Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Τσούμπα φώναξε “παρών” κι ο ΠΑΟΚ τον έχει ανάγκη (vid)

Η συνέχεια στο γήπεδο…

Αγάπη Γαβριηλίδου

Ο Τσούμπα φώναξε “παρών” κι ο ΠΑΟΚ τον έχει ανάγκη (vid)

Έφυγε από τον ΠΑΟΚ για να επιστρέψει στην πατρίδα του, ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε και τα ήθελε.

Ο Τσούμπα Ακπόμ “μετακόμισε” στη Μίντλεσμπρο, ωστόσο αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα και το περασμένο καλοκαίρι, επέστρεψε στην Τούμπα. Μεσολάβησαν 354 ημέρες, για να φορέσει ξανά τα “ασπρόμαυρα” κι έκανε την πρώτη του εμφάνιση, στο φιλικό παιχνίδι με τη Βέροια, χωρίς να καταφέρει να δείξει πολλά.

Από την πρώτη στιγμή, ήταν ξεκάθαρο πως ο Τσούμπα θα χρειαστεί χρόνο προκειμένου να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο κι όπως κάθε επιθετικός, έτσι κι αυτός είχε ανάγκη τα γκολ που θα του έδιναν ψυχολογία με φόντο τη συνέχεια.

Το πρώτο γκολ ήρθε στην αναμέτρηση με τη Λίνκολν, με τον Άγγλο να βρίσκει δίχτυα και να σημειώνει στο φινάλε πως: “Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή. Ήμουν νευρικός, ο κόσμος δεν το ήξερε, αλλά εγώ αυτό ένιωθα. Επέστρεψα στο σπίτι μου και έπρεπε να αποδείξω τους λόγους για τους οποίους γύρισα. Είμαι χαρούμενος που πέτυχα αυτό το γκολ και το ήθελα πολύ”.

Ακολούθησε ένα ακόμη γκολ στο Europa Conference League, στο παιχνίδι με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας κι άλλα δύο στο πρωτάθλημα, αρχικά κόντρα στο Βόλο και στο ντέρμπι της Λεωφόρου.


“Είμαι εδώ”, φώναξε στον πανηγυρισμό του ο Τσούμπα, ανοίγοντας το σκορ την περασμένη Κυριακή και μετά το παιχνίδι, σχολίασε πως:

“Είμαι επιθετικός και η δουλειά μου είναι το γκολ. Το λατρεύω και φυσικά χαίρομαι όταν το πετυχαίνω. Το να σκοράρω σε ένα ντέρμπι με ικανοποιεί ακόμα περισσότερο αλλά πάνω από όλα με ικανοποιούν οι νίκες”.

Είναι ξεκάθαρο πως ο ΠΑΟΚ χρειάζεται πολλά περισσότερα τόσο από τον Ακπόμ, όσο κι από τον Κάρολ Σφιντέρσκι, με φόντο τα άκρως απαιτητικά παιχνίδια που ακολουθούν σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη. Ο Άγγλος, δουλεύει θέλοντας να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο και το θετικό στην περίπτωσή του είναι πως στον πάγκο βρίσκεται ένας άνθρωπος που τον γνωρίζει πολύ καλά.

Στο διάστημα της διακοπής, ο Ακπόμ θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει ακόμη περισσότερο και μένει να φανεί, αν θα είναι η συνέχεια αυτή που περιμένει κι αν όντως, αυτό το γκολ στη Λεωφόρο ήταν η αρχή για πολλά περισσότερα…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ