Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου για αυτοπεποίθηση, Κούρτιτς και… Ζαμπά

Οι ατάκες του Ρουμάνου με αφορμή το ματς με τον Αστ. Τρίπολης

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Λουτσέσκου για αυτοπεποίθηση, Κούρτιτς και… Ζαμπά

Στη σημασία της εμφατικής νίκης που πέτυχε ο ΠΑΟΚ επί τους ΠΑΣ Γιάννινα στάθηκε ο Ράζβαν Λουτσέσκου, με τον Ρουμάνο τεχνικό να δηλώνει χαρούμενος για τον Κούρτιτς που είναι ο πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου, αλλά να μην ανοίγει το θέμα Ζαμπά, παρά την ερώτηση που δέχτηκε με αφορμή την επιστροφή του Βραζιλιάνου στη Θεσσαλονίκη.

Όσον αφορά τη νίκη επί του ΠΑΣ, ο Λουτσέσκου είπε στην κάμερα της NOVA:

«Μια πάρα πολύ σημαντική νίκη, η οποία έρχεται κολλητά με άλλες δύο, μία εκ των οποίων μας έδωσε πάρα πολύ μεγάλο κίνητρο, καθώς ήταν για την πρόκριση στους «32» του Europa Conference League. Σίγουρα είναι μια νίκη που έρχεται με πάρα πολύ μεγάλο σκορ, μετά από μια δύσκολη περίοδο που περάσαμε. Ένα δύσκολο διάστημα, με αγώνες και αποτελέσματα που δεν ήταν αυτά που θέλαμε. Παρ’ όλα αυτά είναι ένα αποτέλεσμα που σημαίνει ότι παίρνουμε πίσω την αυτοπεποίθηση μας και δείχνουμε πως είμαστε πολύ καλά, τόσο στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, όσο και πνευματικά».

Για τις σερί νίκες:

«Αυτές οι τρεις συνεχόμενες νίκες μπορεί να σημαίνουν πολύ καλή ατμόσφαιρα και αυτοπεποίθηση στα αποδυτήρια, αλλά και πολύ καλή προετοιμασία για τους αγώνες. Είναι αλήθεια αυτό που αναφέρετε, δηλαδή πως το παρελθόν αποτελεί παρελθόν. Θα πρέπει να μαθαίνουμε από αυτό και να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη. Θα πρέπει να σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι, για το οποίο πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι».

Σε ερώτηση για τον Κούρτιτς:

«Η αλήθεια είναι πως δεν κοιτάω ποτέ τη στατιστική, ούτε τις κατατάξεις των σκόρερ. Δεν κοιτάω ποιος έχει την καλύτερη επίθεση, ή όχι. Παρ’ όλα αυτά δεν μου προξενεί εντύπωση, καθώς είναι ένας πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα σκοράρει, είτε αυτός είναι ένας κεντρικός αμυντικός, είτε ένας πλάγιος μπακ, είτε ο Κούρτιτς που είναι ένας αμυντικός χαφ. Η λογική της ομάδας είναι να ξεκινήσουμε την άμυνα με τους επιτιθέμενους και την επίθεση με τους κεντρικούς αμυντικούς, στην φάση της ανάπτυξης. Οπότε αυτό είναι που μετράει. Είμαι χαρούμενος όμως για τον Κούρτιτς και γι’ αυτά που πετυχαίνει».

Για το ματς με τον Αστ. Τρίπολης:

«Προσεγγίζουμε πάντα το παιχνίδι με την φιλοσοφία του να παλέψουμε γι’ αυτό. Σίγουρα στα δύο-τρία τελευταία παιχνίδια, παρουσιαστήκαμε τελείως διαφορετικοί όσον αφορά τις θέσεις μας στο γήπεδο όταν δεν είχαμε τη μπάλα. Αυτό θεωρώ ότι μας βοήθησε πάρα πολύ να κερδίσουμε μπάλες και όταν βρισκόμασταν σε θέσεις άμυνας, αλλά και να έχουμε περισσότερο χρόνο την μπάλα στην κατοχή μας. Είναι κάτι που θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε, αυτός είναι ο τρόπος προσέγγισης αυτή τη στιγμή και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε».

Τέλος, για την επιστροφή Ζαμπά:

«Έχουμε παιχνίδι αύριο, δεν θέλω να συζητήσω κάτι. Όταν τον δω στην προπόνηση θα μπορέσω να σχολιάσω παραπάνω πράγματα».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι τελείωσε το ευρωπαϊκό ταξίδι (vid)

Όσα έγιναν στο ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στα προημιτελικά ολοκληρώθηκε το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League.

Η Κλαμπ Μπριζ επικράτησε του Δικεφάλου με 2-0 στην Τούμπα και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 1-0 στο Βέλγιο πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα...

https://www.youtube.com/watch?v=bztWTPyJ8H8

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναβολή στην αναβολή για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Μετά την πρόκριση των «ερυθρολεύκων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άνω - κάτω το πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League μετά την ευρωπαϊκή πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν με την Άστον Βίλα την Μ. Πέμπτη στις 2/5.

Αυτό σημαίνει ότι η εξ αναβολής αναμέτρηση μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού που ήταν προγραμματισμένη για την Μ. Τετάρτη στις 1/5, θα αναβληθεί εκ νέου!

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στις 8/5.

Μένει λοιπόν να φανεί πώς θα σχηματιστεί το καλεντάρι, μετά και τα νέα δεδομένα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: «Η απογοήτευση να μετατραπεί σε δύναμη»

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη τύπου μετά τον αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» τόνισε ότι πρέπει η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Παίξαμε με μια ομάδα που ήταν καλύτερη από εμάς και πήραν δίκαια την πρόκριση. Κάναμε καλά παιχνίδια με δυνατές ομάδες. Είναι μια απίστευτη στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Μέσα σε τρία χρόνια φτάσαμε δύο φορές στους οκτώ.

Σήμερα παίξαμε με έναν αντίπαλο με άλλο τρόπο παιχνιδιού, που έχει μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία, άλλη φιλοσοφία παιχνιδιού, πέρσι είχε παίξει στο Champions League, έχει άλλη αυτοπεποίθηση και γνώση να αντιμετωπίσει τέτοια παιχνίδια.

Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο επίπεδο που πρέπει γι' αυτά τα παιχνίδια. Δε θέλω να συζητήσω το γιατί. Είχαμε όμως κάποιους παίκτες άρρωστους, κάποιους άλλους που ήταν εκτός. Κάποιοι μπήκαν στο γήπεδο ενώ ήταν ακόμα άρρωστοι. Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο 150% όπως σε άλλα παιχνίδια.

Σε τέτοια ματς μπορεί να κερδίσεις ή να προκριθείς εάν εκμεταλλευτείς στιγμές. Εάν στο πρώτο ματς βάζαμε ένα γκολ στις αντεπιθέσεις που είχαμε παρά το γεγονός ότι η Μπριζ ήταν καλύτερη ή αν μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε στη φάση που μετά ήρθε το δεύτερο γκολ της Μπριζ, τότε θα μπορούσε να ήταν άλλο παιχνίδι.

Είμαι περήφανος για την ομάδα, για ότι έχουμε κάνει. Δεν έγινε ποτέ στον ΠΑΟΚ να παίξει προημιτελικούς μέσα σε τρία χρόνια δύο φορές. Αυτό δίνει αυτοπεποίθηση στον ΠΑΟΚ.

Το επίπεδο στην Ελλάδα δεν είναι το ίδιο με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο ρυθμός, η ένταση, η ταχύτητα των παικτών και των ομάδων στην Ευρώπη δεν είναι ίδια με την Ελλάδα που εδώ παίζει μεγαλύτερο ρόλο το συναισθηματικό κομμάτι.

Έχοντας την εμπειρία στην Ευρώπη πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει για να παλέψουμε για την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα.

Η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για να παίζουμε με το 150% στα παιχνίδια και να παλεύουμε μέχρι τέλους

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ