Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τσόλακ: «Ξέρω πως η Μάλμε διαπραγματεύεται με τον ΠΑΟΚ»

Συνέντευξη του Κροάτη φορ στην Πολωνία: Η αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ και το μέλλον του!

Στέργιος Αναστασιάδης

Τσόλακ: «Ξέρω πως η Μάλμε διαπραγματεύεται με τον ΠΑΟΚ»

Μεγάλη συνέντευξη σε ιστοσελίδα της Πολωνίας, παραχώρησε ο Αντόνιο Τσόλακ! Συγκεκριμένα, ο 28χρονος φορ, του οποίου ο δανεισμός στη Μάλμε ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μιλώντας στην ιστοσελίδα “sport.interia.pl“, τόνισε μεταξύ άλλων:

“Στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου, ο προπονητής που με έφερε στην Ελλάδα, Αμπέλ Φερέιρα, έφυγε για την Παλμέιρας. Αντικαταστάθηκε από τον Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος δεν μου έδωσε ευκαιρίες, οπότε τον Ιανουάριο αποφάσισα να ψάξω για νέο σύλλογο για να ανακτήσω την αυτοπεποίθησή μου και να δείξω την αξία μου. Είχα μερικές προσφορές, αλλά αφού μίλησα με τον αθλητικό διευθυντή της Μάλμε, Ντάνιελ Άντερσον και ειδικά με τον προπονητή Νταλ Τόμασον, αποφάσισα να πάω στη Σουηδία. Η πιθανότητα να παίξω στο Champions League με έπεισε. Ήταν μια καλή κίνηση”.

“Αυτός είναι ο πρώτος μου τίτλος πρωταθλήματος. Κέρδισα δύο Κύπελλα Κροατίας με τη Ριέκα πριν, αλλά ποτέ το πρωτάθλημα. Αν στον πρώτο τίτλο προσθέσουμε και το ότι η Κροατία προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, η φετινή χρονιά μπορεί να θεωρηθεί η καλύτερη στην μέχρι τώρα ποδοσφαιρική μου καριέρα. Είμαι φιλόδοξος άνθρωπος, οπότε πιστεύω ότι θα καταφέρω να πετύχω ακόμα περισσότερα”.

“Προς το παρόν θα πάω σπίτι στη Γερμανία για διακοπές. Μου αξίζουν. Ξέρω ότι η Μάλμε διαπραγματεύεται με τον ΠΑΟΚ για να με κρατήσει μόνιμα”.

“Η ζωή στη Σουηδία είναι πολύ ήσυχη. Όλα αλλάζουν όσο οι φίλαθλοι πλησιάζουν στο γήπεδο. Όλοι τρελαίνονται για την ομάδα τους, δημιουργούν μια πραγματικά βαλκανική ατμόσφαιρα στους αγώνες. Μετά το τελευταίο σφύριγμα του τελευταίου αγώνα, μου έβγαλαν όλα τα ρούχα. Απλώς έμεινα με τα εσώρουχά μου. Η Μάλμε έχει τους καλύτερους οπαδούς στη Σουηδία, γεμίζουν πάντα την κερκίδα των φιλοξενούμενων στα εκτός έδρας παιχνίδια. Δεν είναι εύκολο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, οπότε ο σεβασμός μου είναι μεγαλύτερος για αυτούς”.

“Η καλύτερη στιγμή μου φέτος ήταν  νομίζω το παιχνίδι στη Γλασκώβη, όπου χάναμε 1-0 από τη Ρέιντζερς και παίζαμε με δέκα παίκτες. Στη συνέχεια πέτυχα δύο γρήγορα γκολ, κερδίσαμε 2-1 και προκριθήκαμε στον επόμενο προκριματικό γύρο του Champions League”.

“Το σουηδικό και το πολωνικό πρωτάθλημα έχουν πολύ σωματικά, παίζονται σε παρόμοιο επίπεδο. Υπάρχουν λίγες καλές ομάδες, λίγες μεσαίες και λίγες αδύναμες. Στην Κροατία και την Ελλάδα, το παιχνίδι είναι πιο τεχνικό, με το επίπεδο να είναι σε παρόμοια επίπεδα με τα σουηδικό και τα πολωνικό”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ