Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έσοδα ρεκόρ για την ΠΑΕ

Σημαντική αποκάλυψη της FORZA που δείχνει πολλά

PAOK24

Έσοδα ρεκόρ για την ΠΑΕ

Αποκάλυψη της FORZA για το πώς ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μειώσει κατά πολύ τις ζημίες αυτής της χρήσης μέσα στη πανδημία

ΓΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εν καιρώ… πανδημίας και οικονομικά αποτελέσματα σε καιρό πανδημίας. Είναι φανερό ότι πολλά από όσα παρουσιάστηκαν στην τελευταία Γενική Συνέλευση, πέρασαν στα ψιλά και… δεν θα έπρεπε.

Η FORZA έχει ακόμη περισσότερα στοιχεία που φανερώνουν ότι ειδικά σε αυτή τη χρήση Ιούλιος 2020-Ιούνιος 2021, μέσα στην καρδιά της πανδημίας, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατάφερε να αυξήσει τα έσοδά της και να μειώσει κατά πολύ τις ζημίες.

Η οικονομική συνεισφορά του Ιβάν Σαββίδη είναι τεράστια και έχει καταγραφεί (σωστά και δίκαια) πάρα-πάρα πολλές φορές. Από εκεί και πέρα όμως αξίζει και μία επιπρόσθετη ανάλυση σε πολλά άλλα νούμερα που σχετίζονται με τα οικονομικά του ΠΑΟΚ.

ΕΣΟΔΑ 38,9 ΠΟΥ ΦΘΑΝΟΥΝ ΣΤΑ 52

Εδώ είναι το θέμα. Αυτή είναι η πιο σημαντική επιτυχία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Πώς σε καιρό πανδημίας και χωρίς κόσμο στο γήπεδο, τα έσοδα εκτινάχθηκαν σε τέτοια επίπεδα. Η FORZA αποκαλύπτει ότι από το σύνολο των 52 εκατομμυρίων, μόνο τα 13,1 είναι από πωλήσεις παικτών. Τα άλλα 38,9 προέρχονται από επιχορηγήσεις (UEFA-ΕΠΟ) διαφημίσεις, τηλεοπτικά και όλες εκείνες τις ενέργειες που κυρίως η ΠΑΕ έκανε για να αυξήσει τα χρήματα που εισπράττει.

Πρόκειται για πολύ μεγάλο ποσό και τον κύριο λόγο που αυτή η χρήση παρουσίασε τόσο μικρή ζημία.

Προσέξτε διαφορές με τις ζημίες άλλων χρήσεων, όπου υπήρχαν και έσοδα από εισιτήρια:

ΧΡΗΣΗ 2020-2021 ζημίες 3,76 εκ. ευρώ.

ΧΡΗΣΗ 2019-2020 ζημίες 26,9 εκατομμύρια ευρώ

ΧΡΗΣΗ 2018-2019 ζημίες 5,3 εκατομμύρια ευρώ

ΧΡΗΣΗ 2017-2018 ζημίες 20,7 εκ. ευρώ.

ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ

Αίσθηση έκανε το νούμερο που καταγράφηκε για το μπάτζετ του ποδοσφαιρικού τμήματος το οποίο σαφώς και παραμένει υψηλό. Πρόκειται για ποσό 45.146.000 που φυσικά ξεχωρίζει σε σχέση με όλα (σχεδόν) τα άλλα στην Ελλάδα.

Από αυτά τα 43 εκατομμύρια σχετίζονται με τις αμοιβές όλων των στελεχών του ποδοσφαιρικού τμήματος (παίκτες, προπονητές, γιατροί, γυμναστές κτλ) και τα άλλα 2,1 αφορούν άλλα έξοδα που κυρίως έχουν να κάνουν με τις μετακινήσεις που όπως είναι γνωστό περιλαμβάνουν και πάρα πολλά τσάρτερ.

ΟΙ ΑΛΛΕΠΑΛΗΛΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

Και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό από όσα ο ορκωτός ελεγκτής ανέφερε στην έκθεσή του. Ξεκαθάρισε από την πλευρά του ότι μέχρι και τώρα έχουν κλείσει όλοι οι φορολογικοί έλεγχοι στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέχρι και το τέλος του 2017. Και όπως πολλές φορές έχει αναφέρει η FORZA στο ρεπορτάζ της, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ υπόκειται σε ελέγχους πολλές-πολλές-πολλές περισσότερες φορές από κάθε άλλη εταιρία. Οι έλεγχοι είναι αλλεπάλληλοι και ασταμάτητοι και φυσικά δεν έχουν δείξει κάτι τρομερό ή κάποιο σημαντικό λάθος που μπορεί να επιφέρει πρόστιμο ή άλλη παρατήρηση.

Στο τέλος-τέλος αξίζει και πάλι να τονιστεί ότι: Από το 2012 και μετά, επίσημα μέσα από αυξήσεις κεφαλαίου ο Ιβάν Σαββίδης έχει βάλει και έχει μετοχοποιήσει 159 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία με τα πέντε εκατομμύρια που τώρα… άνοιξαν, θα φθάσουν στα 164!

Η διάθεση για την Τούμπα

Η τελευταία ΓΣ διήρκησε περίπου 80 λεπτά. Στα 15-20 από αυτά συζητήθηκε το θέμα ασφάλειας της Τούμπας με αφορμή βεβαίως τα μεγάλα επεισόδια στον αγώνα με τον Άρη. Οι μέτοχοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για το συγκεκριμένο γεγονός, έκαναν πολλές ερωτήσεις και από όσα ανέφερε ο Μάκης Γκαγκάτσης βγήκε ένα κεντρικό συμπέρασμα.

«Καταδικάζουμε όσα έγιναν. Πρέπει να τα αφήσουμε πίσω. Επεισόδια στην Τούμπα έγιναν για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια. Πυρσοί μπαίνουν σε όλα τα γήπεδα του κόσμου. Γίνονται σωματικοί έλεγχοι. Δείτε όμως τι συμβαίνει στη Γαλλία. Θα πάρουμε κάθε μέτρο, για να σταματήσουμε αυτά τα περιστατικά. Δεν είναι κάτι εύκολο».

Ο Γκαγκάτσης γι’ αυτό δεσμεύτηκε: «Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να μην ξανασυμβούν παρόμοια περιστατικά» αλλά… Σε αυτό το αλλά, κρύβεται όλο το νόημα που βγαίνει από την ανάλυση των γεγονότων: «Πάνω απ όλα χρειάζεται η διάθεση του κόσμου για να μην ξαναγίνουν όλα αυτά στο γήπεδο. Εμείς θα κάνουμε ό τι καλύτερο μπορούμε, αλλά πρέπει να υπάρχει και η κατάλληλη διάθεση των φιλάθλων».

Δεν υπάρχει Αυγενάκης…

Είναι γνωστό ότι στον ΠΑΟΚ ακούν… Αυγενάκης και δυσανασχετούν. Ποιος όμως παραξενεύεται γι’ αυτό; Το αντίθετο θα έκανε εντύπωση. Ο αντιπρόεδρος Μάκης Γκαγκάτσης δεν μιλάει δημοσίως συχνά. Όταν όμως το κάνει, βρίσκει πάντα την ευκαιρία να τονίσει ότι δεν αλλάζει άποψη σε σχέση με όσα καταλόγισε στον υφυπουργό εκείνες τις ημέρες του 2020 που η ΕΕΑ επιχείρησε να εμπλέξει τον ΠΑΟΚ στο θέμα πολυϊδιοκτησίας της Ξάνθης για όλη εκείνη την σκευωρία για την οποία χρεώνονται ευθύνες και στον συγκεκριμένο πολιτικό.

«Είναι εχθρός του ΠΑΟΚ. Όσο είναι αυτός στη συγκεκριμένη θέση, έχουμε πρόβλημα με το Καυταντζόγλειο…» είπε και ξαναείπε στη ΓΣ ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ με αποτέλεσμα να προκύψει το ερώτημα: «Και τι θα γίνει από τη στιγμή που η κυβέρνηση εμπιστεύεται αυτόν τον άνθρωπο; Τι λύση θα βρει ο ΠΑΟΚ;»

Αφού τονίστηκε σε όλους τους τόνους ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπλέκει, δεν υποστηρίζει και δεν διαχωρίζει κανένα πολιτικό κόμμα, εκφράστηκε η ξεκάθαρη θέση ότι… «επιθυμούμε να παίξουμε στο Καυταντζόγλειο, με τον Αυγενάκη δεν συζητάμε όμως. Θα δούμε αν το κάνουμε με κάποιο άλλο κυβερνητικό στέλεχος…».

Η ΠΙΟ ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Δύο φορές το χρόνο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανοίγει τις πόρτες της. Σε κάθε ΓΣ καλοκαίρι και χειμώνα (έκτακτη ή τακτική) ο κόσμος του ΠΑΟΚ και οι μέτοχοί του έχουν την ευκαιρία να παραβρεθούν, να ελέγξουν και να επικοινωνήσουν με τη διοίκηση. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι κάτι που συνηθίζεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στον ΠΑΟΚ είναι μία συνήθεια, είναι κάτι που καλύπτεται από τα Μέσα και αυτό αξίζει να τονίζεται.

Πηγή: FORZA

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι ήρθε η ήττα για τον ΠΑΟΚ Β (vid)

Τα καλύτερα στιγμιότυπα από το 0-1 με τον Πανσερραϊκό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ Β, γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη ήττα του στο πρωτάθλημα της Super League 2, με τον Πανσερραϊκό να παίρνει τη νίκη, χάρη στο γκολ του Παντεκίδη, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Δείτε το βίντεο με τα highlights της συγκεκριμένης αναμέτρησης:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δερμιτζάκης: «Διακρίνεται για το ταλέντο του ο ΠΑΟΚ Β»

Ο προπονητής του Πανσερραϊκού μίλησε για την ομάδα του και όχι μόνο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Παύλος Δερμιτζάκης ήταν ικανοποιημένος από τη νίκη του Πανσερραϊκού, ενώ στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ 3, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον ΠΑΟΚ Β... «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Πρώτον γενικά γιατί βγάλαμε σε 25 μέρες, με 8 παιχνίδια σε πολύ υψηλό ρυθμό και δεύτερον, ειδικά για σήμερα γιατί κερδίσαμε μία πολυ καλή ομάδα, που διακρίνεται για στο ταλέντο της, που ξέρει τι ζητάει με έναν πολύ καλό προπονητή. Η προσπάθεια που κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο, απέδωσε καρπούς γιατί κάναμε φάσεις και πετύχαμε το γκολ στο τέλος» είπε ο προπονητής του Πανσερραϊκού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σνάουτσνερ: «Παλέψαμε και ετοιμάζουμε παίκτες»

Ο βοηθός του Πάμπλο Γκαρσία, Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, μίλησε μετά την ήττα του ΠΑΟΚ Β

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στο τέλος, ο Πανσερραϊκός, κατάφερε να επικρατήσει με 0-1 του ΠΑΟΚ Β και να τον οδηγήσει στην τρίτη συνεχόμενη ήττα του στο πρωτάθλημα της Super League 2 με τον Πολωνό να αναφέρει στην κάμερα της ΕΡΤ 3, αρχικά για το παιχνίδι... «Παλέψαμε πάρα πολύ. Το παιχνίδι ήταν πολύ σκληρό. Και οι δύο ομάδες, πρώτα σκέφτηκαν να μη δεχτούν γκολ. Δεν υπήρχαν πολλές φάσεις. Δεν είχαμε κάποιες ξεκάθαρες ευκαιρίες, είχαμε 2-3 προϋποθέσεις για να κάνουμε κάτι. Είναι κρίμα που δεχτήκαμε γκολ στην τελευταία φάση. Έχουμε ψηλά το κεφάλι, τα παιδιά τα έδωσαν όλα. Συνεχίζουμε, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας».

Όσο για τις τρεις σερί ήττες και τη συνέχεια, ο Σνάουτσνερ σημείωσε: «Έχουμε δύσκολα παιχνίδια. Πολλά μαζεμένα παιχνίδια με καλούς αντιπάλους. Στα τελευταια τρία παιχνίδια δε σκοράραμε, αλλά πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο στο κομμάτι του γκολ. Το πρωτάθλημα είναι καλό για τα παιδιά. Είναι αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές και κάνουν τα πρώτα βήματα στο ανδρικό ποδόσφαιρο. Αλλιως είναι Κ19 αλλιώς όταν παίζουν με άνδρες. Βελτιώνονται και ετοιμάζουμε παίκτες για την πρώτη ομάδα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Trending