Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παράταση στην αγωνία!

Η αδυναμία των φορ να κάνουν έστω τα απλά, βάζει φωτιά στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου!

Αγάπη Γαβριηλίδου

Παράταση στην αγωνία!

Σλόβαν Μπρατισλάβας και ΠΑΟΚ έμειναν στο 0-0 στο Tehelne Pole στην 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa Conference League και πλέον, ο “Δικέφαλος” θα παίξει τα… ρέστα του στην Τούμπα.

Στο πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ είχε τον πρώτο λόγο, αλλά με εξαίρεση την τεράστια ευκαιρία του Μπίσεσβαρ, δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Χόβαν, με τη Σλόβαν από την άλλη να απειλεί με τον Μεντβέντεφ. Οι Σλοβάκοι δεν ήταν διατεθειμένοι να πάρουν ρίσκα και το έδειξαν με το… καλημέρα αυτό, με τον “Δικέφαλο” από τη μεριά του να ψάχνει διαδρόμους αλλά να του λείπει το κάτι παραπάνω, για το γκολ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ και τη Σλόβαν να απειλεί, με τους Άγκμπο και Γκριν. Όσο περνούσε όμως η ώρα, οι “ασπρόμαυροι” ανέβαζαν την πίεσή τους, ψάχνοντας το γκολ. Ο Λουτσέσκου πέρασε αρχικά στο παιχνίδι τον Σβαμπ και στη συνέχεια τους Σφιντέρσκι και Μουργκ, με τον Πολωνό επιθετικό να σπαταλάει μία τεράστια ευκαιρία στο 78′, σε μία φάση όπου δίπλα του ήταν ο Ζίβκοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ έψαξε με κάθε τρόπο το γκολ στο φινάλε, αλλά δεν το βρήκε κυρίως γιατί δεν είχε καθαρό μυαλό στο τελείωμα, με τον Μιτρίτσα, που μπήκε στη θέση του Μπίσεσβαρ, να χάνει σπουδαία ευκαιρία στο 89′ και το 0-0 να παραμένει μέχρι και το τέλος. Η πρόκριση θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική, καθώς πλέον η Κοπεγχάγη έχει 12 βαθμούς, με τον ΠΑΟΚ και τη Σλόβαν να έχουν από 8.

Την τελευταία αγωνιστική, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θα υποδεχτεί την Λίνκολν στην Τούμπα, θέλοντας νίκη με πολλά γκολ για να έχει την ισοβαθμία κι η Σλόβαν θα ταξιδέψει στην έδρα της Κοπεγχάγης.

Ενδεκάδα με Εσίτι-Ακπόμ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε και σήμερα τον Πασχαλάκη στο τέρμα και τους Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο και Σίντκλεϊ στην άμυνα.

Στη μεσαία γραμμή, ξεκίνησε το δίδυμο Κούρτιτς-Εσίτι, με τον Σβαμπ να μένει στον πάγκο και στην επίθεση ήταν οι Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ, Καντουρί και Ακπόμ.

Έχασε το… άχαστο ο Μπίσεσβαρ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να κρατάει την μπάλα στα πόδια του και στο 6′ κέρδισε ένα φάουλ σε καλή θέση, με τον Κούρτιτς να αναλαμβάνει την εκτέλεση και τον Χόβαν να έχει απάντηση. Στο 8′ ο Βάις δοκίμασε ένα σουτ, που δεν ανησύχησε τον Πασχαλάκη, με τους “ασπρόμαυρους” να παίζουν κυρίως από την αριστερή πλευρά και να μην μπορούν να φτιάξουν παιχνίδι από τον άξονα.

Στο 25′ ο Μπίσεσβαρ σούταρε, χωρίς να βρει στόχο και στο 31ο λεπτό, ο Σουριναμέζος άσος έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, σε μία φάση όπου ο Σίντκλεϊ έκανε το γύρισμα από τα αριστερά κι αυτός σούταρε με τη μία, με την μπάλα να περνάει απελπιστικά άουτ.


Στο 40′ ο Κούρτιτς δοκίμασε ένα ακόμη σουτ, χωρίς να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Χόβαν, με τη Σλόβαν να “απαντάει” στις ευκαιρίες με τον Μεντβέντεφ, ο οποίος βρέθηκε σε καλή θέση και σούταρε, στέλνοντας την μπάλα άουτ.


Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες χωρίς γκολ στα αποδυτήρια, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ραζβάν Λουτσέσκου πέρασε εκτός τον Χοσέ Άνχελ Κρέσπο, που είχε ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο και στη θέση του μπήκε ο Μιχάι.

Επικίνδυνη Σλόβαν, πίεση από τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε… φορτσάτος στο δεύτερο μέρος, αλλά όσο περνούσε η ώρα, η Σλόβαν ήταν αυτή που είχε τις ευκαιρίες στο παιχνίδι. Στο 57′ ο Άγκμπο πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ κι έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ τρία λεπτά μετά, ο Γκριν πήρε μία ακόμη κεφαλιά, με τον Πασχαλάκη να του λέει “όχι”.

Οι “ασπρόμαυροι” κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, ψάχνοντας το γκολ που θα του έδινε το προβάδισμα, με τον Λουτσέσκου να περνάει και τον Σβαμπ στη θέση του Εσίτι, ενώ από την άλλη, η Σλόβαν περίμενε στο μισό γήπεδο.

Ο “Δικέφαλος” δυσκολευόταν να βρει διαδρόμους, με τον Ρουμάνο τεχνικό να περνάει στο παιχνίδι και τους Μουργκ και Σφιντέρσκι, θέλοντας να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, με τον ΠΑΟΚ να ανεβάζει στροφές και να πιέζει τη Σλόβαν, ψάχνοντας το “χρυσό” γκολ.

Στο 77′ ο Σφιντέρσκι έκανε ένα επικίνδυνο γύρισμα, με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα, ενώ λίγο μετά, οι “ασπρόμαυροι” συνεργάστηκαν ωραία για να βγουν στην επίθεση, με τον Σφιντέρσκι να σουτάρει άουτ, ενώ είχε την επιλογή του Αντρίγια Ζίβκοβιτς που του έβαλε τις φωνές.

Ροντέο χωρίς γκολ

Ο Λουτσέσκου έριξε στη “μάχη” και τον Μιτρίτσα, η ομάδα του έψαξε με κάθε τρόπο το γκολ στο φινάλε, πιέζοντας ασφυκτικά την Σλόβαν, ωστόσο οι “ασπρόμαυροι” δεν κατάφεραν να τελειώσουν σωστά τις όποιες ευκαιρίες δημιούργησαν, με το 0-0 να παραμένει μέχρι και το τέλος.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Μπριζ: Η νέα βαθμολογία και η απόσταση απ’ την κορυφή

Πως διαμορφώνεται η κατάσταση και οι κρίσιμες μάχες των Βέλγων πριν τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Europa Conference League, Κλαμπ Μπριζ, ξεκινά τώρα την διαδικασία των Play-Off στο βελγικό πρωτάθλημα.

Με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, πραγματοποιείται αναδιαμόρφωση της βαθμολογίας, με τις ομάδες να βλέπουν του βαθμούς που συνέλεξαν να διαιρούνται δια του δυο.

Έτσι, η διαφορά της Μπριζ από την πρώτη Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ «ψαλιδίστηκε» κατά 10 βαθμούς. Από τους 19 που είχαν στην κανονική διάρκεια, μπαίνουν με 9 στα Play-Off. Γεγονός που προσφέρει στην αντίπαλο του Δικεφάλου την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση.

Με τα νέα δεδομένα, η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ έχει 35 βαθμούς, η Άντερλεχτ ακολουθεί με 32 και στη συνέχεια είναι οι Άντβερπ και Κλαμπ Μπριζ με 26. Από 24 έχουν οι Σερλκ Μπριζ και Γκενκ.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ φιλοξενείται από την Σερκλ Μπριζ στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος (1/4) και στη συνέχεια υποδέχεται την Άντερλεχτ (7/4), τέσσερις μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Στο ενδιάμεσο από τα προημιτελικά παίζει και πάλι στην έδρα της με την Άντβερπ και αμέσως μετά τους «ασπρόμαυρους» πάει στην έδρα της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ.

Επομένως, είναι πολύ πιθανό μαζί με τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια να φανεί σε μεγάλο βαθμό και το κατά πόσο θα καταφέρει -ή όχι- να διεκδικήσει κάτι καλύτερο η Μπριζ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξεκαθαρίζει του Ράχμαν Μπάμπα

Ο Γκανέζος αριστερός μπακ και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, στη Λεωφόρο, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των Play-Off του πρωταθλήματος.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου βλέπει σε όλο το διάστημα των εθνικών ομάδων τον Ράχμαν Μπάμπα να μην προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα και ο Γκανέζος μπακ παραμένει ερωτηματικό για το παιχνίδι της Κυριακής.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής έχει συμπληρώσει 3 εβδομάδες εκτός δράσης, με την τελευταία του παρουσία να είναι στην επική πρόκριση επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για τους "16" του Europa Conference League.

Έκτοτε δεν έχει λάβει μέρος σε καμία από τις προπονήσεις με το υπόλοιπο σύνολο του Λουτσέσκου, πραγματοποιώντας όλον αυτόν τον καιρόν ατομικό πρόγραμμα. Απομένουν δυο προπονήσεις, για να ανακοινώσει ο ΠΑΟΚ την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Αθήνα, και σε αυτές θα φανεί το κατά πόσο θα είναι διαθέσιμος ο Μπάμπα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Πρωινός και πλήρης στην προπόνηση

Ο Λουτσέσκου συνεχίζει την προετοιμασία για Παναθηναϊκό, έχοντας όλο το γκρουπ του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται στο «Απόστολος Νικολαΐδης» από τον Παναθηναϊκό (31/3, 18:00), στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής των Play-Off, στην Stoiximan Super League.

Παιχνίδι το οποίο, σε συνδυασμό και με το ΑΕΚ - Ολυμπιακός, μπορεί να διαμορφώσει νέες συνθήκες στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη, προκειμένου να «σβήσει» την ήττα της πρεμιέρας από τον Άρη.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου συνεχίζει την προετοιμασία της ομάδας του για το εν λόγω παιχνίδι, έχοντας πλέον τη δυνατότητα να υπολογίζει σε όλους τους διεθνείς που απουσίασαν τις προηγούμενες μέρες με τις εθνικές τους ομάδες.

Η προπόνηση της Παρασκευής θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας και είναι προγραμματισμένη για τις 11:00.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ