Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Αμαρτία που δεν τελειώσαμε νωρίτερα το παιχνίδι”

Οι ατάκες του Λουτσέσκου για το διπλό και την εικόνα της ομάδας του

Αγάπη Γαβριηλίδου

“Αμαρτία που δεν τελειώσαμε νωρίτερα το παιχνίδι”

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε για όλα στην συνέντευξη Τύπου, μετά το παιχνίδι με την Κοπεγχάγη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πόσο μεγάλο ρόλο έπαιξε η αποβολή: “Είναι ξεκάθαρο ότι το αποτέλεσμα ενός αγώνα ορίζεται από συγκεκριμένες στιγμές. Είναι προφανές ότι η κρίσιμη στιγμή του παιχνιδιού ήταν η αποβολή του τερματοφύλακα της Κοπεγχάγης, αλλά εμείς ωθήσαμε τα πράγματα ώστε να γίνει αυτό. Από εκεί και πέρα, είχαμε τον έλεγχο. Υπήρξαν στιγμές που δεν διαχειριστήκαμε σωστά την μπάλα, αλλά γενικότερα είχαμε τον έλεγχο. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο σημαίνει πίεση πολύ ψηλά. Νομίζω ότι καταφέραμε τουλάχιστον σε 5 στιγμές να φύγουμε από αυτή την πίεση και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Είμαστε ομάδα που θέλουμε να εφαρμόσουμε αυτή την επιθετική πίεση πολύ ψηλά.

Για την Κοπεγχάγη ήταν διαφορετικό το να δημιουργήσει ευκαιρίες. Δεν είχε, μέχρι το 2-1 όταν σκόραραν. Η δική μας αμαρτία ήταν ότι δεν σκοράραμε παραπάνω γκολ στις ευκαιρίες που είχαμε. Είναι φυσιολογικό όταν ο αντίπαλος κατάφερε να σκοράρει ένα γκολ, να έρχεται με… φουλ τις μηχανές να σκοράρει κι άλλο. Αλλά παρόλα αυτά, επιμένω ότι αμαρτία δική μας σήμερα ήταν ότι δεν καταφέραμε να τελειώσουμε πιο νωρίς το παιχνίδι στις ευκαιρίες μας. Στα τελευταία δέκα λεπτά ίσως έπρεπε να διαχειριστούμε καλύτερα κάποιες καταστάσεις, αλλά είναι κάτι που συμβαίνει ακόμη και στις κορυφαίες ομάδες. Γι’ αυτό το ποδόσφαιρο είναι όμορφο”.

Για τις χαμένες ευκαιρίες και τη συνέχεια: “Το πιο σημαντικό είναι να υπάρχουν αυτές οι ευκαιρίες, είτε μιλάμε για ανάπτυξη από την άμυνα είτε για ενέργειες που θα κλέψουμε την μπάλα και θα φύγουμε στο τρανζίσιον. Μπορώ να πω ότι δε γίνεται να σκοράρουμε σε όλες τις ευκαιρίες, παρόλα αυτά θα υπάρχει μία διαφορετική ωριμότητα σε αυτές τις καταστάσεις όπως συνέβη στο παιχνίδι με τον Βόλο. Μπορεί να υπάρχει μία αίσθηση ότι στα τελευταία δέκα λεπτά υπήρχε ένα άγχος. Έχω πει πολλές φορές ότι βρισκόμαστε στην αρχή. Είναι πολλά τα πράγματα που πρέπει να δουλευτούν κι όχι μόνο η φυσική κατάσταση, η τακτική… Στη δεδομένη χρονική στιγμή θα πρέπει να φτιαχτεί μία γενικότερη κουλτούρα νικητή. Υπάρχουν παίκτες που ή δεν έχουν κερδίσει τίτλο ακόμη ή έχουν κερδίσει έναν. Είναι σημαντικό να φτιάξουμε την κουλτούρα αυτή”.

Για τα εντός έδρας παιχνίδια: “Δε θέλω να μιλήσω για τα πράγματα τη δεδομένη στιγμή που μπορεί να φταίνε. Ενδεχομένως δεν είναι μόνο αγωνιστικά πράγματα. Χρειάζεται μία υπομονή. Το τελευταίο παιχνίδι είναι μία διαφορετική ιστορία, έχοντας το 4-1 υπέρ μας ίσως υπήρξε μία χαλάρωση. Θα μπορέσω να σας απαντήσω σε 2-3 μήνες Ενδεχομένως να χρειαζόμαστε ένα γεμάτο γήπεδο, να είμαστε εκεί όλοι μαζί με μία τεράστια πίεση για τον αντίπαλο”.

Για το αν είναι φαβορί ο ΠΑΟΚ για την πρωτιά: “Δε θεωρώ ότι είμαστε φαβορί, υπάρχουν τρία ακόμη παιχνίδια. Η Σλόβαν έχει μεγάλη εμπειρία κι η Λίνκολν δεν τα παρατάει ποτέ. Η ομάδα που θα χάσει βαθμούς απέναντί της θα έχει πρόβλημα και πιστεύω ότι θα κάνει μία έκπληξη στον όμιλο. Θέλουμε να προκριθούμε σίγουρα, αλλά η πρόκριση δίνεται κι από τη 2η θέση, δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Πρέπει να σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι και τώρα, το επόμενο παιχνίδι για εμάς είναι την Κυριακή”.

Για το σύστημα της ομάδας και τα πρόσωπα: “Νομίζω πως δεν έχει να κάνει με το αν ο Μπίσεσβαρ είναι πιο επιθετικός σε σχέση με τον Ντόουγκλας, δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έχει κάνει παίζοντας σε αυτή τη θέση. Μπορεί στο μάρκετινγκ η θέση του να είναι του αμυντικού χαφ, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να παίξει εξίσου καλά και σε μία άλλη. Νομίζω πως η επιλογή των παικτών έγινε με πολλά κριτήρια. Έπρεπε να γίνει μία διαχείριση, βάσει γενικότερα της συνολικής κατάστασης. Η πνευματική φρεσκάδα είναι αυτή που μας ενδιαφέρει τη δεδομένη χρονική στιγμή κι έτσι μπορούμε να δούμε έναν πολύ καλό Μιχάι ή έναν πολύ καλό Εσίτι σε αυτά τα παιχνίδια”.

Για τον Ζίβκοβιτς: “Είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Είναι λογικό να έχει την στήριξή μας. Ακόμη κι όταν δεν ήταν στα καλύτερά του μας έδινε πειθαρχία. Έχουμε και τον Μουργκ, που τον εκτιμώ πολύ. Είναι ένας πολύ έξυπνος παίκτης, που χρειάζεται αυτοπεποίθηση. Υπάρχουν παίκτες που θα παίξουν περισσότερο ή λιγότερο. Υπάρχουν αυτοί που δε θα παίξουν καθόλου τη δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά τους υπολογίζουμε όλους, θα έρθει η στιγμή που θα παίξουν και θα πρέπει να είναι έτοιμοι”.

Για το αν άλλαξε η συνοχή της ομάδας μετά τις αλλαγές: “Θα μπορούσε ναι, να ισχύει κι αυτό. Ίσως μπήκαμε πάλι έχοντας λίγο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Είναι ένα ζήτημα στο οποίο θα πρέπει να ωριμάσουμε σαν παίκτες και σαν ομάδα. Είναι φυσιολογικό ένας παίκτης που θα μπει στο γήπεδο να μην έχει τον ίδιο ρυθμό, με αυτόν που παίζει. Παρόλα αυτά, είναι μία κατάσταση η οποία δεν είναι βολική για τους παίκτες που δεν ξεκινούν στο παιχνίδι. Ενδεχομένως να έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο αυτό”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ