Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έχει δρόμο για… πρωταθλητής

Πιάστηκε στον ύπνο κι έχασε κι άλλο έδαφος

Αγάπη Γαβριηλίδου

Έχει δρόμο για… πρωταθλητής

Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στο Περιστέρι για τη 10η αγωνιστική της Super League Interwetten και γνώρισε μία “κρύα” ήττα με 2-0 από τον Ατρόμητο.

Οι “ασπρόμαυροι” παρουσιάστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών και “πέταξαν” άλλους τρεις βαθμούς στο πρωτάθλημα, δείχνοντας για μία ακόμη φορά προβληματικό πρόσωπο στην επιστροφή από τη διακοπή.

Στο ξεκίνημα, ο Κρέσπο έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όντας άστοχος, με τους γηπεδούχους να “απαντούν” στις φάσεις με τον Μουνίθ και να “παγώνουν” τον ΠΑΟΚ στο φιναλε του ημιχρόνου, σε μία φάση όπου ο Κούρτιτς έκανε το λάθος στη μεσαία γραμμή κι ο Κουλούρης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με σουτ.

Στο δεύτερο μέρος, οι “ασπρόμαυροι” έχασαν σπουδαία, διπλή ευκαιρία για την ισοφάριση, με τον Ακπόμ και τον Βαρέλα να μην μπορούν να ισοφαρίσουν κι ο Ατρόμητος βρήκε και δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά με εκτέλεση πέναλτι. Οι γηπεδούχοι φώναξαν για φάουλ του Βαρέλα στην περιοχή, ο Ευαγγέλου πήγε ο ίδιος να δει τη φάση κι έδωσε το πέναλτι, με τον Κουλούρη να “γράφει” το 2-0, που παρέμεινε μέχρι και το τέλος.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μπήκε με κακή νοοτροπία στο γήπεδο κι ουσιαστικά… χάρισε από τώρα το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό, που πέρασε από το ΟΑΚΑ, κερδίζοντας με 3-2 την ΑΕΚ, δίνοντας την ευκαιρία στον Ατρόμητο να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, με τον Ευθύμη Κουλούρη να σκοράρει τα δύο γκολ της ομάδας του και να μην τα πανηγυρίζει.

Πλέον, ο “Δικέφαλος” έχει μπροστά του το πολύ σημαντικό παιχνίδι με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας το βράδυ της Πέμπτης, που ουσιαστικά θα κρίνει το μέλλον του στην Ευρώπη και την Κυριακή, την αναμέτρηση με τον Άρη στην Τούμπα.

Με Κρέσπο και Βαρέλα

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε μία ενδεκάδα με μικρές αλλαγές για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, με τον Ρουμάνο τεχνικό να ξεκινάει τον Πασχαλάκη στο τέρμα και στην άμυνα τους Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο και Ροντρίγκο.

Στη μεσαία γραμμή ήταν ο Σβαμπ με τον Κούρτιτς και μεσοεπιθετικά οι Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ, Καντουρί και Ακπόμ.

Κακή εικόνα, τον “πλήγωσε” ο… πρώην

Το παιχνίδι ξεκίνησε με μία καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ, με τον Σβαμπ να τροφοδοτεί τον Κρέσπο με κεφαλιά μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Ζίβκοβιτς, αλλά ο Ισπανός ήταν άστοχος από κοντά. Οι “ασπρόμαυροι” είχαν την κατοχή, χωρίς ωστόσο να απειλήσουν ουσιαστικά ξανά την εστία του Γιαννιώτη και στο 21ο λεπτό, ο Ατρόμητος έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.

Ο Καστεγιάνο σέντραρε κι ο Μουνίθ, που ήταν ολομόναχος στην περιοχή -ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ- δε βρήκε καθόλου καλά την μπάλα με το κεφάλι. Στο 35′ ο Μουνίθ έβγαλε μία ακόμη σέντρα, με τον Παπαδόπουλο να μη σημαδεύει σωστά και στο 45′ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, εκμεταλλευόμενοι το λάθος των “ασπρόμαυρων”.

Ο Κούρτιτς έχασε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, με τους Χαρίση, Μουνίθ και Κουλούρη να συνδυάζονται άψογα, για να σουτάρει ο τελευταίος και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, σε ένα κομβικό σημείο του αγώνα, με το πρώτο μέρος να κλείνει με τον χειρότερο τρόπο για τον ΠΑΟΚ.

Εφιάλτης χωρίς τέλος

Οι “ασπρόμαυροι” μπήκαν καλύτερα στο ξεκίνημα του β’ μέρους, μετά την κακή εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο, δεν το εκμεταλλεύτηκαν αυτό και στο 51′ έχασαν απίστευτη διπλή ευκαιρία για να ισοφαρίσουν. Αρχικά, ο Στρούγγης έδιωξε πάνω στη γραμμή την μπάλα μετά από κεφαλιά του Ακπόμ, ενώ στη συνέχεια, ο Βαρέλα σούταρε με την μπάλα να σταματάει στο κεφάλι του Γιαννιώτη!

Στο 62ο λεπτό, ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανακάτεψε την τράπουλα, θέλοντας να δει κάτι καλύτερο από την ομάδα του και πέρασε στο παιχνίδι τον Μουργκ αντί του Σβαμπ και τον Σίντκλεϊ αντί του Ροντρίγκο, ωστόσο αμέσως μετά, ο Ατρόμητος κέρδισε πέναλτι κι έκανε το 2-0.

Ο Κουλούρης έπεσε στην περιοχή, ζητώντας φάουλ του Βαρέλα, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα κι ο Ευαγγέλου πήγε ο ίδιος να δει τη φάση, σφυρίζοντας πέναλτι, ενώ ο στόπερ του ΠΑΟΚ αντίκρισε και την κίτρινη κάρτα. Ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ, ήταν αυτός που ανέλαβε και την εκτέλεση κι έστειλε εκ νέου την μπάλα στα δίχτυα, για το 2-0.

Ο ΠΑΟΚ έκανε τη ζωή του ακόμη πιο δύσκολη και το δεύτερο γκολ ουσιαστικά τον αποδιοργάνωσε, με τον Βαρέλα να χάνει στο 70′ σημαντική ευκαιρία για να μειώσει, παίρνοντας μεν την κεφαλιά στην περιοχή, αλλά στέλνοντας την μπάλα εκτός. Ο Λουτσέσκου πέρασε στη συνέχεια στο παιχνίδι και τον Σφιντέρσκι, αντί του Μπίσεσβαρ, με τον Ακπόμ να απειλεί στο 74′ σουτάροντας άουτ, ενώ έκλεισε τις αλλαγές του με τον Εσίτι.

Ο “Δικέφαλος” δεν κατάφερε για μία ακόμη φορά μετά από διακοπή να πανηγυρίσει νίκη κι έχασε σημαντικό έδαφος, με φόντο την μάχη της κορυφής, με την απόστασή του να μεγαλώνει, ενώ πλέον ακολουθεί ο “τελικός” με την Σλόβαν Μπρατισλάβας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ