Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αφιέρωμα της Superleague στον 200άρη Βαρέλα

Ακόμη ένας πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ στο σχετικό αφιέρωμα

Θωμάς Παπάς

Αφιέρωμα της Superleague στον 200άρη Βαρέλα

Η Superleague Interwetten έκανε ξεχωριστό αφιέρωμα στον Φερνάντο Βαρέλα και στις 200 συμμετοχές, που έφτασε ο διεθνής με το Πράσινο Ακρωτήρι, αμυντικός. Ωστόσο στο ίδιο αφιέρωμα, είχε θέση ακόμη ένας παίκτης, που φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ και συνεχίζει ν’ αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο λόγος για τον Ζοσέ Μαουρίσιο.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Λίγκα:

Πέντε ποδοσφαιριστές στρογγύλεψαν σε αυτή την αγωνιστική τον αριθμό αγώνων τους. Οι Μασούρας και Μαουρίτσιο στη Super League, ο Βαρέλα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ο Μπαξεβανίδης σε όλα τα πρωταθλήματα και ο Τασουλής σε όλη την επαγγελματική του καριέρα, όπως αναφέρει σχετικά η ιστοσελίδα της λίγκας.

200 με τον ΠΑΟΚ ο Φερνάντο Βαρέλα

Αφού έλειψε στα τρία προηγούμενα επίσημα παιχνίδια του ΠΑΟΚ, ο Φερνάντο Βαρέλα επέστρεψε στην ενδεκάδα εναντίον του Βόλου, για να παίξει το 200ο του επίσημο παιχνίδι με την ασπρόμαυρη φανέλα.
Από το καλοκαίρι του 2016, όταν άφησε τη Στεάουα Βουκουρεστίου, ο διεθνής με το Πράσινο Ακρωτήρι, αλλά γεννημένος στην Πορτογαλία, αμυντικός, έχει σημαντική προσφορά στον ΠΑΟΚ. Με ένα πρωτάθλημα και τέσσερα Κύπελλα στο διάστημα αυτό, ο 34χρονος πλέον Φερνάντο Βαρέλα, έπαιξε σε 132 αγώνες Super League, 26 Κυπέλλου Ελλάδας και 42 στα Κύπελλα Ευρώπης.

100 αγώνες στη Super League ο Μαουρίτσιο

Ο Ζοζέ Μαουρίτσιο ήλθε στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ το Σεπτέμβριο του 2017, λίγο πριν κλείσει τα 29 του χρόνια. Κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και τρία Κύπελλα, πριν φύγει το καλοκαίρι του 2020 για τον Παναθηναϊκό. Ο Βραζιλιάνος μέσος άφησε τον ΠΑΟΚ με 69 αγώνες Super League και στο παιχνίδι με τον Ιωνικό έφτασε τους 31 με τον Παναθηναϊκό. Ένα σύνολο δηλαδή 100 αγώνων στην κατηγορία.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ