Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ημέρες ντροπής… (vids)

Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να βρεθεί πίσω στο σκορ με δύο γκολ, για να θυμηθεί ποια ομάδα είναι…

Αγάπη Γαβριηλίδου

Ημέρες ντροπής… (vids)

O ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Αθήνα, για να αντιμετωπίσει τον Ιωνικό θέλοντας να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, αλλά γνώρισε την ήττα με 3-2.

Ο “Δικέφαλος” γνώρισε την τρίτη διαδοχική του ήττα στο πρωτάθλημα, έχασε κι άλλο έδαφος και πλέον, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα καθώς προστίθεται μία ακόμη απώλεια.

Οι “ασπρόμαυροι” προηγήθηκαν με τον Κάρολ Σφιντέρσκι, στην πρώτη τους ευκαιρία στο παιχνίδι, με τον Τέιλορ να σεντράρει και τον Πολωνό να σκοράρει με κεφαλιά, ωστόσο, ο Ιωνικός “απάντησε” άμεσα με έναν… πρώην “ασπρόμαυρο” και πάλι. Ο Χοσέ Κάνιας είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του μετά από κόντρες και σούταρε για το 1-1, ενώ στο 32′ ο Ιωνικός κέρδισε πέναλτι σε φάση όπου ο Τζήλος κι ο Ευαγγέλου που ήταν στο VAR είδαν πέναλτι του Πασχαλάκη στον Λένις, με τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ να μαζεύει ξεκάθαρα χέρια και πόδια και τον παίκτη του Ιωνικού να πέφτει επάνω του.

Ο Άοσμαν έκανε το 2-1, όντας εύστοχος, το πρώτο μέρος έκλεισε με αυτό το σκορ και το δεύτερο, ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο… Ο Λένις με πλασέ μέσα από την περιοχή, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1 και κάπου εκεί, ο ΠΑΟΚ κατάλαβε ότι έπρεπε να… τρέξει. Ο “Δικέφαλος” πίεσε, ο Λουτσέσκου ανακάτεψε την τράπουλα, παίζοντας τα… ρέστα του κι ο Μουργκ μείωσε με κεφαλιά σε 3-2, ωστόσο δεν άλλαξε κάτι περισσότερο.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με τον ΠΑΟΚ να γνωρίζει μία ακόμη οδυνηρή ήττα και να μένει πλέον πολύ πίσω.

Ενδεκάδα με Εσίτι και Κούρτιτς

Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Αθήνα έχοντας και πάλι συγκεκριμένες απουσίες, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να ξεκινάει τον Πασχαλάκη στο τέρμα και τους Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδη και Σίντκλεϊ στην άμυνα.

Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Εσίτι και Κούρτιτς και στην επίθεση οι Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ και Σφιντέρσκι.

Προηγήθηκε, αλλά…

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ιωνικό να δυσκολεύει αρκετά τον ΠΑΟΚ με τα τρία στόπερ του, ωστόσο στο 18′ ο “Δικέφαλος” βρήκε το γκολ που έψαχνε, στην πρώτη του ουσιαστικά καλή ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Λούκας Τέιλορ έβγαλε σέντρα ακριβείας κι ο Σφιντέρσκι πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του ΠΑΟΚ.


Στο ίδιο έργο θεατές

Πριν -όμως- να σταματήσουν οι πανηγυρισμοί, ο Ιωνικός απάντησε με τον… Χοσέ Κάνιας, σε μία φάση όπου η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Σφιντέρσκι κι έφτασε στο ύψος της μικρής περιοχής, για να στρωθεί στον Ισπανό, που σούταρε δυνατά κι έφερε το παιχνίδι στα ίσα δύο λεπτά μετά.


Ανέλαβαν δράση Τζήλος-Ευαγγέλου

Στο 32′ ο Ιωνικός έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 2-1, με τον Λένις να βγαίνει απέναντι από τον Πασχαλάκη και να πλασάρει άουτ, αλλά Τζήλος κι Ευαγγέλου είδαν κάτι διαφορετικό στη συγκεκριμένη φάση. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για ανατροπή του γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, με τον Ευαγγέλου να λέει στον Τζήλο να δει ο ίδιος τη φάση κι αυτός, έδωσε πέναλτι στον Ιωνικό.


Ωστόσο, ήταν ξεκάθαρο πως ο Πασχαλάκης μάζεψε χέρια και πόδια, αφού πλάσαρε ο Λένις, με τον παίκτη των γηπεδούχων να πέφτει ουσιαστικά επάνω του. Ο Άοσμαν ανέλαβε την εκτέλεση κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 της ομάδας του. Στο 45′ ο Λένις έκανε ένα αδύναμο σουτ, που δεν ανησύχησε τον Πασχαλάκη, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στα αποδυτήρια και τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται πίσω στο σκορ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τον ΠΑΟΚ, που πλήρωσε την… τρικυμία στα μετόπισθεν και δέχθηκε και τρίτο γκολ, με τον Κιάκο να βρίσκει τον Λένις, που ήταν στα αριστερά μέσα στην περιοχή κι αυτός να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ.


Αλλαγές και πίεση 

Ένα λεπτό μετά, οι γηπεδούχοι έχασαν σημαντική ευκαιρία για ένα ακόμη γκολ, με τον Λένις να σουτάρει έξω από την περιοχή και την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι, ενώ ο παίκτης του Ιωνικού, επιχείρησε μία σέντρα-σουτ στο 53′, για να του πει “όχι” ο Πασχαλάκης.

Ο Λουτσέσκου προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, περνώντας αρχικά στο παιχνίδι τους Μουργκ και Σβαμπ και λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ο πρώτος μείωσε σε 3-2. Ο Ζίβκοβιτς έβγαλε ωραία πάσα στον χώρο, ο Σίντκλεϊ έκανε τη σέντρα και ο Αυστριακός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά.


Ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές και προσπάθησε με κάθε τρόπο να βρει κι άλλο γκολ και στο 65′ έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Σίντκλεϊ να φέρνει την μπάλα στο δεξί του πόδι και να σουτάρει άουτ, ενώ στο 79′ ο Σβαμπ πήδηξε πιο ψηλά από όλους μετά από κόρνερ του Μουργκ και έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 82ο λεπτό, ο Μύγας βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη μετά από κόντρα του Ιωνικού, με τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ να έχει απάντηση, ενώ στο φινάλε ο Σίντκλεϊ πήρε την κεφαλιά με τον Χουτεσιώτη να έχει απάντηση. Το 3-2 δεν άλλαξε, ο Ιωνικός κατάφερε να πάρει μία σημαντική νίκη κι ο ΠΑΟΚ από τη μεριά του, γνώρισε την τρίτη διαδοχική του ήττα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επιστροφή στη δράση με μεγάλο ντέρμπι για την Κλαμπ Μπριζ

Απαιτητική έξοδος για την προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για την επανέναρξη των πλέι οφ της Super League 1 με τους «ασπρόμαυρους» να ταξιδεύουν στην Αθήνα για να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Μεγάλο ντέρμπι ωστόσο ετοιμάζεται να δώσει και η αντίπαλος του «Δικεφάλου» για τα προημιτελικά του Europa Conference League, Κλαμπ Μπριζ, η οποία επιστρέφει κι αυτή στην δράση μετά την δεκαπενθήμερη διακοπή.

Στο Βέλγιο ξεκινούν το προσεχές Σαββατοκύριακο τα πλέι οφ ανόδου με την προσεχή αντίπαλο των «ασπρόμαυρων» στην Ευρώπη να έχει μπροστά της το επόμενο διάστημα δέκα παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων. Το μίνι πρωτάθλημα ξεκινάει με τοπικό ντέρμπι, καθώς η Κλαμπ Μπριζ φιλοξενείται την Πρωταπριλιά (01.04/ 14:30) στην έδρα της «αιώνιας» αντιπάλου της, Σερκλ Μπριζ. Οι δύο ομάδες έχουν διαφορά τεσσάρων βαθμών με την ομάδα του Νίκι Χάγιεν να βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ενώ την Σερκλ στην πέμπτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο διαιτητής του Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ τα έκανε «μαντάρα» στην Κύπρο!

Η ΑΕΚ Λάρνακας εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον του.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΕΠΟ έκανε γνωστούς τους ορισμούς της ΚΕΔ, για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ και των πλέι άουτ της Stoiximan Super League και στο ντέρμπι της Κυριακής στη Λεωφόρο, ορίστηκε ο 31χρονος Δανός, Μικέλ Ρίντερ. Ο 30χρονος διαιτητής δεν έχει παραστάσεις από ματς που «καίνε» εκτός της πατρίδας του με τον ορισμό του αν μη τι άλλο να «σηκώνει» μεγάλη συζήτηση.

Εάν κοιτάξει κανείς το βιογραφικό του θα καταλάβει πολύ γρήγορα πως είναι αρκετά άπειρος για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι σαν αυτό που καλείται να διευθύνει την Κυριακή (31/3, 18:00). Άλλωστε, πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 4 Μαρτίου, η Κυπριακή Ομοσπονδία τον όρισε να διευθύνει το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ Λάρνακας και τον Άρη Λεμεσού, το οποίοι έληξε 1-1 για το Κυπριακό πρωτάθλημα.

Ο Δανός έκανε το παιχνίδι... μπάχαλο με τους γηπεδούχους να βγάζουν μάλιστα ανακοίνωση εναντίον του μετά τη λήξη του αγώνα.

«Κύριε Ρέντερ δεν σε ξεχάσαμε, έχεις και εσύ τις ευθύνες σου…»

Μετά τη λήξη του πρώτου 45λέπτου αποχώρησε για τα αποδυτήρια με τους οπαδούς των γηπεδούχων να τον αποδοκιμάζουν έντονα για τις αποφάσεις του στον πειθαρχικό έλεγχο. Πιο συγκεκριμένα εξέφραζαν τα παράπονα τους για το γεγονός ότι δεν έδειξε ποτέ δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μουσούντα για φάουλ σε βάρος ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. 

Μάλιστα, μετά το σφύριγμα της λήξης οι γηπεδούχοι εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία ανέφεραν τα εξής: «Κύριε Mikkel Redder μην νομίζεις ότι σε ξεχάσαμε. Έχεις και εσύ τις ευθύνες σου. Ο Μεσσίνα σε έφερε από τη Δανία για να δείχνεις αυτά που γίνονται και όχι ότι θέλεις εσύ. Την 2η κίτρινη του Μουσούντα την αγνόησες, ενώ είχες άψογη οπτική επαφή της φάσης. Πως γίνεται να δίνεις το φάουλ και η κάρτα να μην βγαίνει; Μας κοροϊδεύεις; Γιατί σε φέρνουν τότε στην Κύπρο; Έχεις και εσύ ευθύνες και κάποιος πρέπει να σου τις υποδείξει. Διαιτητές δεν είμαστε αλλά δεν θέλεις και πτυχίο για τους βασικούς κανονισμούς (βλ. υποσχόμενη επίθεση). Και καλή επιστροφή στη Δανία».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν τίθεται θέμα αλλαγής του τελικού στην OPAP Arena»

Όσα ανέφερε σε δηλώσεις του ο σύμβουλος media της UEFA

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ακόμη μία διάψευση για το ενδεχόμενο να αλλάξει η έδρα του τελικού του Conference League από τον σύμβουλο media της UEFA, Ανδρέα Δημάτο. Ο Ανδρέας Δημάτος μίλησε στην «Καθημερινή» για το νέο format των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και όταν η κουβέντα πήγε στο ενδεχόμενο αλλαγής έδρας του τελικού και στο αν υπάρχει plan b σε περίπτωση που Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προκριθούν σ' αυτόν, ήταν ξεκάθαρος.

«Από πλευράς UEFA δεν υπάρχει θέμα, κάποιο πρόβλημα που να προκύπτει από την παρουσία του ΠΑΟΚ ή του Ολυμπιακού στον τελικό της "OPAP Arena". Κατά το παρελθόν, μπορεί να είχαν υπάρξει τέτοιες δυσκολίες σε τελικούς, αλλά αλλαγή έδρας δεν θυμάμαι να έχει γίνει», ήταν η απάντηση του Ανδρέα Δημάτου σε ερώτηση για το «αν υπάρχει Plan Β από την UEFA για ένα τέτοιο… εκρηκτικό ενδεχόμενο: δύο ελληνικές ομάδες στην έδρα μιας τρίτης;».

Ταυτόχρονα, ο Δημάτος αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις Ζάετς, ο οποίος είχε πει πως «αν η Ντιναμό Ζάγκρεμπ πήγαινε στον τελικό, αυτός θα γινόταν στην Τσεχία».

«Αυτό δεν ισχύει. Ο κ. Ζάετς το είπε από μόνος του», είπε και πρόσθεσε: «Για την UEFA, θέμα αλλαγής του τελικού του Conference League στην Opap Arena δεν υπάρχει και πιστεύω ότι και για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι πάρα πολύ άσχημο να δημιουργηθεί το οποιοδήποτε ζήτημα και να μη φιλοξενηθεί ο τελικός στην Ελλάδα, ακριβώς επειδή θα συμμετάσχει ελληνική ομάδα –και μακάρι να συμμετάσχει– σε γήπεδο άλλης ελληνικής ομάδας. Ας σκεφτούμε πόσοι τελικοί έχουν γίνει αντίστοιχα σε έδρα άλλης ομάδας από την ίδια χώρα και πανηγυρίζει Κύπελλο ομάδα που δεν είναι δικό της το γήπεδο. Γιατί να μην μπορούμε στην Ελλάδα να διοργανώσουμε μια τέτοια γιορτή; Όπως και να ‘χει, για την UEFA δεν υπάρχει θέμα αλλαγής έδρας του τελικού».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ