Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δάκρυσα από ευτυχία για τον Κάρολ»

Φοβερές ατάκες από τον πατέρα του Σφιντέρσκι, Γκρεγκόρζ

«Δάκρυσα από ευτυχία για τον Κάρολ»

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι, παραμένει στο προσκήνιο στην Πολωνία, με αφορμή ξανά τα παιχνίδια της εθνικής ομάδας, με τον πατέρα του, Γκρεγκόρζ, να μιλάει για το γιο του και όσα έχει ζήσει μαζί του.

Αρχικά, μίλησε για την πρώτη φορά που ο Σφιντέρσκι, κλήθηκε στην εθνική Ανδρών της Πολωνίας… «Έμεινα έκπληκτος και συγκινήθηκα όταν έμαθα ότι ο γιος μου κλήθηκε στην Εθνική ομάδα. Δάκρυσα από ευτυχία. Έτσι κι αλλιώς πάντα παρακολουθώ τους αγώνες της Εθνικής ομάδας. Χάρη στον Κάρολ οι άνθρωποι από το Ράβιτς, παρακολουθούν την εθνική ομάδα, παρά το γεγονός ότι δεν τους ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο. Τώρα όμως όλοι βλέπουν το παιχνίδι όταν παίζει η Εθνική».

Όσο για το γκολ που πέτυχε, στο ντεμπούτο του κόντρα στην Ανδόρα; «Όταν ο Κάρολ σκόραρε στο ντεμπούτο του κόντρα στην Ανδόρα ήταν μια σημαντική ημέρα για ολόκληρη την οικογένεια. Η 28η Μαρτίου ήταν η επέτειος της γέννησης του παππού του, Τσέσλαβ, ο οποίος τον στήριξε με κάθε τρόπο στην αρχή της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Μετά το γκολ του, ο Κάρολ σήκωσε τα χέρια του και κοίταξε ψηλά. Ήταν μια αφιέρωση για εκείνον. Όταν πήγε στη Γιαγκελόνια, πήρε το νούμερο 28. Για τον παππού του και για μένα καθώς γεννήθηκα στις 28 Νοεμβρίου. Η φανέλα από τον αγώνα με την Ανδόρα βγήκε σε δημοπρασία και ως ενθύμιο έχω τη φανέλα από το παιχνίδι με την Ισλανδία, είχε σκοράρει και πάλι…»

Η σχέση με τον παππού του Κάρολ, Τσέσλαβ, έχει γίνει γνωστή, με τον πατέρα του, να αναφέρει σχετικά: «Ο πατέρας μου ήταν η μεγαλύτερη επιρροή για το ότι ο Κάρολ άρχισε να ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο. Ο παππούς έπαιζε ποδόσφαιρο, αλλά είχε έναν τραυματισμό και αργότερα έγινε διαιτητής. Ήταν αυτός που πήγαινε και έπαιρνε τον Κάρολ από το γήπεδο του Ράβιτς. Στην αρχή δεν άρεσε το ποδόσφαιρο στον γιο μου, επειδή ήταν μικρόσωμος. Παρόλα αυτά κατάφερνε πάντα να βρίσκεται στη μεγάλη περιοχή και είχε τον τρόπο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Αναπτύχθηκε απότομα μετά την μετακίνηση του στο Μπιάλιστοκ. Ο γιος μου από μικρός κυνηγούσε το γκολ. Πάντα είχε το ταλέντο του σκόρερ. Σε όλα τα τουρνουά ήταν ο καλύτερος παίκτης ή πρώτος σκόρερ. Είχε φέρει πολλά Κύπελλα».

Τέλος, μίλησε για τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Πάουλο Σόουζα, με τον οποίο ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, έχει βρει ρόλο στην εθνική Πολωνίας. «Αν και ο Κάρολ έκανε καλή σεζόν στην Ελλάδα, ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός, Γέρζι Μπρζέτσεκ, δεν τον κάλεσε ποτέ. Ήρθε ο Πάουλο Σόουζα και του έδωσε μια ευκαιρία. Στη συνέχεια, συμμετείχε και στην αποστολή για το Euro. Ανταποδίδει, όπως μπορεί καλύτερα, την εμπιστοσύνη του προπονητή του: καλά παιχνίδια και γκολ. Προσωπικά αγαπώ το ματς απέναντι στη Ανδόρα. Ήταν μια στιγμή υπερηφάνειας και τιμής για εμάς. Όλοι θα ήθελαν να δουν το παιδί τους να παίζει για την Εθνική ομάδα της χώρας. Καταλαβαίνω ότι η μεγάλη στιγμή του ήταν με την Αλβανία. Κάποιος θα έλεγε ότι χρειάστηκε απλά να βάλει το πόδι του και να σκοράρει αλλά θα πρέπει να μπορείς και να το κάνεις…»

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Πιθανές αλλαγές ενόψει ΠΑΟΚ

Οι σκέψεις του Ματίας Αλμέιδα για την Τούμπα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΑΕΚ ουσιαστικά ξεκινάει από σήμερα την προετοιμασία της για το ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή και όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της, είναι πιθανό να γίνουν κάποιες αλλαγές από το κέντρο και μπροστά, μετά το 3-0 επί του Παναθηναϊκού.

Η τετράδα στην άμυνα απ’ ό,τι φαίνεται δε θα αλλάξει, ενώ ο Πινέδα αναμένεται να μείνει επίσης στο αρχικό σχήμα κι ένας εκ των Γιόνσον-Σιμάνσκι να μείνει εκτός για να επιστρέψει ο Γκατσίνοβιτς.

Παρά την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ελίασον, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ξεκινήσει από τον πάγκο και να είναι στην ενδεκάδα ο Άμραμπατ, ενώ επίσης σε σχέση με τον Παναθηναϊκό, είναι πιθανό να ξεκινήσει ο Τσούμπερ, αντί του Αραούχο.

Σε κάθε περίπτωση, στη σημερινή και αυριανή προπόνηση της ΑΕΚ, αναμένονται τελικές αποφάσεις από τον Ματίας Αλμέιδα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΟ: Αποφασίστηκε η Γ.Σ., πότε θα είναι οι εκλογές

Οι ημερομηνίες και η επόμενη μέρα της Ομοσπονδίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Κατά την συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ το πρωί της Παρασκευής (26/4), αποφασίστηκαν και ορίστηκαν σημαντικά ζητήματα, που έχουν να κάνουν με την ετήσια Γενική Συνέλευση και τις εκλογές.

Η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιουνίου, εκεί όπου δεν θα γίνει ανάδειξη προέδρου και μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Οι εκλογές θα γίνουν τον προσεχή Ιούλιο και τότε θα προκύψει ο νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η κίνηση της ομάδας πριν την ΑΕΚ

Η απόφαση εντός του ΠΑΟΚ για τη συσπείρωση και την αντίδραση ενόψει ντέρμπι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προπονείται σήμερα το απόγευμα (26/4, 17:00) στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με την ΑΕΚ, για την 8η αγωνιστική των Play-Off στην Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» ψάχνουν αντίδραση για τις τέσσερις τελευταίες εμφανίσεις, οι οποίες και ήταν κακές κόντρα σε Κλαμπ Μπριζ, Ολυμπιακό και Λαμία. Γι' αυτό το λόγο, όλοι στην ομάδα και ο προπονητής, Ράζβαν Λουτσέσκου, αποφάσισαν για ένα δείπνο, μετά την προπόνηση της Παρασκευής.

Στον ΠΑΟΚ ψάχνουν να αντιστρέψουν το κλίμα, προκειμένου να ανέβει η ψυχολογία των παικτών, μιας και αυτή τη στιγμή η ομάδα κινδυνεύει να γκρεμίσει -σε λίγες μόλις μέρες- ό,τι έχτιζε για μήνες από το ξεκίνημα της σεζόν.

Θυμίζουμε πως κάτι ανάλογο υπήρξε και πριν τον επαναληπτικό με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για τους ¨16¨ του Europa Conference League, με τον αρχηγό του Δικεφάλου, Αντρέ Βιεϊρίνια, να βγάζει τους συμπαίκτες του για φαγητό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ