Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκανε δώρο την πρωτιά…

Ο ΠΑΟΚ ξύπνησε αργά κι η Κοπεγχάγη έφυγε με σημαντικό διπλό από την Τούμπα

Αγάπη Γαβριηλίδου

Έκανε δώρο την πρωτιά…

Ο ΠΑΟΚ δεν εκμεταλλεύτηκε τις τεράστιες ευκαιρίες του και γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Κοπεγχάγη, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa Conference League.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου βρέθηκε μπροστά στο σκορ με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να σκοράρει μόλις στο 7ο λεπτό, αλλά η Κοπεγχάγη αρχικά ισοφάρισε στο πρώτο μέρος με τον Άνκερσεν κι έκανε την ανατροπή στο ξεκίνημα του δευτερου ημιχρόνου με τον Μπιέλ, που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Ο ΠΑΟΚ ξύπνησε… αργά στο δεύτερο μέρος κι έχασε σπουδαίες ευκαιρίες με τον Σφιντέρσκι, τον Μπίσεσβαρ και τον Καντουρί για να ισοφαρίσει το παιχνίδι, ενώ φώναξε και για την πτώση του Ακπόμ στην περιοχή, με τον ρέφερι του αγώνα να μη βλέπει παράταση. Στο φινάλε, ο Μιχαηλίδης αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα.

Οι “ασπρόμαυροι” δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που είχαν απόψε, για να κάνουν ένα σημαντικό βήμα για την πρωτιά, με την Κοπεγχάγη να είναι πλέον πρώτη με 9 πόντους, την Σλόβαν Μπρατισλάβας και τον ΠΑΟΚ να ακολουθούν με 7 και τη Λίνκολν να είναι τελευταία χωρίς βαθμό.

Ενδεκάδα με Κρέσπο

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε φανέλα βασικού στον Χοσέ Άνχελ Κρέσπο απόψε, με τον Ισπανό να παίρνει θέση στο ένα άκρο της άμυνας και τον Βιεϊρίνια στο άλλο, ενώ στα στόπερ δίδυμο ήταν ο Μιχάι με τον Μιχαηλίδη κι ο Πασχαλάκης στο τέρμα.

Στη μεσαία γραμμή ξεκίνησε το δίδυμο Σβαμπ-Κούρτιτς και μεσοεπιθετικά ήταν οι Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Α. Ζίβκοβιτς και Σφιντέρσκι.

Ιδανικό ξεκίνημα με “υπογραφή” Ζίβκοβιτς

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον ΠΑΟΚ, καθώς μόλις στο 7ο λεπτό, ο Ζίβκοβιτς άνοιξε το σκορ κι έβαλε… φωτιά στην Τούμπα. Ο Μπίσεσβαρ έβγαλε εξαιρετική μπαλιά από τα αριστερά, ο Σφιντέρσκι προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά στην περιοχή χωρίς επιτυχία και η μπάλα κατέληξε στον Σέρβο, που την έστειλε στα δίχτυα, ξεσπώντας σε έξαλλους πανηγυρισμούς.


Έδωσε μέτρα και το πλήρωσε

Οι Δανοί ωστόσο “απάντησαν” στο 13′ κι έχασαν απίθανη χαμένη ευκαιρία, σε μία φάση όπου ο Κούρτιτς έκανε λάθος κι έχασε την μπάλα, με τον Μπιέλ να σουτάρει άουτ από πολύ καλή θέση. Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση κι άσκησαν σημαντική πίεση στον ΠΑΟΚ, ενώ στο 34′ βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης, αλλάζοντας πολύ γρήγορα την μπάλα. Τελικός αποδέκτης ήταν ο Άνκερσεν και με σουτ από πλάγια θέση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.


Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του και στο 44′, είδε τον Άνκερσεν να απειλεί και πάλι με σουτ, που πέρασε άουτ, ενώ ένα λεπτό μετά, ο Σβαμπ είδε την τύχη να του γυρίζει την πλάτη. Ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε ένα φάουλ που κέρδισε ο “Δικέφαλος” από τα αριστερά, με τον Αυστριακό να παίρνει την κεφαλιά και την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Το 1-1 παρέμεινε μέχρι και το φινάλε του πρώτου μέρους, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

“Χτύπησε” με το καλημέρα η Κοπεγχάγη

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τον ΠΑΟΚ, με τους Δανούς να κάνουν την ανατροπή με τον Μπιέλ, μετά από μία υποδειγματική επίθεση, ενώ στο 55′ ο Βιντ έχασε σπουδαία ευκαιρία, βλέποντας την μπάλα να περνάει μόλις άουτ μετά το σουτ που επιχείρησε.


Ο ΠΑΟΚ “απάντησε” στις ευκαιρίες και στο 57′, ο Σφιντέρσκι σπατάλησε μία τεράστια ευκαιρία, καθώς είδε την μπάλα να σταματάει σε αμυντικό της Κοπεγχάγης, σουτάροντας εξ επαφής, ενώ στο 61ο λεπτό, ο Ζίβκοβιτς έκανε ωραία προσπάθεια και γύρισε στην περιοχή, με τον Πολωνό να παίρνει την κεφαλιά και την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Γιόνσον.

Στο 68′ οι “ασπρόμαυροι” έχασαν νέα, σπουδαία ευκαιρία με τον Ελ Καντουρί να κάνει τακουνάκι και τον Μπίσεσβαρ να στέλνει την μπάλα άουτ, από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 72′ ο Ζίβκοβιτς πήρε την κεφαλιά, ο Γιόνσον του είπε “όχι” και στη συνέχεια ούτε ο Ακπόμ, που μπήκε σαν αλλαγή στο παιχνίδι, ούτε κι ο Καντουρί κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα!

Η ομάδα του Λουτσέσκου επέμεινε, για να πάρει έστω τον βαθμό, δεδομένου ότι νωρίτερα η Σλόβαν Μπρατισλάβας πέρασε από την έδρα της Λίνκολν και την “έπιασε” στη βαθμολογία, με τον Ακπόμ να πέφτει στο έδαφος στο 78ο λεπτό και τον ρέφερι του αγώνα να μη βλέπει παράβαση. Στο 93′ ο Μιχαηλίδης αποβλήθηκε από το παιχνίδι, σε μία φάση όπου οι “ασπρόμαυροι” φώναξαν για χέρι στην περιοχή, αντικρίζοντας κόκκινη κάρτα, με τον ΠΑΟΚ να γνωρίζει την ήττα με 2-1 από την Κοπεγχάγη και να μην καταφέρνει να κάνει ένα σημαντικό βήμα για την πρωτιά στον όμιλο.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Κρέσπο (Τέιλορ), Μιχάι, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Σβαμπ (Μουργκ), Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (Κούτσιας), Ελ Καντουρί, Σφιντέρσκι (Ακπόμ)

Κοπεγχάγη (Θόρουπ): Γιόνσον, Άνκερσεν (Γκάμπριελσεν), Κοτσολάβα, Μπόιλεσεν, Κρίστιανσεν, Ντικς, Λεράγκερ, Στάγκε, Μπιέλ, Μπέβινγκ (Γιοχάνεσον), Βιντ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η πρωτιά του ΠΑΟΚ στη «στρατολόγηση» νεαρών παικτών

Τι δείχνουν τα στοιχεία του CIES για τις επιλογές των «ασπρόμαυρων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

O ΠΑΟΚ είναι ο σύλλογος της Super League με το χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας απόκτησης παικτών τις τελευταίες δέκα μεταγραφικές περιόδους (Ιούλιος 2019 έως σήμερα).

Αυτό αναφέρεται στην τελευταία έκθεση του CIES Football Observatory (Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ), που κατατάσσει σχεδόν 800 συλλόγους από 48 πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με τη μέση ηλικία απόκτησης των παικτών της πρώτης ομάδας από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο Δικέφαλος έχει την πρωτιά στην εγχώρια λίστα με το μ.ο όρος ηλικίας απόκτησης παικτών από το 2019 έως σήμερα να κυμαίνεται στα 26,12 έτη.

Η κατάταξη από το 2019 έως σήμερα:

1. ΠΑΟΚ 26.12 μέσος όρος ηλικίας απόκτησης παικτών

2. ΠΑΣ Γιάννινα 26.26

3. Πανσεραϊκός 26.31

4. Αστέρας Τρίπολης 26.46

5. ΑΕΚ 26.52

6. Ολυμπιακός 26.52

7. ΟΦΗ 26.66

8. Βόλος 26.69

9. Παναιτωλικός 27.48

10. Άρης 27.51

11. Ατρόμητος 27.58

12. Παναθηναϊκός 27.59

13. Λαμία 28.62

14. Κηφισιά -

https://twitter.com/CIES_Football/status/1773002045101904201?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1773002045101904201%7Ctwgr%5Eac1aa3c98b6bb9c57b8f8ed7754b1f71e8da1eb4%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.amna.gr%2Fsport%2Farticle%2F807346%2FCIES-PAOK---i-omada-tis-Super-League-pou-stratologei-tous-pio-neous-paiktes-ps

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαμαρντασβίλι: «Ήξερα που θα σουτάρει το πέναλτι ο Μπακασέτας»

Πώς κατάφερε να «διαβάσει» την επιλογή του αρχηγού της Ελλάδας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο τερματοφύλακας της εθνικής Γεωργίας, Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι αποκάλυψε πως γνώριζε σε ποια γωνία θα εκτελέσει το πρώτο πέναλτι της Εθνικής, ο Τάσος Μπακασέτας.

Ο 23χρονος τερματοφύλακας ήταν κομβικός και στη διαδικασία των πέναλτι, εξουδετερώνοντας την εκτέλεση του Τάσου Μπακασέτα.

«Ηττήθηκα στα πέναλτι όχι μόνο από την Μπέτις, αλλά και από την Ρεάλ. Είπα στον εαυτό μου πως αυτό δεν θα ξανασυμβεί και πράγματι έτσι έγινε.

Δεν ήταν μόνο στα πέναλτι δύσκολο να αγωνιστώ, αλλά σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Υπάρχει πολύ πίεση σε τέτοια παιχνίδια», τόνισε αρχικά ο Μαμαρντασβίλι, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εκτέλεση πέναλτι του αρχηγού της Εθνικής, Τάσου Μπακασέτα.

«Ήξερα που θα εκτελεστεί το πρώτο πέναλτι της Ελλάδας (σ.σ.:Μπακασέτας) γιατί είχε σουτάρει τέσσερα πέναλτι σε εκείνη την γωνία σε κρίσιμες στιγμές για την ομάδα του.

Είναι δύσκολο να εκφράσω τα συναισθήματα μου. Δουλεύω σκληρά, όχι μόνο στα πέναλτι, αλλά και σε οτιδήποτε άλλο και αυτή η δουλειά φέρνει αποτελέσματα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παραμένει εκτός ο Μπάμπα

Τα νέα από την προπόνηση του ΠΑΟΚ με φόντο το ματς με τον Παναθηναϊκό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με τον Ράχμαν Μπάμπα να συνεχίζει με ατομικό πρόγραμμα, ο ΠΑΟΚ μετράει αντίστροφα για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση.

Η προπόνηση ξεκίνησε με προθέρμανση και μερικές παρτίδες rondo, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Ράζβαν Λουτσέσκου κι ασχολήθηκε με τους ποδοσφαιριστές με το επιθετικό κομμάτι, μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια.

Στο τελευταίο μέρος διεξήχθη οικογενειακό δίτερμα.

Την Πέμπτη (28.03) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 17:00 στη Νέα Μεσημβρία.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ