Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όλοι οι λόγοι που ο ΠΑΟΚ πρέπει να αλλάξει σελίδα

Η ομάδα κατέρρευσε και το PAOK24 παραθέτει ουσιαστικά τα δεδομένα που οδήγησαν σε αυτή την εικόνα.

Σταύρος Κόλκας

Όλοι οι λόγοι που ο ΠΑΟΚ πρέπει να αλλάξει σελίδα

Όλοι οι λόγοι που ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στους στόχους του, είναι ποδοσφαιρικοί. Από τη στιγμή που ο Ράζβαν Λουτσέσκου δεν μπόρεσε να βρει τις απαντήσεις στους γρίφους που του προέκυψαν, η ομάδα άρχισε να υπολειτουργεί.

Το PAOK24 απαριθμεί τους λόγους που ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να βγει από το τέλμα, περιμένοντας σημαντικές αποφάσεις που βάζουν στο κάδρο τον Ιβάν Σαββίδη. Γιατί απλά, ο ίδιος οφείλει να δώσει το σύνθημα.

Η παραδοχή Λουτσέσκου

Είναι σαφές πως ο Ράζβαν Λουτσέσκου υπερεκτίμησε τις δυνατότητές του. Πίστεψε πως ένα ρόστερ με παιδιά σε προχωρημένη ηλικία, δανεικούς, αποδεδειγμένα μέτριους και κομβικά κενά, μπορεί να είναι διαχειρίσιμο. Ένα ρόστερ που όταν ξεκίνησε η σεζόν, τουλάχιστον 15 παίκτες του δεν είχαν εξασφαλισμένο το μέλλον τους. Το παραδέχτηκε και ο ίδιος πλέον, με αποτέλεσμα να περιμένουμε την αλλαγή σελίδας.

Η παλιά φουρνιά

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ πόνταρε πολλά στην φουρνιά των αήττητων πρωταθλητών. Οι Πασχαλάκης, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ και Καντουρί ήταν στο πρώτο πλάνο. Ο πρώτος, δεν θύμησε σε καμία των περιπτώσεων της ημέρες του νταμπλ, Βαρέλα, Κρέσπο και Άντρε βγάζουν συνεχώς προβλήματα τραυματισμών με τον πρώτο να δείχνει πλέον και ιδιαίτερα βαρύς και αναποτελεσματικός, η ζωή τα έφερε έτσι ώστε ο Μπίσεσβαρ να πάρει όλα τα παιχνίδια μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα τον τελευταίο μήνα να έχει παραδώσει την χολή του στον αγωνιστικό χώρο και ο Ομάρ Ελ Καντουρί μετά το εντυπωσιακό του ξεκίνημα στην Ευρώπη τραυματίστηκε με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα να είναι εντελώς εκτός ρυθμού.

Τα μεγάλα κενά

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του περασμένου καλοκαιριού, έμπαζε για τα καλά. Ο ΠΑΟΚ δεν απέκτησε ποτέ επιτελικό μέσο με αποτέλεσμα να υπάρχουν αλυσιδωτές αντιδράσεις. Ο Μπίσεσβαρ πήρε περισσότερα παιχνίδια, ο Αγκούστο που θα μπορούσε να αποτελέσει παίκτη ροτέισον στα κεντρικά χαφ επιβαρύνθηκε παίζοντας εκτός θέσης με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, ο Καγκάβα επιβεβαίωσε πως έχει παρατήσει το άθλημα και η ομάδα αναγκάστηκε να παίξει στη θέση με παίκτες που συνήθως δεν ήταν φρέσκοι και στην καριέρα τους δεν είχαν νούμερα. Παράλληλα, το κλαμπ πόνταρε στις δύο τελευταίες μεταγραφές της πολλά. Ο Σίντλεϊ, έπρεπε να επιβαρυνθεί περισσότερο από τη στιγμή που ο Βιεϊρίνια τραυματιζόταν, όμως πόσο να πιέσεις έναν παίκτη που πέρυσι σε ολόκληρη σεζόν έπαιξε 83 λεπτά; Λογικά έβγαλε μυϊκό τραυματισμό, ενώ είναι σαφές πως οι ανάσες του δεν εξυπηρετούν τα ζητούμενα του Λουτσέσκου από τα μπακ του.

Όσο για τον Μιτρίτσα. Αποκτήθηκε για να έχει ο ΠΑΟΚ μία λύση στους πλάγιους επιθετικούς του, όμως έχει βγάλει δύο μυϊκούς τραυματισμούς μέχρι σήμερα. Το γιατί έχει απάντηση. Κατά την διάρκεια της παρουσίας του στη Σαουδική Αραβία, όντας απλήρωτος, σταμάτησε να προπονείται. Και όταν κλήθηκε να μπει απότομα ουσιαστικά χωρίς προετοιμασία, ήρθαν τα προβλήματα.

Από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ ήταν οριακά με τους πλάγιους μεσοεπιθετικούς, ο ανενεργός Μιτρίτσα έφερε αναστάτωση. Ο Μπίσεσβαρ δεν μπορούσε να πάρει ανάσες, ο Μουργκ έχοντας αποδείξει τις ποδοσφαιρικές του αδυναμίες, βγήκε στην επιφάνεια.

Δεν βγήκαν τα… μαγικά

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου έχει ένα μοτίβο. Δουλεύει πολύ στην ψυχολογία των παικτών και συνήθως έχει αποτελέσματα.

Ήδη έχει πάρει περισσότερα από αυτά που περιμέναμε από τον Μπίσεσβαρ, όμως δεν κατάφερε το ίδιο με τους Εσίτι και Μουργκ. Ο πρώτος ναι μεν είναι βελτιωμένος όμως όταν χρησιμοποιήθηκε ως βασικός, αποτελούσε μαύρη τρύπα με κορυφαία στιγμή αυτή του Καραϊσκάκη. Όσο για τον Αυστριακό, 1,5 χρόνο τώρα δεν έχει καταφέρει να βρει ένα μοτίβο παιχνιδιού που να βοηθά την ομάδα. Η παρουσία του στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Άρη, είναι η ενδεικτική για να κατανοήσουμε πως απλά δεν μπορεί. Ο Τέιλορ, προφανώς και έχει βελτιωμένη εικόνα από το ξεκίνημα της σεζόν, αλλά δεν είναι …Μάτος στο καλά του. Το κέρδος σε αυτό το διάστημα όσον αφορά στη διαχείριση των παικτών, είναι πως ο Γιάννης Μιχαηλίδης πλέον μπορεί να ανταποκριθεί σε τετράδα και ο Μιχάι δεν είναι απλά ένα παιδί που περιμένει τις ευκαιρίες, αλλά ένας παίκτης του ροτέισον.

Τα λάθη διαχείρισης

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου είναι γεγονός πως πιέστηκε πολύ για να βρει λύσεις σε ένα προβληματικό ρόστερ. Και μέσα από αυτή την πίεση, ήταν αδύνατον να μη κάνει λάθη.

Αρχικά, το γεγονός πως δεν έχει καθαρό 9άρι και έχει μοιράζει τον χρόνο σε Σφιντέρσκι και Άκπομ, έχει ουσιαστικά απενεργοποιήσει και τους δύο. Είναι ενδεικτικό πως στο πρωτάθλημα έχουν το θλιβερό στατιστικό των 0,2 γκολ ανά παιχνίδι, ενώ και στη ροή του αγώνα είναι αναποτελεσματικοί.

Το άλλο εμφανές λάθος, είναι η μη ενεργοποίηση του Χάρη Τσιγγάρα. Υπήρχαν στιγμές που θα μπορούσε να το κάνει, όπως για παράδειγμα στον αγώνα κυπέλλου με την ΑΕΛ, όμως το απέφυγε. Η μη ενεργοποίηση του νεαρού χαφ, έχει επιβαρύνει τον Στέφαν Σβαμπ, ο οποίος τον τελευταίο μήνα είναι σκιά του εαυτού του.

Στιγμές γκαντεμιάς

Τρεις είναι οι στιγμές που η τύχη δεν βοήθησε τον ΠΑΟΚ. Θα μπορούσαν να είναι και περισσότερες, αλλά οι δύο είναι οι πλέον σημαντικές. Αρχικά, ο τραυματισμός του Νέλσον Ολιβέιρα, σε μία εποχή που ο Πορτογάλος είχε δείξει πόσο σημαντικός ήταν για την ομάδα. Κούμπωνε άψογα. Η δεύτερη, αφορά τον Γιασμίν Κούρτιτς που κόλλησε κόβιντ στη πλέον κρίσιμη στιγμή, παραμονές των ντέρμπι σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και οι δύο αυτές στιγμές, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την αποτελεσματικότητα της ομάδας και την εξέλιξή της. Η τρίτη, αφορά τον Ίνγκι Ίνγκασον. Ο Ισλανδός που αθλητικά είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο από τον Φερνάντο Βαρέλα, ήταν ανενεργός λόγω τραυματισμού. Επιστρέφει πλέον, όμως θα πρέπει να δούμε τι του έχει αφήσει όλη αυτή η περίοδος αποκατάστασης.

Ρεαλισμός και προοπτική

Ότι γράφουμε παραπάνω συνέβη και δεν αλλάζει. Σημασία έχει το από εδώ και στο εξής και ο ΠΑΟΚ οφείλει να είναι ειλικρινής απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό και το κοινό του. Και πρέπει να βάλει στην ατζέντα του μία λέξη που θα έπρεπε να υπάρχει από την αρχή της σεζόν. Η λέξη προοπτική.

Με τόσα συμβόλαια να ολοκληρώνονται, θα έπρεπε να εκπονηθεί το πλάνο επόμενης ημέρας. Ειδικά τα παιδιά που σήκωσαν στη πλάτη τους το κλαμπ όλα αυτά τα χρόνια, θα έπρεπε να γνωρίζουν το τι μέλλει γενέσθαι. Πως σκέφτεται το κλαμπ για αυτούς, έτσι ώστε να έχουν και έναν αντίστοιχο ρόλο.

Προοπτική σημαίνει στηρίζω τα δικά μου πρότζεκτ και τα προετοιμάζω. Ποιος ο ρόλος να στηριχτεί ο ντεφορμέ και με χτυπητές αδυναμίες Τσούμπα Άκπομ, που είναι δανεικός και να μην δοθεί χρόνος σε ένα από τα σημαντικότερα πρότζεκτ της ιστορίας του συλλόγου που ονομάζεται Γιώργος Κούτσιας; Απ όπου και αν το πιάσουμε, αυτό που συμβαίνει δεν έχει λογική.

Προοπτική σημαίνει στηρίζω έναν κορμό που θα υπάρχει μελλοντικά και τον ενισχύω στοχευμένα. Προοπτική σημαίνει πως έχω εντοπίσει τις αδυναμίες εκτός αγωνιστικού τμήματος και ενισχύω τον μηχανισμό. Προοπτική σημαίνει στήνω ένα γκρουπ με όλα τα στοιχεία που πρέπει να έχει μία ομάδα. Κυρίως ένταση και ποιότητα. Προοπτική σημαίνει πως οι μεταγραφικοί στόχοι του συλλόγου δεν είναι αυτοί που απέμειναν, αλλά αυτοί που ήθελε εξ αρχής.

Εδώ και 2,5 χρόνια, ο ΠΑΟΚ καταστρέφει ότι προσπάθησε να χτίσει με το αήττητο πρωτάθλημα και το νταμπλ. Αντί να πατήσει σε αυτό και να εξελιχθεί, δεν έχει βελτιωθεί σε κανέναν τομέα.

Και ότι συζητάμε, δεν έχει να κάνει με την επένδυση. Όλα αυτά αλλάζουν, αν τα λεφτά που ήδη δίνονται είναι πιο … ποδοσφαιρικά.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΟΚ στο Εστουδιάντες-Μπόκα: Διακοπή λόγω επιληπτικής κρίσης ποδοσφαιριστή (vid)

Δραματικές στιγμές στην Αργεντινή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σοκαριστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ Εστουδιάντες και Μπόκα Τζούνιορς για το πρωτάθλημα Αργεντινής. Στο 27ο λεπτό της αναμέτρησης ο Χαβιέρ Αλταμιράνο των γηπεδούχων κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο και έπαθε επιληπτική κρίση!

Αμέσως συμπαίκτες και αντίπαλοι έσπευσαν κοντά του ζητώντας επίμονα από τα ιατρικά τιμ να μπουν στον αγωνιστικό χώρο για να βοηθήσουν τον 24χρονο μεσοεπιθετικό. Αρκετοί ποδοσφαιριστές αλλά και φίλαθλοι ξέσπασαν σε κλάματα βλέποντας την αγωνιώδη κατάσταση του Χιλιανού άσου, ο οποίος λίγα λεπτά μετά διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Ευτυχώς, όπως έγινε γνωστό, ο Αλταμιράνο σύντομα ανέκτησε τις αισθήσεις του, ωστόσο παραμένει νοσηλευόμενος για παρακολούθηση και ιατρικές εξετάσεις. Τα ευχάριστα νέα ανακοινώθηκαν από τα μεγάφωνα του γηπέδου, με το κοινό να ξεσπά σε χειροκροτήματα για τον άτυχο παίκτη. Ο διαιτητής σε συνεννόηση και με τους ποδοσφαιριστές, που ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, αποφάσισαν να μη συνεχιστεί το παιχνίδι και να διακοπεί οριστικά, ενώ η αναμέτρηση βρισκόταν στο 0-0.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλεξανδρούπολη: Κηδεύτηκε με φανέλα και κασκόλ του ΠΑΟΚ ο άτυχος 14χρονος

Σπαρακτικό το τελευταίο αντίο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σε κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 14χρονου αγοριού από την Αλεξανδρούπολη, που έχασε τη ζωή του χτες, Σάββατο (16/3), όταν έπεσε από την ταράτσα του σπιτιού του ενώ εκτελούσε εργασίες στην ταράτσα με τον πατέρα του.

Όπως μετέδωσε το thesstoday.gr, η εξόδιος ακολουθία του νεαρού τελέστηκε με τους γονείς του και την οικογένειά του να είναι συντετριμμένοι ενώ παρόντες ήταν και καθηγητές, συμμαθητές και φίλοι του, οι οποίοι κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της τελετής, φώναξαν πως “ήταν καλό παιδί, όλοι τον αγαπούσαν”.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, ο 15χρονος κηδεύτηκε φορώντας τη φανέλα και το κασκόλ του ΠΑΟΚ.

Στην εκπoμπή του MEGA “Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα” μίλησε η γιαγιά του παιδιού, το πρωί της Κυριακής (17/3).

“Τι να πω; Το παιδί έπεσε από τον φωταγωγό. Πήγε να βγει μία φωτογραφία και έπεσε από τον φωταγωγό. Είχε γενέθλια. Τον πήρα τηλέφωνο και ο παπάς και το απόγευμα θα ερχόταν από εδώ το παιδί. Αλλά… ήρθαν στο σπίτι και μου λέει ‘’θα πάμε στο νοσοκομείο, σε θέλει ο αιματολόγος’’. Πάω σε αιματολόγο εγώ. Λέω ‘’δεν πάω’’, ‘’όχι πάμε λέει’’. Και όπως φτάσαμε στο νοσοκομείο, μας είπαν ότι πέθανε. Δύσκολα. Τι να σου πω.. ο μπαμπάς του. Η μαμά του εκεί πέρα ήταν. Ήταν στη δουλειά και την ειδοποίησαν και έφυγε. Ήταν καλό παιδί. Ο μπαμπάς του είναι στο νοσοκομείο. Δεν μπορεί. Η κόρη μου και ο γαμπρός μου είναι χάλια“, είπε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έρχεται ένα τριήμερο γεμάτο ΠΑΟΚ!

Όλες οι «ασπρόμαυρες» μονομαχίες των επόμενων ημερών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μπορεί η ποδοσφαιρική δράση να μπαίνει στην... άκρη -τουλάχιστον για την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ- εξαιτίας των υποχρεώσεων της Εθνικής μας ομάδας, ωστόσο η δράση για τα υπόλοιπα τμήματα του συλλόγου δε σταματά ούτε και το τριήμερο που έρχεται!

Το PAOK24 σας παρουσιάζει τις «ασπρόμαυρες» μάχες των επόμενων ημερών.

Σάββατο 15/3

Μπάσκετ Γυναικών - 13:00

ΠΑΟΚ - Ηρακλής (PAOK Sports Arena - live stream ΕΟΚ TV YouTube)

Πόλο Γυναικών - 15:30

ΠΑΟΚ - Άλιμος (Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο)

Χάντμπολ Γυναικών - 16:00

Αναγέννηση Άρτας - ΠΑΟΚ (live stream Arttv Channel YouTube)

Πόλο Ανδρών - 16:30

Περιστέρι - ΠΑΟΚ (live stream KOE TV YouTube)

Ποδόσφαιρο Super League Κ17 - 18:15

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα (Δημοτικό Γήπεδο Ευκαρπίας)

Βόλεϊ Γυναικών - 19:00

ΠΑΟΚ - Μαρκόπουλο (PAOK Sports Arena - live stream AC PAOK TV YouTube με συνδρομή 4,99 ευρώ το μήνα)

Κυριακή 16/3

Ποδόσφαιρο Γυναικών - 15:00

Σειρήνες Γρεβενών - ΠΑΟΚ

Μπάσκετ Ανδρών - 17:15

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός (PAOK Sports Arena - ΕΡΤ3 HD)

Καθαρά Δευτέρα 17/3

Βόλεϊ Ανδρών - 19:00

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ (live stream PAO TV με συνδρομή 5 ευρώ το ματς)

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ