Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η παραμυθένια Κοπεγχάγη

Ετοιμάζεις βαλίτσα; Δες που θα πας!

PAOK24

Η παραμυθένια Κοπεγχάγη

Παλάτια και κάστρα, χρώματα και παραμύθι και την ίδια στιγμή σύγχρονα κτίρια, γέφυρες επιτεύγματα της μηχανικής, κανάλια, πλατείες κι ένα σύστημα αστικών συγκοινωνιών, επιτομή της συνέπειας.

Η Κοπεγχάγη είναι μια ζωντανή μητρόπολη της αρχιτεκτονικής και του design, είναι μια όμορφη, πεντακάθαρη πόλη, δικαίως μόνιμη θαμώνας στην λίστα των πόλεων με το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο, αλλά και ανάλογο κόστος.

Η πρωτεύουσα της Δανίας – «λιμάνι των εμπόρων» είναι η μετάφραση της λέξης Κοπεγχάγη – βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της χώρας. Το μεγαλύτερο τμήμα της πόλης είναι κτισμένο στο νησί Σιέλαν, ενώ ένα μικρότερο μέρος της βρίσκεται στο νησί Αμαερ. Εχει πληθυσμό 528.208 κατοίκους (1.918.239 η μητροπολιτική περιοχή).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης είναι ένα από τα κορυφαία ερευνητικά ιδρύματα της Ευρώπης, με εννιά αποφοίτους Νομπελίστες και έναν αποδέκτη βραβείου Turing.

Αξίζει να δει κανείς

the-little-mermaid-copenhagen-the-little-mermaid-andersen-2763876-1656-1242Nationalmuseet (Eθνικό Mουσείο)

Με ευρήματα που χρονολογούνται στην εποχή των παγετώνων και δωρεάν είσοδο.

Κάστρο του Ρόζενμποργκ

Παλάτι της Kοπεγχάγης, αναγεννησιακό, κάθε αίθουσα του οποίου είναι αφιερωμένη και σε ένα μονάρχη της χώρας. Ανοιχτό καθημερινά.

H μικρή γοργόνα

Στην άκρη του λιμανιού, το άγαλμα σήμα –κατατεθέν της πόλης, έργο του Edvard Eriksen από το 1913, που αποδίδεται σε ηρωίδα παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν.

Κastellet

Παλιό φρούριο, κοντά στη μικρή γοργόνα, το οποίο σήμερα έχει μετατραπεί σε πάρκο αναψυχής.

Τίβολι

2012-10-27-Copenhagen-Tivoli-13-of-51Ο παραδοσιακός κήπος διασκέδασης στο κέντρο.

Strøget

Το σύνολο των πεζοδρόμων στην καρδιά της Κοπεγχάγης προσελκύει πλήθος τουριστών.

Christiansborg

Παλάτι που σήμερα φιλοξενεί το κοινοβούλιο της Δανίας.

Oresundsbroen

Εγκαινιάστηκε το 2000 και πρόκειται για μία γέφυρα/σήραγγα που ενώνει την Kοπεγχάγη με το Μάλμε στη νότια Σουηδία, από την οποία είναι δυνατή η διέλευση τραίνων και αυτοκινήτων.

Amalienborg

Τα χειμερινά ανάκτορα, τόπος κατοικίας της βασιλικής οικογένειας.

Marmorkirken

Copenhagen-denmark-615618_1024_768 (1)Η μαρμάρινη εκκλησία βρίσκεται κοντά στα ανάκτορα Αmalienborg. Ο τρούλος της εκκλησίας αποτελεί τον μεγαλύτερο στη Βόρεια Ευρώπη και είναι εμπνευσμένος από τον τρούλο του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

Nyhavn

23815140_lΤο παλιό και γραφικό κανάλι της πόλης αποτελεί ένα από τα κυριότερα αξιοθέατά της.Σε κάποιο από τα σπίτια αυτού του καναλιού πέρασε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του ο παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Αντερσεν.

Οπερα

Το μοντέρνο κτίριο της όπερας βρίσκεται στο λιμάνι της Κοπεγχάγης και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 2005.

Vor Frelsers Kirke

Βρίσκεται στην περιοχή Christianshavn και η ανάβαση στην κορυφή της προσφέρει μία πανοραμική θέα της Κοπεγχάγης.

Zυθοποιία Carlsberg

2538355058_c2ca380f4f_bΕργοστάσιο παραγωγής μπύρας, στο οποίο πραγματοποιούνται ξεναγήσεις.

Statens Museum for Kunst (Εθνικό μουσείο τέχνης)

Πρόκειται για την εθνική πινακοθήκη της Δανίας. Εκεί βρίσκονται πολυάριθμες συλλογές, τόσο από τη Δανία, όσο και από την υπόλοιπη Ευρώπη. Τις Τετάρτες η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ny Carlsberg Glyptotek

Μουσείο τέχνης με ελληνορωμαϊκές και αιγυπτιακές συλλογές γλυπτών.

Τόσο το Nationalmuseet, όσο και το Statens Museum for Kunst, διαθέτουν αίθουσες ειδικά αφιερωμένες στα παιδιά.

Μετακινήσεις

busΗ Κοπεγχάγη διαθέτει ένα δίκτυο λεωφορείων και τραίνων, τα οποία εξυπηρετούν τόσο τις κεντρικές περιοχές της πόλης όσο και τα προάστια. Επιπλέον, διαθέτει μετρό με δύο γραμμές. Μεγάλο μέρος των κατοίκων της πόλης, βέβαια, χρησιμοποιεί το ποδήλατο για τις καθημερινές μετακινήσεις του.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τι ισχύει με τα εισιτήρια του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Οι “ασπρόμαυροι” γνωστοποίησαν τις λεπτομέρειες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έχει την προσοχή του στραμμένη σήμερα στο παιχνίδι με τη Λαμία (17:00), ωστόσο, κανείς δεν ξεχνάει πως ακολουθεί κι ένα πολύ-πολύ σημαντικό ντέρμπι με την ΑΕΚ την Κυριακή (19:30).

Η διάθεση των εισιτηρίων με φόντο το ντέρμπι θα ξεκινήσει αύριο το πρωί, με την "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ να αναφέρει:

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι την Πέμπτη (25.04) στις 09:00 θα ξεκινήσει η διαδικτυακή διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ για την 8η αγωνιστική των Play Off της Stoiximan Super League 2023-24 που θα διεξαχθεί την Κυριακή (28.04, 19:30) στο γήπεδο της Τούμπας.

Τιμές Εισιτηρίων

Θύρα Τιμή
1 €50
2, 3 €40
4, 7, 7A, 8 €15
4A €10
5, 6 €30
VIP €150
VIP Α €150

Κανάλια Πώλησης

Α.Εκδοτήρια Γηπέδου Τούμπας

Τα εκδοτήρια θα είναι ανοιχτά μόνο ανήμερα του αγώνα με ωράριο λειτουργίας 09:00-20:00 για παραλαβές των web εισιτηρίων.

B. Επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Στις ηλεκτρονικές αγορές είναι απαραίτητη η καταχώρηση των κάτωθι στοιχείων– Ονοματεπώνυμο Κατόχου– Αρ.Πιστοποιητικού : ΑΔΤ / Αρ.Διαβατηρίου (έγγραφο ταυτοποίησης)– ΑΜΚΑ

Γ. Επίσημη ιστοσελίδα της Ticketmaster

Στις ηλεκτρονικές αγορές είναι απαραίτητη η καταχώρηση των κάτωθι στοιχείων–Ονοματεπώνυμο Κατόχου– Αρ.Πιστοποιητικού : ΑΔΤ / Αρ.Διαβατηρίου (έγγραφο ταυτοποίησης)– ΑΜΚΑ

Διευκρινίσεις

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, απαγορεύεται η είσοδος σε όλους φιλάθλους, κάθε ηλικίας, χωρίς ονομαστικό εισιτήριο. Ως εκ τούτου απαγορεύεται πλέον κι η ελεύθερη είσοδος σε παιδιά κάθε ηλικίας, η οποία ίσχυε μέχρι πρότινος.

Βάσει της νέας νομοθεσίας, όποιος φίλαθλος εισέλθει στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο, θα τιμωρείται με πρόστιμο 500 ευρώ.

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που έρχονται να παρακολουθήσουν από κοντά την ομάδα μας, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι απαραίτητο να φέρουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο ταυτοποίησης (διαβατήριο/δίπλωμα οδήγησης).

Οι αστυνομικές αρχές βάσει των νέων μέτρων θα προβούν σε ελέγχους ταυτοπροσωπίας στο περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου και στις κερκίδες. Σε περίπτωση παράβασης, ο φίλαθλος που μπήκε στο γήπεδο με εισιτήριου άλλου καθώς και ο κάτοχος του εισιτηρίου, θα τιμωρούνται με πρόστιμο δεκαπλάσιο της αξίας του εκάστοτε εισιτηρίου, αμφότεροι θα τιμωρούνται επίσης με αποκλεισμό έξι μηνών από τα γήπεδα, ενώ σε περίπτωση παράβασης θα τιμωρείται και η ΠΑΕ με κλείσιμο της θύρας, που καταγράφηκε η παράβαση.

Όσοι φίλαθλοι προβούν σε ηλεκτρονική αγορά και επιλέξουν την παραλαβή «print@home/eticket», μπορούν είτε να εκτυπώσουν το εισιτήριό τους σε εκτυπωτή είτε να εισέλθουν στο γήπεδο με τη χρήση του QR code στο κινητό τους.

Στις ηλεκτρονικές αγορές υπάρχει περιορισμός των 5 εισιτηρίων ανά λογαριασμό.

Στα εισιτήρια των Vip & VipA παρέχεται δωρεάν θέση στάθμευσης στο Parking P3 (σχολείο απέναντι από τις θύρες των επισήμων). Για την είσοδο στο χώρο στάθμευσης είναι απαραίτητη η επίδειξη της κάρτας στάθμευσης και του εισιτήριου.

Τρόποι Επικοινωνίας

Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 2310954099

Email : helpdesk@paokfc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΟΚ και το μηδέν στην άμυνα

Σημαντικό σερί αγώνων που δέχονται γκολ οι “ασπρόμαυροι”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ θα δώσει ακόμη ένα σημαντικό παιχνίδι σήμερα, αυτή τη φορά αντιμετωπίζοντας τη Λαμία εκτός έδρας, για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Stoiximan Super League.

Οι "ασπρόμαυροι" θέλουν αποκλειστικά την επιστροφή στις νίκες, έχουν μπροστά τους ένα must-win ματς και το παιχνίδι αυτό, έρχεται σε μία χρονική περίοδο πολύ-πολύ σημαντική για πολλούς λόγους.

Μία παράμετρος που προφανώς έχει τη δική της αξία και σημασία, είναι το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε κανένα από τα 9 πιο πρόσφατα παιχνίδια του! Η τελευταία φορά που κατάφερε να μη δεχθεί γκολ, ήταν στις 3 Μαρτίου, στο εκτός έδρας ματς με τη Λαμία κι έκτοτε σε κάθε αγώνα που έδωσε σε Ελλάδα κι Ευρώπη δέχθηκε τουλάχιστον ένα τέρμα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ 2-0

ΠΑΟΚ - Άρης 0-1

ΠΑΟΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5-1

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-3

ΠΑΟΚ - Λαμία 3-1

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2

Κλαμπ Μπριζ - ΠΑΟΚ 1-0

ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ 0-2

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βρίσκει τον τρόπο ο ΠΑΟΚ

Τι κάνει ο “Δικέφαλος” όταν βρίσκεται στο “Αθανάσιος Διάκος”;

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι στα πλέι οφ της Stoiximan Super League και η προσοχή όλων, είναι στραμμένη στο σημερινό παιχνίδι με τη Λαμία (17:00).

Οι "ασπρόμαυροι" έχουν μπροστά τους ένα must-win παιχνίδι, σε μία έδρα όπου βρίσκουν παραδοσιακά τον τρόπο να πάρουν αυτό που θέλουν.

Παίζοντας στην έδρα της Λαμίας, ο ΠΑΟΚ έχει να επιδείξει μέχρι στιγμής σε 9 αγώνες 8 νίκες και 1 ισοπαλία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

2017/18 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

2018/19 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1 (Super League)

2019/20 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1 (Super League)

2020/21 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

2020/21 Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1 (Κύπελλο)

2021/22 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

2022/23 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-3 (Super League)

2022/23 Λαμία - ΠΑΟΚ 1-5 (Κύπελλο)

2023/24 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ