Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βρίσκει τον τρόπο στο Κύπελλο (vids)

Οι διαδοχικές προκρίσεις του ΠΑΟΚ

Θωμάς Παπάς

Βρίσκει τον τρόπο στο Κύπελλο (vids)

Οι ασπρόμαυροι αντιμετωπίζουν αύριο (22/12, 17:00) τη Λάρισα στον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των “16” του κυπέλλου Ελλάδος. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου έχουν ως “παρακαταθήκη” το 1-1 του Αλκαζάρ αλλά όπως και να έχει θα πρέπει να κερδίσουν. Αυτό θα είναι το τελευταίο παιχνίδι του ΠΑΟΚ για το 2021 και θα κρίνει την πορεία της ομάδας σ’ έναν από τους δύο βασικούς της στόχους, το κύπελλο. Έναν στόχο στον οποίο οι ασπρόμαυροι με τέσσερις κατακτήσεις στα τελευταία πέντε χρόνια, μάλλον κάτι κάνουν πολύ καλά.

Η τελευταία φορά που οι ασπρόμαυροι δεν βρέθηκαν στα προημιτελικά του κυπέλλου ήταν το 2014-2015 όταν αποκλείστηκαν από τη φάση των ομίλων. Μάλιστα η αμέσως προηγούμενη ήταν το 2007-2008, όταν είχαν μείνει εκτός από τον Θρασύβουλο. Δηλαδή στα τελευταία 13 χρόνια μετρούν 12 παρουσίες σε προημιτελική φάση, κάτι που έχει πετύχει μόνο ο Ολυμπιακός.

Συγκεκριμένα από τη “φάση των 16” μετρά έξι συνεχόμενες προκρίσεις από τη σεζόν 2015-2016 ανέτρεψε το εις βάρος του 2-1 στην Καλλονή κι επικράτησε με 3-0 στην Τούμπα.

Ακολούθησε η πρόκριση επί του Παναιτωλικού με δύο νίκες και συνολικό σκορ 6-1 (0-2 , 4-1) σε μία σεζόν, που ο ΠΑΟΚ με τον Βλάνταν Ίβιτς στον πάγκο κατέκτησε το πρώτο από τα τρία συνεχόμενα κύπελλα σε βάρος της ΑΕΚ.

Η σεζόν 2017-2018 έφερε στο δρόμο του ΠΑΟΚ τα Τρίκαλα με τους ασπρόμαυρους του Ραζβάν Λουτσέσκου να κάνουν επίδειξη δύναμης στη Θεσσαλία και να κερδίζουν με 1-5 τελειώνοντας την υπόθεση πρόκριση. Η ρεβάνς της Τούμπας μικρή σημασία είχε με τον ΠΑΟΚ όμως να επικρατεί με 2-1.

Τη σεζόν του νταμπλ, οι ασπρόμαυροι αγχώθηκαν απέναντι στην Παναχαϊκή. Το πρώτο παιχνίδι στην Πάτρα έφερε την ήττα με 2-1 με τη ρεβάνς στην Τούμπα ν’ αποκτά άλλο ενδιαφέρον. Ο ΠΑΟΚ ήταν σοβαρός κέρδισε υπό καταρρακτώδη βροχή με 5-0 με τον Γιόσιπ Μίσιτς να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ στο ντεμπούτο του.

Η επόμενη χρονιά, “σεζόν του κορονοϊού”, έφερε τον ΟΦΗ στο δρόμο του ΠΑΟΚ. Με τον Αμπέλ Φερέιρα στο τιμόνι τους ο Δικέφαλος ήταν σοβαρός και στα δύο παιχνίδια, παίρνοντας μια αρκετά εύκολη πρόκριση με συνολικό σκορ 7-1 (0-3, 4-1).

Όπως και φέτος έτσι και πέρυσι στη “φάση των 16” του κυπέλλου, ο ΠΑΟΚ βρήκε τη Λάρισα. Μετά το 5-0 του πρώτου αγώνα, η ρεβάνς ήταν τυπικού χαρακτήρα. Παρόλα αυτά οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία ντουμπλάρισαν τις νίκες (1-2). Στα αξιοσημείωτα το χατ τρικ του Τζόλη στο πρώτο παιχνίδι.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι τελείωσε το ευρωπαϊκό ταξίδι (vid)

Όσα έγιναν στο ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στα προημιτελικά ολοκληρώθηκε το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League.

Η Κλαμπ Μπριζ επικράτησε του Δικεφάλου με 2-0 στην Τούμπα και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 1-0 στο Βέλγιο πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα...

https://www.youtube.com/watch?v=bztWTPyJ8H8

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναβολή στην αναβολή για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Μετά την πρόκριση των «ερυθρολεύκων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άνω - κάτω το πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League μετά την ευρωπαϊκή πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν με την Άστον Βίλα την Μ. Πέμπτη στις 2/5.

Αυτό σημαίνει ότι η εξ αναβολής αναμέτρηση μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού που ήταν προγραμματισμένη για την Μ. Τετάρτη στις 1/5, θα αναβληθεί εκ νέου!

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στις 8/5.

Μένει λοιπόν να φανεί πώς θα σχηματιστεί το καλεντάρι, μετά και τα νέα δεδομένα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: «Η απογοήτευση να μετατραπεί σε δύναμη»

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη τύπου μετά τον αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» τόνισε ότι πρέπει η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Παίξαμε με μια ομάδα που ήταν καλύτερη από εμάς και πήραν δίκαια την πρόκριση. Κάναμε καλά παιχνίδια με δυνατές ομάδες. Είναι μια απίστευτη στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Μέσα σε τρία χρόνια φτάσαμε δύο φορές στους οκτώ.

Σήμερα παίξαμε με έναν αντίπαλο με άλλο τρόπο παιχνιδιού, που έχει μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία, άλλη φιλοσοφία παιχνιδιού, πέρσι είχε παίξει στο Champions League, έχει άλλη αυτοπεποίθηση και γνώση να αντιμετωπίσει τέτοια παιχνίδια.

Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο επίπεδο που πρέπει γι' αυτά τα παιχνίδια. Δε θέλω να συζητήσω το γιατί. Είχαμε όμως κάποιους παίκτες άρρωστους, κάποιους άλλους που ήταν εκτός. Κάποιοι μπήκαν στο γήπεδο ενώ ήταν ακόμα άρρωστοι. Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο 150% όπως σε άλλα παιχνίδια.

Σε τέτοια ματς μπορεί να κερδίσεις ή να προκριθείς εάν εκμεταλλευτείς στιγμές. Εάν στο πρώτο ματς βάζαμε ένα γκολ στις αντεπιθέσεις που είχαμε παρά το γεγονός ότι η Μπριζ ήταν καλύτερη ή αν μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε στη φάση που μετά ήρθε το δεύτερο γκολ της Μπριζ, τότε θα μπορούσε να ήταν άλλο παιχνίδι.

Είμαι περήφανος για την ομάδα, για ότι έχουμε κάνει. Δεν έγινε ποτέ στον ΠΑΟΚ να παίξει προημιτελικούς μέσα σε τρία χρόνια δύο φορές. Αυτό δίνει αυτοπεποίθηση στον ΠΑΟΚ.

Το επίπεδο στην Ελλάδα δεν είναι το ίδιο με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο ρυθμός, η ένταση, η ταχύτητα των παικτών και των ομάδων στην Ευρώπη δεν είναι ίδια με την Ελλάδα που εδώ παίζει μεγαλύτερο ρόλο το συναισθηματικό κομμάτι.

Έχοντας την εμπειρία στην Ευρώπη πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει για να παλέψουμε για την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα.

Η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για να παίζουμε με το 150% στα παιχνίδια και να παλεύουμε μέχρι τέλους

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ