Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Δεν μπορούμε να δεχόμαστε συνέχεια εύκολα γκολ” (vid)

Η συνέντευξη τύπου του Ραζβάν Λουτσέσκου από το γήπεδο της Τούμπας

Ηλίας Καπράλος

“Δεν μπορούμε να δεχόμαστε συνέχεια εύκολα γκολ” (vid)

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε στη συνέντευξη τύπου για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης και κυρίως στάθηκε στην αμυντική αδυναμία της ομάδας που δέχεται όπως είπε γκολ στις πρώτες απόπειρες του αντιπάλου, ενώ η δική του ομάδα θέλει περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρει σε σχέση με τον εκάστοτε αντίπαλο. Επίσης μίλησε και για την επιλογή να μείνει εκτός σήμερα ο Μιχαηλίδης και για την απουσία του Μιτρίτσα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη τύπου:

Η αντίδραση της ομάδας, αλλά και τα γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ:

Ξέραμε ότι ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Τρίπολη είναι μία σκληρή ομάδα, οργανωμένη και ξέραμε ότι εμείς δεν θα έχουμε ένα εύκολο απόγευμα. Μάλιστα προηγήθηκαν και στο σκορ, έπρεπε να επιστρέψουμε στο παιχνίδι και να μην χάσουμε καθόλου την ψυχολογία μας. Γυρίσαμε το παιχνίδι, αλλά ο αντίπαλος και πάλι βρήκε γκολ. Σε εκείνο το σημείο θα μπορούσαμε να είχαμε καταρρεύσει, αλλά δεν το κάναμε. Είχαμε ευκαιρίες, φτιάξαμε το παιχνίδι μας και βρήκαμε το γκολ που θέλαμε. Για την άμυνα είναι κάτι που με προκαλεί εκνευρισμό. Δεν είναι θέμα μόνο των αμυντικό. Μπορεί σε μία φάση να φταίνε 1-2 παίκτες, αλλά δεν είναι θέμα μόνο των αμυντικών. Στο πρώτο γκολ είναι μία φάση που δεχθήκαμε από τον χώρο έξω από την περιοχή και δεν θα έπρεπε να είχε σουτάρει από εκεί ο αντίπαλός μας. Το δεύτερο γκολ ήρθε από μία στατική φάση. Είχαμε δείξει ότι είχαμε βελτιωθεί σε αυτόν τον τομέα, αλλά σήμερα δεν είχαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση.

Εμείς σε όλα αυτά τα παιχνίδια πάντα στην πρώτη ή στη δεύτερη φάση του αντιπάλου δεχόμαστε γκολ. Ο αντίπαλος με 1-2 φάσεις σκοράρει, ενώ εμείς χάνουμε αρκετές ευκαιρίες μέχρι να σκοράρουμε μέσα στο γήπεδο. Αυτό πραγματικά μας προβληματίζει. Μπορεί στην περίοδο που ήμασταν σε κρίση ο αντίπαλος να είχε περισσότερες ευκαιρίες από εμάς, αλλά στο υπόλοιπο κομμάτι της σεζόν, εμείς έχουμε τις περισσότερες. Ο τρόπος που δεχόμαστε τα γκολ είναι κάτι που μας προβληματίζει και σε αυτό δουλεύουμε εδώ και καιρό. Δεν πρέπει να το επιτρέπουμε αυτό στον κάθε αντίπαλο.

Εάν συμφωνεί ότι ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός μέχρι το 2-1, αλλά αντέδρασε εμφατικά μετά το 2-2:

Διαφωνώ ότι χάσαμε την ισορροπία μας. Είχαμε έναν πολύ καλό αντίπαλο, με παίκτες με πολύ καλή τεχνική, που έπαιζαν βαθιές μπαλιές στους δύο φορ που ήταν πολύ δυνατοί. Αυτοί κατάφερναν να κρατήσουν τη μπάλα ψηλά και ανέβαιναν για τις δεύτερες μπάλες. Μια κατάσταση που δεν σήμαινε ότι μας έλεγχαν αλλά κι εμείς διατηρούσαμε την ισορροπία μας. Κάναμε ένα εύκολο φάουλ, στα 35 περίπου μέτρα από την εστία και είχαμε έλλειψη συγκέντρωσης, έλλειψη αντίδρασης εκείνη τη στιγμή, δε χρειάζεται να πούμε άλλα. Έπειτα, σε άλλες περιπτώσεις, ναι μπορούμε να πούμε ότι αισθανθήκαμε ότι χάναμε τους 3 βαθμούς και πιέσαμε παραπάνω. Οι παίκτες που μπήκαν ως αλλαγή μας έδωσαν δύναμη και ενέργεια τότε, ακόμα και αυτοί που βγήκαν, τα πήγαιναν καλά ως εκείνη τη στιγμή. Και στο τελευταίο διάστημα του παιχνιδιού, φτιάξαμε τρεις πολύ μεγάλες ευκαιρίες.

Σε κάθε παιχνίδι μπαίνουμε πολλές φορές στην περιοχή του αντιπάλου, γι’ αυτό έχουμε πολλά φάουλ, πολλά κόρνερ, πολλά πέναλτι. Χαίρομαι γιατί οι δύο φάσεις των πέναλτι ήταν δύο επικίνδυνες φάσεις. Μπορώ να σας πω ότι απέχουμε πολύ ακόμη για να γίνουμε ένα ώριμο γκρουπ. Αυτήν την περίοδο παλεύουμε να βελτιωθούμε και να γίνουμε ένα πραγματικά δυνατό γκρουπ, γιατί ένα δυνατό γκρουπ δεν θα δέχεται με κάθε πρώτο λάθος γκολ, και έπειτα θα παλεύει όλο και δυσκολότερα. Μια βδομάδα πριν, παίξαμε με τη Λαμία και στην πρώτη φάση τους δεχτήκαμε γκολ. 1-0. Από την αρχή πάλι μετά, να παλεύεις. Αντίθετα, όταν σκοράρουμε εμείς πρώτοι, είναι όλα διαφορετικά. Οι αντίπαλοι θα ανέβουν να πιέσουν, θα ανοίξουν χώρους και θα έχουμε την ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε αυτές τις καταστάσεις.

Για το αν μπορεί να εξηγήσει την επιλογή να ξεκινήσει τον Μπίσεσβαρ ως βασικό – και αν αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού ώστε να βγει αλλαγή – καθώς και γιατί οι Μίτριτσα και Μιχαηλίδης ήταν εκτός αποστολής:

Ναι, βρίσκεται υπό προστασία όσον αφορά στο φορτίο που δέχεται, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι βρίσκεται σε διακοπές, πρέπει να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή. Και είδα εξαιρετική αντίδραση από αυτόν στα Γιάννενα όταν μπήκε αλλαγή, με το σκορ 1-0. Είχε τεράστια συνεισφορά στα γκολ που πετύχαμε. Είδα διαφορετική φρεσκάδα από αυτόν. Από την άλλη, ο Μουργκ έπαιξε τρία παιχνίδια στη σειρά και αποφασίσαμε να βάλουμε τον Μπίσε. Όχι, δεν είναι τραυματίας, αλλά έκανε καλή προσπάθεια σήμερα και, αφού προερχόταν από αυτήν την όχι και τόσο καλή περίοδο, αποφασίσαμε να τον βγάλουμε. Επίσης, είχε αρχίσει να κουράζεται. Ο Μιχαηλίδης ήταν έξω γιατί είδα αυτήν την εβδομάδα ότι ήτα βαρύς, δεν είχε καλές αντιδράσεις και σκέφτηκα ότι είχε δεχτεί κι αυτός μεγάλο φορτίο παίζοντας πολύ, δεχόμενος μεγάλες πιέσεις και εντάσεις, και γι’ αυτό επέλεξα να αποφύγει το φορτίο για μια εβδομάδα. Μιλήσαμε, του το εξήγησα, και την Τετάρτη θα παίξει. Με τον Μιτρίτσα, είναι σε μια διαφορετική κατάσταση. Είχε πολύ λίγες προπονητικές μονάδες μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής, οπότε δεν κρίναμε ότι βρισκόταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να τον χρησιμοποιήσουμε.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επιστροφή στη δράση με μεγάλο ντέρμπι για την Κλαμπ Μπριζ

Απαιτητική έξοδος για την προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για την επανέναρξη των πλέι οφ της Super League 1 με τους «ασπρόμαυρους» να ταξιδεύουν στην Αθήνα για να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Μεγάλο ντέρμπι ωστόσο ετοιμάζεται να δώσει και η αντίπαλος του «Δικεφάλου» για τα προημιτελικά του Europa Conference League, Κλαμπ Μπριζ, η οποία επιστρέφει κι αυτή στην δράση μετά την δεκαπενθήμερη διακοπή.

Στο Βέλγιο ξεκινούν το προσεχές Σαββατοκύριακο τα πλέι οφ ανόδου με την προσεχή αντίπαλο των «ασπρόμαυρων» στην Ευρώπη να έχει μπροστά της το επόμενο διάστημα δέκα παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων. Το μίνι πρωτάθλημα ξεκινάει με τοπικό ντέρμπι, καθώς η Κλαμπ Μπριζ φιλοξενείται την Πρωταπριλιά (01.04/ 14:30) στην έδρα της «αιώνιας» αντιπάλου της, Σερκλ Μπριζ. Οι δύο ομάδες έχουν διαφορά τεσσάρων βαθμών με την ομάδα του Νίκι Χάγιεν να βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ενώ την Σερκλ στην πέμπτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο διαιτητής του Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ τα έκανε «μαντάρα» στην Κύπρο!

Η ΑΕΚ Λάρνακας εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον του.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΕΠΟ έκανε γνωστούς τους ορισμούς της ΚΕΔ, για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ και των πλέι άουτ της Stoiximan Super League και στο ντέρμπι της Κυριακής στη Λεωφόρο, ορίστηκε ο 31χρονος Δανός, Μικέλ Ρίντερ. Ο 30χρονος διαιτητής δεν έχει παραστάσεις από ματς που «καίνε» εκτός της πατρίδας του με τον ορισμό του αν μη τι άλλο να «σηκώνει» μεγάλη συζήτηση.

Εάν κοιτάξει κανείς το βιογραφικό του θα καταλάβει πολύ γρήγορα πως είναι αρκετά άπειρος για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι σαν αυτό που καλείται να διευθύνει την Κυριακή (31/3, 18:00). Άλλωστε, πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 4 Μαρτίου, η Κυπριακή Ομοσπονδία τον όρισε να διευθύνει το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ Λάρνακας και τον Άρη Λεμεσού, το οποίοι έληξε 1-1 για το Κυπριακό πρωτάθλημα.

Ο Δανός έκανε το παιχνίδι... μπάχαλο με τους γηπεδούχους να βγάζουν μάλιστα ανακοίνωση εναντίον του μετά τη λήξη του αγώνα.

«Κύριε Ρέντερ δεν σε ξεχάσαμε, έχεις και εσύ τις ευθύνες σου…»

Μετά τη λήξη του πρώτου 45λέπτου αποχώρησε για τα αποδυτήρια με τους οπαδούς των γηπεδούχων να τον αποδοκιμάζουν έντονα για τις αποφάσεις του στον πειθαρχικό έλεγχο. Πιο συγκεκριμένα εξέφραζαν τα παράπονα τους για το γεγονός ότι δεν έδειξε ποτέ δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μουσούντα για φάουλ σε βάρος ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. 

Μάλιστα, μετά το σφύριγμα της λήξης οι γηπεδούχοι εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία ανέφεραν τα εξής: «Κύριε Mikkel Redder μην νομίζεις ότι σε ξεχάσαμε. Έχεις και εσύ τις ευθύνες σου. Ο Μεσσίνα σε έφερε από τη Δανία για να δείχνεις αυτά που γίνονται και όχι ότι θέλεις εσύ. Την 2η κίτρινη του Μουσούντα την αγνόησες, ενώ είχες άψογη οπτική επαφή της φάσης. Πως γίνεται να δίνεις το φάουλ και η κάρτα να μην βγαίνει; Μας κοροϊδεύεις; Γιατί σε φέρνουν τότε στην Κύπρο; Έχεις και εσύ ευθύνες και κάποιος πρέπει να σου τις υποδείξει. Διαιτητές δεν είμαστε αλλά δεν θέλεις και πτυχίο για τους βασικούς κανονισμούς (βλ. υποσχόμενη επίθεση). Και καλή επιστροφή στη Δανία».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν τίθεται θέμα αλλαγής του τελικού στην OPAP Arena»

Όσα ανέφερε σε δηλώσεις του ο σύμβουλος media της UEFA

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ακόμη μία διάψευση για το ενδεχόμενο να αλλάξει η έδρα του τελικού του Conference League από τον σύμβουλο media της UEFA, Ανδρέα Δημάτο. Ο Ανδρέας Δημάτος μίλησε στην «Καθημερινή» για το νέο format των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και όταν η κουβέντα πήγε στο ενδεχόμενο αλλαγής έδρας του τελικού και στο αν υπάρχει plan b σε περίπτωση που Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προκριθούν σ' αυτόν, ήταν ξεκάθαρος.

«Από πλευράς UEFA δεν υπάρχει θέμα, κάποιο πρόβλημα που να προκύπτει από την παρουσία του ΠΑΟΚ ή του Ολυμπιακού στον τελικό της "OPAP Arena". Κατά το παρελθόν, μπορεί να είχαν υπάρξει τέτοιες δυσκολίες σε τελικούς, αλλά αλλαγή έδρας δεν θυμάμαι να έχει γίνει», ήταν η απάντηση του Ανδρέα Δημάτου σε ερώτηση για το «αν υπάρχει Plan Β από την UEFA για ένα τέτοιο… εκρηκτικό ενδεχόμενο: δύο ελληνικές ομάδες στην έδρα μιας τρίτης;».

Ταυτόχρονα, ο Δημάτος αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις Ζάετς, ο οποίος είχε πει πως «αν η Ντιναμό Ζάγκρεμπ πήγαινε στον τελικό, αυτός θα γινόταν στην Τσεχία».

«Αυτό δεν ισχύει. Ο κ. Ζάετς το είπε από μόνος του», είπε και πρόσθεσε: «Για την UEFA, θέμα αλλαγής του τελικού του Conference League στην Opap Arena δεν υπάρχει και πιστεύω ότι και για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι πάρα πολύ άσχημο να δημιουργηθεί το οποιοδήποτε ζήτημα και να μη φιλοξενηθεί ο τελικός στην Ελλάδα, ακριβώς επειδή θα συμμετάσχει ελληνική ομάδα –και μακάρι να συμμετάσχει– σε γήπεδο άλλης ελληνικής ομάδας. Ας σκεφτούμε πόσοι τελικοί έχουν γίνει αντίστοιχα σε έδρα άλλης ομάδας από την ίδια χώρα και πανηγυρίζει Κύπελλο ομάδα που δεν είναι δικό της το γήπεδο. Γιατί να μην μπορούμε στην Ελλάδα να διοργανώσουμε μια τέτοια γιορτή; Όπως και να ‘χει, για την UEFA δεν υπάρχει θέμα αλλαγής έδρας του τελικού».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ