ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
«Χωλαίνει» χωρίς Κούρτιτς!
Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση…
Το χθεσινό 4-4 με το Βόλο στην Τούμπα, θα μνημονεύεται για… πάντα! Ο ΠΑΟΚ αυτοκτόνησε ποδοσφαιρικά στο δεύτερο ημίχρονο και πέταξε με σοκαριστικό τρόπο στα σκουπίδια δύο πολύτιμους βαθμούς, αποτυγχάνοντας να προστατεύσει το 4-1 με το οποίο προηγήθηκε στο πρώτο μέρος.
Η επόμενη ημέρα μετά από ένα τέτοιο κάζο, ασφαλώς δεν είναι εύκολη. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, με τα παιχνίδια κόντρα σε Κοπεγχάγη και Ολυμπιακό να βρίσκονται προ των πυλών, πολυτέλεια για… πολλά – πολλά δεν υπάρχει.
Ο Δικέφαλος είναι υποχρεωμένος να συνέλθει από σήμερα κιόλας, μιας και την Πέμπτη στην Κοπεγχάγη είναι υποχρεωμένος να πάρει αποτέλεσμα στο “Parken” της Κοπεγχάγης για να μην δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την προσπάθειά του για πρόκριση στους “16” του Europa Conference League μετά την ισοπαλία που παραχώρησε στη Σλόβαν Μπρατισλάβας στην Τούμπα, αλλά και να πράξει το ίδιο την Κυριακή στο “Γ. Καραϊσκάκης” εάν θέλει να μην βρεθεί στο -4 από τον Ολυμπιακό.
Σε κάθε περίπτωση, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει προβλήματα στον έλεγχο του ρυθμού και κατ΄ επέκταση του αντιπάλου και αποτυγχάνει, στα παιχνίδια που ο Γιάσμιν Κούρτιτς δεν βρίσκεται στη βασική ενδεκάδα, όπως χθες.
Έχουμε και λέμε. Ο Σλοβένος μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι με την Μποέμιαν στο Δουβλίνο, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με σκορ 2-1. Κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας στην Τούμπα, επίσης ο Κούρτιτς δεν βρέθηκε στη βασική ενδεκάδα αλλά μπήκε ως αλλαγή στο ματς, νέα “γκέλα” για τον Δικέφαλο.
Επιπροσθέτως, ο Σλοβένος χαφ απουσίαζε από την βασική ενδεκάδα του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα, ενώ αντίθετα ήταν βασικός και αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια των αγώνων με Αστέρα Τρίπολης, Παναιτωλικό, ΑΕΚ και ΟΦΗ!
To κακό για τον ΠΑΟΚ είναι πως ο πρώην μέσος της Πάρμα δεν θα είναι διαθέσιμος ούτε στο παιχνίδι της Πέμπτης με την Κοπεγχάγη, με ούτε τον Άντερσον Εσίτι αλλά ούτε και τον Ντόουγκλας Αουγκούστο να δείχνουν ικανοί να αναπληρώσουν το κενό του στην “ασπρόμαυρη” μεσαία γραμμή, τη στιγμή που ο Χάρης Τσιγγάρας δεν βρίσκεται στα βασικά πλάνα του Ράζβαν Λουτσέσκου!
Σε ότι αφορά τη γενικότερη λύση του προβλήματος, αυτή μπορεί να βρεθεί μόνο στο μεταγραφικό “παζάρι” του Ιανουαρίου…
Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ενόψει της αναμέτρησης για την 4η αγωνιστική της League Phase του Κυπέλλου Ελλάδος, απέναντι στην ΑΕΚ, αύριο στις 20:30 στο γήπεδο της Τούμπας.
Ο Αλέσιο Λίσι μετρά τις απουσίες των Μιχαηλίδη, Πέλκα και Λουσέ, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η επιλογή των «μικρών» που πρέπει να βρίσκονται στην ενδεκάδα βάση κανονισμού.
Ο Δικέφαλος προσέρχεται στο ντέρμπι σε μια δύσκολη περίοδο, καλούμενος να βελτιώσει την απόδοσή του, να περιορίσει τα λάθη, και να πάρει μια νίκη, η οποία εκτός από το βαθμολογικό ενδιαφέρον στη διαδικασία του Κυπέλλου, θα τονώσει και την αυτοπεποίθηση του γκρουπ.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Παραιτήθηκε ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε
Η κοινή απόφαση μετά την ήττα από τη Γαλατασαράι
Η ήττα της Φενερμπαχτσέ από την αιώνια αντίπαλο Γαλατασαράι με 2-1, ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Ισμαήλ Καρτάλ στον πάγκο της ομάδας.
Η Φενέρ βρίσκεται πλέον στο -6 από την κορυφή, με τον Καρτάλ να υποβάλλει την παραίτησή του, η οποία έγινε αποδεκτή από τη διοίκηση.
Ο Καρτάλ αποχωρεί μόλις μετά από πέντε μήνες, με απολογισμό 9 νίκες, 5 ισοπαλίες και 4 ήττες σε όλες τις διοργανώσεις.
Η Λάτσιο ήταν καταιγιστική στην έδρα της Σασουόλο, την οποία διέλυσε με 2-6.
Η ομάδα του Γκατούζο παρέμεινε στην κορυφή της Serie A, μετατρέποντας σε μονόλογο το παιχνίδι.
Οι «λατσιάλι» άνοιξαν στο σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με τον Τέιλορ, για να έρθει η ισοφάριση με τον Θόρστβεντ στο 7. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν δύο ακόμα τέρματα με τους Ίσακσεν στο 13, και Φλοριάνι ένα λεπτό αργότερα.
Ο σκόρερ της Σασουόλο αποβλήθηκε στο 31, ωστόσο οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 2-3 με τον Εσπόζιτο στο 43.
Από εκεί και πέρα το παιχνίδι ήταν μόνο Λάτσιο, με τον Τζακάνι να γράφει το 2-4 στο 44, και τον Νόσλιν με δύο γκολ σε 55 και 65, να ολοκληρώνει το σκορ.
Μάλιστα, η Λάτσιο έχασε και δύο πέναλτι, καθώς ο Τουράτι απέκρουσε τις εκτελέσεις των Τζακάνι στο 50 και Φρατέζι στο 61.




