Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τζον Φαν’τ Σχιπ: “Έχουμε πλάνο κι εξαιρετικούς παίκτες”

Όσα είπε στη συνέντευξη τύπου, πριν τη μάχη με την Ισπανία

Θωμάς Παπάς

Τζον Φαν’τ Σχιπ: “Έχουμε πλάνο κι εξαιρετικούς παίκτες”

Στον περιορισμό της επιθετικής λειτουργίας της Ισπανίας, θα επικεντρωθεί η προσπάθεια των Ελλήνων διεθνών, στην αυριανή (11/11, 21:45) εντός έδρας αναμέτρηση με την Ισπανία, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022, όπως τόνισε ο Τζον Φαν Σιπ, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Αναφερόμενος στην απουσία του τραυματία, Τάσου Μπακασέτα, ο Φαν Σιπ, σχολίασε: «Είναι πάντα κρίμα όταν οι παίκτες, οι οποίοι τα πάνε εξαιρετικά -και ο Τάσος τα πάει καλά στην Τουρκία και στην εθνική- δεν μπορούν να παίξουν. Βέβαια ο Τάσος ήταν τιμωρημένος ήδη και δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής. Τα τελευταία δύο χρόνια είχαμε πολλούς τραυματισμούς και έχουμε καταφέρει να ενσωματώσουμε στην ομάδα αρκετούς παίκτες. Είναι ένα ματς εξαιρετικής δυσκολίας. Κάθε παίκτης πρέπει να παίξει πάνω από τις δυνατότητες του. Έχουμε το σχέδιο μας, να είμαστε προετοιμασμένοι, συγκεντρωμένοι. Η Ισπανία είναι μια ομάδα που πιέζει συνέχεια, προσπαθεί να βρει το κενό για να χτυπήσει. Εμείς δείξαμε και στην Ισπανία αλλά και κόντρα στην Σουηδία πως μπορούμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Οπότε και αύριο θέλουμε να κάνουμε δύσκολο το βράδυ για τους Ισπανούς και να πάρουμε το καλύτερο δυνατό».

Μιλώντας για τις πιθανότητες πρόκρισης, ο έμπειρος τεχνικός, ανέφερε: «Είναι δύσκολο να είσαι ρεαλιστής. Αύριο αντιμετωπίζουμε μια από τις καλύτερες ομάδες αυτήν την στιγμή. Σίγουρα δεν είναι εύκολο αλλά είναι πιθανό. Πήραμε αποτέλεσμα στην Ισπανία, νικήσαμε εδώ την Σουηδία, παίξαμε καλά και στην Στοκχόλμη. Χωρίς πίστη δεν γίνεται τίποτα, έχουμε πλάνο. Η Ισπανία είναι το φαβορί, είναι καλύτερη ομάδα, το αποδεικνύει εδώ και πολλά χρόνια. Εμείς έχουμε το πλάνο μας, γιατί όχι να μην μπορέσουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα; Πρέπει να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας. Εάν κάνουμε δύο νίκες, αυτόματα βοηθάμε την Σουηδία. Εμείς σκεφτόμαστε μόνο τη δική μας ομάδα, τους δικούς μας αγώνες. Ευχόμαστε βέβαια καλή επιτυχία στην Σουηδία. Εμείς επικεντρωνόμαστε στο να έχουμε μια καλή εμφάνιση και να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ερωτηθείς για την προοπτική ανανέωσης του συμβολαίου του και τις φήμες που κυκλοφόρησαν πριν από μερικές εβδομάδες, σχετικά με πιθανή απόλυση του, ο Φαν Σιπ, ήταν σαφής: «Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Για εμένα, το σημαντικό είναι εγώ και οι συνεργάτες μου να πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε. Εχουμε εξαιρετικούς παίκτες, οι οποίοι πιστεύουν σε αυτό που κάνουμε. Εχουμε δημιουργήσει μια καλή ατμόσφαιρα στα χρόνια που είμαστε εδώ που είναι σημαντική και για το μέλλον. Η προσοχή μας είναι στα δύο ματς και μετά, θα δούμε τι θα γίνει».

Για την τακτική που θέλει να ακολουθήσει στον αυριανό αγώνα, ο Ολλανδός προπονητής, τόνισε: «Εχουμε ένα πλάνο και το πλάνο αυτό είναι ξεκάθαρο για εμάς και τους παίκτες. Δεν σημαίνει τίποτα όμως εάν δεν το βάλεις σωστά στον αγωνιστικό χώρο. Αύριο όλοι θα δουν πως θα παίξουμε, δεν νομίζω ότι είναι ώρα για να πούμε πως θα παίξουμε, ποιοι θα παίξουν. Αυτό θα φανεί αύριο, την ώρα του αγώνα. Η Ισπανία θα έχει τον έλεγχο της μπάλας, το ξέρουμε αυτό. Κάθε αντίπαλος πρέπει να συμβιβάζεται με αυτό. Όλοι ξέρουν πως είναι ένας ισχυρός αντίπαλος. Πρέπει να είμαστε συμπαγείς, να αποφύγουμε να τους δώσουμε χώρο να κάνουν τις πάσες που θέλουν, να χαλάσουμε το παιχνίδι που αρέσει στην Ισπανία. Θέλει δουλειά από τους παίκτες μας, καλή επικοινωνία ώστε να κλείνουν οι χώροι και να σταματάμε το παιχνίδι τους. Θα πρέπει και εμείς επιθετικά να κάνουμε το παιχνίδι μας. Δεν έχει να κάνει μόνο με την άμυνα, ξέρουμε ότι θα έχουμε πίεση, θέλουμε να αμυνθούμε ψηλά, να πιέσουμε και να δημιουργήσουμε επικίνδυνες καταστάσεις προς την εστία τους. Πρέπει να είμαστε σίγουροι πως θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να βγάλουμε το πλάνο μας όσο καλύτερα μπορούμε».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όλοι παίζουμε στην Τούμπα!

Το PAOK24 News ήταν για ακόμη ένα βράδυ κοντά σας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

«Χορταστική» η ζωντανή εκπομπή του PAOK24 News by GAS24 το βράδυ της Τετάρτης.

Στ. Κόλκας, Δ. Τσορμπατζόγλου, Σ. Αναστασιάδης με ρεπορτάζ, σχόλια και αναλύσεις για όλα τα θέματα της «ασπρόμαυρης» επικαιρότητας και κυρίως το μεγάλο παιχνίδι που έχει μπροστά του ο «Δικέφαλος του Βορρά» κόντρα στη Μπριζ.

Δείτε την εκπομπή στο παρακάτω βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=S07_yWYkL9Y

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το τελευταίο Sold Out στην Τούμπα!

Η τελευταία φορά που στην Τούμπα δεν έπεφτε… καρφίτσα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

«Καπνός» μέσα σε ελάχιστα λεπτά έγιναν τα εισιτήρια της ρεβάνς του ΠΑΟΚ με την Κλαμπ Μπριζ, με τον κόσμο του Δικεφάλου να ανυπομονεί για το παιχνίδι με τους Βέλγους, το οποίο χαρακτηρίζεται -και όχι άδικα- από πολλούς, ως ένα από τα σημαντικότερα της σύγχρονης ιστορίας της ομάδας.

Τα «μαγικά» χαρτάκια της αυριανής αναμέτρησης έγιναν ανάρπαστα καθώς λίγα λεπτά μετά την κυκλοφορία τους στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ το πρωί της Τρίτης (16/4), δεν υπήρχε εισιτήριο ούτε για δείγμα! Το αυριανό θα είναι το πρώτο Sold Out κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στην Τούμπα το βράδυ της Πέμπτης δεν θα πέφτει... καρφίτσα για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ, στο οποίο τα εισιτήρια έγιναν ανάρπαστα από τον κόσμο της ομάδας ήταν στις 14 Απριλίου 2022 και στη ρεβάνς κόντρα στη Μαρσέιγ και πάλι για τη φάση των «8» του Europa Conference League. Aπό τότε μέχρι και το παιχνίδι με τους Βέλγους υπήρχαν πολλά παιχνίδια που η Τούμπα ήταν γεμάτη, όμως για πρώτη φορά εξαντλήθηκε και το τελευταίο εισιτήριο που υπήρχε διαθέσιμο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το μήνυμα των Συνδέσμων για το παιχνίδι με τη Μπριζ

Η ανακοίνωση των οργανωμένων για τον αυριανό αγώνα με τους Βέλγους.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το δικό τους μήνυμα έστειλαν οι Σύνδεσμοι Φίλων Οργανωμένων Οπαδών του ΠΑΟΚ εν όψει της αυριανής αναμέτρησης κόντρα στην Μπριζ για τον δεύτερο προημιτελικό του UECL.

Όπως αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση: «Ο Π.Α.Ο.Κ. ΜΑΣ δίνει άλλη μια ευρωπαϊκή μάχη .Γινόμαστε ο 12ος παίκτης και με όπλο την φωνή μας και μόνο σπρώχνουμε την ΟΜΑΔΑ σε άλλη μια ιστορική πρόκριση!Τα μάτια στους οργανωτές και στα παιδιά που ομορφαίνουν την κερκίδα, τα κινητά στην τσέπη και 90 λεπτά ή όσο χρειαστεί ηχητικής βίας.

ΦΟΡΤΣΑ ΠΑΟΚΑΡΑ».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ