Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έβγαλε αντίδραση και πήρε το τρίποντο!

Τα… χρειάστηκε, αλλά πανηγύρισε μία ακόμη σημαντική νίκη ο ΠΑΟΚ

Αγάπη Γαβριηλίδου

Έβγαλε αντίδραση και πήρε το τρίποντο!

Αγχώθηκε, έκανε ξανά τη ζωή του δύσκολη, αλλά έβγαλε πάθος και χαρακτήρα και πήρε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο! Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-2 του Αστέρα Τρίπολης, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Super League Interwetten.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε μία ακόμη νίκη-ανάσα, που είναι η τέταρτη διαδοχική τελευταία, σε ένα παιχνίδι πάντως όπου αγχώθηκε αρκετά. Ο Αστέρας προηγήθηκε με τον Σονί, με τον ΠΑΟΚ να “απαντά” με τον Ακπόμ, που έκανε μαγική ενέργεια, για να ισοφαρίσει λίγο πριν το ημίχρονο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε μεν ιδανικά, με τον Κούρτιτς να κάνει το 2-1, όντας εύστοχος από την άσπρη βούλα, ο Αστέρας όμως πίεσε κι ισοφάρισε με τον Χριστόπουλο και κάπου εκεί, το παιχνίδι απέκτησε μία… άγρια ομορφιά. Ο ΠΑΟΚ έβγαλε -ξανά- αντίδραση κι αφού έχασε σπουδαίες ευκαιρίες για να πετύχει το πολυπόθητο γκολ, αυτό ήρθε στο φινάλε, με τον Κούρτιτς να διαμορφώνει το 3-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, με τον Κουτσιαύτη να βλέπει το αντικανονικό μαρκάρισμα του Γκαρθία στον Κρέσπο.

Ο “Δικέφαλος” πανηγύρισε την τέταρτη διαδοχική του νίκη, στο τελευταίο του παιχνίδι στο πρωτάθλημα μέσα στο 2021 και πλέον, έχει μπροστά του τη ρεβάνς του Κυπέλλου την Τετάρτη, για να κλείσει τη χρονιά στην Τούμπα, παίρνοντας την πρόκριση.

Ενδεκάδα με Κρέσπο και Μπίσεσβαρ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου εμπιστεύτηκε την ίδια ενδεκάδα με αυτή της περασμένης Τετάρτης, κάνοντας μία μόνο αλλαγή, καθώς έδωσε φανέλα βασικού στον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, με τον Σουριναμέζο άσο να επιστρέφει στο βασικό σχήμα.

Στο τέρμα ήταν ο Πασχαλάκης και στην άμυνα οι Σίντκλεϊ, Κρέσπο, Μιχάι και Λύρατζης. Στη μεσαία γραμμή ξεκίνησε και σήμερα ο Τσιγγάρας με τον Κούρτιτς, με τον Αουγκούστο λίγο πιο μπροστά και τους Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ και Ακπόμ στην επίθεση.

Πλήρωσε (ξανά) το λάθος του

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή και μία φοβερή ευκαιρία μόλις στο 2ο λεπτό για να ανοίξει το σκορ, σε μία φάση όπου ο Ακπόμ πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε εκτός, έχοντας βρει και στο δοκάρι. Στο 7′ ο Μπαράλες σούταρε άουτ, χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα ο Πασχαλάκης, ωστόσο στο 12ο λεπτό, οι Αρκάδες βρήκαν το γκολ, στην πρώτη -ουσιαστικά- μεγάλη τους ευκαιρία στο παιχνίδι.

Ο Καρμόνα έκανε ένα ωραίο γύρισμα στον Σονί κι αυτός όντας ολομόναχος, σούταρε ιδανικά για να ανοίξει το σκορ στην Τούμπα. Στο 19′ ο ΠΑΟΚ κέρδισε ένα φάουλ σε καλή θέση, που το εκτέλεσε ο Κούρτιτς και μπλόκαρε ο Τσιφτσής, ενώ στο 30′ ο Αστέρας έφτασε μία… ανάσα από το 2-0, με τον Κρέσπι να ψάχνει κάθετα τον Σίτο, που δεν έκανε καλό πλασέ.

Αυτός είναι ο Τσούμπα!

Οι Αρκάδες απείλησαν και στο 33′, με τον Σονί να περνάει 3 παίκτες του ΠΑΟΚ, για να δώσει στον Κρέσπι που σούταρε δυνατά, με τον Πασχαλάκη να του λέει “όχι” κι ενώ όλα έδειχναν ότι δύσκολα θα άλλαζε κάτι μέχρι το φινάλε, ο Ακπόμ έκανε ωραία ενέργεια, που θύμισε τον παλιό, καλό Τσούμπα και με ένα φοβερό σουτ, έφερε το παιχνίδι στα ίσα, λίγο πριν να μπουν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Ιδανικό ξεκίνημα, αλλά…

Το δεύτερο μέρος έδειξε να ξεκινάει ιδανικά για τον ΠΑΟΚ, με τον Αουγκούστο να κερδίζει πέναλτι και τον Κούρτιτς να αναλαμβάνει την εκτέλεση, για να βάλει τον “Δικέφαλο” σε ρόλο οδηγού με ψύχραιμη εκτέλεση και να πανηγυρίζει με τον γνωστό του τρόπο. Ο Αστέρας ωστόσο, από το γκολ και μετά πήρε μέτρα στο γήπεδο και πίεσε για την ισοφάριση, η οποία ήρθε στο 60′ με τον Άλβαρες να εκτελεί ένα φάουλ από αρκετά μακρινή απόσταση και τον Χριστόπουλο να παίρνει την κεφαλιά για να ισοφαρίσει σε 2-2.

Ο “Δικέφαλος” ήταν υποχρεωμένος και πάλι να πιέσει για το 3-2 και τέσσερα λεπτά μετά, έχασε τεράστια, σπουδαία ευκαιρία για γκολ, με τον Τσιφτσή να βγάζει το σουτ του Αουγκούστο αρχικά και τον Μπίσεσβαρ να παίρνει μεν το… ριμπάουντ στην περιοχή, αλλά να του βάζει σωστά την κόντρα ο Καρμόνα.

Ο Λουτσέσκου ανακάτεψε την τράπουλα, θέλοντας να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και το κατάφερε σε σημαντικό βαθμό, καθώς στο 79′ ο Σβαμπ, που μπήκε στη θέση του Τσιγγάρα, σούταρε, για να περάσει η μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Τσιφτσή, ενώ στο 82′ ήταν η σειρά του Σίντκλεϊ να χάσει σπουδαία ευκαιρία για να σκοράρει, καθώς ήταν άστοχος από πολύ καλή θέση!

Το έψαξε και το βρήκε!

Το παιχνίδι απέκτησε άγριο ρυθμό και στο 85′, ο Αστέρας έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-2, με τον Τιλίκα να βρίσκει τον Ριέρα κι αυτός να δοκιμάζει ένα διαγώνιο σουτ, με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ. Ο ΠΑΟΚ έψαξε με κάθε τρόπο το τρίτο γκολ και στο 88′ κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε και πάλι ο Κούρτιτς, για να κάνει το 3-2.

Ο Γκαρθία ανέτρεψε τον Κρέσπο, αφού ο Ισπανός είχε ήδη σεντράρει, σε μία αψυχολόγητη ενέργεια, με τον Κουτσιαύτη να βλέπει την παράβαση και να δίνει το πέναλτι. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει μία δύσκολη και πολύ σημαντική νίκη, κόντρα στον Αστέρα, στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος μέσα στο 2021.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Σαμάτα και τα γκολ που δεν έρχονται

Δεν μπορεί να προσφέρει ο Τανζανός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Έμεινε μακριά από το γκολ για ένα ακόμη παιχνίδι και έδειξε για μία ακόμη φορά, πως δεν μπορεί σε κανένα σημείο να αποτελέσει το φορ που έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ.

Ο Αλί Σαμάτα παραμένει δίχως γκολ μέσα στο 2024 και πλέον, πραγματικά μοιάζει και δύσκολο να αλλάξει αυτό.

Η τελευταία φορά που βρήκε δίχτυα ο Τανζανός επιθετικός, ήταν στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, στις 12 του Νοέμβρη του 2023, ενώ συνολικά σε 40 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχει να επιδείξει μόλις 3 γκολ και 4 ασίστ.

Το μόνο που έχει καταφέρει ο Σαμάτα μέσα στο 2024, είναι να δώσει δύο ασίστ, με την πρώτη να είναι τον περασμένο Φλεβάρη στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και τη δεύτερη στο εντός έδρας ματς με τη Λαμία, στο ξεκίνημα των πλέι οφ.

Ο Σαμάτα σκοράρει 3 γκολ σε 26 τελικές κι είναι κι αυτό ενδεικτικό της κατάστασής του από τη στιγμή που φόρεσε τα ασπρόμαυρα, καθώς σπάνια πλέον επιχειρεί τελική ακόμη κι όταν αγωνίζεται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ΑΕΚ και η επιστροφή

Τι αλλάζει ενόψει του ντέρμπι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ήταν ξανά κακός. Έδωσε ξανά δικαιώματα, δεν είχε ενέργεια, δεν είχε καθαρό μυαλό και στη Λαμία, ουσιαστικά κατέστρεψε ό,τι έχτιζε τόσο καιρό.

Ο "Δικέφαλος" άφησε δύο σημαντικούς βαθμούς στη Λαμία και τώρα, καλείται να γυρίσει σελίδα, καθώς έχει μπροστά του τέσσερα ντέρμπι μέχρι και το φινάλε της σεζόν.

Το πρώτο από αυτά, θα ακολουθήσει την Κυριακή στην Τούμπα (19:30), με τον ΠΑΟΚ να φιλοξενεί την ΑΕΚ στην Τούμπα, σε ένα ακόμη παιχνίδι με υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Σε αυτό το ντέρμπι, ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, με τον Σέρβο να επιστρέφει μετά το χθεσινό ματς, καθώς εξέτισε την τιμωρία του και "καθάρισε" με τις κάρτες.

Οι "ασπρόμαυροι" θα στρέψουν την προσοχή τους στην Ένωση και μένει να φανεί, ποιες θα είναι οι αλλαγές του τεχνικού του ΠΑΟΚ με φόντο το ντέρμπι, με τον Λουτσέσκου να ανοίγει από αύριο τα χαρτιά του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Τα εισιτήρια, η διάθεση και το ντέρμπι

Πρέπει να κοιτάξει μπροστά ο “Δικέφαλος”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε -ξανά- κατώτερος των περιστάσεων κι άφησε δύο βαθμούς στη Λαμία, που πλέον κάνουν τη ζωή του πολύ πιο δύσκολη.

Η ζωή συνεχίζεται ωστόσο για τους "ασπρόμαυρους" και μπροστά τους, υπάρχει ένα ντέρμπι με την ΑΕΚ, με τη διάθεση των εισιτηρίων να έχει ξεκινήσει από τις 9:00 το πρωί.

Θυμηθείτε τι ισχύει:

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι την Πέμπτη (25.04) στις 09:00 θα ξεκινήσει η διαδικτυακή διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ για την 8η αγωνιστική των Play Off της Stoiximan Super League 2023-24 που θα διεξαχθεί την Κυριακή (28.04, 19:30) στο γήπεδο της Τούμπας.

Τιμές Εισιτηρίων

Θύρα Τιμή
1 €50
2, 3 €40
4, 7, 7A, 8 €15
4A €10
5, 6 €30
VIP €150
VIP Α €150

Κανάλια Πώλησης

Α.Εκδοτήρια Γηπέδου Τούμπας

Τα εκδοτήρια θα είναι ανοιχτά μόνο ανήμερα του αγώνα με ωράριο λειτουργίας 09:00-20:00 για παραλαβές των web εισιτηρίων.

B. Επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Στις ηλεκτρονικές αγορές είναι απαραίτητη η καταχώρηση των κάτωθι στοιχείων– Ονοματεπώνυμο Κατόχου– Αρ.Πιστοποιητικού : ΑΔΤ / Αρ.Διαβατηρίου (έγγραφο ταυτοποίησης)– ΑΜΚΑ

Γ. Επίσημη ιστοσελίδα της Ticketmaster

Στις ηλεκτρονικές αγορές είναι απαραίτητη η καταχώρηση των κάτωθι στοιχείων–Ονοματεπώνυμο Κατόχου– Αρ.Πιστοποιητικού : ΑΔΤ / Αρ.Διαβατηρίου (έγγραφο ταυτοποίησης)– ΑΜΚΑ

Διευκρινίσεις

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, απαγορεύεται η είσοδος σε όλους φιλάθλους, κάθε ηλικίας, χωρίς ονομαστικό εισιτήριο. Ως εκ τούτου απαγορεύεται πλέον κι η ελεύθερη είσοδος σε παιδιά κάθε ηλικίας, η οποία ίσχυε μέχρι πρότινος.

Βάσει της νέας νομοθεσίας, όποιος φίλαθλος εισέλθει στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο, θα τιμωρείται με πρόστιμο 500 ευρώ.

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που έρχονται να παρακολουθήσουν από κοντά την ομάδα μας, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι απαραίτητο να φέρουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο ταυτοποίησης (διαβατήριο/δίπλωμα οδήγησης).

Οι αστυνομικές αρχές βάσει των νέων μέτρων θα προβούν σε ελέγχους ταυτοπροσωπίας στο περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου και στις κερκίδες. Σε περίπτωση παράβασης, ο φίλαθλος που μπήκε στο γήπεδο με εισιτήριου άλλου καθώς και ο κάτοχος του εισιτηρίου, θα τιμωρούνται με πρόστιμο δεκαπλάσιο της αξίας του εκάστοτε εισιτηρίου, αμφότεροι θα τιμωρούνται επίσης με αποκλεισμό έξι μηνών από τα γήπεδα, ενώ σε περίπτωση παράβασης θα τιμωρείται και η ΠΑΕ με κλείσιμο της θύρας, που καταγράφηκε η παράβαση.

Όσοι φίλαθλοι προβούν σε ηλεκτρονική αγορά και επιλέξουν την παραλαβή «print@home/eticket», μπορούν είτε να εκτυπώσουν το εισιτήριό τους σε εκτυπωτή είτε να εισέλθουν στο γήπεδο με τη χρήση του QR code στο κινητό τους.

Στις ηλεκτρονικές αγορές υπάρχει περιορισμός των 5 εισιτηρίων ανά λογαριασμό.

Στα εισιτήρια των Vip & VipA παρέχεται δωρεάν θέση στάθμευσης στο Parking P3 (σχολείο απέναντι από τις θύρες των επισήμων). Για την είσοδο στο χώρο στάθμευσης είναι απαραίτητη η επίδειξη της κάρτας στάθμευσης και του εισιτήριου.

Τρόποι Επικοινωνίας

Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 2310954099

Email : helpdesk@paokfc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ