Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σαββίδης: «Μην σταματήσετε να ονειρεύεστε»

Η συζήτηση της Νεολαίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας, με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ

PAOK24

Σαββίδης: «Μην σταματήσετε να ονειρεύεστε»

Μεγάλη διαδικτυακή συζήτηση με τον Ιβάν Σαββίδη είχαν την Τετάρτη (24/11)  εκπρόσωποι της Νεολαίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας, με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ να τίθεται στη διάθεση των νεαρών, απαντώντας σε κάθε ερώτηση που του έθεσαν. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε ο επικεφαλής της Νεολαίας των Ελληνικών κοινοτήτων της Ρωσίας, αλλά και μέλη του συμβουλίου, ρωτώντας τον ισχυρό άνδρα του Δικεφάλου για το όραμα του και την στρατηγική του προκειμένου να αναπτυχθεί η νεανική «πτέρυγα» της οργάνωσης, αλλά και του στόχους της Κοινότητας των Ελλήνων της Ρωσίας, για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ο Ιβάν Σαββίδης, που έχει την ιδιότητα του προέδρου των Ελληνικών κοινοτήτων της πρώην ΕΣΣΔ, απάντησε μεταξύ άλλων πως κατά τη γνώμη του η στάση του ελληνικού κράτους απέναντι στη διασπορά έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, και ότι το ελληνικό κίνημα το 2021 διαφέρει από αυτό του 2021.

Παράλληλα υπογράμμισε πως ήταν μια «πολύ γόνιμη και σημαντική συνάντηση για όλους» και αξιολόγησε θετικά της δραστηριότητες της νεολαίας μέσα στο 2021.

Κλείνοντας, ευχήθηκε στους συμμετέχοντες: «Να μην σταματήσετε να ονειρεύεστε, αν θέλετε πρόοδο».

Επιπλέον, ο Ιβάν Σαββίδης με επιστολή του, και πάλι με την ιδιότητα του προέδρου των ελληνικών κοινοτήτων της Ρωσίας, απέστειλε τα συγχαρητήρια του στον ερευνητή της «Εθνικής Εταιρίας Ελλήνων Αγίας Πετρούπολης, Φώτη Ιβάνοβιτς Μουρατίδη, με αφορμή την απονομή του βραβείου «Περηφάνια του Έθνους».

Σε αυτήν αναφέρει:

«Αγαπητέ Φώτη Ιβάνοβιτς

Σας παρακαλώ να δεχθείτε τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για την απονομή του Πανρωσικού Δημοσίου Βραβείου  «Περηφάνια του Έθνους»

Χάρις στις έρευνες σας, μοναδικές πληροφορίες και γεγονότα έγιναν γνωστά στο ευρύ κοινό, όπως τα ονόματα πολλών γενναίων διοικητών του ναυτικού, αλλά και πολιτικών ελληνικής καταγωγής, που υπηρέτησαν πιστά το ρωσικό κράτος σε διαφορετικές εποχές, και έχουν γράψει το όνομα τους στην ιστορία της Ρωσίας.

Συγχαρητήρια του Προέδρου της FNCA Ελλήνων Ρωσίας Ι.Ι. Σαββίδη ακτιβιστής της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Αγίας Πετρούπολης «Πετρόπολις», ερευνητής Φώτης Ιβάνοβιτς Μουρατίδη με αφορμή την απονομή του Πανρωσικού Δημόσιου Βραβείου «Περηφάνια του Έθνους»

Είναι πολύ ευχάριστο ότι το τιτάνιο ερευνητικό σας έργο, που είναι άξιο σεβασμού και υπερηφάνειας για τους συμπατριώτες σας, εκτιμήθηκε δεόντως σε κρατικό επίπεδο.

Υποκλίνομαι σε σας και σας εκφράζω την βαθιά ευγνωμοσύνη μου για την ανεκτίμητη εκπαιδευτική σας αποστολή και για τη συμβολή σας στην ενίσχυση της θέσης των Ελλήνων της διασποράς της Ρωσίας στη χώρα μας.

Αγαπητέ Φώτη Ιβάνοβιτς, σου εύχομαι ειλικρινώς υγεία, καλή διάθεση, ανεξάντλητη δύναμη και ενέργεια για να συνεχίσεις το έργο σου.

Με μεγάλο σεβασμό

Ο πρόεδρος των Ελληνικών κοινοτήτων της Ρωσίας».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η βαθμολογία της Stoiximan Super League μετά την 7η αγωνιστική

Μετά την γκέλα του ΠΑΟΚ στη Λαμία και τη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έμεινε 3ος αν και έχασε 2 βαθμούς (1-1) στη Λαμία, ωστόσο η διαφορά από την κορυφή αυξήθηκε στους επτά βαθμούς. Ο Ολυμπιακός έμεινε στην τέταρτη θέση αφού δεν κέρδισε (1-1) στη Θεσσαλονίκη τον Άρη, ενώ απομένουν 3 αγωνιστικές για το φινάλε αλλά ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός έχουν 4 αγώνες αφού θα παίξουν στην Τούμπα στις 12/5.Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια της 7ης αγωνιστικής των playoffs της Super League 1.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα κέρδισε 3-0 τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και έκανε σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Παρέμεινε πρώτη και αύξησε τη διαφορά της από τον δεύτερο Παναθηναϊκό στους 4!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (7η αγωνιστική)

1. ΑΕΚ 75
2. Παναθηναϊκός 71
3. ΠΑΟΚ 68
4. Ολυμπιακός 67
5. Άρης 49
6. Λαμία 35

*Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν αγώνα λιγότερο.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (8η, 28/4)

17:00 Ολυμπιακός - Λαμία
19:30 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
20:30 Παναθηναϊκός - Άρης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Άδειος από ενέργεια και ιδέες»

Όσα γράφει η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ στην επίσημη ιστοσελίδα της.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχολίασε την γκέλα στο «Αθανάσιος Διάκος» μέσα από το καθιερωμένο match report, υπογραμμίζοντας πως ο Δικέφαλος «πέταξε δύο βαθμούς» στη μάχη του τίτλου. Ο Δικέφαλος βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 90+9′, ωστόσο δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να κάνει την μεγάλη ανατροπή στο ΔΑΚ Λαμίας και να φύγει με τους τρεις βαθμούς.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ:

«Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε άδειος από ενέργεια και ιδέες στη Λαμία και το πλήρωσε, καθώς πέταξε δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του τίτλου και πριν τα τρία ντέρμπι στην Τούμπα, που θα κρίνουν τα πάντα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Μπλόκο» στο Χαριλάου για τον Ολυμπιακό!

Μοιράστηκαν από έναν βαθμό στο «Βικελίδης»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Άρης έστησε μπλόκο στον Ολυμπιακό! Με τον Κουέστα να κατεβάζει ρολά, οι «κίτρινοι» κατάφεραν να κρατήσουν στο 1-1 τους «ερυθρόλευκους» που ήταν ανώτεροι αλλά σπατάλησαν τις ευκαιρίες τους! Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Λορέν Μορόν (48’) για να «απαντήσει» άμεσα ο Ζέλσον Μαρτίνς (53’), αλλά να μην μπορούν να βρουν το γκολ της νίκης που θα τους έφερνε, τουλάχιστον, πάνω από τον τρίτο ΠΑΟΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν πρώτοι, με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί να αναγκάζει σε επέμβαση τον Χουλιάν Κουέστα στο 5ο λεπτό. Τρία λεπτά αργότερα ο Στέφαν Γιόβετιτς νίκησε τον Ισπανό τερματοφύλακα, ωστόσο στο ξεκίνημα της αντεπίθεσης των φιλοξενούμενων υπήρξε φάουλ του Μάρτινς στον Κίκε Σαβέριο. Ο Ράντε Ομπρένοβιτς, μετά από παρέμβαση του VAR (Ματέι Γιουγκ και Θανάσης Κόλλιας) έκανε on field review, ακυρώνοντας το γκολ και δίνοντας κίτρινη κάρτα στον Πορτογάλο εξτρέμ του Ολυμπιακού.

Προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την αναταραχή, ο Άρης πλησίασε στο γκολ, με τους Νταβίντ Κάρμο και Βιθέντε Ιμπόρα να ορθώνουν τοίχος στις προσπάθειες των Μορόν και Σαβέριο, αντίστοιχα. Ακολούθησε ένα πεντάλεπτο πίεσης από τους Πειραιώτες, με τον Κουέστα να σταματάει το σουτ του Σαντιάγκο Έσε (21’) και την κεφαλιά του Γιόβετιτς (24’) ενώ το δοκάρι σταμάτησε τη δυνατή κεφαλιά του Ιμπόρα (25’).

Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το ματς, χωρίς να δημιουργήσουν ή να χάσουν κάποια σπουδαία ευκαιρία, πλην ενός σουτ του Γιάννη Φετφατζίδη, ωστόσο εξίσου εύκολα κρατούσαν μακριά από την περιοχή του Κουέστα τους αντιπάλους τους. Μέχρι τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν κι έγινε μια περίεργη φάση: ο Μόουζες Οντουμπάτζο προσπάθησε να διώξει, η μπάλα χτύπησε στον Ελ Κααμπί και μετά στο δοκάρι, χωρίς όμως να περάσει τη γραμμή του τέρματος.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ - και μάλιστα δύο. Αρχικά σκόραραν οι «κιτρινόμαυροι», με τον Μορόν να εκμεταλλεύεται το λάθος του Ανδρέα-Ριχάρδου Ντόη και να πλασάρει τον Κωνσταντίνο Τζολάκη για το 1-0. Η χαρά των γηπεδούχων, όμως, κράτησε μόλις πέντε λεπτά. Ο Κώστας Φορτούνης έκανε την ενέργεια και την πάσα στον Μαρτίνς, με τον Πορτογάλο να ισοφαρίζει σε 1-1.

Μάλιστα, ο σκόρερ του Ολυμπιακού θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα στο 58’, ωστόσο νικήθηκε αυτή τη φορά από τον Κουέστα. Κάπου εκεί, άρχισαν οι δυο προπονητές τις παρεμβάσεις τους, χάλασε όμως και ο ρυθμός του αγώνα. Η επόμενη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 74’ κι ήταν το σουτ του Ελ Κααμπί που πέρασε πάνω από τα δοκάρια, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να κάνει όσο μπορεί πιο επιθετική την ομάδα του.

Αυτό είχε συνέπεια να υπάρχουν κενά πίσω, με τον Μορόν, όμως, στο ξεκίνημα των καθυστερήσεων να μη βλέπει δίπλα τους αμαρκάριστους συμπαίκτες του και να τελειώνει άψυχα την προσπάθειά του. Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στους 67 βαθμούς, πέντε κάτω από την ΑΕΚ, τέσσερις από τον Παναθηναϊκό κι έναν από τον ΠΑΟΚ. Ο Άρης, από την άλλη, έβαλε φρένο στο αρνητικό σερί των τεσσάρων ηττών.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Εμβοντό, Νταρίντα (90’+3’ Ρόουζ), Σουλεϊμάνοφ, Φετφατζίδης (60’ Μάνου Γκαρθία), Σαβέριο (60’ Ζαμόρα), Μορόν.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα, Φορτούνης, Ιμπόρα, Ελ Κααμπί (87’ Ελ Αραμπί), Μάρτινς (79’ Ναβάρο), Κάρμο, Γιόβετιτς (68’ Ποντένσε), Ροντινέι, Έσε (68’ Τσικίνιο), Ντόη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ