Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα ΚΥΑ – Τι αλλάζει στα όρια χωρητικότητας των γηπέδων

Τα νέα δεδομένα

PAOK24

Νέα ΚΥΑ – Τι αλλάζει στα όρια χωρητικότητας των γηπέδων

Αυξάνονται τα όρια χωρητικότητας στα γήπεδα, καθώς η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 έκανε δεκτό το αίτημα του υφυπουργείου Αθλητισμού ως προς το συγκεκριμένο θέμα.

Έτσι, αποφασίστηκε:

  • Να επιτραπεί η παρουσία θεατών στις εξέδρες (μπορούν να συνοδεύουν και ανήλικους έως 12 ετών), σε προπονήσεις ατομικών και ομαδικών ερασιτεχνικών αθλημάτων, σε ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις, με τις εξής προϋποθέσεις:

-να είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο,
-να φορούν υποχρεωτικά μάσκα,
-να μην υπερβαίνει η πληρότητα των εξεδρών το 50%.

  • Να επιτραπεί η χρήση των αποδυτηρίων με 1 άτομο ανά 2 τ.μ. και ταυτόχρονα απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους.
  •  Να αυξηθεί το όριο χωρητικότητας θεατών στα γήπεδα, ως χώροι αμιγώς εμβολιασμένων, με πληρότητα:
    -στο 90% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 40.000 θεατές, για ανοικτές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων,
    -στο 70% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 15.000 θεατές, για ανοικτές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων,
    -στο 90% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 12.000 θεατές για κλειστές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων,
    -στο 70% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 4.000 θεατές, για κλειστές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων.

Περαιτέρω εξειδίκευση για την εφαρμογή των παραπάνω, από τις 25 Οκτωβρίου, σε διευκρινιστικές οδηγίες της ΓΓΑ που θα ακολουθήσουν.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δημάτος: ««Δεν τίθεται θέμα αλλαγής του τελικού στην OPAP Arena»

Όσα ανέφερε σε δηλώσεις του ο σύμβουλος media της UEFA

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ακόμη μία διάψευση για το ενδεχόμενο να αλλάξει η έδρα του τελικού του Conference League από τον σύμβουλο media της UEFA, Ανδρέα Δημάτο. Ο Ανδρέας Δημάτος μίλησε στην «Καθημερινή» για το νέο format των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και όταν η κουβέντα πήγε στο ενδεχόμενο αλλαγής έδρας του τελικού και στο αν υπάρχει plan b σε περίπτωση που Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προκριθούν σ' αυτόν, ήταν ξεκάθαρος.

«Από πλευράς UEFA δεν υπάρχει θέμα, κάποιο πρόβλημα που να προκύπτει από την παρουσία του ΠΑΟΚ ή του Ολυμπιακού στον τελικό της "OPAP Arena". Κατά το παρελθόν, μπορεί να είχαν υπάρξει τέτοιες δυσκολίες σε τελικούς, αλλά αλλαγή έδρας δεν θυμάμαι να έχει γίνει», ήταν η απάντηση του Ανδρέα Δημάτου σε ερώτηση για το «αν υπάρχει Plan Β από την UEFA για ένα τέτοιο… εκρηκτικό ενδεχόμενο: δύο ελληνικές ομάδες στην έδρα μιας τρίτης;».

Ταυτόχρονα, ο Δημάτος αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις Ζάετς, ο οποίος είχε πει πως «αν η Ντιναμό Ζάγκρεμπ πήγαινε στον τελικό, αυτός θα γινόταν στην Τσεχία».

«Αυτό δεν ισχύει. Ο κ. Ζάετς το είπε από μόνος του», είπε και πρόσθεσε: «Για την UEFA, θέμα αλλαγής του τελικού του Conference League στην Opap Arena δεν υπάρχει και πιστεύω ότι και για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι πάρα πολύ άσχημο να δημιουργηθεί το οποιοδήποτε ζήτημα και να μη φιλοξενηθεί ο τελικός στην Ελλάδα, ακριβώς επειδή θα συμμετάσχει ελληνική ομάδα –και μακάρι να συμμετάσχει– σε γήπεδο άλλης ελληνικής ομάδας. Ας σκεφτούμε πόσοι τελικοί έχουν γίνει αντίστοιχα σε έδρα άλλης ομάδας από την ίδια χώρα και πανηγυρίζει Κύπελλο ομάδα που δεν είναι δικό της το γήπεδο. Γιατί να μην μπορούμε στην Ελλάδα να διοργανώσουμε μια τέτοια γιορτή; Όπως και να ‘χει, για την UEFA δεν υπάρχει θέμα αλλαγής έδρας του τελικού».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Τα νεότερα για Μπάμπα ενόψει Λεωφόρου

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι διεθνείς επέστρεψαν, η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο συνεχίζεται στη Νέα Μεσημβρία.

Η τακτική προσέγγιση του επικείμενου αγώνα στη Λεωφόρο βρέθηκε για άλλη μία μέρα στο προσκήνιο, με τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο να δουλεύουν μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια. Ο Μπάμπα έκανε ατομικό στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ υποβλήθηκε σε θεραπεία.

Την Παρασκευή (29.03) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χάγιεν: «Έτσι θέλω να παίζει η Κλαμπ Μπριζ»

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου προπονητή των Βέλγων.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μερικές εβδομάδες πριν την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων, ο βελγικός σύλλογος απέλυσε το πρωί της Καθαράς Δευτέρας (18/03) τον Ρόνι Ντέιλα και, στην θέση του (μέχρι νεοτέρας) θα καθίσει ο Νίκι Χάγιεν, μέχρι πρότινος τεχνικός της Κλαμπ NXT (ομάδα της 2ης κατηγορίας του βελγικού πρωταθλήματος).

Ο υπηρεσιακός τεχνικός των Βέλγων παραχώρησε την πρώτη συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ερωτώμενος για το αγωνιστικό πλάνο που σχεδιάζει να εκπονήσει μέχρι την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήθελα να μάθω από τους παίκτες τι πιστεύουν ότι λειτουργεί καλά στην ομάδα, και τι θα μπορούσε να βελτιωθεί. Μετά τους εξήγησα τις αρχές μου. Τώρα θέλω να τα βάλω όλα σε μια σειρά.

Διάβασα ότι θα κρατήσουμε το 4-3-3, ωστόσο για εμένα δεν έχει να κάνει με τον σταθερό σχηματισμό, αλλά με τη δυναμική της ομάδας. Κάθε παίκτης πρέπει να ξέρει ξεκάθαρα ποια είναι τα καθήκοντα του μέσα στο γήπεδο. Σε καταστάσεις που χάνουμε τη μπάλα, στην κατοχή, στην αντεπίθεση. Δεν πρόκειται να αλλάξω τα πάντα. Έχω αφιερώσει πολύ χρόνο σε ατομικές συζητήσεις έως τώρα. Θέλουμε κυρίως να βασιστούμε στα πράγματα που ήταν καλά και να συνδέσουμε την ποδοσφαιρική μας ικανότητα με το DNA της Κλαμπ Μπριζ. Θέλω να βλέπω ένταση. Μου αρέσει να έχουμε και τη μπάλα, ναι, αλλά η ένταση παραμένει το πιο σημαντικό για εμένα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ