Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παρέλαση στο Ηράκλειο!

Ο ΠΑΟΚ πέρασε ΚΑΙ από την έδρα του ΟΦΗ με τριάρα!

Αγάπη Γαβριηλίδου

Παρέλαση στο Ηράκλειο!

O ΠΑΟΚ ταξίδεψε στο Ηράκλειο, θέλοντας να κλείσει με νίκη την απαιτητική σειρά αγώνων στο πρωτάθλημα κι Ευρώπη και τα κατάφερε, κερδίζοντας με 3-1 τον ΟΦΗ.

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο Ηράκλειο, με τον Γιασμίν Κούρτιτς να κάνει το 2-0 και τον Ντόουγκλας Αουγκούστο να ανεβάζει το δείκτη του σκορ, ενώ ο Ναμπί μείωσε στο φινάλε για τους Κρητικούς.

Οι “ασπρόμαυροι” ήταν σαφώς βελτιωμένοι στο Ηράκλειο και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, περνώντας σαν “σίφουνας” από την έδρα του ΟΦΗ, για να φτάσουν τους 12 βαθμούς και να πάνε στο διάστημα της διακοπής με ηρεμία και καθαρό μυαλό, έχοντας ολοκληρώσει μία σειρά διαδοχικών αγώνων.

Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με σημαντικές ευκαιρίες για τον ΠΑΟΚ, αλλά ο Σφιντέρσκι δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ, ο ΟΦΗ “απάντησε” με την ευκαιρία του Νέιρα, αλλά ο Πολωνός επιθετικός λίγο μετά βρήκε δίχτυα κι άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, μετά από ασίστ του Ροντρίγκο.

Ο Ντουρμισάι άγγιξε το γκολ, με τον Βιεϊρίνια να διώχνει πάνω στη γραμμή, ο “Δικέφαλος” είχε δύο καλές στιγμές με τον Σβαμπ και τον Βιεϊρίνια χωρίς να σκοράρουν κι ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια με το 1-0.

Ο “Δικέφαλος” ήταν κυρίαρχος στο δεύτερο μέρος, πέτυχε δύο γκολ, με τον Κούρτιτς να ευστοχεί με απευθείας εκτέλεση φάουλ και τον Ντόουγκλας Αουγκούστο με ωραίο σουτ, μετά από γύρισμα του Ροντρίγκο, ενώ ο ΟΦΗ πέτυχε το… γκολ της τιμής στο φινάλε, με τον Ναμπί να επιστρέφει στη δράση και να διαμορφώνει το τελικό 3-1.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 12 βαθμούς και συγκατοικεί με τον Βόλο στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ πλέον έχει μπροστά του το διάστημα της διακοπής για να πάρει μερικές ανάσες και να δουλέψει, με φόντο τα επόμενα παιχνίδια.

Ενδεκάδα με Βιεϊρίνια και Ροντρίγκο

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε κι απόψε τον Πασχαλάκη για το τέρμα, στο κέντρο της άμυνας ήταν και πάλι ο Μιχαηλίδης με τον Μιχάι και στις πλευρές οι Ροντρίγκο και Βιεϊρίνια.

Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Κούρτιτς και Σβαμπ, με τον Αουγκούστο να είναι λίγο πιο μπροστά και στην επίθεση ξεκίνησαν οι Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ και Σφιντέρσκι.

Δυνατό ξεκίνημα, μοιραίος ο Σφιντέρσκι

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πίεσε σημαντικά τον ΟΦΗ στο πρώτο πεντάλεπτο, χάνοντας δύο σπουδαίες ευκαιρίες. Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Ροντρίγκο έκανε ωραία σέντρα, αλλά το πλασέ του Σφιντέρσκι πέρασε άουτ, ενώ ένα λεπτό μετά, ο Πολωνός βρέθηκε σε καλή θέση κι ο Διαμαντής έβαλε σωστά το πόδι του, για να περάσει εκτός η μπάλα.

Στο 5′, ο Σφιντέρσκι έχασε νέα, σπουδαία ευκαιρία, με τον Σβαμπ να “σπάει” στον Πολωνό κι αυτός να σουτάρει, με τον Επασί να έχει απάντηση. Με τον “Δικέφαλο” να αγγίζει το γκολ, αλλά να μην το πετυχαίνει, ο ΟΦΗ ανέβασε στροφές και στο 10ο λεπτό, ο Νέιρα σούταρε δυνατά, με τον Πασχαλάκη να αντιδρά σωστά και να διώχνει σε κόρνερ.

Τρίτη και… φαρμακερή!

Οι Κρητικοί επέμειναν και λίγο μετά, ο Βιεϊρίνια έσωσε τον ΠΑΟΚ, διώχνοντας την μπάλα πάνω στη γραμμή, μετά από προσπάθεια του Ντουρμισάι. Το πολυπόθητο γκολ ήρθε στο 15ο λεπτό για τον “Δικέφαλο”, με τον Ροντρίγκο να βρίσκει με ωραία σέντρα τον Σφιντέρσκι και τον Πολωνό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, με κεφαλιά.


Οι “ασπρόμαυροι” έχασαν δύο ακόμη σημαντικές ευκαιρίες, με τον Σβαμπ να σουτάρει άουτ από πολύ καλή θέση στο 37′ και τον Βιεϊρίνια να σουτάρει χαμηλά, στο 43ο λεπτό. Ένα λεπτό νωρίτερα, ο Ζίβκοβιτς είδε κάρτα για φάουλ στον Νέιρα, ωστόσο προηγήθηκε χτύπημα του παίκτη του ΟΦΗ, που είχε ήδη κάρτα, χωρίς να το δει κανείς. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι και το τέλος, με τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει στα αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ μετά από ένα γεμάτο πρώτο μέρος.

“Μαγικός” Κούρτιτς

Το δεύτερο ημίχρονο, ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να απειλεί με τον Φαν Ντάινεν, σε μία φάση όπου ο Ολλανδός σούταρε δυνατά κι η μπάλα σταμάτησε στον Μιχάι, ενώ στο 56′, ο Σβαμπ επιχείρησε να “κρεμάσει” τον Επασί, αλλά το κατάλαβε ο τερματοφύλακας των Κρητικών.

Δύο λεπτά μετά, ο ΠΑΟΚ κέρδισε ένα φάουλ σε καλή θέση από τα αριστερά και λίγο έξω από την περιοχή, με τον Γιασμίν Κούρτιτς να παίρνει φόρα και να κάνει την τέλεια εκτέλεση, για να στείλει την μπάλα στη γωνία του Επασί, που δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα!


Ο ΠΑΟΚ έκανε πολύ πιο εύκολη τη ζωή του με το γκολ του Κούρτιτς, με τον ΟΦΗ να απειλεί στο 66′, σε μία φάση όπου ο Ντουρμισάι πήρε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Οι Κρητικοί έδειχναν να μένουν σταδιακά από δυνάμεις και στο 73′ ο Ντόουγκλας Αουγκούστο έβαλε το… κερασάκι, με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο να κάνει το 3-0.

Ζίβκοβιτς και Ροντρίγκο έπαιξαν σωστά, με τον Βραζιλιάνο να πατάει περιοχή και να “σπάει” την μπάλα στο πέναλτι, όπου ήταν ο Αουγκούστο για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με ωραίο σουτ.


Στο 76′, ο Πασχαλάκης είπε “όχι” στον Ντε Γκούζμαν και στο 92ο λεπτό, οι Κρητικοί μείωσαν σε 3-1, με τον Ναμπί να επιστρέφει στη δράση και να σκοράρει, κερδίζοντας τον Πασχαλάκη. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα, με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίσει ένα ακόμη διπλό και να φεύγει νικητής κι από την έδρα του ΟΦΗ, πηγαίνοντας πλέον στη διακοπή, όπου θα μπορέσουν να πάρουν όλοι ανάσες μετά από την απαιτητική σειρά αγώνων.

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Πασαλίδης, Διαμαντής, Κοροβέσης (Γρίβας), Σελίμοβιτς, Ντε Γκούζμαν, Νέιρα (Γιαννούλης), Ουές (Μπαλογιάννης), Ντουρμισάι, Φαν Ντάινεν (Ναμπί)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (Σίντκλεϊ), Κούρτιτς, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο (Εσίτι), Μπίσεσβαρ (Μιτρίτσα), Σφιντέρσκι (Ακπόμ)

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Βανάκεν: «Δεν αφήσαμε τον ΠΑΟΚ να το πιστέψει»

Ο ηγέτης μέσος της Κλαμπ Μπριζ ήταν ξεκάθαρος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Χανς Βανάκεν έβγαλε και χθες την ποιότητα του στην Τούμπα και σε δηλώσεις του στο Βέλγιο, αναφέρθηκε στην επιτυχία της ομάδας του. «Είναι μία πραγματικά όμορφη, ιστορική στιγμή. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ένας βελγικός σύλλογος κατάφερε να φτάσει σε έναν ευρωπαϊκό ημιτελικό. Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Παίξαμε καλά. Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού πατήσαμε γερά στα πόδια μας.

Θέλω να συγχαρώ τους συμπαίκτες του. Είναι θέμα τόλμης. Ξέραμε από το πρώτο παιχνίδι ότι θα υπήρχαν χώροι για αντεπίθεση. Στο ημίχρονο ήταν 0-2, αλλά θα μπορούσαμε να σκοράρουμε ακόμη περισσότερο. Είχαμε εκτιμήσει ότι η ρεβάνς θα ήταν πιο δύσκολη εκ των προτέρων, αλλά αυτή είναι και η δύναμή μας. Ποτέ δε δώσαμε στον ΠΑΟΚ την αίσθηση να το πιστέψει, ότι μπορεί». είπε και συνέχισε…

«Πριν από ένα μήνα κανείς δεν θα το φανταζόταν αυτό. Μας είχαν ξεγράψει και τώρα είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Τώρα θα απολαύσουμε την πρόκριση. Αν ονειρευόμαστε έναν τελικό; Ναι. Όταν είσαι στον ημιτελικό, θέλεις να πας και στον τελικό. Αλλά τώρα εστιάζουμε την προσοχή μας στο πρωτάθλημα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Η Ευρωπαία Τούμπα φέτος… άλλαξε (vids)

Παρά το χθεσινό αποκλεισμό από την Κλαμπ Μπριζ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το χθεσινό 0-2 από την Κλαμπ Μπριζ και ο αποκλεισμός από τα ημιτελικά του Europa Conference League, ήταν στοιχεία που επιβεβαίωσαν την ανωτερότητα των Βέλγων έναντι του ΠΑΟΚ, παράλληλα όμως αυτή, ήταν και η πρώτη του εντός έδρας ήττα στην Ευρώπη φέτος.

Γενικά, η φετινή πορεία, άλλαξε την εικόνα που είχε δημιουργηθεί για την Τούμπα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει τρεις προκρίσεις στο γήπεδό του. Αρχικά, στον τρίτο προκριματικό γύρο, με το 3-0 επί της Χάιντουκ, στη ρεβάνς του 0-0 της Κροατίας.

Στη συνέχεια, με το εμφατικό 4-0 επί της Χαρτς στα πλέι οφ, έπειτα από τη νίκη με 1-2 στη Σκωτία. Ακολούθησε η μεγάλη νίκη επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στον όμιλο (2-1), το 2-2 με την Αμπερντίν και το 4-2 επί της Ελσίνκι στην τελευταία αγωνιστική.

Φυσικά, highlight παραμένει η επική ανατροπή με το 5-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με τη φετινή ευρωπαϊκή εντός έδρας συγκομιδή του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, να είναι πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα.

Πριν από τη φετινή σεζόν, είχε προηγηθεί ο οδυνηρός αποκλεισμός από τη Λέφσκι Σόφιας στην Τούμπα πέρσι, ενώ πρόπερσι, η Μαρσέιγ είχε πανηγυρίσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa Conference League, επίσης στο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Τελευταία φορά που είχε πανηγυρίσει η ομάδα μία μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη-πρόκριση στην Τούμπα, ήταν με τη Μίντιλαντ στη φάση των 16 του Europa Conference League, που είχε περάσει με 5-3 στα πέναλτι.

Ανεξαρτήτως του τι συνέβη στο χθεσινό παιχνίδι, η Τούμπα αποτέλεσε ξανά φέτος, σημαντικό κομμάτι της ευρωπαϊκής πορείας του ΠΑΟΚ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Sold out το Λαμία – Παναθηναϊκός

H ανακοίνωση της ομάδας από την Φθιώτιδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Λαμία ανακοίνωσε την εξάντληση των εισιτηρίων για το ερχόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής των Play-Off στην Stoiximan Super League. Αυτή θα είναι και η πρώτη φορά, κατά την εφετινή περίοδο, που το ΔΑΚ Λαμίας «Αθανάσιος Διάκος» θα είναι sold out.

Η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία 1964 ανακοινώνει ότι όλα τα διαθέσιμα εισιτήρια για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για την 6η αγωνιστική των Palyoffs της Stoiximan Super League, την Κυριακή 21.04.2024 στις 17:00 στο ΔΑΚ Λαμία “Αθ. Διάκος” έχουν εξαντληθεί.

Σας ευχαριστούμε για το πρώτο φετινό SOLD OUT και σας περιμένουμε όλους στο γήπεδο!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν στις 3 μ.μ. και λόγω των αυστηρών ελέγχων που θα διενεργηθούν, οι φίλαθλοι κάτοχοι εισιτηρίων της συγκεκριμένης αναμέτρησης, καλούνται να προσέλθουν έγκαιρα, προκειμένου να αποφευχθεί συνωστισμός, ταλαιπωρία και καθυστέρηση της πρόσβασης τους στις κερκίδες, συμβάλλοντας έτσι στην ομαλότητα.

Όλοι μαζί πρέπει να προσαρμοστούμε και να προστατεύσουμε την ομάδα και το γήπεδό μας.

ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ότι όλοι όσοι προσέρχονται στο γήπεδο οφείλουν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να έχουν μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο ταυτοποίησης. Ο νόμος υποχρεώνει άπαντες σε έλεγχο και οποιαδήποτε άρνηση αποκλείει την είσοδο στο γήπεδο.

Με το νέο αυστηρότατο νομικό πλαίσιο όποιος φίλαθλος δεν διαθέτει ονομαστικό εισιτήριο όχι απλά δεν μπορεί να μπει στο γήπεδο, αλλά του επιβάλλεται και πρόστιμο 500 ευρώ από την Αστυνομία. Στον έλεγχο ταυτοπροσωπίας σε περίπτωση που βρεθεί φίλαθλος με εισιτήριο σε άλλο όνομα, τόσο ο κάτοχος, όσο κι ο δικαιούχος θα τιμωρούνται με πρόστιμο δεκαπλάσιο της αξίας του εκάστοτε εισιτηρίου, θα επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού από τα γήπεδα, ενώ η ΠΑΕ θα τιμωρείται με κλείσιμο της θύρας, όπου έγινε η παράβαση.

Κάθε καπνογόνο, φωτοβολίδα, κροτίδα, μπουκάλι, κάθε αντικείμενο που μπορεί να πέσει στον αγωνιστικό χώρο, σημαίνει κλείσιμο του γηπέδου! Οι ποινές είναι διοικητικές και έρχονται πλέον απευθείας από την πολιτεία. Συν τις όποιες επιπρόσθετες προκύπτουν από τα πειθαρχικά όργανα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ