Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ζοζέ Μπότο νέος τεχνικός διευθυντής

Έκλεισε και πιάνει δουλειά

PAOK24

Ο Ζοζέ Μπότο νέος τεχνικός διευθυντής

Ο Ζοζέ Μπότο θα είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής στον ΠΑΟΚ. Ο 55χρονος Πορτογάλος, με θητεία σε Μπενφίκα και Σαχτάρ θα ενταχθεί στους ασπρόμαυρους, σε ένα νευραλγικό πόστο.

Πριν από λίγες ώρες, ο Μάκης Γκαγκάτσης ήταν επιφυλακτικός και δεν θέλησε να ανοίξει το θέμα του τεχνικού διευθυντή, καθώς έπρεπε να δρομολογηθούν οι τελευταίες εξελίξεις σε μια υπόθεση που είχε ανοίξει και όλα έδειχναν πως ο ΠΑΟΚ θα ήταν σύντομα σε θέση να προχωρήσει σε ανακοινώσεις. Το πότε θα επιλέξει η ΠΑΕ να επιβεβαιώσει τις συζητήσεις που έχουν καταλήξει σε συμφωνία είναι κάτι που μένει να φανεί όμως αυτό που έχει γίνει αντιληπτό είναι πως ο Ιβάν Σαββίδης πήρε την κατάσταση στα χέρια του όταν διαπίστωσε πως θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές σε αυτό το τομέα, και έφτασε σε συμφωνία με τον Μπότο.

Οι συστάσεις για τον Πορτογάλο είναι περιττές με τη δουλειά του να ξεκινά το 2007 όταν ξεκίνησε ως απλός σκάουτερ για λογαριασμό της Μπενφίκα. Οι γνώσεις του πάνω στο ποδόσφαιρο, την τακτική και φυσικά η ικανότητά του στην εύρεση ταλέντων και γενικά value for money περιπτώσεων ήταν αυτές που άμεσα (το 2009) τον έχρισαν ως υπεύθυνο σκάουτινγκ των “αετών της Λισαβόνας”. Ο Πορτογάλος εργάστηκε για συνολικά εννέα χρόνια σε αυτό το πόστο με τα νούμερα να μιλούν από μόνα τους. Λίγο παραπάνω από μισό δισεκατομμύριο τα έσοδα τις ομάδες από παίκτες, που επί της θητείας του ήρθαν στην Μπενφίκα με πολύ μικρό κόστος και στη συνέχεια πουλήθηκαν πολύ ακριβά.

Για την ακρίβεια επί των ημερών του, οι Αετοί έβαλαν στα ταμεία τους, 650 εκατομμύρια ευρώ από πωλήσεις παικτών, κάτι που τους έκανε τη δεύτερη ομάδα στην Ευρώπη σε έσοδα από μεταγραφές, πίσω από την Ατλέτικο για τη δεκαετία (2009-2019). Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι περιπτώσεις του Ζοάο Φέλιξ, που κόστισε μηδέν κι έφερε πίσω 125.000.000 (βέβαια όταν έγινε η πώληση, ο Μπότο είχε αποχωρήσει), του τερματοφύλακα, Έντερσον, που αποκτήθηκε με 500.000 και πουλήθηκε για 40.000.000 στη Σίτυ.

Ακολούθησε  η Σαχτάρ Ντόνετσκ, με τους Ουκρανούς να ζητούν από τον Μπότο να διατηρήσει το μοντέλο των Βραζιλιάνων, που αγοράζονταν σε τιμή ευκαιρίας και πωλούνταν σε πολλαπλάσιες τιμές. Οργάνωσε το τμήμα σκάουτιγκ της Σαχτάρ με τη μεγάλη του εμπειρία ανοίγοντας δρόμο και στην ευρωπαϊκή αλλά και την εγχώρια αγορά (Ουκρανία) για τη ομάδα. Μάλιστα μόλις ένα χρόνο αργότερα από την πρόσληψη του είχε γίνει κρούση από την Έβερτον με τον ίδιο και την ομάδα όμως να μη θέλουν ν’ αφήσουν το έργο στη μέση.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ