Connect with us

ΕΥΡΩΠΗ

Η αδυναμία των επιθετικών και ο κορυφαίος Ζίβκοβιτς

Η απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Σλόβαν

Ηλίας Καπράλος

Η αδυναμία των επιθετικών και ο κορυφαίος Ζίβκοβιτς

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να κλειδώσει από σήμερα την πρόκριση στην επόμενα φάση του Europa Conference League και το πρόβλημα του σήμερα ήταν η επίθεση της ομάδας που δεν βρήκε το γκολ, παρότι δημιουργήθηκαν οι ευκαιρίες. Είτε ο Άκπομ που δεν φάνηκε μέσα στο παιχνίδι, είτε ο Μπίσεσβαρ που είχε την μεγάλη φάση στο πρώτο ημίχρονο, είτε η λάθος απόφαση του Σφιντέρσκι, κράτησαν τον ΠΑΟΚ στο μηδέν και έτσι έδωσαν παράταση στην αγωνία για την πρόκριση για 2 εβδομάδες.

Ο Ζίβκοβιτς ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ δημιουργικά και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ σε πολλή καλή κατάσταση ήταν και ο Λούκας Τέιλορ που εκτός από τις συνεργασίες που είχε με τον Σέρβο μεσοεπιθετικό, ήταν άψογος και ανασταλτικά.

Αναλυτικά η απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ:

Πασχαλάκης: Παρότι δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, η Σλόβαν είχε τις στιγμές, αλλά στη μία φορά που η μπάλα πήγε στην εστία, έδιωξε την μπάλα και κράτησε το μηδέν. Από εκεί και μετά δεν έδειξε να φοβάται τους αντιπάλους του και φάνηκε σταθερός.

Σίντκλεϊ: Μετά από καιρό και πάλι βασικός, ενώ φάνηκε ότι του έλειπε ρυθμός. Επιθετικά πάτησε πολλές φορές το αμυντικό τρίτο του αντιπάλου, είχε μία παραλίγο ασίστ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ από την μεριά του έγινε και η πρώτη μεγάλη φάση της Σλόβαν στην αναμέτρηση.

Κρέσπο: Ξεκίνησε και πάλι βασικός, αλλά δεν μπόρεσε να παίξει παραπάνω από ένα ημίχρονο. Αμυντικά ήταν σταθερός και δεν εκτέθηκε για 45 λεπτά, παρόλα αυτά μάλλον κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, δεν τον άφησε να τελειώσει το παιχνίδι. Συμμετείχε στην κυκλοφορία της μπάλας από την πίσω ζώνη, αλλά δεν πιέστηκε και ποτέ σοβαρά από τους αντιπάλους του.

Βαρέλα: Και αυτός όπως και η υπόλοιπη άμυνα του ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους αντιπάλους. Παρόλα αυτά δεν φάνηκε να χάνει τον αντίπαλο του, είχε σωστές τοποθετήσεις και κράτησε μακριά τους σοβαρούς κινδύνους.

Τέιλορ: Μετά το παιχνίδι στην Λεωφόρο έδειξε ότι ανεβαίνει. Σήμερα ήταν πολύ καλός και επιθετικά καθώς ανέβηκε πολλές φορές και βοήθησε τον Ζίβκοβιτς, αλλά ήταν σωστός και αμυντικά, χωρίς λάθη που θα έδιναν κατοχή στην Σλόβαν. Πολλή καλή εμφάνιση και πάλι.

Κούρτιτς: Ήταν δίπλα στον Εσίτι για να βοηθήσει να κυκλοφορήσει καλύτερα την μπάλα και μπορέσει να είναι κοντά στην επίθεση. Δεν έκανε λάθη, αλλά δεν μπόρεσε να δώσει και το κάτι παραπάνω επιθετικά. Καλή εμφάνιση, αλλά μέχρι εκεί.

Εσίτι: Και πάλι έδειξε ότι είναι σε καλό φεγγάρι. Δεν έκανε λάθη, κάλυπτε χώρους και βοηθούσε όσο μπορούσε στην ανάπτυξη της ομάδας από τον άξονα. Δικαιολογημένα αποχώρησε για να μπει ο Σβαμπ, μιας και ο ΠΑΟΚ ήθελε περισσότερη δημιουργία και απειλή προς την αντίπαλη περιοχή.

Μπίσεσβαρ: Και πάλι ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων του ΠΑΟΚ μαζί με τον Ζίβκοβιτς. Όπου και αν κινήθηκε πάσαρε σωστά, αλλά στο τέλος δεν είχε την καλύτερη απόφαση, είτε πρόκειται για την τελική πάσα, είτε για το δικό του τελείωμα, όπως η μεγάλη ευκαιρία στο 31′. Στο τέλος φάνηκε να μην έχει άλλες ανάσες και έτσι αποχώρησε.

Ελ Καντουρί: Ξεκίνησε καλά, όντας ο παίκτης που προσπαθούσε να κόψει μέσα στην περιοχή και να βγει ως ο ένας παίκτης παραπάνω στο μεσοδιάστημα. Παρόλα αυτά δεν μπόρεσε να κάνει την ουσιαστική διαφορά που ήθελε ο ΠΑΟΚ, αλλά στα αμυντικά του καθήκοντα ήταν σοβαρός και έτσι δεν άφησε κενά ούτε όταν πήγε στα αριστερά για λίγα λεπτά.

Ζίβκοβιτς: Ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ με διαφορά. Ο μοναδικός που είχε την προσωπική ενέργεια στην ομάδα, εκείνος που μπορούσε να απειλήσει κυρίως δημιουργικά και αυτός που δεν εκμεταλλεύτηκαν οι συμπαίκτες του. Είχε την μεγάλη ευκαιρία εάν του έδινε την μπάλα ο Σφιντέρσκι στο τέλος, αλλά και πάλι έκανε σχεδόν τα πάντα μέσα στο γήπεδο.

Άκπομ: Ξεκίνησε και πάλι βασικός όπως στο Περιστέρι, αλλά η απόδοση του ήταν ανάλογη με την τελευταία. Δεν μπόρεσε να απειλήσει, δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα και να ανοίξει χώρους για τους συμπαίκτες του. Λογικό να αντικατασταθεί. Ο ΠΑΟΚ θέλει περισσότερα από τον Άγγλο στράικερ.

Μιχάι: Πέρασε για ένα ημίχρονο και ήταν σταθερός όπως και στα περισσότερα φετινά του παιχνίδια. Δεν είχε προβλήματα στα γεμίσματα των συμπαικτών του, ενώ και με την μπάλα στα πόδια έδειξε να μην φοβάται τους αντιπάλους του.

Σβαμπ: Μπήκε σαν αλλαγή, αλλά δεν φάνηκε ιδιαίτερα. Είχε μερικές στιγμές που έβγαλε σωστά την μπάλα από την περιοχή για μία αντεπίθεση, αλλά το βασικότερο ήταν ότι κράτησε σωστά τη θέση του για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να μην απειληθεί από την Σλόβαν.

Μουργκ: Μπήκε για 20 και κάτι λεπτά και δεν φάνηκε ιδιαίτερα ούτε στην ανάπτυξη του ΠΑΟΚ, ούτε σε κάποιο άλλο σημείο.

Σφιντέρσκι: Μέσα σε λίγα λεπτά που αγωνίστηκε, είχε στιγμές που θα μπορούσε να κάνει την διαφορά, αλλά δεν το κατάφερε. Σωστός τακτικά, αλλά με λάθος αποφάσεις που θα μπορούσαν να είχαν στοιχίσει. Η θέση του επιθετικού, μερικές φορές από τελειώματα, θέλει και καθαρό μυαλό.

Μιτρίτσα: Ο Ρουμάνος έπαιξε ελάχιστα στην επανεμφάνισή του και έτσι δεν μπορεί να κριθεί.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

«Την πρόκριση ΕΜΕΙΣ»

Το μήνυμα του ΑΣ ΠΑΟΚ λίγες ώρες πριν τον “τελικό” της Τούμπας!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το δική του μήνυμα και τη δική του θετική ενέργεια θέλησε να στείλει στην ποδοσφαιρική ομάδα πριν από λίγο ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ.

"Για τον δεύτερο προημιτελικό του UEFA Europa Conference League, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Πέμπτη 18 Απριλίου και ώρα 22:00, στο Γήπεδο Τούμπας, την Κλαμπ Μπριζ.

Η πρόκριση για τους «4» του ευρωπαϊκού θεσμού κρίνεται στην Τούμπα, με τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου να θέλουν το θετικό αποτέλεσμα, δίνοντας... ραντεβού με την ιστορία.

Σε μία Τούμπα η οποία αναμένεται να «βράζει», οι παίκτες του ΠΑΟΚ καλούνται να φέρουν εις πέρας μία απαιτητική αποστολή, πανηγυρίζοντας με τους φίλους του Δικεφάλου μία ακόμα ιστορική βραδιά για τον Σύλλογο.

Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί μέσω του Cosmote Sport3HD.

Την πρόκριση ΕΜΕΙΣ!" ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΑΣ ΠΑΟΚ στην επίσημη ιστοσελίδα του!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Απόψε γράφεται ιστορία!

Στις 22:00 στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ και ο κόσμος του έχουν ραντεβού με τους “4” της Ευρώπης!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

H μεγάλη ημέρα έφτασε! Σήμερα το βράδυ στις 22:00, στην κατάμεστη Τούμπα, ο ΠΑΟΚ και ο κόσμος του έχουν ραντεβού με την ιστορία!

Απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ, η οποία "κουβαλάει" τη νίκη της στο "Γιαν Μπρέιντελ" με 1-0, ο Δικέφαλος καλείται να γράψει την ενδοξότερη - μέχρι την επόμενη - σελίδα στο ευρωπαϊκό "βιβλίο" του, στην τρίτη "απόπειρα" του να δώσει το "παρών" σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Στις 20 Μαρτίου 1974, "έπεσε" πάνω στην πανίσχυρη Μίλαν του Τζιάνι Ριβέρα και το ταξίδι σταμάτησε στους "8" του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Στις 14 Απριλίου 2022 δε, "έπεσε" πάνω στη Μαρσέιγ και στον Στιβ Ματαντά, που πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του.

Αυτή τη φορά, όπως και κόντρα στη Ντινάμο Ζάγκρεμπ, ο ΠΑΟΚ καλείται να τα κάνει όλα... τέλεια και να φτάσει δύο βήματα μακριά από τον τελικό της 29ης Μαΐου στη Νέα Φιλαδέλφεια, έχοντας αποδείξει πως διαθέτει ό,τι χρειάζεται για να συνεχίσει μέχρι τέλους το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του!

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Η Μπριζ και το 51,8% εκτός έδρας

Τι κάνει η αντίπαλος του ΠΑΟΚ μακριά από το «Γιαν Μπρέιντελ»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για τον επαναληπτικό προημιτελικό με την Κλαμπ Μπριζ, στα πλαίσια του Europa Conference League, με την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου να θέλει να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0.

Η βελγική ομάδα με τη σειρά της, ετοιμάζεται για το 28ο εκτός έδρας παιχνίδι κατά την φετινή αγωνιστική περίοδο και το PAOK24 συλλέγει και σας παρουσιάζει τι κάνει η Μπριζ μακριά από το «Γιαν Μπρέιντελ», αλλά και σε συνάρτηση με αυτό.

Στα -έως τώρα- 27 της παιχνίδια, η Κλαμπ Μπριζ διατηρεί ποσοστό νικών που αγγίζει το 52% (51,8), έχοντας φύγει σε 14 περιπτώσεις με το διπλό από την έδρα του αντιπάλου. Οι ήττες της είναι 9, κάτι που μεταφράζεται στο 33,3% και οι ισοπαλίες της 4, δηλαδή 14,8% του συνόλου των αγώνων της. Σαφώς μειωμένες οι επιδόσεις της, όταν για παράδειγμα στο «Γιαν Μπρέιντελ» μετρά μόλις μια ήττα σε 27 ματς (3,7%). Οι νίκες της είναι 18, γεγονός που την φέρνει στο 66,6%. Οι ισοπαλίες της 8, δηλαδή 29,6%.

Όσο αφορά τα σκορ, είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως από τις 9 εκτός έδρας ήττες, οι 6 έχουν σημειωθεί με σκορ 2-1. Άλλες δυο με 1-0 και μόλις μια με δυο γκολ διαφορά, αυτή με 2-0 από την Ουνιόζ Σεν Ζιλουάζ. Επομένως μιλάμε για μια ομάδα που δεν αφήνει να πάρει έκταση το εις βάρος της σκορ, ακόμη και σε κακές βραδιές.

Στο Conference έχει ηττηθεί δυο φορές μακριά από το Βέλγιο. Στο δεύτερο προκριματικό, με την Άαρχους να επικρατεί με 1-0 έχοντας προηγηθεί η νίκη της Μπριζ με 3-0 στον πρώτο αγώνα. Και στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των "16", με 2-1 από τη Μόλντε, σκορ που ανέτρεψε στον επαναληπτικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ