Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αν αντέξει μέχρι τον Γενάρη …

Η επιστροφή Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ, έχει πολλά κοινά με το ξεκίνημα της πρώτης του θητείας. Και ο νούμερο ένα στόχος, είναι να αντέξει στις αναποδιές. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Σταύρος Κόλκας

Αν αντέξει μέχρι τον Γενάρη …

Ο ΠΑΟΚ μέχρι σήμερα, είχε καλά βράδια, είχε άσχημα βράδια. Ουσιαστικά, αυτό που πληρώνει, είναι οι δύο γκέλες της Τούμπας απέναντι σε ΠΑΣ και Βόλο.

Στην Ευρώπη είναι πρώτος στον όμιλο και έχει την τύχη στα χέρια του όμως και πάλι θα πρέπει να πάει σε ειδική διαχείριση μετά τους τελευταίους τραυματισμούς.

Αν θέλουμε να δούμε μία γενική εικόνα, ο ΠΑΟΚ πλήρης είναι μία εξαιρετική ομάδα, ο ΠΑΟΚ όμως με τις απώλειες που καλείται να αντιμετωπίσει, χάνει σε ισορροπία με σχετική ευκολία.

Τα πάντα ξεκινάνε από τη μη απόκτηση ενός επιτελικού μέσου και βέβαια, από την αδυναμία του Μιτρίτσα να γίνει κομμάτι του γκρουπ.

Έτσι μεταφέρεται ο Αγκούστο στο δέκα με αποτέλεσμα να ξεκινά ο Εσίτι στο Καραϊσκάκη, έτσι ο Μπίσεσβαρ δεν μπορεί να πάρει ανάσες, έτσι οι φορ αισθάνονται απομονωμένοι και πολλές φορές εκτός αγώνα, αφού πλην Ζίφκοβιτς, ο ΠΑΟΚ ψάχνει με το κιάλι την ατομική ενέργεια.

Ένα ακόμη θέμα που αντιμετωπίζει ο Λουτσέσκου, είναι οι θλάσεις. Κάποιες λόγω της ηλικίας – Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια – κάποιες λόγω ευπάθειας – Καντουρί, Ροντρίγκο – κάποιες λόγω κακής προηγούμενης περιόδου, όπως οι δύο τελευταίες του Μιτρίτσα και του Σίντκλεϊ.

Ο Ρουμάνος, την τελευταία του χρονιά στη Σαουδική Αραβία, ουσιαστικά ούτε προπόνηση δεν έκανε. Είναι εντελώς εκτός ρυθμού και αυτό φαίνεται. Όσο για τον Σίντκλεϊ, τις συμμετοχές του μόνο να δεις από πέρυσι – και γενικά τα τελευταία χρόνια – καταλαβαίνεις πως είναι ένας αθλητής που δεν πιέστηκε τελευταία.

Και δεν είναι μόνο οι απουσίες. Είναι και το πως μπαίνουν όταν επιστρέφουν. Ο Βαρέλα μπήκε με τον Βόλο και ήταν βαρύς, το ίδιο συνέβη και με τον Άντρε, ο Καντουρί χρειάστηκε δύο παιχνίδια από τον πάγκο για να βρει ρυθμό.

Μέσα σε όλα τα παραπάνω, προσθέτουμε τον τραυματισμού του Νέλσον Ολιβέιρα το περασμένο καλοκαίρι, προσθέτουμε και το ότι ο Κούρτιτς έμεινε εκτός στη πιο κρίσιμη στιγμή και αντιλαμβανόμαστε με μέχρι σήμερα, η τύχη δεν θέλει τον ΠΑΟΚ.

Προσωπικά εκτιμώ πως το κλειδί για τον ΠΑΟΚ είναι το μαξιλαράκι του Γενάρη. Αν είναι μέσα στους στόχους του μέχρι τότε, έχοντας βγάλει ήδη το πιο δύσκολο πρόγραμμα απ΄όλους, τότε με έξυπνες κινήσεις μπορεί να αποκτήσει στοιχεία που του λείπουν.

Ακόμη και σήμερα, με όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Λουτσέσκου, η ομάδα είναι ξεκάθαρα πιο οργανωμένη τακτικά από τις τελευταίες δύο σεζόν.

Αν ο ΠΑΟΚ φτάσει τον Γενάρη, αποκτήσει ένα δεκάρι και έναν εξτρέμ οπωσδήποτε και ο Ολιβέιρα επιστρέψει αρχές Φλεβάρη όπως αναμένεται, τότε ο ΠΑΟΚ θα έχει τύχη για την κορυφή. Αν χάσει έδαφος ή δεν δείξει η ΠΑΕ αντανακλαστικά ενίσχυσης, τότε το πουλάκι θα πετάξει.

Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο δεν είναι η εικόνα της ομάδας. Για την ακρίβεια αφού άντεξα το τεστ κοπώσεως απέναντι στον ΝΠΣ Βόλο και δεν έμεινα στον τόπο, όλα καλά.

Αυτό που με ανησυχεί είναι κάποια μέτωπα που παραμένουν ανοιχτά ενώ θα έπρεπε να έχουν κλείσει.

Από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, έκλεισαν μόνο τα θέματα των Σφιντέρσκι και Λύρατζη. Παραμένουν ανοιχτά κάποια που τα θεωρώ πολύ κομβικά. Του Ζίφκοβιτς σίγουρα και του Σβαμπ. Ηγετικές προσωπικότητες που θα πρέπει να πείσει το κλαμπ πως τις υπολογίζει για το μέλλον. Αυτοί οι δύο έπρεπε να μην αποτελούν μέτωπα.

Προφανώς η επόμενη σεζόν θα είναι μία που θα κλείσει οριστικά ο κύκλος σημαντικών παιδιών, άρα δεν περιμένουμε κάποια εξέλιξη εκεί. Προφανώς ο Ίνγκασον θα πρέπει να δείξει σε τι επίπεδο βρίσκεται γιατί ο τραυματισμός του στον χόνδρο δεν είναι κάτι απλό.

Υπάρχουν οι περιπτώσεις δανεικών που είναι πολύ νωρίς για να μπούνε στην ατζέντα και από αυτά που βλέπουμε, ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει μόνο ο Σίντκλεϊ.

Υπάρχουν και οι περιπτώσεις παικτών που ολοκληρώνονται τα συμβόλαιά τους και θα μπορούσαν να έχουν χρησιμότητα στο ρόστερ, ανεξαρτήτως ενίσχυσης του καλοκαιριού. Ο Πασχαλάκης και ο Ροντρίγκο, είναι δύο από αυτές τις περιπτώσεις, όμως εδώ μετράει πολύ το οικονομικό. Αν το κλαμπ επιλέξει να πάει για πρώτες επιλογές στις θέσεις τους και τους θέλει για βάθος, δεν μπορούν σίγουρα να κλείσουν με τα χρήματα που λαμβάνουν σήμερα.

Ο ΠΑΟΚ όμως θα πρέπει να αποφασίσει για που το πάει. Έτσι ώστε να κλείσει έστω τα μέτωπα που έχουν κάποια χρησιμότητα μελλοντικά.

Θα πρέπει πάντα στη Μικράς Ασίας να έχουν το μυαλό τους πως μία ομάδα δεν χτίζεται μόνο το καλοκαίρι και κάνει κάποιες παρεμβάσεις τον χειμώνα. Η διαδικασία εξέλιξης τρέχει καθ όλη τη διάρκεια της σεζόν και δεν πρέπει να συσσωρεύονται τα ανοιχτά μέτωπα στην εποχή που θα πρέπει να καταναλώνεται όλη η ενέργεια στη ποιοτική ενίσχυση.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ