ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Τα νούμερα του ΠΑΟΚ – Λίνκολν
Στατιστικά στοιχεία για το ευρωπαϊκό παιχνίδι του Δικεφάλου
Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης κόντρα στη Λίνκολν στο γήπεδο της Τούμπας για την 6η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του UEFA Europa Conference League. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες και στατιστικά σχετικά με το background της αναμέτρησης.
- Χωρίς νίκη παραμένει στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ στην φετινή του πορεία για τους ομίλους του UEFA Europa Conference League. Τα δύο τρίποντα που μετρά μέχρι τώρα στην διοργάνωση είναι μακριά από την Θεσσαλονίκη.
- Η νίκη με 2-1 επί της Κοπεγχάγης ήταν η τελευταία, ενώ η αρχή είχε γίνει στο εναρκτήριο ματς με την Λίνκολν με 2-0 στο Γιβραλτάρ, η οποία ήταν η 35η χώρα από την οποία αντιμετώπιζε ομάδα στην ευρωπαϊκή του ιστορία ο ΠΑΟΚ.
- Εντός έδρας ο ΠΑΟΚ έχει μια ισοπαλία (1-1) με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας και την ήττα με 2-1 από την Κοπεγχάγη. Πλέον αναζητά νίκη επί της Λίνκολν, η οποία έχει πέντε ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια στον όμιλο και με συντελεστή γκολ 2-15.
- Ο ΠΑΟΚ από την άλλη πλευρά έχει ισορροπία στα αποτελέσματα του με δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα και γκολ 6-4.
- Ο ΠΑΟΚ έχει πλέον 210 αγώνες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τον απολογισμό του να έχει φτάσει στις 75 νίκες, 59 ισοπαλίες και 75 ήττες, ενώ ο συντελεστής των γκολ είναι στο 297-289.
- Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης παραμένει στην πρώτη θέση των συμμετοχών στις διοργανώσεις της UEFA για τον ΠΑΟΚ, με 60 αγώνες και ακολουθεί ο Στέφανος Αθανασιάδης με 53. Τρίτος στην λίστα και πρώτος εν ενεργεία είναι ο Φερνάντο Βαρέλα με 42 αγώνες, ενώ ο Μπίσεσβαρ χρειάζεται ακόμη τρία ματς για να μπει στην κορυφαία δεκάδα όλων των εποχών και να εκτοπίσει από αυτή τον Λέο Μάτος που έχει 30.
- Τα περισσότερα τέρματα για τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη έχουν έρθει από τον Στέφανο Αθανασιάδη που μετρά 20, ενώ ακολουθεί ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με 14. Τρίτος είναι ο Ρόμπερτ Μακ με 11, ενώ ο πρώτο εν ενεργεία είναι ο Αντελίνο Βιεϊρίνια με οκτώ στην 5η θέση.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Λάθος του Κένι, μετά το λάθος του διαιτητή
Ανύπαρκτη η πρώτη κίτρινη κάρτα σε βάρος του παίκτη του ΠΑΟΚ
Δύο κίτρινες κάρτες, με αποτέλεσμα να αποβληθεί, αντίκρισε ο Κένι στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα.
Μάλιστα, ο Κένι με την αποβολή αυτή τίθεται αυτομάτως νοκ άουτ για το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής με τον Ολυμπιακό με τον Αλέσιο Λίσι να αναλύει τα δεδομένα για το ποιος μπορεί να καλύψει το κενό στη θέση του.
Ωστόσο, τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν τελείως διαφορετικά για τον Άγγλο ποδοσφαιριστή, αλλά και για τον ΠΑΟΚ. εάν ο διαιτητής Ματσούκας δεν... ανακάλυπτε την πρώτη κίτρινη κάρτα σε βάρος του.
Ο Κένι στη φάση του 34' που δέχεται την -ανύπαρκτη- πρώτη κίτρινη κάρτα, είχε την κατοχή, πήγε να σουτάρει, όμως μπερδεύτηκε με τον αντίπαλο του στην προσπάθεια που έκανε.
Η δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 63' που φέρνει την αποβολή του Κένι, είναι βέβαια λάθος του Άγγλου.
Μια κακιά στιγμή βέβαια για τον μπακ του ΠΑΟΚ, που είχε πάλι την κατοχή, του έκλεψαν τη μπάλα και εν συνεχεία βρήκε άσχημα τον Κουρμπέλη, με αποτέλεσμα ο Ματσούκας να τον τιμωρήσει εκ νέου και να τον στείλει στα αποδυτήρια...
Ο ΠΑΟΚ έκαμψε την αντίσταση του Αστέρα Τρίπολης επικρατώντας με 2-1 στην Τούμπα για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Δικέφαλο με τον Εντιαγέ να βρίσκει δίχτυα σε ένα ακόμη παιχνίδι και στο 8' να κάνει το 1-0.
Η απάντηση ήρθε από πλευράς φιλοξενούμενων στο 39' με την κεφαλιά του Κιμπιόκα.
Στο 63' τα αριθμητικά δεδομένα άλλαξαν καθώς ο Κένι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μείνει με δέκα παίκτες.
Δέκα λεπτά μετά όμως τον... ακολούθησε ο Μπρόρσον που στο 67' είδε κίτρινη κάρτα και στο 73' την δεύτερη.
Στο 87' ο Μύθου, που νωρίτερα κέρδισε και την αποβολή του Μπρόρσον, ήταν εκείνος που λύτρωσε τον ΠΑΟΚ και χάρισε το τρίποντο στον Δικέφαλο.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Σανταμαρία: «Πήραμε αυτοπεποίθηση ενόψει Ολυμπιακού»
Χαρακτήρισε δύσκολη, αλλά σημαντική τη νίκη του ΠΑΟΚ
Στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης εστίασε ο Μπατίστ Σανταμαρία μετά την νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης με 2-1.
Για το παιχνίδι:
«Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη γιατί η ομάδα ανταπεξήλθε στο διάστημα που έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Ήταν μια δύσκολη αλλά σημαντική νίκη»
Για το τι πρέπει να βελτιώσει ο ΠΑΟΚ:
«Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει πρόοδος στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης και να χτίσουμε σε αυτές τις νίκες. Όταν αυτή έρθει, τότε θα μπορούμε να παίζουμε όλα τα παιχνίδια χωρίς τα "νεκρά" διαστήματα. Θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο».
Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό:
«Πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να κερδίσουμε, είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Η αυτοπεποίθηση που πήραμε μετά τις δύο τελευταίες νίκες θα βοηθήσει σε αυτό».




