Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ζίβκοβιτς και Σίντκλεϊ, τράβηξαν τον ΠΑΟΚ στην πρόκριση

Η απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ στη νίκη επί της Λίνκολν που έδωσε την πρόκριση

Ηλίας Καπράλος

Ζίβκοβιτς και Σίντκλεϊ, τράβηξαν τον ΠΑΟΚ στην πρόκριση

Ο ΠΑΟΚ δεν εντυπωσίασε κόντρα στην Λίνκολν, αλλά κέρδισε με 2-0. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έκανε και πάλι τα πάντα μέσα στο γήπεδο, είτε εκτελεστικά είτε δημιουργικά. Από την άλλη μεριά τον βοήθησε ο Σίντκλεϊ, ειδικότερα όσο έπαιξαν και οι δύο από την ίδια πλευρά και ο ΠΑΟΚ έφτιαξε φάσεις, αλλά δεν μπόρεσε να βρει βοήθειες από τους δύο κεντρικούς μέσους του (Σβαμπ και Κούρτιτς), αλλά και από τους επιθετικούς που δεν έδειξαν την ποιότητα τους κόντρα σε μία αδύναμη αντίπαλο.

Ας δούμε όμως την απόδοση του κάθε παίκτη ξεχωριστά:

Πασχαλάκης: Μία φορά η μπάλα πήγε προς την εστία και ήταν εκεί για να κρατήσει το μηδέν. Σε άλλα σημεία δεν πιέστηκε, είχε καλές επαφές με τα πόδια. Κράτησε το μηδέν πίσω μετά από πολύ καιρό εντός έδρας.

Σίντκλεϊ: Από τους λίγους που είχαν διάθεση επιθετικά για τον ΠΑΟΚ. Ήταν σχεδόν πάντα στο επιθετικό τρίτο της ομάδας, έπαιξε άριστα κάθε συνεργασία με Ζίβκοβιτς και Μουργκ, είχε σωστά γεμίσματα, έγραψε μία ασίστ και αμυντικά δεν εκτέθηκε από τους αντιπάλους του.

Κρέσπο: Έπαιξε μετά την Σλοβακία και μετά από καιρό 90 λεπτά. Δεν είχε θέματα από τους παίκτες της Λίνκολν παρότι όλες οι μπαλιές των αντιπάλων ήταν στην πλάτη του. Προσπάθησε να δώσει ώθηση στο παιχνίδι από την πίσω ζώνη, αλλά δεν χρειάστηκε να κάνει και πολλά πράγματα.

Μιχάι: Έδειξε και πάλι ότι είναι σε καλή κατάσταση και πρέπει να έχει περισσότερα λεπτά συμμετοχής. Δυνατός σε κάθε μονομαχία, αρκετές σωστές πρώτες πάσες, αλλά το περισσότερο είναι η άνεση που έχει μέσα στο παιχνίδι, κάτι που δεν αντικατροπτίζεται με τις συμμετοχές του.

Τέιλορ: Η απόδοση του όπως και σε κάθε αγώνα δεν ήταν σταθερή. Πολλά εύκολα λάθη σε πάσες, πολλές φορές ήταν σε λάθος σημείο μέσα στο γήπεδο, αλλά και κάποιες ενέργειες που έφερε τον ίδιο στην αντίπαλη περιοχή. Δεν βρήκε την σωστή απόφαση στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, αλλά δεν έδειξε και ότι σήμερα θα μπορούσε να έκανε τη διαφορά στη θέση του.

Σβαμπ: Σκόραρε μετά από καιρό και αυτό είναι σημαντικό, αλλά δεν ήταν ο παίκτης που θα μπορούσε να κρατήσει το κέντρο του ΠΑΟΚ σε έναν αγώνα με μία ημιεπαγγελματική ομάδα. Αργός πολλές φορές στις περιστροφές του, δεν είχε την άνεση στην τελευταία επιλογή έξω από την περιοχή, αλλά είχε τη σωστή θέση στο γκολ με την κάθετη του κίνηση, κάτι που είχαμε να δούμε από τον αγώνα με την ΑΕΚ. Μέτριος και σήμερα παρότι σκόραρε.

Κούρτιτς: Περισσότερο αδιάφορος, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Ναι μεν έτρεξε, ναι μεν κάλυψε πολλούς χώρους στην άμυνα για να μην βρει η Λίνκολν κάποια αντεπίθεση, αλλά σε όλες τις κινήσεις του και τις πάσες του στην επίθεση ήταν σε λάθος χώρο και χρόνο. Σαν να είδε το παιχνίδι σαν αγγαρεία, ή είχε περισσότερο εκνευρισμό από ότι έπρεπε. Ο ΠΑΟΚ περιμένει πολλά περισσότερα από τον ίδιο, από ότι είδαμε σήμερα.

Μουργκ: Και πάλι δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά με έναν κατώτερο αντίπαλο, αλλά είχε καλύτερη απόδοση σε κάποιες στιγμές. Είχε τελική μέσα από την περιοχή, είχε πολλά σωστά γεμίσματα, είχε καλές συνεργασίες, κράτησε τη θέση, αλλά δεν μπόρεσε να δείξει ότι έχει κάτι παραπάνω.

Ζίβκοβιτς: Μία ακόμα που φορά που η ποιότητα του, η ενέργεια του και η προσωπικότητα του μίλησαν για τον ΠΑΟΚ. Σκόραρε με κεφαλιά (!), έδωσε την ασίστ για το 2-0 και έφταιξε άλλες 4 ευκαιρίες για γκολ που δεν μπόρεσαν να καταλήξουν στα δίχτυα είτε λόγω των συμπαικτών του είτε λόγω συγκυριών. Ο καλύτερος του ΠΑΟΚ και σήμερα με διαφορά.

Ντόουγκλας Αουγκούστο: Μπήκε και ο ΠΑΟΚ είχε επιτέλους έναν τρίτο μέσο στο γήπεδο που έδωσε ενέργεια στην ομάδα και περισσότερα τρεξίματα, αλλά και πίεση στον αντίπαλο. Είχε τελικές μέσα από την περιοχή, είχε γεμίσματα προς αυτήν, αλλά όπως είπε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου πριν από το παιχνίδι, δύσκολα θα μπορούσε να βγάλει 90 λεπτά συμμετοχής. Εάν είναι έτοιμος για τα επόμενα παιχνίδια του Δεκεμβρίου θα δώσει σημαντικές λύσεις στην ομάδα.

Σφιντέρσκι: Μπήκε σαν ο μοναδικός φορ της ομάδας, αλλά κόντρα στην Λίνκολν δεν μπόρεσε να κάνει ούτε μία τελική. Κινήθηκε σωστά έξω από την περιοχή, αλλά μέσα σε αυτή, πέρασε και δεν ακούμπησε. Κακή εμφάνιση από τον Πολωνό επιθετικό.

Λύρατζης: Μπήκε στη θέση του Τέιλορ και είχε μερικές καλές στιγμές δείχνοντας ότι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τον Βραζιλιάνο αμυντικό. Πρέπει να είναι έτοιμος καθώς σε λίγες μέρες μπορεί να παίξει ακόμα και 4 παιχνίδια στη σειρά.

Τσιγγάρας: Έπαιξε στη θέση του Σβαμπ μετά το 2-0 και αυτό δεν τον άφησε να δείξει κάτι παραπάνω, καθώς όλη η ομάδα είχε ρίξει ρυθμό. Έπαιξε μετά τις 22 Μαΐου και αυτό δείχνει ότι πρέπει να περιμένουμε για να δούμε έναν έτοιμο παίκτη όπως τον ξέραμε την περσινή σεζόν.

Άκπομ: Μπήκε στη θέση του Σφιντέρσκι, αλλά και αυτός δεν μπόρεσε να δείξει κάτι παραπάνω. Καμία τελική στην περιοχή της Λίνκολν, δεν είχε σωστές επαφές με την μπάλα έξω από την περιοχή και το περισσότερο φάνηκε να μην πατά μέσα στο γήπεδο.

Μπίσεσβαρ: Ίσως κακώς μπήκε στο παιχνίδι. Είχε πολλές επαφές με την μπάλα, αλλά φάνηκε σε δύο στιγμές ότι του έλειπε το καθαρό μυαλό να τελειώσει τις φάσεις, παρότι μπήκε σαν αλλαγή.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έμφαση στην τακτική ενόψει Λεωφόρου – Τα νεότερα για Μπάμπα!

Όσα έγιναν στην πρωινή προπόνηση στη Νέα Μεσημβρία.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δύο μέρες πριν τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου δουλεύει πάνω στο πλάνο που θα φέρει την νίκη και τους τρεις βαθμούς στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής των Play Offs της Stoiximan Super League.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (29.03) ξεκίνησε με προθέρμανση, ακολούθησαν παιχνίδια κατοχής, ασκήσεις τακτικής, ενώ στο τελευταίο κομμάτι διεξήχθη κι οικογενειακό δίτερμα. Ο Μπάμπα έκανε ατομικό στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ υποβλήθηκε σε θεραπεία.

Το Σάββατο (30.03) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία και το απόγευμα θα αναχωρήσει για Αθήνα από το αεροδρόμιο Μακεδονία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

«Μπλόκο» της Μπριζ στους ΠΑΟΚτσήδες! (pic)

Το κάλεσμα των Βέλγων στους φιλάθλους τους και το…στοπ στον κόσμο του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κλαμπ Μπριζ ενημερώνει τον κόσμο της πως η διάθεση των εισιτηρίων για την πρώτη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, στα προημιτελικά του Conference League, συνεχίζεται.

Οι Βέλγοι καλούν τον κόσμο τους να προμηθευτούν από νωρίς το εισιτήριο που θα τους εξασφαλίσει θέση στο γήπεδο ενώ παράλληλα μπλοκάρουν τους ΠΑΟΚτσήδες, απαγορεύοντας την πρόσβαση στην σελίδα των εισιτηρίων, σε ελληνικές ip.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Πιθανές αλλαγές ενόψει ΠΑΟΚ

Οι σκέψεις Τερίμ για το παιχνίδι της Κυριακής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται χωρίς προβλήματα για το παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής των Play-Off με τον ΠΑΟΚ και ο Φατίχ Τερίμ είναι πιθανό να προχωρήσει σε δυο με τρεις αλλαγές, συγκριτικά με το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Στο τέρμα θα βρίσκεται ο Ντραγκόφσκι. Στην άμυνα είναι πιθανές δυο αλλαγές. Τετράδα από δεξιά προς τα αριστερά με Βαγιανίδη, Αράο, Γιενβτάι και Μλαντένοβιτς. Βιαγιαννίδης και Γιεντβάι δηλαδή, αντί των Ακαϊντίν, Κότσιρα.

Αλλαγή αναμένεται και στα χαφ. Αντί του Πέρεθ θα είναι ο Μπερνάρ, μαζί με Τσέριν και Μπακασέτα. Στις πλευρές θα δούμε τον Παλάσιος και έναν εκ των Μαντσίνι, Βέρμπιτς. Στην κορυφή αναμένεται ο Φώτης Ιωαννίδης.

Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν στις τελευταίες προπονήσεις του Παναθηναϊκού. Για παράδειγμα, ερωτηματικό είναι για την ώρα η κατάσταση του Τάσου Μπακασέτα, ο οποίος αγωνίστηκε για 120 λεπτά στον αποκλεισμό της Εθνικής από την Γεωργία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ