Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άλλα 5 εκατ. στην αύξηση και συνολικά 159 εκατ. ευρώ!

Εκτοξεύει το συνολικό ποσό ο Ιβάν Σαββίδης!

PAOK24

Άλλα 5 εκατ. στην αύξηση και συνολικά 159 εκατ. ευρώ!

Η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ πραγματοποιήθηκε -όπως αναμενόταν- στα γραφεία της Τούμπας και σε αυτήν, έδωσαν το “παρών” τα άτομα που απαρτίζουν το ΔΣ της “ασπρόμαυρης” ΠΑΕ, αλλά και μικρομέτοχοι.

Η “ατζέντα” περιελάμβανε πολλά, σημαντικά θέματα, όπως η νέα ΑΜΚ, με τον Ιβάν Σαββίδη να… εκτοξεύει το ποσό που έβαλε στον “Δικέφαλο”, φτάνοντάς το στα 160 εκατ. ευρώ συνολικά. Φυσικά, πρόκειται για χρήματα που μπήκαν μέσω των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου κι όχι για έσοδα.

Παράλληλα, συζητήθηκε το θέμα του νέου γηπέδου, με τον Μάκη Γκαγκάτση να στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα για την παρουσία του Λευτέρη Αυγενάκη κι αυτό του τεχνικού διευθυντή, ενώ έγιναν και σημαντικές ερωτήσεις για την ομάδα και το μέλλον της.

Θυμηθείτε όλα όσα ειπώθηκαν στην Γενική Συνέλευση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα στα γραφεία της Τούμπας.

11:24 Μετά από περίπου… 90 λεπτά, η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ φτάνει στο τέλος της.

Τελευταία ερώτηση, για το Προεδρικό Διάταγμα, με τον Μάκη Γκαγκάτση να απαντά πως: “Ίσως υπάρξει μικρή καθυστέρηση”.

“Με το FFP είμαστε σε καλό δρόμο. Κάναμε πωλήσεις κι η χαλάρωση των μέτρων έχει βοηθήσει”, αναφέρει.

Ερώτηση για το FFP:

“Είναι μία… πονεμένη ιστορία. Δεν μπορούσε να είναι μέλος του γκρουπ. Αλλά δεν μπορούμε να μπούμε στη λογική, να μιλάμε για τον κάθε παίκτη ξεχωριστά”, σημειώνει ο Μάκης Γκαγκάτσης.

Ερώτηση για τον Αμρ Ουάρντα:

“Απάντησε κι ο προπονητής σε αυτό. Σας είπα κι εγώ, ότι αυτή τη χρονιά ο πρωταθλητισμός δεν πέτυχε. Είναι μεγάλη η διαφορά και κάναμε σημαντικά λάθη. Δεν κάνει λάθη, μόνο όποιος κοιμάται! Δεν υπάρχει γεμασμένη ομάδα. Έγιναν 6 μεταγραφές, αποκτήθηκε ένα βασικός φορ που τραυματίστηκε, ήρθαν κι άλλοι παίκτες. Κάποιες μεταγραφές πετυχαίνουν και κάποιες όχι”, είναι η απάντηση του Μάκη Γκαγκάτση.

Ερώτηση για το αγωνιστικό τμήμα, την πορεία της ομάδας και τη μεγάλη διαφορά από την κορυφή.

“Είναι ο στόχος, αλλά τώρα είναι μη ρεαλιστικός. Η Πόρτο είναι ένα παράδειγμα, με τις πορείες που κάνει, τις πωλήσεις κλπ. Θα χρειαστεί να γίνει το νέο γήπεδο, για να το καταφέρουμε. Είναι δύσκολο τώρα, με αυτό το γήπεδο”, απαντά ο Μάκης Γκαγκάτσης.

Μία ακόμη ερώτηση, για το θέμα της αυτάρκειας.

“Υπάρχει συνεργασία. Βλέπετε τι γίνεται με παίκτες όπως ο Τσιγγάρας, ο Λύρατζης, ο Ίνγκασον ο Τσαούσης…”, σημείωνει ο Γκαγκάτσης.

Ερώτηση για το αν υπάρχει συνεργασία της πρώτης ομάδας, με την ομάδα β’.

“Δε μας βγήκε φέτος το πλάνο του πρωταθλητισμού. Είμαστε στην 3η θέση και προκριθήκαμε στην Ευρώπη, που είναι και το αυτονόητο βέβαια, δεν συνιστά επιτυχία αυτό. Θα προσπαθήσουμε να τα συνδυάσουμε και τα δύο. Ο Σαββίδης είναι εδώ, έβαλε 160 εκατ. και συνεχίζει! Με τους συνδέσμους γίνονται επαφές και δε βγαίνουν παραέξω. Οι οργανωμένοι είναι πάντα αναπόσπαστο κομμάτι του ΠΑΟΚ και τους θέλουμε μαζί μας”, απαντά ο Μάκης Γκαγκάτσης.

Ερώτηση για το αγωνιστικό. Το ερώτημα είναι, εξορθολογισμός ή πρωταθλητισμός;

Γκαγκάτσης: “Ο Σαββίδης είναι εδώ και συνεχίζει!”

Οι μέτοχοι εκφράζουν τη θέλησή τους να συναντηθούν με τον Ραζβάν Λουτσέσκου. “Ο προπονητής έχει συναντήσεις με εμάς, ό,τι θέλετε σε εμάς”, είναι η απάντηση.

Για τον τεχνικό διευθυντή σημειώνει: “Όταν υπάρξει κάτι, θα ανακοινωθεί. Είναι σε διαπραγματεύσεις, θα ανακοινωθεί. Το θέμα είναι να βρεθεί ο κατάλληλος. Θα ανακοινωθεί, όταν υπάρξει οριστική εξέλιξη. Αν όχι, θα συνεχίσουμε με τον προπονητή και το σκάουτινγκ, που θα έχουν συνεργασία. Έχουν τις απόψεις τους κι εμείς προσπαθούμε να καλύψουμε τα “θέλω” του προπονητή. Υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ τους”.

Για το θέμα της πανδημίας και τις ζημιές, ο Μάκης Γκαγκάτσης αναφέρει: “Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Δεν ξέρουμε αν θα κλείσουν ξανά τα γήπεδα. Τα διαρκείας φέτος είναι πολύ λιγότερα, είναι περίπου 8.000. Κάθε μέρα τα δεδομένα αλλάζουν”.

Για το θέμα του γηπέδου, ο Μάκης Γκαγκάτσης απαντά πως: “Ό,τι ανακοινώθηκε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αυτό ισχύει. Περιμένουμε το Προεδρικό Διάταγμα. Είμαστε σε αναμονή για το Καυταντζόγλειο, δεν υπάρχει κάτι νέο. Περιμένουμε αλλαγές στο Διάταγμα, ό,τι θέλουμε το δημοσιοποιήσαμε, για όλα τα άλλα, για το σχέδιο και τη χωρητικότητα θα τοποθετηθούμε στο δεύτερο στάδιο. Επιθυμούμε να παίξουμε στο Καυταντζόγλειο, αλλά δεν υπάρχει συνεννόηση με τον Λευτέρη Αυγενάκη. Αναδρομικά δίνονται χρήματα στην ΕΕΑ για τις υπηρεσίες τους. Σε καμία συζήτηση δεν μπαίνει ο ΠΑΟΚ με τον Αυγενάκη. Είναι εχθρός του ΠΑΟΚ! Η άποψή μου είναι γνωστή και δεν έχει αλλάξει. Όσο είναι αυτός εκεί, είναι αδύνατον να βγει κάποιο συμπέρασμα. Το Προεδρικό Διάταγμα δεν το καθυστερήσαμε. Θέλαμε αλλαγές με τον Δήμο και την Περιφέρεια. Όταν πήγε το Διάταγμα στο ΣτΕ διαπίστωθηκαν λάθη σε σχέση με όσα είχαν συμφωνηθεί. Όσο υπάρχει ο Αυγενάκης, δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση για τον Καυταντζόγλειο. Με άλλον από την Κυβέρνηση, θα δούμε…”.

Ερώτηση για τους στόχους της ομάδας και το αν είναι μεταβατική η περίοδος αυτή. Γίνεται επιπρόσθετη ερώτηση και για το θέμα του γηπέδου, αλλά και το πώς η ΠΑΕ, θα προετοιμαστεί για τις ζημιές από την πανδημία.

Γκαγκάτσης: “Εχθρός του ΠΑΟΚ ο Αυγενάκης”

“Είναι μύθος ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πληρώνει δικηγόρους για τους οπαδούς. Είναι δουλειά της αστυνομίας το αν θα συλλάβει τους οπαδούς και το αν θα υπάρξει απαγόρευση εισόδου. Μήνυση δεν νομίζω να κάνουμε. Δεν το έχουμε συζητήσει. Θα τιμωρηθούν έτσι κι αλλιώς όποιοι τα έκαναν αυτά. Διάβασα για 4 συλλήψεις. Η αστυνομία έχει υλικό από τις κάμερες και θα δούμε αν υπάρχει κάτι άλλο. Συνήθως, μέσα από τις κάμερες μετά από καιρό έχει κι άλλες συλλήψεις”, απαντά ο Μάκης Γκαγκάτσης.

Ερώτηση για το αν προτίθεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να κάνει μηνύσεις και να επιβάλλει απαγόρευση εισόδου σε αυτούς που έκαναν επεισόδια.

Γκαγκάτσης: “Μύθος ότι η ΠΑΕ πληρώνει δικηγόρους για τους οπαδούς”

“Δίκιο έχετε, αλλά σας ξαναλέω ότι πρώτο μέλημα είναι η διάθεση του κόσμου. Με την Κοπεγχάγη δεχτήκαμε πρόστιμο 82 χιλ. ευρώ και με τον Άρη 193 χιλ. ευρώ και θα δούμε τι θα γίνει με την έφεση. Τα πρόστιμα πρέπει να ελαχιστοποιηθούν”, απαντά ο Μάκης Γκαγκάτσης.

Ερώτηση για τους πυρσούς που άναψαν στο ευρωπαϊκό παιχνίδι.

“Ναι, υπάρχουν κάμερες που τις διαχειρίζεται η αστυνομία. Πρέπει να αφήσουμε πίσω ό,τι έγινε στο παιχνίδι με τον Άρη. Τα καταδικάζουμε όλα αυτά και θέλουμε την στήριξη του κόσμου, για να επανέλθει η ομάδα σε ένα καλό αγωνιστικό επίπεδο. Η Θύρα 4 χωράει 9.700 άτομα και δεν έχει παραπάνω κόσμο ποτέ”, συμπληρώνει.

“Κάποιοι οπαδοί πέταξαν αντικείμενα κι εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς καταδικάζουμε κάθε πράξη βίας. Δεν σχολιάζω τι λέγεται δεξιά κι αριστερά. Πυρσοί μπαίνουν σε όλα τα γήπεδα του κόσμου. Γίνονται σωματικοί έλεγχοι. Δείτε τι γίνεται στη Γαλλία. Θα πάρουμε κάθε μέτρο, για να σταματήσουμε αυτά τα περιστατικά. Δεν είναι κάτι εύκολο. Σημασία έχει ότι υπάρχει διάθεση κι από τη δική μας πλευρά κι από του κόσμου. Μπορώ να εγγυηθώ ότι θα κάνουμε τα πάντα. Μετά από 5 χρόνια, έγιναν ξανά τέτοια γεγονότα. Σεκιούριτι δεν μπορεί να έχει ο ΠΑΟΚ, είναι ιδιωτική”, αναφέρει ο Μάκης Γκαγκάτσης στη συνέχεια.

Γκαγκάτσης: “Γίνονται έλεγχοι, χρειαζόμαστε στήριξη”

Ερώτηση για την εισβολή του κόσμου στο γήπεδο. Γιατί έγινε και πως γίνεται να μπήκαν όλα αυτά τα βεγγαλικά. Ο Μάκης Γκαγκάτσης απαντά πως η τελευταία φορά που έγινε κάτι τέτοιο, ήταν το 2016 στο παιχνίδι με τον Παππά κι έγινε ξανά φέτος, στο ντέρμπι με τον Άρη.

Ερώτηση, για τα επεισόδια, την έφεση που έγινε από την πλευρά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και την απόφαση. Η απάντηση είναι ότι έγινε έφεση, αλλά ακόμη δεν υπάρχει απόφαση. Το παιχνίδι με την ΑΕΛ θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο, εκτός αν αύριο μειωθεί η ποινή.

Ερώτηση, για τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αλλαγές. “Ποιος είναι για συζητήσεις; Δεν σχολιάζω τι λένε δεξιά κι αριστερά. Η Γενική Συνέλευση σχολιάζει γεγονότα, όχι φήμες”, είναι η απάντηση του Μάκη Γκαγκάτση.

Απαντά ο Μάκης Γκαγκάτσης: “Υπάρχουν υπεύθυνοι. Ο Κούκιος, ο Αϊβαζίδης, ο Πλιάτσικας κι άλλοι”.

Τρίτη ερώτηση: “Ποιος είναι ο υπεύθυνος για τον σχεδιασμό της ασφάλειας, ώστε να μην μπαίνει ο κόσμος μέσα στο γήπεδο”;

Ερώτηση, που αφορά τον Τρύφωνα Κούκιο. “Είναι ο υπεύθυνος ασφαλείας και πρώην Στρατηγός της αστυνομίας”, είναι η απάντηση.

Η πρώτη ερώτηση αφορά τα μέλη του ΔΣ κι απαντάει ο Μάκης Γκαγκάτσης, για το 9μελες ΔΣ.

10:35 Ξεκινούν οι παρατηρήσεις-ερωτήσεις.

10:34 Δεν υπάρχει προσθήκη νέου μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο, κλείνει και το 7ο θέμα.

10:32 Το ποσό που έχει βάλει συνολικά ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ φτάνει τα 159.024.000 ευρώ χωρίς τη νέα ΑΜΚ.

10: 31 Σήμερα το 84.93% των μετοχών το έχει ο όμιλος του Ιβάν Σαββίδη. Το 80.6ο% ανήκει στη Dimera και το άλλο 4% σε πρόσωπα και σε άλλες εταιρίες.

10:29 Ο Μάκης Γκαγκάτσης  ρωτάει αν συμφωνούν κι η απάντηση είναι ναι.

10:28 121. 257. 458 ευρώ θα είναι το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

10:27 Μπαίνουν στο 5ο θέμα, που αφορά την ΑΜΚ. Ο Αχιλλέας Μαυρομάτης, σημειώνει πως υπάρχει αναγκαιότητα αύξησης 5 εκατ. ευρώ.

10:24 Εγκρίνεται και το ποσό των 493 χιλ. ευρώ -μεικτά- για τις αμοιβές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

10:23 Εγκρίνεται η συνολική διαχείριση της εταιρίας κι η αμοιβή του Ορκωτού Ελεγκτή.

10:22 Γίνεται μία συζήτηση για τα έσοδα και τα έξοδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Η ψηφοφορία εγκρίνεται.

“Η πανδημία επηρέασε τα έσοδα”, αναφέρει ο Μάκης Γκαγκάτσης.

Απαντάει αρχικά ο Δημήτρης Πανοζάχος, πως όλα είναι αποτυπωμένα και περιορίστηκε η ζημιά, ενώ ο Μάκης Γκαγκάτσης σημειώνει πως όλα αυτά, έγιναν παρά τα κλειστά γήπεδα. Προσθέτει επίσης, ότι τα έσοδα είναι λιγότερα λόγω των γηπέδων κι  αγορά αντιμετώπισε ένα σημαντικό πρόβλημα, καθώς μειώθηκαν τα έσοδα, κάτι που επηρέασε όλα τα κλαμπ.

10:18 Ερώτηση μικρομετόχου για τα χρηματοοικονομικά και τις πωλήσεις παικτών.

10:16 Ο ορκωτός λογιστής διαβάζει τα συμπεράσματα και τα πιστοποιητικά ελέγχου.

“Η αξία της μετοχής, αυξήθηκε και κοστίζει 6 λεπτά, ενώ στο ξεκίνημα της παρουσίας του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ, ήταν μηδενική. Σήμερα, τα κεφάλαια της εταιρίας, έχουν αξία 24.7 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για κάτι πολύ σημαντικό, που δείχνει ότι η εταιρία δεν έχει τόσο μεγάλες ανάγκες.

Τα έσοδα της χρήσης είναι αυξημένα και φτάνουν τα 38.94 εκατ. κι όλα μαζί συνολικά, τα 52 εκατ. Το ποδοσφαιρικό τμήμα αξίζει 45.2 εκατ., ενώ οι ζημιές είναι στα 3.76 εκατ., που αποτελεί ένα από τα μικρότερα ποσά των τελευταίων ετών,  λόγω της αύξησης των εσόδων”

10:11 Ο Δημήτρης Πανοζάχος, παίρνει το λόγο κι αναφέρει:

10:10 Ο Μάκης Γκαγκάτσης υποβάλλει τις καταστάσεις από τον Ιούλιο του 2020, μέχρι τον Ιούνιο του 2021.

10:09 Ξεκινάει η διαδικασία με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

10:08 Ο Μάκης Γκαγκάτσης κηρύσσει την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης.

10:05 Ο Μάκης Γκαγκάτσης, ο Κυριάκος Κυριάκος, ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος, η Μαρία Γκοντσάρεβα κι ο Αχιλλέας Μαυρομάτης έχουν πάρει τις θέσεις τους, ενώ δίνουν το “παρών” και λίγοι μέτοχοι.

9:59 Σε άλλη αίθουσα θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση και σε άλλη, βρίσκονται οι εκπρόσωποι του Τύπου

8. Διάφορα θέματα και ανακοινώσεις.

7. Εκλογή συμπληρωματικού μέλους Διοικητικού Συμβουλίου

6. Τροποποίηση του άρθρου 7 (μετοχικό κεφάλαιο) του καταστατικού της εταιρείας.

5. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών και καταθέσεις προοριζόμενες για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και την έκδοση νέων μετοχών με την επιφύλαξη του άρθρου 28 του ν. 4548/2018 και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων στη νέα αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 27 του ν. 4548/2018.

4. Έγκριση αμοιβής μελών Διοικητικού Συμβουλίου για την εταιρική χρήση 01.07.2020 έως 30.06.2021.

3. Εκλογή τακτικού και αναπληρωματικού Ορκωτού Ελεγκτή για τις ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις της Εταιρίας για την εταιρική χρήση 01.07.2021-30.06.2022.

2. Έγκριση της συνολικής διαχείρισης της εταιρίας από το ΔΣ για την εταιρική χρήση 01.07.2020 έως 30.06.2021 και απαλλαγή των ελεγκτών.

1. Υποβολή και έγκριση των Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων για την εταιρική χρήση 01.07.2020-30.06.2021, στις οποίες περιλαμβάνονται οι σχετικές Εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή – Λογιστή σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4548/2018.

9:57 Θυμηθείτε τα θέματα ημερήσιας διάταξης:

Το PAOK24 σας μεταφέρει ζωντανά ό,τι συμβαίνει στην Τούμπα.

Σήμερα πραγματοποιείται -όπως αναμενόταν- η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στα γραφεία της Τούμπας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

H πρώτη παραδοχή του Λουτσέσκου

Οι κουβέντες του για το ρόστερ και την επόμενη μέρα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου στις δηλώσεις έδωσε ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον και ουσιαστικά προσπέρασε τα μόνιμα λεγόμενα του για τα συνεχόμενα παιχνίδια και το βαρύ πρόγραμμα που είχε ο ΠΑΟΚ, αλλά και τις αποφάσεις του Λαόθ που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έκριναν το αποτέλεσμα.

Ο Ρουμάνος τεχνικός από την πρώτη στιγμή της σεζόν, μέχρι και χθες το βράδυ ήταν πάντα υπέρμαχος των παικτών και του ρόστερ. Μιλούσε για το γκρουπ, τη δουλειά που κάνουν στις προπονήσεις, ενώ έδειχνει ότι είναι πρόθυμος να εμπιστευτεί όλο το ρόστερ του και ειδικότερα παίκτες που πολλές φορές έβγαιναν από το καθιερωμένο ροτέισον, όπως ο Τέιλορ, ο Μουργκ και στην αρχή της σεζόν οι Τσιγγάρας και Λύρατζης.

Πέραν τους Κούρτιτς, του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, του Πασχαλάκη και του Μπίσεσβαρ, όλοι οι παίκτες μοιράστηκαν χρόνο μέσα στη σεζόν και πολλές φορές φάνηκε η αδυναμία της ομάδας να διαχειριστεί περισσότερα παιχνίδια σε θέματα αντοχής και κυρίως ποιότητας. Όμως σε όλες τις δύσκολες στιγμές της ομάδας ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν θέλησε να μειώσει την αξία των παικτών, να τους υποτιμήσει ή να δείξει με τις δηλώσεις του ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι περισσότερο.

Ακόμα και σε εκείνη την πρώτη συνομιλία που βγήκε στη δημοσιότητα με τον Ιβάν Σαββίδη, είχε τονίσει ότι είναι ευχαριστημένος από τις μεταγραφές των Άκπομ, Σίντκλεϊ και Μιτρίτσα που έκλεισαν τις κινήσεις του ΠΑΟΚ για το καλοκαίρι του 2021, αλλά οι Μιτρίτσα και Σίντκλεϊ, ουδέποτε μέσα στη σεζόν πήραν φανέλα βασικού, παρά μόνο όταν έμειναν εκτός λόγω τραυματισμού οι Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ.

Χθες και πάλι δεν θέλησε να μιλήσει μειωτικά για τους παίκτες, αλλά είπε κάποιες κουβέντες για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας το καλοκαίρι του 2022 που έδειξε τις προθέσεις του ιδίου και της ομάδας για συγκεκριμένες κινήσεις που θα έχουν στόχο να δώσουν στην ομάδα ποιότητα και εμπειρία, κάτι που έλειψε και χθες στο ΟΑΚΑ, αλλά και σε άλλα κρίσιμα παιχνίδια μέσα στη σεζόν που ο ΠΑΟΚ έκανε φάσεις, ήταν καλύτερος, αλλά δεν πήρε αυτό που έπρεπε.

Για την ακρίβεια τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ θέλει ενίσχυσει σε πολλές θέσεις και ξέρει πώς πρέπει να κινηθούν με την ομάδα για να ενισχυθεί το ρόστερ, καθώς στόχος του ΠΑΟΚ και την επόμενη σεζόν θα είναι να φτάσει και πάλι κοντά στα 60 παιχνίδια, μιας και στην Ευρώπη θα πρέπει να παίξει τρεις προκριματικούς γύρους για να πάρει την πρόκριση στους ομίλους.

Τέλος αυτό που περιμένουμε είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς του οργανισμού ΠΑΟΚ πάνω στο κομμάτι της ανανέωσης όσων παικτών θέλει ο προπονητής να παραμείνουν και όσων τελικά αποκτηθούν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Κοιτάει προς Ιωνικό ο Σάκχοφ

Το επόμενο βήμα του Σάκχοφ στο ελληνικό πρωτάθλημα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Εβγκέν Σάκχοφ φαίνεται ότι έχει ήδη αποχωρήσει από την ΑΕΚ και πλέον εκείνο που κοιτά είναι η επόμενη μέρα, ενώ προσωπικοί του λόγοι θέλουν να τον κρατήσουν στην Ελλάδα και ίσως στην Αθήνα. Εκεί έρχεται ο Ιωνικός, η σχέση που έχει με τον Τσιγκρίνσκι καθότι και συμπατριώτες, ενώ θα πρέπει να θυμίσουμε ότι η σύζυγος του Σάκχοφ είχε περάσει τις χειρότερες καταστάσεις που μπορεί να περάσει μία ετοιμόγεννη γυναίκα, τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Ιωνικός που παρέμεινε σχετικά άνετα στην κατηγορία, έχει πολλά συμβόλαια που λήγουν και θέλει να προσθέσει εμπειρία με έναν μέσο σαν τον Σάκχοφ, ενώ o ίδιος ο παίκτης στα 31 του χρόνια είδε ότι δεν μπόρεσε να κάνει μία γεμάτη χρονιά στη φετινή ΑΕΚ με 26 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά 839 λεπτά...

Εδώ θα πρέπει να θυμίσουμε ότι ο Σάκχοφ μετά την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου κυπέλλου το 2019 και του αήττητου πρωταθλήματος, ζήτησε ένα υπέρογκο ποσό για να ανανεώσει με τον ΠΑΟΚ, ενώ μετά την άρνηση του Δικεφάλου να δώσει αυτά τα χρήματα, πήγε στην Λέτσε, υποβιβάστηκε και έκανε δύο μέτριες χρονιές στην ΑΕΚ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ζίβκοβιτς: “Αξίζαμε περισσότερα, δώσαμε το 200%”

Οι ατάκες του Αντρίγια για τον τελικό και το… ταμείο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έκανε το δικό του απολογισμό για τη χρονιά που κλείνει, ενώ σχολίασε -μιλώντας στο PAOK24- και τη διαιτησία του Λαόθ που έβαλε την... υπογραφή του στον τελικό με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον διαιτητή και τις αποφάσεις του: "Είναι δύσκολη στιγμή για εμάς, για τον ΠΑΟΚ. Είδαν όλοι τι συνέβη στον αγωνιστικό χώρο. Πραγματικά, δε θέλω να μιλήσω για τον διαιτητή. Είναι αρκετά όσα συνέβησαν στο γήπεδο, δεν τσέκαρε ούτε το VAR... Ας επικεντρωθούμε -όμως- στο ποδόσφαιρο. Εμείς είχαμε τις ευκαιρίες μας, για να σκοράρουμε και να αλλάξουμε το παιχνίδι. Δεν είχαμε και την τύχη με το μέρος μας, αλλά συμβαίνουν αυτά".

Για το τι κρατάει από τη φετινή σεζόν: "Πάντα μαθαίνεις πολλά πράγματα σε μία σεζόν. Γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος, καλύτερος ποδοσφαιριστής. Τώρα, έχω περισσότερη εμπειρία. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι δώσαμε το 200% και θέλαμε αυτό το Κύπελλο, αλλά μερικά πράγματα δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Έπρεπε να σκοράρουμε το γκολ, για να τα αλλάξουμε όλα".

Για τη γεύση που του αφήνει η χρονιά: "Είναι δύσκολο να πούμε κάτι για τη σεζόν τώρα, γιατί ξέρω πόσο πολύ δούλεψαν όλα αυτά τα παιδιά. Τι κάναμε μαζί σαν γκρουπ, με όλο το επιτελείο. Νομίζω ότι αξίζαμε πολλά περισσότερα. Αξίζαμε αυτό το Κύπελλο".

Για την επόμενη μέρα και τις διακοπές: "Τώρα θα έχουμε λίγο καιρό να ξεκουραστούμε, για να επιστρέψουμε πιο δυνατοί. Είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Έχουμε επίσης κι υποχρεώσεις με τις Εθνικές μας ομάδες. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, αυτή είναι η δουλειά μας και θα απολαύσουμε όσο χρόνο έχουμε".

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Blog

Trending