Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Αντίδραση και συνδυαστικό ποδόσφαιρο μέσα στις διακοπές…

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Είχε πολύ ενδιαφέρον αυτό το ματς της Τούμπας. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Απόλλωνα με το επιβλητικό 4-1, σε μία αναμέτρηση που είχε μεγάλα διαστήματα γερής κόντρας και έντασης. Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αυτό που έβγαλε στο πρώτο 25λεπτο της επανάληψης ήταν το πιο ενθαρρυντικό. Αυτός ο ΠΑΟΚ από το 45 και μετά, η ομάδα που έπνιξε τον αντίπαλο και του πέρασε το μήνυμα ότι… θα χάσει, έστειλε ενθαρρυντικά μηνύματα και για τη συνέχεια, αφού θύμισε τη σωστή νοοτροπία που πρέπει να έχει ένας διεκδικητής μεγάλων στόχων.

Πάμε να τα δούμε από την αρχή…

Ο Λουτσέσκου προτίμησε μία αναμενόμενη ενδεκάδα και στο ιδιαίτερο δίλλημα του δεξιού μπακ Τέιλορ ή Ροντρίγκο, αποφάσισε να βάλει τον πρώτο. Τον ρωτήσαμε και απάντησε στη συνέντευξη τύπου, όπως και για τις θλάσεις … Οι εξηγήσεις για τον Τέιλορ (ο τύπος του συγκεκριμένου αγώνα και ο ρυθμός που πρέπει να έχει και ενόψει Ευρώπης) έχουν βάση. Εγώ αν ήμουν προπονητής τον Ροντρίγκο θα εμπιστευόμουν, γιατί εμπνέει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε οποιοδήποτε στυλ παιχνιδιού. (Αλλά τι σημασία έχει τι θα έκανα εγώ…).

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προηγηθεί νωρίς, αλλά το σοκ της ισοφάρισης στη μία και μοναδική φάση του Απόλλωνα σε όλο το ματς, χάλασε το μυαλό της ομάδας. Σε όλο το πρώτο μέρος η ομάδα… έγερνε στα αριστερά και έβγαλε μόνο εκείνο τον καταπληκτικό συνδυασμό με την τελική του Ντόουγκλας. Κατά τα άλλα δεν έμπαινε στην περιοχή, δεν το είχε…

Από το πρώτο ημίχρονο ο αγώνας ήταν σκληρός και είχε πολλές διακοπές. Το πάλεψε δυνατά ο Απόλλων, έτρεξε, μόχθησε και δυσκόλεψε τον ΠΑΟΚ. Το ίδιο πήγε να γίνει σε επίπεδο διακοπών και τραυματισμών και στην αρχή του δευτέρου μέρους. Και παρά το ότι από το 45΄ μέχρι το 70΄ παίχθηκαν 15-17 λεπτά καθαρής μπάλας, σε αυτό το διάστημα των πολλών διακοπών, ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός! Μιλάμε για ένα από τα καλύτερα διαστήματα της χρονιάς. Μία ομάδα με φοβερή επιθετικότητα ακόμη και σε φάση άμυνας που δημιουργούσε και έκλεβε συνέχεια μπάλες στο repress, πιέζοντας ασφυκτικά τον  αντίπαλο, έχοντας και ποικιλία στη γρήγορη ανάπτυξη. Με ωραίο συνδυαστικό ποδόσφαιρο, γρήγορους συνδυασμούς και καλά στημένα, σε αυτό το δύσκολο-εκνευριστικό διάστημα των διακοπών, ο ΠΑΟΚ έβαλε τρία γκολ από τα οποία μέτρησαν τα δύο!

Μεγάλο το όφελος της ομάδας από αυτό το διάστημα, με τον ΠΑΟΚ να τα καταφέρνει καλά χωρίς τον παίκτη-ισορροπία (Κούρτιτς) στο γήπεδο, αλλά με τους άλλους ποιοτικούς της ομάδας να… βγάζουν αφρούς στην προσπάθεια να κερδίσουν  και τον Σφιντέρσκι να εμφανίζεται στην αντίπαλη περιοχή.

Και εσείς πείτε τώρα πώς αυτή η αντίδραση ΔΕΝ είχε σχέση με τη παρουσία των οπαδών στη θύρα 4; Τι σχέση είχε το κλίμα του γηπέδου με όσα ζούσαμε τις περασμένες εβδομάδες; Έπαιζε και ο κόσμος σήμερα! Ήταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και έσπρωχνε τους παίκτες!

Σε ατομικό επίπεδο, γι’ αυτό το παιχνίδι των 14-2 τελικών, που τα λένε όλα…

Η ομάδα είχε 99 μεγάλες σωστές πάσες  και προσέξτε ποικιλία: 16 Ντόουγκλας, 14 Βιερίνια σε λίγο χρόνο, από 12 Ελ Καντουρί-Ζίβκοβιτς-Σβααμπ και 10 ο Μπίσεσβαρ! Στα γεμίσματα 4/13 ο Ζίβκοβιτς που ήταν παντού κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Εννιά λάθη είχε ο Μπίσεσβαρ, από πέντε Βαρέλα, Βιεϊρίνια και Ελ Καντουρί. Από τα 23 κλεψίματα , τα πέντε τα είχε ο Μιχαηλίδης. Ελάχιστες ήταν οι αμυντικές επεμβάσεις εντός περιοχής, ενώ τρία φάουλ έκανε ο Μπίσεσβαρ.

Από εκεί και πέρα…

Ο Τέιλορ έκανε και πάλι μεγάλο λάθος πίσω και αυτό τον έριξε πολύ σε όλο το ματς. Ο Πασχαλάκης μία φάση είχε να επέμβει, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Μιχαηλίδης όσο περνάει ο καιρός τόσο και ανεβαίνει επίπεδα! Εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια, ψύχραιμος σε επεμβάσεις, ένας στόπερ με εκπληκτικό άλμα και ικανότητα στο κεφάλι, το οποίο ήδη η ομάδα δουλεύει για να το αξιοποιήσει στα στημένα της επίθεσης. Προσωπικά με ενθουσίασε!

Θετικός ο Ντόουγκλας ως αμυντικό χαφ, πολύ ποιοτικός σε όλη την ανάπτυξη ο Ελ Καντουρί που ανεβάζει επίπεδο τον ΠΑΟΚ, ειδικά όταν μπορεί και βρίσκεται με κλειστά μάτια με Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ, Σβααμπ και Ζίβκοβιτς. Νομίζω ότι μόνο με τον Ελ Καντουρί μέσα στο γήπεδο μπορεί ο ΠΑΟΚ να παίξει τόσο γρήγορα το καλό του συνδυαστικό ποδόσφαιρο μέσα σε κλειστους χώρους. Έτσι νομίζω…

* Ο Απόλλων έβγαλε ανακοίνωση για τη διαιτησία και δημιουργεί εντυπώσεις. Στο πρώτο πέναλτι υπάρχει ανατροπή, στο δεύτερο ο Μπαξεβανίδης προσπάθησε να το αποφύγει. Το αριστερό χέρι του Ντόουγκλας είναι σε απόλυτα φυσική θέση στη σέντρα των αντιπάλων και στη φάση του 3-1. Αν η μπάλα χτυπούσε στο απλωμένο δεξί, θα ήταν πέναλτι. Άσκοπη η ανακοίνωση, την οποία θα χρησιμοποιήσουν οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ.

* Ο ΠΑΟΚ κράτησε τον Αντρίγια  Ζίβκοβιτς για άλλες δύο σεζόν, τρεις με τη φετινή. Είναι βέβαιο ότι αυτός ο παίκτης θα αποτελέσει βάση για τη δημιουργία της επόμενης ομάδας. Πραγματικά ανυπομονώ να δω πώς θα είναι ο ΠΑΟΚ του χρόνου τέτοιο καιρό… Μία ομάδα που πρέπει πραγματικά να σφίζει από ποιότητα, αλλά και από παίκτες-πρωταθλητές. Να το ξαναγράψω όμως και με αυτή την ευκαιρία: “Ο ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ