Connect with us

ΕΥΡΩΠΗ

Τρίποντο για Σλόβαν

Πήρε τη νίκη στο πρωτάθλημα μετά την ισοπαλία στην Ευρώπη με τον ΠΑΟΚ

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Τρίποντο για Σλόβαν

Την 13η της νίκη στο σλοβακικό πρωτάθλημα πανηγύρισε η Σλόβαν Μπρατισλάβας που επικράτησε εντός έδρας με 2-0 της Σέρεντ.

Ο Ντέγιαν Ντράζιτς στο 15ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στον όμιλο του Europa Confernce League.

Στο 71′ ο Γκριν εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Κανκάβα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Σέρεντ για το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

Η Σλόβαν Μπρατισλάβας ανέβηκε στους 41 βαθμούς μετά από 16 αγώνες, οχτώ περισσότερους από την δεύτερη Σπαρτάκ Τρνάβα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

«Την πρόκριση ΕΜΕΙΣ»

Το μήνυμα του ΑΣ ΠΑΟΚ λίγες ώρες πριν τον “τελικό” της Τούμπας!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το δική του μήνυμα και τη δική του θετική ενέργεια θέλησε να στείλει στην ποδοσφαιρική ομάδα πριν από λίγο ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ.

"Για τον δεύτερο προημιτελικό του UEFA Europa Conference League, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Πέμπτη 18 Απριλίου και ώρα 22:00, στο Γήπεδο Τούμπας, την Κλαμπ Μπριζ.

Η πρόκριση για τους «4» του ευρωπαϊκού θεσμού κρίνεται στην Τούμπα, με τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου να θέλουν το θετικό αποτέλεσμα, δίνοντας... ραντεβού με την ιστορία.

Σε μία Τούμπα η οποία αναμένεται να «βράζει», οι παίκτες του ΠΑΟΚ καλούνται να φέρουν εις πέρας μία απαιτητική αποστολή, πανηγυρίζοντας με τους φίλους του Δικεφάλου μία ακόμα ιστορική βραδιά για τον Σύλλογο.

Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί μέσω του Cosmote Sport3HD.

Την πρόκριση ΕΜΕΙΣ!" ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΑΣ ΠΑΟΚ στην επίσημη ιστοσελίδα του!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Απόψε γράφεται ιστορία!

Στις 22:00 στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ και ο κόσμος του έχουν ραντεβού με τους “4” της Ευρώπης!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

H μεγάλη ημέρα έφτασε! Σήμερα το βράδυ στις 22:00, στην κατάμεστη Τούμπα, ο ΠΑΟΚ και ο κόσμος του έχουν ραντεβού με την ιστορία!

Απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ, η οποία "κουβαλάει" τη νίκη της στο "Γιαν Μπρέιντελ" με 1-0, ο Δικέφαλος καλείται να γράψει την ενδοξότερη - μέχρι την επόμενη - σελίδα στο ευρωπαϊκό "βιβλίο" του, στην τρίτη "απόπειρα" του να δώσει το "παρών" σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Στις 20 Μαρτίου 1974, "έπεσε" πάνω στην πανίσχυρη Μίλαν του Τζιάνι Ριβέρα και το ταξίδι σταμάτησε στους "8" του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Στις 14 Απριλίου 2022 δε, "έπεσε" πάνω στη Μαρσέιγ και στον Στιβ Ματαντά, που πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του.

Αυτή τη φορά, όπως και κόντρα στη Ντινάμο Ζάγκρεμπ, ο ΠΑΟΚ καλείται να τα κάνει όλα... τέλεια και να φτάσει δύο βήματα μακριά από τον τελικό της 29ης Μαΐου στη Νέα Φιλαδέλφεια, έχοντας αποδείξει πως διαθέτει ό,τι χρειάζεται για να συνεχίσει μέχρι τέλους το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του!

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Η Μπριζ και το 51,8% εκτός έδρας

Τι κάνει η αντίπαλος του ΠΑΟΚ μακριά από το «Γιαν Μπρέιντελ»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για τον επαναληπτικό προημιτελικό με την Κλαμπ Μπριζ, στα πλαίσια του Europa Conference League, με την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου να θέλει να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0.

Η βελγική ομάδα με τη σειρά της, ετοιμάζεται για το 28ο εκτός έδρας παιχνίδι κατά την φετινή αγωνιστική περίοδο και το PAOK24 συλλέγει και σας παρουσιάζει τι κάνει η Μπριζ μακριά από το «Γιαν Μπρέιντελ», αλλά και σε συνάρτηση με αυτό.

Στα -έως τώρα- 27 της παιχνίδια, η Κλαμπ Μπριζ διατηρεί ποσοστό νικών που αγγίζει το 52% (51,8), έχοντας φύγει σε 14 περιπτώσεις με το διπλό από την έδρα του αντιπάλου. Οι ήττες της είναι 9, κάτι που μεταφράζεται στο 33,3% και οι ισοπαλίες της 4, δηλαδή 14,8% του συνόλου των αγώνων της. Σαφώς μειωμένες οι επιδόσεις της, όταν για παράδειγμα στο «Γιαν Μπρέιντελ» μετρά μόλις μια ήττα σε 27 ματς (3,7%). Οι νίκες της είναι 18, γεγονός που την φέρνει στο 66,6%. Οι ισοπαλίες της 8, δηλαδή 29,6%.

Όσο αφορά τα σκορ, είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως από τις 9 εκτός έδρας ήττες, οι 6 έχουν σημειωθεί με σκορ 2-1. Άλλες δυο με 1-0 και μόλις μια με δυο γκολ διαφορά, αυτή με 2-0 από την Ουνιόζ Σεν Ζιλουάζ. Επομένως μιλάμε για μια ομάδα που δεν αφήνει να πάρει έκταση το εις βάρος της σκορ, ακόμη και σε κακές βραδιές.

Στο Conference έχει ηττηθεί δυο φορές μακριά από το Βέλγιο. Στο δεύτερο προκριματικό, με την Άαρχους να επικρατεί με 1-0 έχοντας προηγηθεί η νίκη της Μπριζ με 3-0 στον πρώτο αγώνα. Και στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των "16", με 2-1 από τη Μόλντε, σκορ που ανέτρεψε στον επαναληπτικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ