Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έσοδα ρεκόρ για την ΠΑΕ

Σημαντική αποκάλυψη της FORZA που δείχνει πολλά

PAOK24

Έσοδα ρεκόρ για την ΠΑΕ

Αποκάλυψη της FORZA για το πώς ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μειώσει κατά πολύ τις ζημίες αυτής της χρήσης μέσα στη πανδημία

ΓΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εν καιρώ… πανδημίας και οικονομικά αποτελέσματα σε καιρό πανδημίας. Είναι φανερό ότι πολλά από όσα παρουσιάστηκαν στην τελευταία Γενική Συνέλευση, πέρασαν στα ψιλά και… δεν θα έπρεπε.

Η FORZA έχει ακόμη περισσότερα στοιχεία που φανερώνουν ότι ειδικά σε αυτή τη χρήση Ιούλιος 2020-Ιούνιος 2021, μέσα στην καρδιά της πανδημίας, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατάφερε να αυξήσει τα έσοδά της και να μειώσει κατά πολύ τις ζημίες.

Η οικονομική συνεισφορά του Ιβάν Σαββίδη είναι τεράστια και έχει καταγραφεί (σωστά και δίκαια) πάρα-πάρα πολλές φορές. Από εκεί και πέρα όμως αξίζει και μία επιπρόσθετη ανάλυση σε πολλά άλλα νούμερα που σχετίζονται με τα οικονομικά του ΠΑΟΚ.

ΕΣΟΔΑ 38,9 ΠΟΥ ΦΘΑΝΟΥΝ ΣΤΑ 52

Εδώ είναι το θέμα. Αυτή είναι η πιο σημαντική επιτυχία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Πώς σε καιρό πανδημίας και χωρίς κόσμο στο γήπεδο, τα έσοδα εκτινάχθηκαν σε τέτοια επίπεδα. Η FORZA αποκαλύπτει ότι από το σύνολο των 52 εκατομμυρίων, μόνο τα 13,1 είναι από πωλήσεις παικτών. Τα άλλα 38,9 προέρχονται από επιχορηγήσεις (UEFA-ΕΠΟ) διαφημίσεις, τηλεοπτικά και όλες εκείνες τις ενέργειες που κυρίως η ΠΑΕ έκανε για να αυξήσει τα χρήματα που εισπράττει.

Πρόκειται για πολύ μεγάλο ποσό και τον κύριο λόγο που αυτή η χρήση παρουσίασε τόσο μικρή ζημία.

Προσέξτε διαφορές με τις ζημίες άλλων χρήσεων, όπου υπήρχαν και έσοδα από εισιτήρια:

ΧΡΗΣΗ 2020-2021 ζημίες 3,76 εκ. ευρώ.

ΧΡΗΣΗ 2019-2020 ζημίες 26,9 εκατομμύρια ευρώ

ΧΡΗΣΗ 2018-2019 ζημίες 5,3 εκατομμύρια ευρώ

ΧΡΗΣΗ 2017-2018 ζημίες 20,7 εκ. ευρώ.

ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ

Αίσθηση έκανε το νούμερο που καταγράφηκε για το μπάτζετ του ποδοσφαιρικού τμήματος το οποίο σαφώς και παραμένει υψηλό. Πρόκειται για ποσό 45.146.000 που φυσικά ξεχωρίζει σε σχέση με όλα (σχεδόν) τα άλλα στην Ελλάδα.

Από αυτά τα 43 εκατομμύρια σχετίζονται με τις αμοιβές όλων των στελεχών του ποδοσφαιρικού τμήματος (παίκτες, προπονητές, γιατροί, γυμναστές κτλ) και τα άλλα 2,1 αφορούν άλλα έξοδα που κυρίως έχουν να κάνουν με τις μετακινήσεις που όπως είναι γνωστό περιλαμβάνουν και πάρα πολλά τσάρτερ.

ΟΙ ΑΛΛΕΠΑΛΗΛΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

Και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό από όσα ο ορκωτός ελεγκτής ανέφερε στην έκθεσή του. Ξεκαθάρισε από την πλευρά του ότι μέχρι και τώρα έχουν κλείσει όλοι οι φορολογικοί έλεγχοι στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέχρι και το τέλος του 2017. Και όπως πολλές φορές έχει αναφέρει η FORZA στο ρεπορτάζ της, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ υπόκειται σε ελέγχους πολλές-πολλές-πολλές περισσότερες φορές από κάθε άλλη εταιρία. Οι έλεγχοι είναι αλλεπάλληλοι και ασταμάτητοι και φυσικά δεν έχουν δείξει κάτι τρομερό ή κάποιο σημαντικό λάθος που μπορεί να επιφέρει πρόστιμο ή άλλη παρατήρηση.

Στο τέλος-τέλος αξίζει και πάλι να τονιστεί ότι: Από το 2012 και μετά, επίσημα μέσα από αυξήσεις κεφαλαίου ο Ιβάν Σαββίδης έχει βάλει και έχει μετοχοποιήσει 159 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία με τα πέντε εκατομμύρια που τώρα… άνοιξαν, θα φθάσουν στα 164!

Η διάθεση για την Τούμπα

Η τελευταία ΓΣ διήρκησε περίπου 80 λεπτά. Στα 15-20 από αυτά συζητήθηκε το θέμα ασφάλειας της Τούμπας με αφορμή βεβαίως τα μεγάλα επεισόδια στον αγώνα με τον Άρη. Οι μέτοχοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για το συγκεκριμένο γεγονός, έκαναν πολλές ερωτήσεις και από όσα ανέφερε ο Μάκης Γκαγκάτσης βγήκε ένα κεντρικό συμπέρασμα.

«Καταδικάζουμε όσα έγιναν. Πρέπει να τα αφήσουμε πίσω. Επεισόδια στην Τούμπα έγιναν για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια. Πυρσοί μπαίνουν σε όλα τα γήπεδα του κόσμου. Γίνονται σωματικοί έλεγχοι. Δείτε όμως τι συμβαίνει στη Γαλλία. Θα πάρουμε κάθε μέτρο, για να σταματήσουμε αυτά τα περιστατικά. Δεν είναι κάτι εύκολο».

Ο Γκαγκάτσης γι’ αυτό δεσμεύτηκε: «Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να μην ξανασυμβούν παρόμοια περιστατικά» αλλά… Σε αυτό το αλλά, κρύβεται όλο το νόημα που βγαίνει από την ανάλυση των γεγονότων: «Πάνω απ όλα χρειάζεται η διάθεση του κόσμου για να μην ξαναγίνουν όλα αυτά στο γήπεδο. Εμείς θα κάνουμε ό τι καλύτερο μπορούμε, αλλά πρέπει να υπάρχει και η κατάλληλη διάθεση των φιλάθλων».

Δεν υπάρχει Αυγενάκης…

Είναι γνωστό ότι στον ΠΑΟΚ ακούν… Αυγενάκης και δυσανασχετούν. Ποιος όμως παραξενεύεται γι’ αυτό; Το αντίθετο θα έκανε εντύπωση. Ο αντιπρόεδρος Μάκης Γκαγκάτσης δεν μιλάει δημοσίως συχνά. Όταν όμως το κάνει, βρίσκει πάντα την ευκαιρία να τονίσει ότι δεν αλλάζει άποψη σε σχέση με όσα καταλόγισε στον υφυπουργό εκείνες τις ημέρες του 2020 που η ΕΕΑ επιχείρησε να εμπλέξει τον ΠΑΟΚ στο θέμα πολυϊδιοκτησίας της Ξάνθης για όλη εκείνη την σκευωρία για την οποία χρεώνονται ευθύνες και στον συγκεκριμένο πολιτικό.

«Είναι εχθρός του ΠΑΟΚ. Όσο είναι αυτός στη συγκεκριμένη θέση, έχουμε πρόβλημα με το Καυταντζόγλειο…» είπε και ξαναείπε στη ΓΣ ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ με αποτέλεσμα να προκύψει το ερώτημα: «Και τι θα γίνει από τη στιγμή που η κυβέρνηση εμπιστεύεται αυτόν τον άνθρωπο; Τι λύση θα βρει ο ΠΑΟΚ;»

Αφού τονίστηκε σε όλους τους τόνους ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπλέκει, δεν υποστηρίζει και δεν διαχωρίζει κανένα πολιτικό κόμμα, εκφράστηκε η ξεκάθαρη θέση ότι… «επιθυμούμε να παίξουμε στο Καυταντζόγλειο, με τον Αυγενάκη δεν συζητάμε όμως. Θα δούμε αν το κάνουμε με κάποιο άλλο κυβερνητικό στέλεχος…».

Η ΠΙΟ ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Δύο φορές το χρόνο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανοίγει τις πόρτες της. Σε κάθε ΓΣ καλοκαίρι και χειμώνα (έκτακτη ή τακτική) ο κόσμος του ΠΑΟΚ και οι μέτοχοί του έχουν την ευκαιρία να παραβρεθούν, να ελέγξουν και να επικοινωνήσουν με τη διοίκηση. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι κάτι που συνηθίζεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στον ΠΑΟΚ είναι μία συνήθεια, είναι κάτι που καλύπτεται από τα Μέσα και αυτό αξίζει να τονίζεται.

Πηγή: FORZA

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι τελείωσε το ευρωπαϊκό ταξίδι (vid)

Όσα έγιναν στο ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στα προημιτελικά ολοκληρώθηκε το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League.

Η Κλαμπ Μπριζ επικράτησε του Δικεφάλου με 2-0 στην Τούμπα και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 1-0 στο Βέλγιο πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα...

https://www.youtube.com/watch?v=bztWTPyJ8H8

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναβολή στην αναβολή για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Μετά την πρόκριση των «ερυθρολεύκων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άνω - κάτω το πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League μετά την ευρωπαϊκή πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν με την Άστον Βίλα την Μ. Πέμπτη στις 2/5.

Αυτό σημαίνει ότι η εξ αναβολής αναμέτρηση μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού που ήταν προγραμματισμένη για την Μ. Τετάρτη στις 1/5, θα αναβληθεί εκ νέου!

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στις 8/5.

Μένει λοιπόν να φανεί πώς θα σχηματιστεί το καλεντάρι, μετά και τα νέα δεδομένα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: «Η απογοήτευση να μετατραπεί σε δύναμη»

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη τύπου μετά τον αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» τόνισε ότι πρέπει η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Παίξαμε με μια ομάδα που ήταν καλύτερη από εμάς και πήραν δίκαια την πρόκριση. Κάναμε καλά παιχνίδια με δυνατές ομάδες. Είναι μια απίστευτη στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Μέσα σε τρία χρόνια φτάσαμε δύο φορές στους οκτώ.

Σήμερα παίξαμε με έναν αντίπαλο με άλλο τρόπο παιχνιδιού, που έχει μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία, άλλη φιλοσοφία παιχνιδιού, πέρσι είχε παίξει στο Champions League, έχει άλλη αυτοπεποίθηση και γνώση να αντιμετωπίσει τέτοια παιχνίδια.

Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο επίπεδο που πρέπει γι' αυτά τα παιχνίδια. Δε θέλω να συζητήσω το γιατί. Είχαμε όμως κάποιους παίκτες άρρωστους, κάποιους άλλους που ήταν εκτός. Κάποιοι μπήκαν στο γήπεδο ενώ ήταν ακόμα άρρωστοι. Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο 150% όπως σε άλλα παιχνίδια.

Σε τέτοια ματς μπορεί να κερδίσεις ή να προκριθείς εάν εκμεταλλευτείς στιγμές. Εάν στο πρώτο ματς βάζαμε ένα γκολ στις αντεπιθέσεις που είχαμε παρά το γεγονός ότι η Μπριζ ήταν καλύτερη ή αν μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε στη φάση που μετά ήρθε το δεύτερο γκολ της Μπριζ, τότε θα μπορούσε να ήταν άλλο παιχνίδι.

Είμαι περήφανος για την ομάδα, για ότι έχουμε κάνει. Δεν έγινε ποτέ στον ΠΑΟΚ να παίξει προημιτελικούς μέσα σε τρία χρόνια δύο φορές. Αυτό δίνει αυτοπεποίθηση στον ΠΑΟΚ.

Το επίπεδο στην Ελλάδα δεν είναι το ίδιο με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο ρυθμός, η ένταση, η ταχύτητα των παικτών και των ομάδων στην Ευρώπη δεν είναι ίδια με την Ελλάδα που εδώ παίζει μεγαλύτερο ρόλο το συναισθηματικό κομμάτι.

Έχοντας την εμπειρία στην Ευρώπη πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει για να παλέψουμε για την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα.

Η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για να παίζουμε με το 150% στα παιχνίδια και να παλεύουμε μέχρι τέλους

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ