Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Τσέκαρε” το εισιτήριο και συνεχίζει

Γκολ κι ασίστ ο Ζίβκοβιτς, με τον “Δικέφαλο” να περιμένει πλέον τον επόμενο αντίπαλό του

Αγάπη Γαβριηλίδου

“Τσέκαρε” το εισιτήριο και συνεχίζει

O ΠΑΟΚ υποδέχθηκε με έναν ξεκάθαρο στόχο τη Λίνκολν και τον πέτυχε, κερδίζοντας με 2-0 την ομάδα από το Γιβραλτάρ στην 6η αγωνιστική του Europa Conference League.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε αυτό που ήθελε από την αποψινή βραδιά, με την Κοπεγχάγη να κερδίζει με 2-0 την Σλόβαν Μπρατισλάβας στη Δανία και να κάνει -έτσι κι αλλιώς- ακόμη πιο απλά τα πράγματα. Οι “ασπρόμαυροι” τερμάτισαν στη 2η θέση του ομίλου με 11 πόντους, με την Κοπεγχάγη να περνάει σαν πρώτη με 15. Η Κοπεγχάγη έμεινε στους 9 κι αποχαιρέτησε την Ευρώπη κι η Λίνκολν τερμάτισε τελευταία χωρίς βαθμό.

Ο “Δικέφαλος” είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος και βρήκε το γκολ που έψαχνε από το… κεφάλι του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, που σκόραρε μετά από ωραία σέντρα του Σίντκλεϊ κι έδιωξε το μεγαλύτερο άγχος στο δεύτερο μέρος, ενώ ο Στέφαν Σβαμπ έκανε ακόμη πιο εύκολο το έργο της ομάδας του, σκοράροντας με το… καλημέρα στο δεύτερο μέρος.

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν εντυπωσιακός, αλλά κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση και πανηγύρισε μία νίκη, που είχε ανάγκη μετά τα διαδοχικά, αρνητικά αποτελέσματα, με το non stop πρόγραμμα να συνεχίζεται καθώς την Κυριακή ακολουθεί το παιχνίδι με τη Λαμία για το πρωτάθλημα.

Οι “ασπρόμαυροι” θα μάθουν τον επόμενο αντίπαλό τους στο Εuropa Conference League το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να υπάρξουν νεότερα από το “μέτωπο” των τραυματιών, καθώς Καντουρί, Τέιλορ και Σβαμπ αποχώρησαν με προβλήματα από το γήπεδο.

Ενδεκάδα με Μουργκ και πρόβλημα της τελευταίας στιγμής

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου άφησε εκτός ενδεκάδας -όπως αναμενόταν- τον πολύ επιβαρυμένο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και ξεκίνησε τον Πασχαλάκη στο τέρμα και τους Σίντκλεϊ, Μιχάι, Κρέσπο και Τέιλορ στην άμυνα.

Στη μεσαία γραμμή, ήταν το δίδυμο Σβαμπ-Κούρτιτς και μεσοεπιθετικά οι Μουργκ, Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς και Σφιντέρσκι. Το αρχικό πλάνο, ήθελε τον Καντουρί στην ενδεκάδα, αλλά ο Μαροκινός αισθάνθηκε ένα τράβηγμα στο ζέσταμα και τελικά, ξεκίνησε ο Αουγκούστο.

Η λύση από τον Αντρίγια

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να έχει μεν την μπάλα στα πόδια του για περισσότερη ώρα, χωρίς ωστόσο να έχει και ουσία, ενώ αυτή που απείλησε πρώτη ήταν η Λίνκολν, με τον Γουόκερ να σουτάρει από πολύ καλή θέση στο 7ο λεπτό, για να στείλει την μπάλα ψηλά άουτ.

Ο “Δικέφαλος”, στην πρώτη ουσιαστικά φάση όπου συνεργάστηκαν σωστά οι παίκτες του, άνοιξε το σκορ, με τον Σίντκλεϊ να σεντράρει από τα αριστερά και τον Ζίβκοβιτς να “πετάγεται” στην περιοχή για να κάνει το 1-0 με κεφαλιά. Ο Σέρβος έδειξε τον “ασπρόμαυρο” πάγκο και πήγε να πανηγυρίσει το γκολ μαζί με τους συμπαίκτες του και το τεχνικό τιμ, σε ένα μεγάλο ξέσπασμα.

Στο 20′ η Λίνκολν απείλησε με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γουόκερ, με τον Πασχαλάκη να έχει “απάντηση”, ενώ οκτώ λεπτά μετά, ο Μουργκ έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 2-0. Στο 29′ και στο 30′ Κούρτιτς και Αουγκούστο δεν κατάφεραν να βρουν εστία, με τον πρώτο να παίρνει την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα άουτ και τον Βραζιλιάνο να σουτάρει, με τον Κόλινγκ να διώχνει, ενώ 43ο λεπτό, ο Μουργκ βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή αλλά δεν έκανε καλό τελείωμα, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 1-0.

Απλοποίησε το έργο του

Το δεύτερο ημίχρονο, ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει και δεύτερο γκολ στο 55′, αυτή τη φορά με κεφαλιά του Στέφαν Σβαμπ. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, μετά το γκολ έδωσε κι ασίστ απόψε, σεντράροντας από τα αριστερά, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με πανέμορφη κεφαλιά ο Αυστριακός.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε τον Λούκας Τέιλορ να τίθεται νοκ άουτ και πέρασε τον Λύρατζη στη θέση του, ενώ στη συνέχεια μπήκαν κι οι Μπίσεσβαρ κι Ακπόμ στο παιχνίδι. Στο 69′ ο Ζίβκοβιτς πλάσαρε, μετά από ωραία ενέργεια που έκανε, με την μπάλα να περνάει άουτ και στο 74′ ο Τσιγγάρας πέρασε στη θέση του Σβαμπ, που φάνηκε να αντιμετωπίζει κι αυτός ένα θέμα.

Στο 87′ ο ΠΑΟΚ “άγγιξε” το 3-0, με τον Μουργκ να βρίσκει ωραία τον Μπίσεσβαρ κι αυτός να πλασάρει άουτ, ενώ ένα λεπτό μετά, ο Σουριναμέζος βγήκε απέναντι από τον Κόλινγκ, με τον γκολκίπερ της Λίνκολν να τον σταματά με τα πόδια. Το 2-0 ήταν και το τελικό σκορ στην Τούμπα, με τον “Δικέφαλο” να παίρνει το πολυπόθητο εισιτήριο για τον επόμενο γύρο του Europa Conference League.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ