζί!

Εσείς είστε αυτοί που κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία και αξιοσέβαστη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμεση ανασύνταξη

Έπιασε δουλειά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα μετά τη δεύτερη ήττα με την Κλαμπ Μπριζ.

Μπορεί η πορεία του Δικεφάλου να συνοδεύτηκε από μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα για ανασκόπηση, όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται ξανά το πρωτάθλημα και ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Το Σάββατο (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ