Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στην… πρίζα λόγω Κούγια!

Τα πυρά του γνωστού νομικού κατά των παικτών της ΑΕΛ, η ένταση και τα… κίνητρα!

Στέργιος Αναστασιάδης

Στην… πρίζα λόγω Κούγια!

Αλλιώς τα περίμεναν η ΑΕΛ και ο Αλέξης Κούγιας τα πράγματα στη φετινή σεζόν και αλλιώς εξελίσσονται, καθώς οι “βυσσινί” ξεκίνησαν ως ένα από τα φαβορί για τη διεκδίκηση της ανόδου στη Super League Interwetten αλλά μετά από 9 αγωνιστικές, βρίσκονται στο -9 από την πρωτοπόρο Ξάνθη και στο -8 από την δεύτερη Βέροια.

Έτσι, αφού είχε προηγηθεί νωρίτερα ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια, στην οποία κατονόμαζε (!) τα μπαρ στα οποία ξενυχτούν ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ σύμφωνα με τον ίδιο, την περασμένη Κυριακή, μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με τον Πιερικό στην Κατερίνη, ο γνωστός νομικός έγραψε μεταξύ άλλων σε γραπτή ανακοίνωση του:

“Στο τέλος του χρόνου και πριν τον πρώτο αγώνα της νέας χρόνιας θα δημοσιοποιήσω τις αποφάσεις μου για το μέλλον της ΑΕΛ.

Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι για αυτή την κακή εικόνα της ΑΕΛ με τους ακριβοπληρωμένους παίκτες των 60.000, 70.000, 80.000, 90.000, 100.000 και 120.000€ υπεύθυνος είμαι μόνο εγώ και κανένας άλλος.

Εγώ διάλεξα τους προπονητές και εγώ συμφώνησα να διατηρήσω παίκτες με πανάκριβα συμβόλαια που δεν προσφέρουν τίποτα και είναι εντελώς αδιάφοροι, αλλά και να αποκτήσω και άλλους έλληνες και ξένους που το μόνο που τους ενδιαφέρει ακόμη και με αυτά τα άσχημα αποτελέσματα είναι να μην καθυστερούμε ούτε μία ημέρα την καταβολή των μισθών τους και να μην ιδρώνουν την φανέλα, ενώ γεμίζουν τα μπαρ της πόλης”.

Υπενθυμίζεται δε, πως στις 29 Νοεμβρίου, η ΑΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία “με απόφαση του κ. Κούγια τιμωρούνται με 5000€ πρόστιμο ο Όγκμποε για την αποβολή του στον χθεσινό αγώνα και από 3000€ πρόστιμο τους Batibanga, Abud, Γκοτζαμανίδης και Γρηγορόπουλος γιατί απεκαλύφθη σήμερα ότι την Παρασκευή το βράδυ 2:00 τα ξημερώματα διασκέδαζαν στο μπαρ Lobster”.

Κάπως έτσι, η κατάσταση στη Λάρισα μόνο ιδανική δεν είναι. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ δεν έχει το παραμικρό δικαίωμα να υποτιμήσει σήμερα το απόγευμα τους “βυσσινί” στην Τούμπα (17:00), εάν θέλει να προκριθεί χωρίς… άγχος στους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας!

Άλλωστε, η ΑΕΛ διαθέτει παίκτες με εμπειρία και ποιότητα, οι οποίοι ενδεχομένως να έχουν το κίνητρο να “απαντήσουν” στον Αλέξη Κούγια, μέσω της εμφάνισής τους στην Τούμπα. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, ακόμα και αν οι δηλώσεις Κούγια έχουν… τσιτώσει τους παίκτες της Λάρισας, επαφίεται στον ΠΑΟΚ στο ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα στον δεύτερο αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΛ, στη ρεβάνς του 1-1 στο Αλκαζάρ!

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ