Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Όλα όσα οδήγησαν τον ΠΑΟΚ σε αυτή την ήττα από τον Ολυμπιακό

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Ο ΠΑΟΚ έχασε κι αυτό είναι το… δύσκολο. Υπάρχει μία αποτυχία από πολλές πλευρές. Η ήττα από τον Ολυμπιακό είναι εξάποντη (τρεις παίρνει ο ένας , τρεις έχασε ο ΠΑΟΚ) και ήταν μία αποτυχία του Δικεφάλου να καλύψει τις δύο μεγάλες γκέλες της Τούμπας. Αυτές τις αποτυχίες με ΠΑΣ και Βόλο πληρώνει και θα πληρώνει για πολύ ακόμη ο ΠΑΟΚ. Στο σημερινό εξάποντο ο ΠΑΟΚ είχε θεωρητικά μία ευκαιρία. Δεν την αξιοποίησε. Ίσως και να μην άξιζε…

Πώς διαμορφώθηκε το 2-1 απόψε στο Καραϊσκάκη; Ποια η εικόνα που έφερε αυτό το σκορ;

Από το 1΄ μέχρι το 20΄ υπάρχει ισορροπία, καμία φάση, αλλά… ακόμη και σε εκείνο το διάστημα ο ΠΑΟΚ είναι πολύ-πολύ μακριά από την αντίπαλή περιοχή. Δεν μπορεί να αναπτυχθεί, δεν έχει την ποιότητα, την ατομική ενέργεια ή τις συνεργασίες για να απειλήσει. Αυτό για τον ΠΑΟΚ συνεχίστηκε μέχρι και το ημίχρονο.

Στο 20΄ εξελίχθηκε η πιο σημαντική φάση του αγώνα. Κακά τα ψέματα η φάση του Εσίτι άλλαξε το σκορ και όλη την εικόνα για μεγάλο διάστημα. Στον Εσίτι έγινε φάουλ από δύο παίκτες του Ολυμπιακού που ταυτόχρονα τον βρήκαν στα πόδια. Δύο εναντίον ενός και με ταυτόχρονη επαφή στα πόδια. Ο διαιτητής και ο VAR δεν είδαν κάτι. Ο ΠΑΟΚ ατύχησε αφού ενώ είχε πέντε παίκτες στην περιοχή, η μπάλα βρήκε στο μέσα μέρος του ποδιού του Βαρέλα και άλλαξε γωνία.

Το κακό ήταν αυτό που ακολούθησε για τον ΠΑΟΚ. Ο Εσίτι… ισοπεδώθηκε ψυχολογικά. Έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του. Δεν ήξερε που πατάει και που βρίσκεται. Το σοκ τον κατέβαλε. Έπρεπε να τον βγάλει πριν το ημίχρονο ο Λουτσέσκου; Ίσως… Θα τον αποτελείωνε σε αυτή την περίπτωση; Ίσως..

Ο παίκτης πάντως έκανε και άλλα λάθη τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός. Το ματς συνεχίστηκε… σαν να έπαιζαν 12 με 10. Η κατηφόρα ήταν  τεράστια και μέχρι το 50΄ το σκορ θα μπορούσε να είναι 3-0 τουλάχιστον…

Κακά τα ψέματα πολλά κρίθηκαν μέχρι εκεί. Μετά το 2-0 ήταν πολύ δύσκολο να γυρίσει το ματς. Τι έγινε μέχρι το 2-0;

Η έλλειψη ποιότητας του ΠΑΟΚ στην ανάπτυξη. Μία ομάδα που πάτησε στην αντίπαλη περιοχή μόλις μια φορά.

Το φάουλ στον Εσίτι κατά το 1-0. Και στον Κούρτιτς θα μπορούσε να γίνει φάουλ ή λάθος; Μετά όμως ο Κούρτιτς δεν θα αντιδρούσε έτσι; Στο 2-0 ο Εσίτι δεν πιέστηκε! Απλά τους έδωσε την μπάλα να φύγουν στην κόντρα!

Άρα… Ο ΠΑΟΚ που ΔΕΝ έχει τόσο καλό ρόστερ όπως ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ που δεν είχε τόση ποιότητα στο γήπεδο (Κούρτιτς, Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί) και βρέθηκε με τέτοιο τρόπο πίσω στο σκορ, δεν είχε και πολλές προοπτικές στο πρώτο μέρος.

Αφού έγινε το 2-0 και αφού μπήκαν στο γήπεδο δύο από τους πιο έμπειρους και ποιοτικούς, το ματς άλλαξε. Ο Λουτσέσκου έκανε πιο γρήγορα τις αλλαγές και ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε. Δεν κινδύνευσε καθόλου, έκανε μερικές φάσεις μέσα από αρκετές καλές επιθέσεις, είχε δοκάρι, μείωσε και υπήρχε η αίσθηση ότι αν το ματς είχε άλλα πέντε-δέκα λεπτά, ίσως και να ισοφάριζε.

Ο ΠΑΟΚ όμως ΔΕΝ έχει τόσο ποιοτικό ρόστερ όπως ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ δεν είχε σήμερα Κούρτιτς, δεν είχε στο ξεκίνημα ούτε καν Βιεϊρίνια και Ελ Καντουρί! Έτσι, είναι πολύ-πολύ δύσκολα και να κερδίσει τον Ολυμπιακό σε ένα ματς και να τον ξεπεράσει. Ο Λουτσέσκου μίλησε για τα προβλήματα που είχαν και οι δύο. Του Βιεϊρίνια με τον αστράγαλο το ξέρουμε, το έχουμε σημειώσει. Για τον Ελ Καντουρί που έπαιξε και την Πέμπτη και σήμερα, δεν γνωρίζαμε κάτι. Σε κάθε περίπτωση ο προπονητής ξέρει καλύτερα και… επιτέλους κάποια στιγμή θα παίξει και εκείνος με πλήρες ρόστερ.

Έτσι πάντως όπως ήταν η ομάδα στο πρώρο μέρος, ελάχιστες προοπτικές είχε.

Τώρα και αφού έχασε. έχει μείνει τέσσερις πόντους πίσω από την κορυφή και φυσικά αρχίζει να πιέζεται…

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Χειροκροτήματα για τη Μπριζ στο αεροδρόμιο (vid)

Πριν την επιστροφή της μαζί με κόσμο που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κλαμπ Μπριζ πέτυχε το στόχο της με το 0-2 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, περνώντας στα ημιτελικά του Europa Conference League και κατά την άφιξη της αποστολής σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», Βέλγοι που επέστρεφαν κι αυτοί στη βάση τους, χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές.

Δείτε το σχετικό βίντεο που δημοσίευσε η Κλαμπ Μπριζ στα social media…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Περιμένουν τον Φαμπιάνο στον Άρη

Ανέβασε ρυθμούς στη σημερινή προπόνηση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Άρης υποδέχεται την ΑΕΚ την Κυριακή στο «Κλ. Βικελίδης» με τον Άκη Μάντζιο να βλέπει σήμερα τον Φαμπιάνο Λέισμαν να βγάζει κομμάτι της προπόνησης.

Η συμμετοχή του Βραζιλιάνου αμυντικού, ο οποίος έλειψε από το παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας της «OPAP Arena», θα κριθεί αύριο, ενώ Σουλεϊμάνοφ, Βέλεθ και Φεράρι συνέχισαν με ατομικό πρόγραμμα, οπότε είναι αρκετά δύσκολο να είναι διαθέσιμοι την Κυριακή…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

ΠΑΟΚ: «Μαζί μέχρι το τέλος» (pic)

Το μήνυμα για τη συνέχεια μετά τον αποκλεισμό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω social media, στην επόμενη μέρα από την ήττα με 0-2 από την Κλαμπ Μπριζ και τον αποκλεισμό από τα ημιτελικά του Europa Conference League.

«Ένα μακρύ, γεμάτο συγκινήσεις, ευρωπαϊκό ταξίδι, έφτασε στο τέλος του!

Περήφανοι για την ομάδα μας!

Συνεχίζουμε! Μαζί μέχρι το τέλος!» αναφέρει η ομάδα, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ