Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πάτησε γκάζι και… καθάρισε!

Επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα και σημαντικό τρίποντο για τον ΠΑΟΚ

Αγάπη Γαβριηλίδου

Πάτησε γκάζι και… καθάρισε!

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στην Τούμπα, που είχε πολύ διαφορετική εικόνα μετά από καιρό απόψε κι υποδεχόμενος τον Απόλλωνα Σμύρνης για την 8η αγωνιστική της Super League Interwetten, πήρε μία σημαντική νίκη με 4-1.

Οι “ασπρόμαυροι” προηγήθηκαν στο παιχνίδι νωρίς-νωρίς με το πέναλτι του Σβαμπ μόλις στο 4ο λεπτό, ωστόσο, είδαν τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στη μοναδική επίσκεψή τους στα καρέ του Πασχαλάκη, σε μία φάση όπου τόσο ο τερματοφύλακας του “Δικεφάλου”, όσο κι ο Τέιλορ είχαν άσχημες αντιδράσεις, με τον Παμλίδη να σκοράρει με κεφαλιά.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να βρει δεύτερο γκολ στο πρώτο μέρος, αντιμετωπίζοντας αρκετά θέματα, όμως στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Λουτσέσκου μπήκε αποφασισμένη να βρει το τέρμα που θα άνοιγε το δρόμο για το τρίποντο. Ο Καντουρί σκόραρε στο 54′, αλλά το γκολ δε μέτρησε μετά τον έλεγχο VAR καθώς υπήρχε οφσάιντ, ωστόσο το γκολ ήρθε στο 66ο λεπτό, με τον Σφιντέρσκι να βρίσκει εστία με ωραίο διαγώνιο σουτ και να ξεσπάει μπροστά στη θύρα 4.

Το έργο των γηπεδούχων έγινε ακόμη πιο εύκολο λίγο αργότερα, με τον Μιχαηλίδη να ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 3-1, με ωραία κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Ζίβκοβιτς, ενώ το… κερασάκι μπήκε στο 94ο λεπτό, με τον Ακπόμ, που μπήκε σαν αλλαγή στο παιχνίδι να κερδίζει το πέναλτι και τον Αουγκούστο να σημαδεύει σωστά, για το 4-1.

Οι “ασπρόμαυροι” έχουν τώρα μπροστά τους την αναμέτρηση με την Κοπεγχάγη την Πέμπτη και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή, ενώ ακολουθεί η τελευταία διακοπή μέσα στο 2021 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

ΠΑΟΚ με Καντουρί και Αουγκούστο

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε σήμερα το παιχνίδι με τον Πασχαλάκη στο τέρμα και τους Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδη και Βιεϊρίνια στην άμυνα.

Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Σβαμπ και Αουγκούστο, με τον Καντουρί να κινείται κυρίως πίσω από τον Σφιντέρσκι. Στις πλευρές ήταν οι Ζίβκοβιτς και Μπίσεσβαρ.

Ιδανικό ξεκίνημα, αλλά…

Ο Μπίσεσβαρ έκανε ένα επικίνδυνο γύρισμα, με τον Τέιλορ να πέφτει στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Τουτουαρίμα και τον Κουτσιαύτη να βλέπει την παράβαση, δίνοντας το πέναλτι. Ο Σβαμπ ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση και με ψυχραιμία, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του ΠΑΟΚ στο 4ο λεπτό.

Στο 13′ οι “ασπρόμαυροι” συνεργάστηκαν άψογα κι ο Βιεϊρίνια έκανε γύρισμα… πάρε-βάλε, με τον Λισγάρα να απομακρύνει με υπερένταση, ωστόσο έντα λεπτό μετά, ο Απόλλων έφερε το παιχνίδι στα ίσα, με τον Μαρτίνες να κάνει το γέμισμα από τα δεξιά και τον Παμλίδη να σκοράρει με το κεφάλι, σε μία φάση όπου τόσο ο Τέιλορ, όσο κι ο Πασχαλάκης είχαν άσχημη αντίδραση.

Στο 25ο λεπτό, ο “Δικέφαλος” έχασε σπουδαία ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα, με τον Αουγκούστο να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Κότσαρη να παραχωρεί με δυσκολία κόρνερ, με το 1-1 να παραμένει μέχρι και το φινάλε του πρώτου μέρους. Ο ΠΑΟΚ πήρε το προβάδισμα, αλλά ένα λάθος στην άμυνά του ήταν αρκετό, για να ισοφαρίσουν οι φιλοξενούμενοι στη μοναδική -ουσιαστικά- ευκαιρία τους.

Καθοριστικό το γκολ του Σφιντέρσκι 

Ο “Δικέφαλος” έψαξε από νωρίς το γκολ στο δεύτερο μέρος και στο 49′ ο Κότσαρης έκανε κακή έξοδο, με τον Σφιντέρσκι να παίρνει την κεφαλιά σε κενή εστία και να βλέπει τον Ιωαννίδη να διώχνει πάνω στη γραμμή! Στο 54ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ σκόραρε με τον Καντουρί, με τον Σβαμπ να γεμίζει και τον Καντουρί να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με προβολή, με το γκολ να ελέγχεται από το VAR και να μη μετράει.

Ο ΠΑΟΚ ωστόσο επέμεινε και στο 66′ βρήκε το γκολ που έψαχνε, με τον Σφιντέρσκι να εκμεταλλεύεται το χώρο που του έδωσε ο Ντεντάκης και να κάνει το 2-1, με ωραίο διαγώνιο σουτ, ξεσπώντας σε έξαλλους πανηγυρισμούς μπροστά ακριβώς στην θύρα 4, ενώ λίγο μετά έκανε ακόμη πιο εύκολη τη ζωή του. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε άψογα ένα φάουλ από τα αριστερά, με τον Μιχαηλίδη να είναι… ξεχασμένος στην περιοχή και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με δυνατή κεφαλιά στο 72′.

Η βραδιά στην Τούμπα, ολοκληρώθηκε με τον Τσούμπα Ακπόμ να κερδίζει ένα καθαρό πέναλτι και τον Αουγκούστο να αναλαμβάνει την εκτέλεση, “γράφοντας” το 4-1.

Οι “ασπρόμαυροι” εκμεταλλεύτηκαν άψογα τα κενά στην άμυνα του Απόλλωνα, μετά την απώλεια του Λισγάρα, που τραυματίστηκε κι έγινε αναγκαστική αλλαγή και βρήκαν δύο γκολ, με τον Λουτσέσκου να δίνει ανάσες στους παίκτες του και να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές, καθώς ακολουθούν αρχικά το παιχνίδι με την Κοπεγχάγη το βράδυ της Πέμπτης και κατόπιν, η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό.

Το τελευταίο σφύριγμα του Κουτσιαύτη βρήκε τους παίκτες του Λουτσέσκου να κατευθύνονται στη θύρα 4 και να χειροκροτούν τον κόσμο, που ανταπέδωσε σε μία από τις πιο όμορφες στιγμές της βραδιάς.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αχιλλέας Μπέος εναντίον Θόδωρου Καρυπίδη με βαριές εκφράσεις!

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ Βόλος και που εμπλέκεται ο Μπερτόγλιο με τον μεγαλομέτοχο του Άρη!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Aνακοίνωση με την οποία καταφέρεται κατά του Θόδωρου Καρυπίδη, εξέδωσε η ΠΑΕ Βόλος.

Σε αυτή, ο μεγαλομέτοχος του Άρη χαρακτηρίζεται θρασύδειλος και... σιχαμένος, με την θεσσαλική ΠΑΕ να ισχυρίζεται πως ο Θόδωρος Καρυπίδης επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα το μεσημέρι με τον Φακούντο Μπερτόγλιο, χωρίς να αποκαλύπτει το περιεχόμενο της συνομιλίας!

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΠΑΕ Βόλος αναφέρει:

"Γνωρίζουμε τι συμβαίνει στο Επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αλλά δεν πιστεύαμε ποτέ ότι αυτοί οι τύποι θα είναι εκτός από όλα τα άλλα και θρασύδειλοι.

Σήμερα το μεσημέρι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του ιδιοκτήτη του Αρη, Θοδωρή Καρυπίδη με τον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Φακούντο Μπερτόγλιο.

Το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους. Όχι μόνο σε εμάς αλλά και σε όλη την φίλαθλη Ελλάδα.

Εμείς πάντως έχουμε λάβει τα μέτρα μας, έχοντας ενημερώσει τόσο τη Σούπερ Λίγκα και την ΕΠΟ όσο και τις αρμόδιες Αρχές.

Η Δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο.

Απλά για μία ακόμη φορά αποδείξατε το πόσο σιχαμένοι είστε.

Σε όλους εσάς, πάντως, που το τελευταίο διάστημα δείχνετε ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα της ομάδα μας και την πορεία της στα πλέι άουτ, θα σας πούμε το εξής:

Υπάρχει και Θεός.

Ολοι σας και μόνοι μας…

Τhis is Voloς

Υ.Γ.: Πολλά συγχαρητήρια και μπράβο στον ποδοσφαιριστή μας Φακούντο Μπερτόγλιο, ο οποίος ενημέρωσε άμεσα τη διοίκηση της ομάδας μας για το τηλεφώνημα που έλαβε".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το κακό παράγινε!

ΠΑΟΚ και clean sheet δεν έχουν… συναντηθεί το τελευταίο δίμηνο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Eπί τοις ουσίας, ειδικά από τη στιγμή που κάθε άλλο παρά καλή είναι η περίοδος που διανύει, ο ΠΑΟΚ έπρεπε χθες να κρατήσει ανέπαφη την εστία του κόντρα σε μία ομάδα που "μετρούσε" πέντε διαδοχικές ήττες και είχε απολογισμό δύο ισοπαλίες και εννέα ήττες στα τελευταία έντεκα παιχνίδια της, προκειμένου να βάλει τις βάσεις για τη νίκη.

Και όμως. Ο Δικέφαλος βρέθηκε πίσω στο σκορ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και έκανε ακόμα δυσκολότερο το ήδη δύσκολο έργο του στο ΔΑΚ "Αθανάσιος Διάκος", με την αντίδραση να έρχεται τελικά στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά να μην είναι αρκετή!

Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ "μετράει" πλέον δέκα συνεχόμενα παιχνίδια με "παραβιασμένη" την εστία του, ανάμεσα στα οποία υπάρχουν δύο ματς με τη Λαμία, δηλαδή την ομάδα που στα προηγούμενα 14 για το πρωτάθλημα, είχε βρει μόλις... μία φορά τον δρόμο προς την εστία των "ασπρόμαυρων".

Πιο συγκεκριμένα, το αρνητικό σερί του ΠΑΟΚ χωρίς clean sheet, έχει ως εξής:

7/3 Ντινάμο Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ 2-0

10/3 ΠΑΟΚ - Άρης 0-1

14/3 ΠΑΟΚ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ 5-1

31/3 Παναθηναϊκός -ΠΑΟΚ 2-3

3/4 ΠΑΟΚ - Λαμία 3-1

7/4 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2

11/4 Κλαμπ Μπριζ - ΠΑΟΚ 0-1

18/4 ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ 0-2

21/4 Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1

24/4 Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Διψήφιος» και ο Σβαμπ αλλά τι να το κάνεις…

Το “διπλό” ρεκόρ του Αυστριακού χθες στη Λαμία!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Mε το γκολ που πέτυχε χθες στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων, στην 50η φετινή συμμετοχή του σε επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, ο Στέφαν Σβαμπ έφτασε τα 10 τη φετινή σεζόν και έγινε ο 5ος "ασπρόμαυρος" που γίνεται "διψήφιος".

Αυτοί που προηγήθηκαν είναι οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς (16), Κίριλ Ντεσπόντοφ (13), Γιάννης Κωνσταντέλιας (12) και Μπράντον Τόμας (10), με τον Αυστριακό να καταγράφει προσωπικό ρεκόρ ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ σε ότι αφορά τα γκολ μέσα σε μία σεζόν.

Ανάλογο αριθμό τερμάτων μέσα σε μία αγωνιστική περίοδο ο Σβαμπ πέτυχε τη σεζόν 2010-2011 ως ποδοσφαιριστής της Λουστενάου, ενώ το ρεκόρ του είναι τα 13 γκολ τη σεζόν 2017-18, ως παίκτης της Ραπίντ Βιέννης.

Συνολικά, με τον Δικέφαλο στο στήθος, ο 33χρονος κεντρικός χαφ του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται σε δύο μήνες, έχει πετύχει 28 γκολ και έχει μοιράσει 21 ασίστ, σε 190 παιχνίδια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ