Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Καθάρισε” την Κοπεγχάγη και πέταξε στην κορυφή!

Με τους Ζίβκοβιτς και Σίντκλεϊ να σκοράρουν, ο ΠΑΟΚ πέρασε από το Parken

Αγάπη Γαβριηλίδου

“Καθάρισε” την Κοπεγχάγη και πέταξε στην κορυφή!

Ήταν ένα παιχνίδι που τα είχε όλα. Γκολ, ευκαιρίες, μία κόκκινη και τον ΠΑΟΚ να φεύγει νικητής από το Parken Stadium, κερδίζοντας με 2-1 την Κοπεγχάγη.

Ο “Δικέφαλος” ταξίδεψε στη Δανία για το παιχνίδι με την Κοπεγχάγη στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa Conference League, έχοντας έναν ξεκάθαρο στόχο και τον πέτυχε.

Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου άφησε πίσω του όσα έγιναν στο Βόλο κι ήθελε το τρίποντο, με φόντο την πρωτιά στον όμιλο. Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά, με την αποβολή του Γκραμπάρα, ο Σίντκλεϊ άνοιξε το σκορ και ο Ζίβκοβιτς, που είχε δώσει και την ασίστ για το πρώτο γκολ έκανε το 2-0, μετά από υποδειγματική αντεπίθεση.

Οι “ασπρόμαυροι” έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με τον Μπίσεσβαρ, τον Σβαμπ και τον Σφιντέρσκι στο πρώτο μέρος και πήγαν με σημαντικό προβάδισμα στα αποδυτήρια, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο, απείλησαν με τον Μιτρίτσα και τον Πολωνό επιθετικό κι είδαν την Κοπεγχάγη να μειώνει με τον Μπιέλ σε 2-1. Στο φινάλε, ο Πασχαλάκης είπε “όχι” στον Λεράγκερ κι ο ΠΑΟΚ έφυγε με ένα σημαντικό διπλό από την Κοπεγχάγη.

Ο “Δικέφαλος”, με τη σημερινή του νίκη έφτασε τους 7 βαθμούς κι ανέβηκε στην κορυφή του ομίλου, με την Κοπεγχάγη να μένει στους 6 και να είναι δεύτερη, ενώ ακολουθεί η Σλόβαν με 1 πόντο κι η Λίνκολν 0, με τις δύο ομάδες να “μονομαχούν” στη Σλοβακία στις 22:00. Την επόμενη αγωνιστική ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί τους Δανούς στην Τούμπα (4/11 22:00).

Ενδεκάδα με αλλαγές

Όπως αναμενόταν, ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε αλλαγές σήμερα, δεδομένου ότι ακολουθεί και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, αφήνοντας στον πάγκο τους Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Αουγκούστο και Ακπόμ σε σχέση με το παιχνίδι με τον Βόλο.

Στο τέρμα ξεκίνησε και σήμερα ο Πασχαλάκης και στην άμυνα ήταν οι Σίντκλεϊ, Μιχάι, Μιχαηλίδης και Τέιλορ. Στη μεσαία γραμμή, ξεκίνησαν οι Σβαμπ και Εσίτι, με τον Μπίσεσβαρ λίγο πιο μπροστά ενώ στην επίθεση ήταν οι Ζίβκοβιτς, Μιτρίτσα και Σφιντέρσκι.

Ιδανικό ξεκίνημα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον ΠΑΟΚ. Μόλις στο 8ο λεπτό, ο Γκραμπάρα έκανε σημαντικό λάθος, σε μία φάση όπου ο Μιτρίτσα βγήκε στην αντεπίθεση. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων βγήκε εκτός περιοχής κι έδιωξε με τον αγκώνα την μπάλα, με τον Βέλγο ρέφερι να του δείχνει απευθείας κόκκινη κάρτα.


Οι ισορροπίες άλλαξαν με το… καλημέρα στο Parken Stadium, με τον “Δικέφαλο” να παίζει με παίκτη παραπάνω και να “αγγίζει” το 1-0, με τον Μπίσεσβαρ να εκτελεί με εκπληκτικό τρόπο το φάουλ που κέρδισε ο ΠΑΟΚ και να βλέπει τον Γιόνσον να του λέει “όχι” δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο εντυπωσιακά.

Με “υπογραφή” Ζίβκοβιτς

Το γκολ ήρθε στο 18′ για τον “Δικέφαλο”, με τον Ζίβκοβιτς να σεντράρει και τον Σίντκλεϊ με κοντινή κεφαλιά, να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 από το δεύτερο δοκάρι.


Στο 21′ ο ΠΑΟΚ έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 2-0, με τον Γιόνσον να λέει “όχι” στον Σφιντέρσκι και την Κοπεγχάγη να παίρνει σταδικά μέτρα στο γήπεδο. Ο Λουτσέσκου φώναξε σε έντονο ύφος στους παίκτες του και στο 36′ ο Πολωνός επιθετικός “άγγιξε” το δεύτερο γκολ, χωρίς να το πετύχει. Ο Σφιντέρσκι βγήκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της Κοπεγχάγης και τον ξεπέρασε, αλλά καθυστέρησε να πλασάρει κι έδωσε την ευκαιρία στον Μπόιλεσεν να τον σταματήσει.

Ο ΠΑΟΚ επέμεινε και στο 38ο λεπτό βρήκε και το δεύτερο γκολ που έψαχνε, πιέζοντας τους Δανούς, μέσα από υποδειγματική αντεπίθεση. Ο Μιτρίτσα έκανε το κλέψιμο κι έδωσε στον Σφιντέρσκι, αυτός είδε τον Σβαμπ κι ο Αυστριακός άνοιξε στα δεξιά στον Ζίβκοβιτς, με τον Σέρβο να σουτάρει δυνατά και να “γράφει” το 2-0.


Ο “Δικέφαλος” έφτασε μία… ανάσα από το 3-0 στο 43ο λεπτό, με τον Σβαμπ να εκτελεί ένα φάουλ με εντυπωσιακό τρόπο και την μπάλα να περνάει εκατοστά δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Γιόνσον. Το 2-0 παρέμεινε μέχρι και το τέλος, με τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει στα αποδυτήρια έχοντας ένα σημαντικό προβάδισμα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αλλαγή για την Κοπεγχάγη, σε μία προσπάθεια του Θόρουπ να αλλάξει τα δεδομένα, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε και πάλι τον πρώτο λόγο. Στο 66′ ο Μιτρίτσα βγήκε στην κόντρα, μετά από κλέψιμο του Εσίτι, αλλά δεν έκανε ιδανικό τελείωμα, ενώ οι “ασπρόμαυροι” απείλησαν και με τον Σφιντέρσκι, που έψαξε το γκολ αλλά δεν το βρήκε, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες.

Αγχώθηκε, αλλά άντεξε

Ο Λουτσέσκου πέρασε στο παιχνίδι αρχικά τον Καντουρί και στη συνέχεια τους Βαρέλα κι Αουγκούστο, δεδομένου ότι ακολουθεί και το ντέρμπι, με τους Δανούς να απειλούν την εστία του Πασχαλάκη στο 78′, με τον Έλληνα γκολκίπερ να φωνάζει “παρών” και να διώχνει με τις γροθιές.

Οι Δανοί μπήκαν στο παιχνίδι ξανά κι έκαναν πιο δύσκολη τη ζωή του ΠΑΟΚ στο 81ο λεπτό, με τον Μιχάι να μη διώχνει σωστά και τον Μπιέλ να σουτάρει έξω από την περιοχή, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να μειώσει σε 2-1. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές, ο Λουτσέσκου πέρασε στο παιχνίδι και τους Μουργκ και Ακπόμ, αλλά είδε την ομάδα του να μην μπορεί να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της.


Στο 84′ ο Πασχαλάκης γλίτωσε τον ΠΑΟΚ από τα χειρότερα κι είπε “όχι” στον Λεράγκερ, που πήρε την κεφαλιά, με το 2-1 να παραμένει μέχρι και το τέλος και την ομάδα του Λουτσέσκου να πανηγυρίζει ένα σπουδαίο διπλό, ανεβαίνοντας στην κορυφή του ομίλου.

Οι συνθέσεις του αγώνα

Κοπεγχάγη (Γιες Θόρουπ): Γκραμπάρα, Άνκερσεν, Κοτσαλάβα, Μπόιλεσεν, Ντικς, Γιοχάνεσον (Γιέλερτ), Λεράγκερ, Μπόλντουρσον (Σινγκ – Χόιλουντ), Μπιέλ, Μπόβινγκ (Γιόνσον), Βιντ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σίντκλεϊ, Μιχάι, Μιχαηλίδης (Βαρέλα), Τέιλορ, Σβαμπ (Καντουρί), Εσίτι, Μπίσεσβαρ (Αουγκούστο), Ζίβκοβιτς, Μιτρίτσα (Μουργκ), Σφιντέρσκι (Ακπόμ)

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ