Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χωρίς ένταση και χωρίς δημιουργία

H απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ στην ήττα από τον Άρη

Ηλίας Καπράλος

Χωρίς ένταση και χωρίς δημιουργία

Ο ΠΑΟΚ έχασε από τον Άρη με 0-1 και δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα που πρέπει να ξυπνήσει άπαντες στην ομάδα, αλλά και η εμφάνιση με τα χαρακτηριστικά των παικτών να δηλώνουν και τις αδυναμίες της ομάδας.

Εξ αρχής ο ΠΑΟΚ πέρα από μερικά λάθη που έδωσαν την μπάλα στον Άρη και έφεραν τους “κίτρινους” σε καταστάσης αντεπίθεσης δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να δείξει ότι μπορεί να πατήσει με άνεση την περιοχή και να φτιάξει φάσεις για να απειλήσει τον Κουέστα. Οι ταχυδυναμικοί μέσοι του Άρη κάλυπταν τα πάντα έξω από την περιοχή και παρότι ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή οι φάσεις του σε όλο το 90λεπτο είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Ο Σβαμπ φαινόταν να μην μπορεί να συμμετάσχει στο παιχνίδι με την ταχύτητα που είχε πάρει, ο Μουργκ ήταν εκτός αγώνα από την αρχή, ενώ ο Μπίσεσβαρ είχε προβλήματα μόλις γυρνούσε με πρόσωπο στην εστία.

Αναλυτικά η απόδοση του κάθε παίκτη του ΠΑΟΚ:

Πασχαλάκης: Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε ευθύνη στο γκολ, ενώ είχε και δύο καλές αποκρούσεις που κράτησε το μηδέν στην άμυνα για αρχή. Δεν απειλήθηκε μετά το 0-1 και έτσι η παρουσία του κρίνεται καλή για τα δεδομένα της αναμέτρησης.

Σίντκλεϊ: Ο Άρης φάνηκε να πιέζει από την πλευρά του σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Μπορεί να άντεξε και να μην έκανε κάποιο λάθος, αλλά όλες οι φάσεις που δεν έφεραν γκολ ήταν από την πλευρά του και αυτό λέει κάποια πράγματα. Επιθετικά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κινδύνους παρότι ανέβηκε πολλές φορές, αλλά τα γεμίσματά του ήταν άστοχα και εύκολες λύσεις για την άμυνα του Άρη και τον Κουέστα.

Μιχαηλίδης: Δεν έκανε κάποιο λάθος και άντεξε στην πίεση του Καμαρά, αλλά και όταν η μπάλα ήταν ψηλά. Δεν μπόρεσε να φτιάξει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ από την πίσω ζώνη, αλλά αυτό δεν ήταν πάντα δική του ευθύνη.

Βαρέλα: Δεν ήταν σε καλή μέρα και σήμερα. Μπορεί να μην εκτέθηκε σε πολλές περιπτώσεις, αλλά είχε ένα μεγάλο λάθος που έφερε φάση για τον Άρη, ενώ δεν είχε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης τη σταθερότητα που έπρεπε.

Τέιλορ: Το γκολ έρχεται από την πλευρά του, μιας και δεν μπόρεσε να καλύψει ποτέ, καθώς είχε ανέβει αρκετά. Επιθετικά ανέβηκε πολλές φορές, είχε σωστές ενέργειες, αλλά του έλειπε πάντα η τελευταία πάσα για να δημιουργηθεί μία φάση για την ομάδα.

Σβαμπ: Και πάλι κακός. Αργός, χωρίς να μπορεί να ακολουθήσει τους παίκτες του Άρη σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Ακόμα και επιθετικά δεν μπόρεσε να περάσει κάποια πάσα στους μεσοεπιθετικούς. Η αδυναμία του να ακολουθήσει τους μέσους του Άρη, στοίχισε στον ΠΑΟΚ για αρκετά λεπτά μέχρι να αποχωρήσει από το γήπεδο.

Κούρτιτς: Πάλεψε και προσπάθησε σε άμυνα και επίθεση. Πήρε την μπάλα στα πόδια του. Είχε δύο τελικές στην εστία και τις μοναδικές καλές φάσεις του ΠΑΟΚ, ενώ πάτησε περιοχή πολλές φορές, δείχνοντας ότι είναι στο επίπεδο που θέλει ο ΠΑΟΚ για αυτά τα παιχνίδια. Δυστυχώς ήταν ο μόνος στον άξονα του ΠΑΟΚ που είχε ένταση και τρεξίματα.

Μουργκ: Σαν να μην μπήκε στο γήπεδο, παρότι ήταν στην αρχική 11άδα. Δεν μπόρεσε να καλύψει σωστά τον Τέιλορ, δεν βοήθησε καθόλου στην επιθετική ισορροπία, ενώ φάνηκε να μην μπορεί να περάσει στο τρέξιμο, ούτε τους κεντρικούς αμυντικούς του Άρη. Δικαίως αποχώρησε στο ημίχρονο.

Ζίβκοβιτς: Δεν μπορεί να τα κάνει όλα ο Ζίβκοβιτς πάντα. Είχε διάθεση, ένταση, καλές επαφές με την μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε και αυτός να είναι κοντά στην περιοχή και δίπλα στον Σφιντέρσκι όσο έπρεπε. Από τους παίκτες του ΠΑΟΚ που προσπάθησαν, αλλά δεν έφτανε.

Μπίσεσβαρ: Ο Ολλανδός μπορεί να κράτησε την μπάλα και να έδειχνε ικανός να βάλει δύσκολα στον Άρη, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να δώσει τίποτα το ουσιαστικό σε τελική πάσα, ή τελική προσπάθεια. Φαίνεται να μην έχει ανάσες να ακολουθήσει τον αγώνα και αυτό δεν μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο.

Σφιντέρσκι: Στο πρώτο ημίχρονο μπορεί να κέρδισε πολλές μονομαχίες και να κατέβασε μπάλες, αλλά δεν μπόρεσε να μπει μέσα στην περιοχή. Είχε μία τελική, αλλά και πάλι έχασε πολλές ευκαιρίες να φανεί απειλητικός στην αντίπαλη άμυνα.

Ελ Καντουρί: Μπήκε για να ανεβάσει την ομάδα σε σχέση με τον Μουργκ, αλλά η δουλειά του ήταν ημιτελής. Εξ αρχής ο ΠΑΟΚ είχε καλύτερο πρόσωπο, αλλά και πάλι χωρίς ιδιαίτερη φαντασία και κάθετο ποδόσφαιρο. Τουλάχιστον δεν εκτέθηκε όπως ο Σβαμπ, αλλά χωρίς ουσία και αυτός.

Μιτρίτσα: Είχε τις μοναδικές στιγμές προσωπικής ενέργειας που είδαμε στο γήπεδο. Και αυτός όμως ακόμα και σήμερα φαίνεται να μην έχει κολλήσει με την ομάδα. Καλύτερος σίγουρα από τον Μουργκ, αλλά δεν μπόρεσε να πλαγιοκοπήσει, ούτε να μπορέσει να βρει την πάσα προς τον Άκπομ και τον Μπίσεσβαρ.

Άκπομ: Μπήκε στη θέση του Σφιντέρσκι, αλλά παρότι έπαιξε για 25 και πλέον λεπτά δεν ακούμπησε την μπάλα ιδιαίτερα, αλλά ούτε έκανε την παρουσία του αισθητή για να προβληματίσει τους αμυντικούς του Άρη. Και πάλι σε ρηχά νερά.

Λύρατζης: Ο νεαρός αμυντικός του ΠΑΟΚ έπαιξε για λίγα λεπτά και δεν μπορεί να κριθεί για την απόδοσή του.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι τελείωσε το ευρωπαϊκό ταξίδι (vid)

Όσα έγιναν στο ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στα προημιτελικά ολοκληρώθηκε το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League.

Η Κλαμπ Μπριζ επικράτησε του Δικεφάλου με 2-0 στην Τούμπα και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 1-0 στο Βέλγιο πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα...

https://www.youtube.com/watch?v=bztWTPyJ8H8

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναβολή στην αναβολή για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Μετά την πρόκριση των «ερυθρολεύκων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άνω - κάτω το πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League μετά την ευρωπαϊκή πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν με την Άστον Βίλα την Μ. Πέμπτη στις 2/5.

Αυτό σημαίνει ότι η εξ αναβολής αναμέτρηση μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού που ήταν προγραμματισμένη για την Μ. Τετάρτη στις 1/5, θα αναβληθεί εκ νέου!

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στις 8/5.

Μένει λοιπόν να φανεί πώς θα σχηματιστεί το καλεντάρι, μετά και τα νέα δεδομένα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: «Η απογοήτευση να μετατραπεί σε δύναμη»

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη τύπου μετά τον αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» τόνισε ότι πρέπει η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Παίξαμε με μια ομάδα που ήταν καλύτερη από εμάς και πήραν δίκαια την πρόκριση. Κάναμε καλά παιχνίδια με δυνατές ομάδες. Είναι μια απίστευτη στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Μέσα σε τρία χρόνια φτάσαμε δύο φορές στους οκτώ.

Σήμερα παίξαμε με έναν αντίπαλο με άλλο τρόπο παιχνιδιού, που έχει μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία, άλλη φιλοσοφία παιχνιδιού, πέρσι είχε παίξει στο Champions League, έχει άλλη αυτοπεποίθηση και γνώση να αντιμετωπίσει τέτοια παιχνίδια.

Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο επίπεδο που πρέπει γι' αυτά τα παιχνίδια. Δε θέλω να συζητήσω το γιατί. Είχαμε όμως κάποιους παίκτες άρρωστους, κάποιους άλλους που ήταν εκτός. Κάποιοι μπήκαν στο γήπεδο ενώ ήταν ακόμα άρρωστοι. Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο 150% όπως σε άλλα παιχνίδια.

Σε τέτοια ματς μπορεί να κερδίσεις ή να προκριθείς εάν εκμεταλλευτείς στιγμές. Εάν στο πρώτο ματς βάζαμε ένα γκολ στις αντεπιθέσεις που είχαμε παρά το γεγονός ότι η Μπριζ ήταν καλύτερη ή αν μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε στη φάση που μετά ήρθε το δεύτερο γκολ της Μπριζ, τότε θα μπορούσε να ήταν άλλο παιχνίδι.

Είμαι περήφανος για την ομάδα, για ότι έχουμε κάνει. Δεν έγινε ποτέ στον ΠΑΟΚ να παίξει προημιτελικούς μέσα σε τρία χρόνια δύο φορές. Αυτό δίνει αυτοπεποίθηση στον ΠΑΟΚ.

Το επίπεδο στην Ελλάδα δεν είναι το ίδιο με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο ρυθμός, η ένταση, η ταχύτητα των παικτών και των ομάδων στην Ευρώπη δεν είναι ίδια με την Ελλάδα που εδώ παίζει μεγαλύτερο ρόλο το συναισθηματικό κομμάτι.

Έχοντας την εμπειρία στην Ευρώπη πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει για να παλέψουμε για την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα.

Η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για να παίζουμε με το 150% στα παιχνίδια και να παλεύουμε μέχρι τέλους

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ