Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάτος: «Ξανά Πρωταθλητής με Λουτσέσκου και Βιεϊρίνια!»

Ο Βραζιλιάνος άσος για όλα! Η αποχώρησή του, η επιθυμία του, οι Σίντκλεϊ και Τεϊλορ, το δέσιμό του με τον ΠΑΟΚ και το μυστικό του Λουτσέσκου!

PAOK24

Μάτος: «Ξανά Πρωταθλητής με Λουτσέσκου και Βιεϊρίνια!»

Συνέντευξη στην εφημερίδα των Συντακτών παραχώρησε ο Λέο Μάτος, με τον ΠΑΟΚ και τον Ράζβαν Λουτσέσκου να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Μεταξύ άλλων, ο 35χρονος μπακ της Βάσκο Ντα Γκάμα, τόνισε:

Για την παρουσία του στη Βάσκο και το μέχρι πότε θα αγωνίζεται: «Έχω πολύ καλά στατιστικά στη Βάσκο, μοιάζουν με την εποχή που ήμουν στον ΠΑΟΚ. Εκεί βέβαια ήταν λίγο καλύτερα. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί παίζω σε όλα τα ματς. Μετά τα 30 είναι πολύ σημαντική η αποθεραπεία μετά τα ματς και τις προπονήσεις. Θέλω να παίξω ακόμα 2-3 χρόνια και να τελειώσω την καριέρα μου σε καλό επίπεδο και με καλή φήμη, να μην έχω μετανιώσει για κάτι. Πέτυχα πολλά μέσα από το ποδόσφαιρο. Έκανα την οικογένεια μου, έφυγα από την φαβέλα όπου γεννήθηκα…»

Για το ότι είναι κατά πολλούς ο κορυφαίος μπακ της ιστορίας του ΠΑΟΚ και τους Σίντκλεϊ, Τεϊλορ: «Τα τέσσερα χρόνια στον ΠΑΟΚ ήταν φανταστικά, έπαιξα το καλύτερο ποδόσφαιρο στην καριέρα μου. Ήμουν πολύ ώριμος και είχα γύρω μου παίκτες που με βοήθησαν πολύ να δείξω τον καλύτερο μου εαυτό, όπως ο Μπίσεσβαρ, ο Βιεϊρίνια, ο Ελ Καντουρί, ο Πρίγιοβιτς, ο Τζάλμα.

Γι’ αυτό πήραμε και πέντε τίτλους, τρία Κύπελλα και για μένα δύο πρωταθλήματα, γιατί το ένα ξέρουμε πως μας το στέρησαν. Νιώθω χαρούμενος γιατί έμεινα στη μνήμη των οπαδών. Θα έρχομαι στη Θεσσαλονίκη και ο κόσμος θα με θυμάται. Όταν ο κόσμος γύρω από μια ομάδα σου λέει είσαι ο καλύτερος στη θέση, η καρδιά σου γεμίζει ευτυχία, είναι πολύ δυνατή φράση για μένα. Θα το λέω στους φίλους μου και τα παιδιά μου όταν μεγαλώσουν.

Έφυγα λίγο απότομα από την ομάδα. Ήθελα να ανανεώσω για άλλα δύο χρόνια και πιθανόν μετά από έξι χρόνια στην ομάδα να κρεμάσω τα παπούτσια μου. Η ζωή μερικές φορές εξελίσσεται διαφορετικά απ’ ότι φανταζόμαστε. Ο πατέρας μου είχε μια σοβαρή ασθένεια και τον τελευταίο χρόνο, έκανε μια πολύ επιθετική θεραπεία. Άλλαξα τις προτεραιότητες μου για να είμαι κοντά του. Ο ΠΑΟΚ είναι τεράστιο κλαμπ…

Ο ΠΑΟΚ στη θέση μου έχει τον Ροντρίγκο και τον Τέιλορ. Ξέρω τις δυνατότητες του Ροντρίγκο, είναι πολύ καλός παίκτης, άλλου στυλ από του δικού μου. Τον Τέιλορ δεν τον ξέρω καλά. Τον παρακολούθησαν σε 1-2 ματς, μου άρεσε. Είναι δυνατός, έχει ποιότητα και ταχύτητα».

Για το δέσιμο του με τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα με την οποία δέθηκα περισσότερο στα 17 χρονιά καριέρας μου. Με αγκάλιασαν οι πάντες από την πρώτη στιγμή. Οι οπαδοί μου… κόλλησαν το πάθος και με βοήθησαν να δείξω τον καλύτερο εαυτό μου, τους ανήκουν τα εύσημα.

Κάτι που δεν ξέρουν πολλοί είναι πως τον πρώτο χρόνο την παραμονής μου στη Θεσσαλονίκη πήγαμε να δούμε το ντοκιμαντέρ για τα 90 χρόνια του συλλόγου. Εκεί κατάλαβα ότι οι ιστορίες μας μοιάζουν. Ο σύλλογος ιδρύθηκε από πρόσφυγες και εγώ άρχισα από μια φαβέλα, οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες. Έτσι μου δημιουργήθηκε μεγαλύτερη ώθηση να εκπροσωπώ τον σύλλογο».

Για την επιστροφή του Ραζβάν Λουτσέσκου και αν μπορεί με την παλιά φρουρά να κατακτήσει τον τίτλο: «Ναι, ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει και φέτος ότι τρία χρόνια πριν. Διαθέτει παίκτες που πριν από τρία χρόνια ήταν στην καλύτερη κατάσταση και μαζί και νέους διψασμένους να πετύχουν. Το τέλειο μείγμα. Ο Βιεϊρίνια μπορεί να οδηγήσει αυτή την ομάδα να πάρει και άλλους τίτλους. Θα μπορούσα να είμαι και εγώ μέλος της, νομίζω πως και τώρα αποδίδω περίπου το ίδιο ποδόσφαιρο που έπαιζα τότε. Πιστεύω όμως, το καλύτερο για τον σύλλογο είναι να ανανεώσει την ομάδα, να φέρει νέους παίκτες».

Για το μυστικό της επιτυχίας του Λουτσέσκου: «Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσω για τον Λουτσέσκου, είναι ξεχωριστός για μένα και για όσους συμμετείχαμε στην ομάδα των τίτλων. Το μυστικό του είναι πως δεν έχει μυστικό. Δουλεύει σκληρά κάθε μέρα. Επίσης, είναι κορυφή στο πως διαχειρίζεται τους παίκτες. και αυτούς που παίρνουν χρόνο αλλά δεν αποδίδουν καλά και όσους μένουν εκτός. Η ψυχολογία σε μια ομάδα είναι το πιο σημαντικό και ο Λουτσέκσου το γνωρίζει. Επιπλέον είναι πολύ ευθύς. Ο,τι του αρέσει ή όχι σε εσένα θα στο πει αυτοπροσώπως. Δύσκολα το βρίσκεις αυτό στο ποδόσφαιρο».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξεκαθαρίζει του Ράχμαν Μπάμπα

Ο Γκανέζος αριστερός μπακ και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, στη Λεωφόρο, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των Play-Off του πρωταθλήματος.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου βλέπει σε όλο το διάστημα των εθνικών ομάδων τον Ράχμαν Μπάμπα να μην προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα και ο Γκανέζος μπακ παραμένει ερωτηματικό για το παιχνίδι της Κυριακής.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής έχει συμπληρώσει 3 εβδομάδες εκτός δράσης, με την τελευταία του παρουσία να είναι στην επική πρόκριση επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για τους "16" του Europa Conference League.

Έκτοτε δεν έχει λάβει μέρος σε καμία από τις προπονήσεις με το υπόλοιπο σύνολο του Λουτσέσκου, πραγματοποιώντας όλον αυτόν τον καιρόν ατομικό πρόγραμμα. Απομένουν δυο προπονήσεις, για να ανακοινώσει ο ΠΑΟΚ την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Αθήνα, και σε αυτές θα φανεί το κατά πόσο θα είναι διαθέσιμος ο Μπάμπα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Πρωινός και πλήρης στην προπόνηση

Ο Λουτσέσκου συνεχίζει την προετοιμασία για Παναθηναϊκό, έχοντας όλο το γκρουπ του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται στο «Απόστολος Νικολαΐδης» από τον Παναθηναϊκό (31/3, 18:00), στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής των Play-Off, στην Stoiximan Super League.

Παιχνίδι το οποίο, σε συνδυασμό και με το ΑΕΚ - Ολυμπιακός, μπορεί να διαμορφώσει νέες συνθήκες στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη, προκειμένου να «σβήσει» την ήττα της πρεμιέρας από τον Άρη.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου συνεχίζει την προετοιμασία της ομάδας του για το εν λόγω παιχνίδι, έχοντας πλέον τη δυνατότητα να υπολογίζει σε όλους τους διεθνείς που απουσίασαν τις προηγούμενες μέρες με τις εθνικές τους ομάδες.

Η προπόνηση της Παρασκευής θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας και είναι προγραμματισμένη για τις 11:00.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επιστροφή στη δράση με μεγάλο ντέρμπι για την Κλαμπ Μπριζ

Απαιτητική έξοδος για την προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για την επανέναρξη των πλέι οφ της Super League 1 με τους «ασπρόμαυρους» να ταξιδεύουν στην Αθήνα για να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Μεγάλο ντέρμπι ωστόσο ετοιμάζεται να δώσει και η αντίπαλος του «Δικεφάλου» για τα προημιτελικά του Europa Conference League, Κλαμπ Μπριζ, η οποία επιστρέφει κι αυτή στην δράση μετά την δεκαπενθήμερη διακοπή.

Στο Βέλγιο ξεκινούν το προσεχές Σαββατοκύριακο τα πλέι οφ ανόδου με την προσεχή αντίπαλο των «ασπρόμαυρων» στην Ευρώπη να έχει μπροστά της το επόμενο διάστημα δέκα παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων. Το μίνι πρωτάθλημα ξεκινάει με τοπικό ντέρμπι, καθώς η Κλαμπ Μπριζ φιλοξενείται την Πρωταπριλιά (01.04/ 14:30) στην έδρα της «αιώνιας» αντιπάλου της, Σερκλ Μπριζ. Οι δύο ομάδες έχουν διαφορά τεσσάρων βαθμών με την ομάδα του Νίκι Χάγιεν να βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ενώ την Σερκλ στην πέμπτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ