Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στο τέλος “μίλησε” η ποιότητα! (vids)

Ο ΠΑΟΚ πέρασε από τη Λεωφόρο, με τον Κούρτιτς να χαρίζει το highlight της αγωνιστικής!

Αγάπη Γαβριηλίδου

Στο τέλος “μίλησε” η ποιότητα! (vids)

Ο ΠΑΟΚ πέρασε από τη Λεωφόρο, κερδίζοντας με 3-1 τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της Super League Interwetten.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος, είχε σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλα γκολ και στο τέλος, πήρε αυτό που ήθελε, παίζοντας σε μία γεμάτη Λεωφόρο ένα σημαντικό ντέρμπι.

Ο “Δικέφαλος” προηγήθηκε νωρίς στο παιχνίδι με τον Τσούμπα Ακπόμ να σουτάρει στην κίνηση, μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, σε ένα γεμάτο πρώτο μέρος που είχε αρκετές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, με τους “ασπρόμαυρους” να φωνάζουν για χέρι του Βέλεθ που δεν είδε το VAR.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ είδε τους “πράσινους” να βρίσκουν το γκολ της ισοφάρισης από τα πόδια του Ζοσέ Μαουρίσιο, που λίγο μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ, βάζοντας δύσκολα στον “Δικέφαλο”.

Ο Ισπανός ρέφερι είδε την παράβαση του Βιγιαφάνιες και το πάτημα στον Μιχαηλίδη κι έδωσε το πέναλτι στον ΠΑΟΚ, με τον Γιασμίν Κούρτιτς να “μιλάει” στο φινάλε. Ο Σλοβένος ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση και απόλυτα ψύχραιμα “ψάρωσε” τον Μπρινιόλι για το 2-1, ενώ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, διαμόρφωσε το τελικό 3-1 με μία φοβερή εκτέλεση φάουλ, που μπορεί και να αποτελεί το highlight της αγωνιστικής, ξεσπώντας σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Αφήνοντας πίσω του την ήττα από την Κοπεγχάγη στο Europa Conference League κι έχοντας να διαχειριστεί σημαντικές απουσίες, όπως και την αναγκαστική αλλαγή του Βιεϊρίνια, ο ΠΑΟΚ πέρασε από τη γεμάτη Λεωφόρο, πήρε μία σημαντική νίκη και πηγαίνει στη διακοπή με ηρεμία και καλή ψυχολογία.

Ενδεκάδα με Μουργκ-Εσίτι

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε και πάλι σε αλλαγές, σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι του με την Κοπεγχάγη, με τον Ρουμάνο τεχνικό να δίνει φανέλα βασικού τόσο στον Μουργκ, όσο και στον Εσίτι.

Στο τέρμα ήταν ο Πασχαλάκης και στην άμυνα οι Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης και Βιεϊρίνια. Στη μεσαία γραμμή ήταν ο Κούρτιτς με τον Εσίτι και μεσοεπιθετικά οι Α. Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Μπίσεσβαρ και Ακπόμ.

Προβάδισμα με “υπογραφή” Ακπόμ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλά στο παιχνίδι και στα πρώτα 15 λεπτά, ήταν αυτός που είχε για περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του, χωρίς πάντως να απειλήσει ουσιαστικά τον ΠΑΟΚ, που σταδιακά ισορρόπησε και κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη του επίθεση ουσιαστικά με τον Ακπόμ.

Στο 13ο λεπτό, οι “ασπρόμαυροι” βγήκαν πολύ ωραία στην κόντρα, με τον Ζίβκοβιτς να κάνει άψογη ατομική ενέργεια από τα αριστερά και να γυρίζει χαμηλά στην περιοχή και τον Ακπόμ να σουτάρει στην κίνηση, για το 1-0 του ΠΑΟΚ, που πανηγυρίστηκε έντονα.


Στο 22′ οι “πράσινοι” απείλησαν με τον Ιωαννίδη, που πήρε την κεφαλιά μετά από γέμισμα του Παλάσιος, για να στείλει την μπάλα άουτ, ενώ πέντε λεπτά, ο ΠΑΟΚ έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Μπίσεσβαρ, σε μία φάση όπου ο Βέλεθ έδιωξε πριν να περάσει η μπάλα τη γραμμή. Οι “ασπρόμαυροι” φώναξαν για χέρι του Ισπανού, με τον ρέφερι του αγώνα να συμβουλεύεται και το VAR, λέγοντας πως δεν υπάρχει παράβαση. Σύμφωνα με τον κανονισμό, χέρι θεωρείται όταν η μπάλα βρίσκει κάτω από το μανίκι της φανέλας.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου “χτυπούσαν” κυρίως από τα αριστερά και στο 33′, ο Λουτσέσκου είδε τον Βιεϊρίνια να γίνεται αναγκαστική αλλαγή, αντιμετωπίζοντας ένα πρόβλημα χαμηλά στο πόδι του, ενώ ένα λεπτό νωρίτερα, οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία με τον Παλάσιος να βρίσκεται μόνος του στην περιοχή και να μη βρίσκει καλά την μπάλα. Στο 43′, ήταν η σειρά του Χουάνκαρ να απειλήσει σε δύο χρόνους, χωρίς να βρει εστία, ενώ στις καθυστερήσεις ο Βέλεθ έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά κι ο Μπίσεσβαρ πλάσαρε άουτ, με τον Ισπανό ρέφερι να σφυρίζει για τελευταία φορά.

Τον “πλήγωσε” ο Μαουρίσιο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς άλλαγες αλλαγές για τις δύο ομάδες, με τον Παναθηναϊκό να απειλεί στο 53ο λεπτό, σε μία φάση όπου ο Παλάσιος εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Βέλεθ πήρε αρχικά την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι κι ο Σάρλια πήρε μία ακόμη, για να μπλοκάρει ο Πασχαλάκης, ωστόσο ένα λεπτό μετά, ο Μουργκ “απάντησε” στις ευκαιρίες, σουτάροντας δυνατά για να του πει “όχι” ο Μπρινιόλι.

Στο 58′ ο Γιοβάνοβιτς πέρασε στο παιχνίδι τον Μαουρίσιο κι ένα λεπτό μετά, ο Βραζιλιάνος άσος έφερε το παιχνίδι στα ίσα με δυνατό σουτ, περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του Κούρτιτς. Στο 63′ ο Ακπόμ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να βάλει και πάλι τον ΠΑΟΚ σε ρόλο οδηγού, όντας σε καλή θέση μέσα στην περιοχή και δέκα λεπτά μετά, ήταν η σειρά του Μαουρίσιο να χάσει σημαντική ευκαιρία, στέλνοντας την μπάλα άουτ εξ επαφής.


Ψύχραιμος Κούρτιτς

Στο 78ο λεπτό, ο Ακπόμ βγήκε απέναντι από τον Μπρινιόλι, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει πέναλτι λίγο μετά, σε μία φάση όπου ο Βιγιαφάνιες βρήκε χαμηλά στο πόδι τον Μιχαηλίδη μέσα στην περιοχή. Ο στόπερ του “Δικεφάλου” έπεσε στο έδαφος, ο Ισπανός ρέφερι πήγε να δει ο ίδιος τη φάση κι είδε την παράβαση, για να δώσει το πέναλτι. Ο Κούρτιτς ανέλαβε την εκτέλεση και με απόλυτα ψύχραιμη εκτέλεση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, “ψαρώνοντας” τον Ιταλό τερματοφύλακα.


Ο Λουτσέσκου πέρασε στο παιχνίδι τους Σβαμπ και Σφιντέρσκι, οι “πράσινοι” από την άλλη ανέβασαν την πίεσή τους στο φινάλε για να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά ο ΠΑΟΚ άντεξε και πανηγύρισε ένα σημαντικό βαθμό σε μία γεμάτη Λεωφόρο.

Το… κερασάκι για τον ΠΑΟΚ, ήρθε στο 97′ με τον “Δικέφαλο” να κερδίζει ένα φάουλ και τον Κούρτιτς να παίρνει την μπάλα στα χέρια του, πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο πραγματικά γκολ, με απευθείας εκτέλεση που δεν άφησε κανένα απολύτως περιθώριο στον Μπρινιόλι!


Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (Ροντρίγκο), Εσίτι (Σβαμπ), Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ, Α. Ζίβκοβιτς, Μουργκ (Καντουρί) και Ακπόμ (Σφιντέρσκι)

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Σάρλια, Βέλεθ, Κώτσιρας, Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (Μαουρίσιο), Παλάσιος, Βιτάλ (Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος (Μακέντα) και Ιωαννίδης (Βιγιαφάνιες)

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κλαμπ Μπριζ: Το πρόγραμμα… φωτιά των Βέλγων μέσα στον Απρίλιο

Ένα πολύ βαρύ πρόγραμμα έχει μπροστά της η αντίπαλος του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ένα πολύ «βαρύ» πρόγραμμα με 5+2 απαιτητικά παιχνίδια καλείται να φέρει εις πέρας η Κλαμπ Μπριζ μέσα στον Απρίλιο, που θα αντιμετωπίσει και τον ΠΑΟΚ…

Μερικές εβδομάδες πριν την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων, ο βελγικός σύλλογος απέλυσε το πρωί της Καθαράς Δευτέρας (18/03) τον Ρόνι Ντέιλα και, στην θέση του -μέχρι νεοτέρας- θα καθίσει ο Νίκι Χάγιεν, μέχρι πρότινος τεχνικός της Κλαμπ NXT (ομάδα της 2ης κατηγορίας του βελγικού πρωταθλήματος).

Όλα αυτά, ενώ οι Βέλγοι θα κληθούν να φέρουν σε πέρας ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα μέσα στον Απρίλιο, με επτά αναμετρήσεις σε 27 μέρες. Σε αυτά τα παιχνίδια περιλαμβάνονται οι δύο προημιτελικοί με τον ΠΑΟΚ για το Κόνφερενς Λιγκ, όπως επίσης και τα σπουδαία ντέρμπι για τα Play-Off του πρωταθλήματος με Σερκλ Μπριζ, Άντερλεχτ, Αντβέρπ, Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ και δύο παιχνίδια με τη Γκενκ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Kλαμπ Μπριζ:

  • Σερκλ Μπριζ-Κλαμπ Μπριζ (1/4)
  • Κλαμπ Μπριζ-Άντερλεχτ (7/4)
  • Κλαμπ Μπριζ-ΠΑΟΚ (11/4)
  • Κλαμπ Μπριζ-Αντβέρπ (14/4)
  • ΠΑΟΚ-Κλαμπ Μπριζ (18/4)
  • Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ- Κλαμπ Μπριζ (21/4)
  • Κλαμπ Μπριζ-Γκενκ (24/4)
  • Γκενκ-Κλαμπ Μπριζ (28/4)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βραβείο για τον Μπράντον Τόμας με αρκετούς μήνες καθυστέρηση…

Η ανάρτηση της Super League για τον Ισπανό επιθετικό.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Βραβείο για το καλύτερο γκολ της 16ης αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του ελληνικού πρωταθλήματος παρέλαβε ο Μπράντον Τόμας, με τη Super League να αναρτά σχετική φωτογραφία από τη βράβευση του φορ του ΠΑΟΚ.

Το τέρμα του Ισπανού κόντρα στον ΟΦΗ, που διαμόρφωσε το τελικό 4-0 στην αναμέτρηση της Τούμπας, ψηφίστηκε από φίλους όλων των ομάδων ως το κορυφαίο εκείνης της αγωνιστικής, με την βράβευση βέβαια να έρχεται αρκετό καιρό μετά. Στην εκπνοή του παιχνιδιού, οι «ασπρόμαυροι» έφυγαν στην κόντρα, ο Κίριλ Ντεσπόντοφ έκανε την ασίστ στον Τόμας, που με υπέροχη προσποίηση «άδειασε» άμυνα και Μπάουμαν και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όταν ο διαιτητής του Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ έδινε «μάχη» για τη ζωή του!

Μία άγνωστη ιστορία για τον 31χρονο Δανό που θα διευθύνει το Κυριακάτικο παιχνίδι.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΕΠΟ έκανε γνωστούς τους ορισμούς της ΚΕΔ, για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ και των πλέι άουτ της Stoiximan Super League και στο ντέρμπι της Κυριακής στη Λεωφόρο, ορίστηκε ο 31χρονος Δανός, Μικέλ ΡίντερO νεαρός ρέφερι μπήκε στον χώρο του ποδοσφαίρου από αρκετά μικρή ηλικία, αγωνιζόμενος ως τερματοφύλακας, ωστόσο ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε τον ανάγκασε να κάνει στροφή στη διαιτησία.

«Μπορούσα να νιώσω ότι το σώμα μου άρχισε να αλλάζει, μπορούσα να νιώσω ότι η προσωπικότητά μου άρχισε να αλλάζει. Η ασθένεια με έκανε να παράγω πάρα πολύ κορτιζόλη και έπειτα απέκτησα ένα φεγγαρόμορφο πρόσωπο. Ξεκίνησα να παίρνω βάρος, το στομάχι μου γιγαντώθηκε, το σώμα μου έγινε παράξενο. Ζύγιζα 90 κιλά, και ήμουν πολύ άρρωστος. Θυμάμαι ξεκάθαρα το βλέμμα της γιατρού όταν άρχισε να με εξετάζει. Είχα μωβ ραγάδες παντού και μου είπαν ότι έπασχα από το σύνδρομο Cushing».

Το σύνδρομο Cushing αποτελεί μία κατάσταση υπέρμετρης έκκρισης γλυκοκορτικοειδών (κορτιζόλης) από τα επινεφρίδια (υπερκορτιζολαιμία) και συνεπώς αυξημένων επιπέδων κορτιζόλης στο αίμα. Αποτελεί μία εξαιρετικά σπάνια νόσο, με συχνότητα εμφάνισης 1 – 10 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο πληθυσμού ανά έτος.

Ουσιαστικά είναι ένας όγκος που πιέζει την υπόφυση στον εγκέφαλο. Ένας όγκος που 'ξεγελά' τις ορμόνες αναγκάζοντας τα κιλά να κατακαθίσουν στο σώμα αφύσικα γρήγορα. Η επείγουσα χειρουργική επέμβαση ήταν αναπόφευκτη σε μια προσπάθεια να επιβιώσει. Η επέμβαση ήταν επιτυχής και σε λιγότερο από τρεις μήνες, ο Μίκελ Ρέντερ έχασε πάνω από 20 κιλά. Σε χρόνο ρεκόρ, ο νεαρός τερματοφύλακας ήταν και πάλι σε φόρμα. Όχι όμως ως ποδοσφαιριστής.

«Χειρουργήθηκα αμέσως, οπότε δεν άργησα να επανέλθω. Έχασα όμως την φλόγα που είχα για το ποδόσφαιρο. Αυτός ο αγώνας τελείωσε, το είχα καταλάβει. Δεν ήθελα να αρκεστώ στο να παίζω σε υψηλό επίπεδο, ήθελα κάτι περισσότερο. Με βοήθησε να ωριμάσω και να γίνω καλός διαιτητής στη Super League».

O 30χρονος ρέφερι «κρέμασε» τα γάντια του και απογείωσε την καριέρα του ως διαιτητής. «Έχω περάσει κάποια πράγματα στη ζωή, και νομίζω ότι αυτό συμβάλλει στο γεγονός ότι οι παίκτες με συμπαθούν και με αποδέχονται, γιατί υπάρχει ένας άνθρωπος πίσω από αυτό. Νομίζω ότι τα πράγματα που έχω στις αποσκευές μου με βοήθησαν να ωριμάσω και να με κάνουν έναν καλό διαιτητή πρώτης κατηγορίας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ