Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πήρε χρόνο, πρόσφερε ελάχιστα!

Ο απολογισμός του Λέο Ζαμπά με τη φανέλα της Βάσκο ντα Γκάμα!

Στέργιος Αναστασιάδης

Πήρε χρόνο, πρόσφερε ελάχιστα!

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ο Λέο Ζαμπά, συνοδευόμενος από τους γονείς του και την αρραβωνιαστικιά του, εννέα ακριβώς μήνες μετά την αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ με προορισμό τη Βάσκο ντα Γκάμα, υπό το καθεστώς του δανεισμού!

Σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο 23χρονος μεσοεπιθετικός πέτυχε αυτό που ήθελε, να καταγράψει δηλαδή συνεχόμενα παιχνίδια στην προσπάθειά του για… restart, χωρίς ωστόσο να κάνει αισθητή την παρουσία του με τα “ασπρόμαυρα” της Βάσκο στη Serie B της Βραζιλίας!

Αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα και στους αριθμούς του Ζαμπά με τη φανέλα της Βάσκο! Συγκεκριμένα, σε 33 αγώνες (27 πρωταθλήματος και 6 Κυπέλλου), πέτυχε μόλις 3 γκολ και μοίρασε μόλις 2 ασίστ, με τη Βάσκο ντε Γκάμα να τερματίζει εν τέλει 10η στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας, κατακτώντας 15 βαθμούς λιγότερους από την 4η Αβάι που κέρδισε την άνοδό της στη Serie A και 21 βαθμούς λιγότερους από την Μποταφόγκο που κατέκτησε τον τίτλο! Eνδεικτικό της “φτωχής” παραγωγικότητας του Ζαμπά, είναι το γεγονός πως ο Λέο Μάτος πέτυχε 3 γκολ και μοίρασε 3 ασίστ, σε 38 αγώνες!

Ουσιαστικά, ο Λέο Ζαμπά έκανε τη διαφορά μόνο στο παιχνίδι με την Βίλα Νόβα στις 11 Αυγούστου, πετυχαίνοντας στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου το μοναδικό γκολ του αγώνα, ενώ δύο μήνες νωρίτερα, βίωσε πολύ δύσκολες στιγμές όταν οπαδοί της ομάδας του εξαπέλυσαν επίθεση με πέτρες προς τους ποδοσφαιριστές της Βάσκο, μετά την εντός έδρας ήττα από την Αβάι με 2-0!

“Πληρωνόμαστε για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και κανείς μας δεν αστειεύεται. Φοβήθηκα ναι. Φανταστείτε αν η πέτρα χτυπούσε στο κεφάλι μου, έχανα τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έπεφτα πάνω σε ανθρώπους. Υπήρχαν μια μητέρα με το παιδί της που περνούσαν τον δρόμο εκείνη την ώρα. Φοράμε μια βαριά φανέλα, ναι, αλλά δεν είμαι υπέρ της επιθετικότητας» δήλωσε ο Ζαμπά δύο ημέρες μετά την επίθεση, αμέσως μετά το εντός έδρας παιχνίδι με την CRB στο οποίο πέτυχε το 2-0 με το πρώτο χρονικά τέρμα του με τη φανέλα της Βάσκο!

Η αναμέτρηση δε με την CSA στις 30 Οκτωβρίου ήταν η τελευταία στην οποία ο Βραζιλιάνος φόρεσε τα “ασπρόμαυρα” του συλλόγου του Ρίο Ντε Τζανέιρο, με τη Βάσκο να γνωρίζει την εντός έδρας ήττα με σκορ 3-1 και τον ίδιο να μπαίνει εν συνεχεία στο “ψυγείο”, μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος στις 28 Νοεμβρίου.

Κατ΄ επέκταση, ο 23χρονος εξτρέμ είναι ανενεργός τους τελευταίους δύο μήνες και προφανώς θα χρειαστεί χρόνο να επανέλθει στα επίπεδα ετοιμότητας που βρίσκονταν το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, με κανέναν να μην μπορεί να πει με σιγουριά αυτή τη στιγμή το ποιο θα είναι ακριβώς το μέλλον του στον ΠΑΟΚ. Υπενθυμίζεται πως το συμβόλαιο του Ζαμπά με τον Δικέφαλο ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2023.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δέσμευση Μητσοτάκη: «Θα τιμωρηθούν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί»

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα τελειώσουμε το καρκίνωμα της οπαδικής βίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για την οπαδική βία και την υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη με την σύλληψη δεκάδων οπαδών του Ολυμπιακού για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το κλειστό του Ρέντη.

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θα τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί όπου και αν βρίσκονται αυτοί.

Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα βάλει τέλος στο «καρκίνωμα της οπαδικής βίας και στα παρακλάδια της».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε:

«Δυσκολεύομαι να σχολιάσω μια ανοιχτή έρευνα που δρομολογείται ακόμα και σε δικαστικό επίπεδο.

Έχουμε κάνει πολλά πράγματα. Εννοούμε αυτά που λέμε. Κάποιες φορές υπάρχουν σταγόνες που ξεχειλίζουν το ποτήρι. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε τέτοια φαινόμενα.

Διεξήχθη μια εμπεριστατωμένη έρευνα με απόλυτη εχεμύθεια, πράγμα ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα.

Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ότι θα τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί όπου και αν βρίσκονται αυτοί, δεν είναι δουλειά μου αυτό.

Δείξαμε ότι διαθέτουμε την πολιτική βούληση και με το παραπάνω. Θυμάστε την κριτική που δεχτήκαμε για τα κλειστά γήπεδα.

Η κατάσταση στα ελληνικά γήπεδα δεν έχει καμία σχέση με πέρσι και πρόπερσι.

Όμως, το αυγό του φιδιού καραδοκεί, αλλά με αποφασιστικότητα θα τιμωρήσουμε όποιον πρέπει.

Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα τελειώσουμε το καρκίνωμα της οπαδικής βίας και τα παρακλάδια της».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στην αφετηρία για Τούμπα με ένα πρόβλημα

Ξεκίνησε την προετοιμασία της και η ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως και ο ΠΑΟΚ, έτσι και η ΑΕΚ έπιασε δουλειά για τη μάχη των Δικεφάλων το βράδυ της Κυριακής στις 19:30 στο γήπεδο της Τούμπας.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες, καθώς όσοι έπαιξαν με το τριφύλλι έκαναν αποφόρτιση και οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά.

Μοναδικός απών ο Αρόλντ Μουκουντί που συνέχισε με ατομικό πρόγραμμα, ο οποίος είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Αργεντινός κόουτς της Ένωσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ