Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δυσκολεύεται στους “Ζωσιμάδες”

Το αφιέρωμα της ΠΑΕ πριν από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ

Θωμάς Παπάς

Δυσκολεύεται στους “Ζωσιμάδες”

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 14ης αγωνιστικής της Super League Interwetten 2021-22 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του παιχνιδιού, αλλά και την παράδοση κόντρα στους Ηπειρώτες λίγες ώρες πριν τη σέντρα.

  • 7 διαδοχικές νίκες είχε ο ΠΑΟΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα μέχρι την ήττα στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος στην Τούμπα. Μάλιστα αυτό το σερί είχε ξεκινήσει έπειτα από μια άλλη νίκη της ηπειρωτικής ομάδας μέσα στην Θεσσαλονίκη.
  • Οπότε οι δύο τελευταίες νίκες του ΠΑΣ Γιάννινα είναι μέσα στην έδρα του ΠΑΟΚ, ενώ για να βρει κανείς την τελευταία με γηπεδούχο την ομάδα του ΠΑΣ θα πρέπει να πάει στον Αύγουστο του 2015.
  • Ο ΠΑΟΚ κρατά τις τέσσερις συνεχόμενες επισκέψεις με νίκη μέσα στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα από τον Ιανουάριο του 2017 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2021 που ήταν η τελευταία τους συνάντηση με τον Δικέφαλο φιλοξενούμενο. Μάλιστα στα τρία από τα τέσσερα αυτά παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ έχει επικρατήσει χωρίς να δεχθεί γκολ.
  • Συνολικά ο ΠΑΟΚ έχει 11 νίκες κι επτά ισοπαλίες στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ η ηπειρωτική ομάδα μετρά οκτώ νίκες. Στις έξι νίκες από αυτές ο ΠΑΟΚ δεν δέχθηκε γκολ. Το 2-0 με τέσσερις παρουσίες είναι το δημοφιλέστερο σκορ στις νίκες του Δικεφάλου, ενώ ακολουθεί το 3-1. Το πιο εντυπωσιακό σκορ ήταν το 5-4 για τον ΠΑΟΚ, με το οποίο έκανε την πρώτη νίκη του στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα ο ΠΑΟΚ στις 26 Δεκεμβρίου 1977.
  • Στις τελευταίες του επισκέψεις στα Γιάννινα, ο ΠΑΟΚ παίρνει γκολ μόνο από ξένους ποδοσφαιριστές και ο τελευταίος Έλληνας που σκόραρε εκεί ήταν ο Κώστας Κατσουράνης στις 2 Ιουνίου 2013 και στη νίκη του Δικεφάλου με 2-1 για τα Play Offs του πρωταθλήματος.
  • Συνολικά έχουν γίνει 51 αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες και στις δύο έδρες, με τον ΠΑΟΚ να μετρά 28 νίκες, ο ΠΑΣ Γιάννινα 12 νίκες και υπάρχουν 11 ισοπαλίες.
ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χωρίς προβλήματα ενόψει ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός

Επέστρεψαν όλοι οι διεθνείς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με την επιστροφή και των τελευταίων διεθνών, Μπακασέτα, Ιωαννίδη, Σπόραρ, Τσέριν και Βέρμπιτς, ο Παναθηναϊκός συνέχισε την προετοιμασία του ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (31/3, 18:00), με μία προπόνηση σήμερα.

Οι πέντε διεθνείς, έκαναν αποθεραπεία και αύριο αναμένεται να μπουν στο κανονικό πρόγραμμα, ενώ εκτός ήταν ξανά οι Μάγκνουσον και Πάλμερ-Μπράουν που είναι μακροχρόνια απόντες.

Με την επιστροφή των διεθνών, επί της ουσίας δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα για τον Φατίχ Τερίμ, ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπαλτάκος: «Τελικός χωρίς κόσμο αν δε βελτιωθεί το Πανθεσσαλικό»

Η απόφαση μετά τη σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων πλευρών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου και του Θεόδωρου Καρυπίδη, πραγματοποιήθηκε η σημερινή σύσκεψη στα γραφεία της ΕΠΟ και μετά τις διάφορες διαφωνίες, για τον κόσμο, τον αριθμό των εισιτηρίων και την έδρα, ο πρόεδρος, Τάκης Μπαλτάκος, είπε:

«Έγινε σήμερα μία σύσκεψη, όπου συμμετείχαν ο κ.Μπέος, οι δύο διαγωνιζόμενες ΠΑΕ και φυσικά η ΕΠΟ. Σε αυτή τη σύσκεψη πήραμε μερικές αποφάσεις. Το πρώτο που πρέπει να πούμε, είναι ότι η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να τηρήσει την προκήρυξή της. Η προκήρυξη είναι σαφής, όταν μία ομάδα προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη και η άλλη από την Αθήνα, το γήπεδο διεξαγωγής είναι στον Βόλο. Σε αυτή την περίπτωση, αν οι ομάδες συμφωνήσουν σε κάτι άλλο, εμείς μπορούμε να τις ακούσουμε. Ο Άρης όμως είπε με σαφήνεια ότι δεν δέχεται να παίξει στο ΟΑΚΑ, οπότε η ΕΠΟ λέει το ίδιο πράγμα. Πάμε στον Βόλο όπως λέει η προκήρυξη. Στον Βόλο όμως, με βάση τον νέο όνομα, για να πάμε και να παίξουμε τελικό, να πληρούνται οι προϋποθέσεις που σήμερα δεν πληρούνται. Αυτό σημαίνει ότι αν οι προύποθέσεις αυτες δεν πληρούνται μέχρι κάποιο χρονικό σημείο εύλογο, που το βλέπω δύσκολο, ο αγώνας θα γίνει στον Βόλο κεκλεισμένων των θυρών, μόνο και μόνο επειδή με το νέο σύστημα, τις κάμερες και τα ηλεκτρονικά εισιτήρια που απαιτούνται, δεν μπορεί το γήπεδο να φιλοξενήσει τελικό με κόσμο. 

Ο Παναθηναϊκός εξέφρασε επιφυλάξεις για τον κόσμο ακόμη κι αν πληρούνται οι προϋποθέσεις. Ακόμη κι αν το γήπεδο είναι 100% έτοιμο με βάση τον νέο νόμο, ο Παναθηναϊκός εκφράζει επιφυλάξεις λόγω επεισοδίων που μπορεί να συμβούν. Ο Δήμαρχος του Βόλου, δέχεται να γίνει ο αγώνας στον Βόλο, με περίπου 11.000 φιλάθλους. Αλλά αυτό είναι κάτι θεωρητικό, δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις. Άρα σήμερα η απόφαση είναι ο τελικός του Κυπέλλου στον Βόλο χωρίς οπαδούς».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπέος για τελικό Κυπέλλου και εισιτήρια

Ο αριθμός που ανέφερε ο δήμαρχος Βόλου και η διαφωνία Αλαφούζου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Αχιλλέας Μπέος βρέθηκε στη σημερινή σύσκεψη στα γραφεία της ΕΠΟ, με αφορμή τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού το Πανθεσσαλικό, βρίσκεται στη προκήρυξη της διοργάνωσης, από τη στιγμή που συμμετέχουν μία ομάδα από τη Βόρεια Ελλάδα και μία από τη Νότια.

Ο δήμαρχος Βόλου, ανέφερε βγαίνοντας από την αίθουσα… «Παραμένω στην ίδια προσέγγιση, αλλά με γνώμονα την ιστορία των δύο ομάδων, ότι στο παρελθόν δεν είχαν την ίδια αντιπαλότητα όπως Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ή Άρης-ΠΑΟΚ, είπαμε κάτω από προϋποθέσεις να έρθει ο κόσμος στον Βόλο. Και για τον Βόλο, την πόλη και για το ποδόσφαιρο, να υπάρξουν στο Πανθεσσαλικό 15.000 φίλαθλοι. Ο κ. Αλαφούζος ήταν αρνητικός γιατί ήταν λίγοι οι φίλαθλοι, ήθελε περισσότερα εισιτήρια. Τις αποφάσεις αυτές θα τις πάρει η ΕΠΟ με τις ομάδες».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ