Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δέκα χρόνια από τον θάνατο του Θωμά Βουλινού: Σημεία της 7ετίας του (vid)

Ένας από τους πλέον αμφιλεγόμενους προέδρους

PAOK24

Δέκα χρόνια από τον θάνατο του Θωμά Βουλινού: Σημεία της 7ετίας του (vid)

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται από τον θάνατο του Θωμά Βουλινού, που έφυγε από τη ζωή στις 10 Ιανουαρίου 2012. Ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ με την πλέον αμφιλεγόμενη διοικητική παρουσία και προσφορά. Ανέλαβε τα ινία του Δικεφάλου το 1989 και παρέδωσε το 1996. Τα επεισόδια στις αναμετρήσεις με την Παρί Σεν Ζερμέν και την ΑΕΚ αποτελούν δυο από τις «μαύρες» σελίδες της θητείας του. Ξεχωριστό κεφάλαιο είναι η απόφασή του να πάρει την ομάδα και να φύγει από το ΟΑΚΑ, κατά τη διάρκεια αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό.

Τα αδέρφια Χασάν, ο Τζούρτζεβιτς, ο Μπότσιεκ, ο Φαν Ρόι είναι μερικοί από τους ξένους που έφερε στη διάρκεια της θητείας, ενώ από τον πάγκο του ΠΑΟΚ πέρασαν μεταξύ άλλων οι Μπλαχιν, Πέτροβιτς, Χάαν, Μπένγκστον. Στις 31 Ιανουαρίου 1996 και ενώ ο κόσμος του ΠΑΟΚ είχε ανακοινώσει συλαλλητήριο στην Καμάρα, έγινε γνωστό πως παραχώρησε τις μετοχές του στους Ορφανό, Καλύβα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΟΚ και το μηδέν στην άμυνα

Σημαντικό σερί αγώνων που δέχονται γκολ οι “ασπρόμαυροι”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ θα δώσει ακόμη ένα σημαντικό παιχνίδι σήμερα, αυτή τη φορά αντιμετωπίζοντας τη Λαμία εκτός έδρας, για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Stoiximan Super League.

Οι "ασπρόμαυροι" θέλουν αποκλειστικά την επιστροφή στις νίκες, έχουν μπροστά τους ένα must-win ματς και το παιχνίδι αυτό, έρχεται σε μία χρονική περίοδο πολύ-πολύ σημαντική για πολλούς λόγους.

Μία παράμετρος που προφανώς έχει τη δική της αξία και σημασία, είναι το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε κανένα από τα 9 πιο πρόσφατα παιχνίδια του! Η τελευταία φορά που κατάφερε να μη δεχθεί γκολ, ήταν στις 3 Μαρτίου, στο εκτός έδρας ματς με τη Λαμία κι έκτοτε σε κάθε αγώνα που έδωσε σε Ελλάδα κι Ευρώπη δέχθηκε τουλάχιστον ένα τέρμα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ 2-0

ΠΑΟΚ - Άρης 0-1

ΠΑΟΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5-1

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-3

ΠΑΟΚ - Λαμία 3-1

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2

Κλαμπ Μπριζ - ΠΑΟΚ 1-0

ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ 0-2

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βρίσκει τον τρόπο ο ΠΑΟΚ

Τι κάνει ο “Δικέφαλος” όταν βρίσκεται στο “Αθανάσιος Διάκος”;

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι στα πλέι οφ της Stoiximan Super League και η προσοχή όλων, είναι στραμμένη στο σημερινό παιχνίδι με τη Λαμία (17:00).

Οι "ασπρόμαυροι" έχουν μπροστά τους ένα must-win παιχνίδι, σε μία έδρα όπου βρίσκουν παραδοσιακά τον τρόπο να πάρουν αυτό που θέλουν.

Παίζοντας στην έδρα της Λαμίας, ο ΠΑΟΚ έχει να επιδείξει μέχρι στιγμής σε 9 αγώνες 8 νίκες και 1 ισοπαλία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

2017/18 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

2018/19 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1 (Super League)

2019/20 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1 (Super League)

2020/21 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

2020/21 Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1 (Κύπελλο)

2021/22 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

2022/23 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-3 (Super League)

2022/23 Λαμία - ΠΑΟΚ 1-5 (Κύπελλο)

2023/24 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Λαμία με έναν στόχο

Σημαντική δοκιμασία για τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Έχει μπροστά του ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι. Έχει μπροστά του μία έξοδο, με ξεκάθαρο στόχο και θα βρει απέναντί του τη Λαμία, θέλοντας να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στο "Αθανάσιος Διάκος" για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Stoiximan Super League.

Ο "Δικέφαλος" θα πρέπει να πάρει το διπλό, αν θέλει να παραμείνει στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, ενώ τη δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκεται στην 3η θέση με 67 βαθμούς, στο -5 από την ΑΕΚ και στο -4 από τον Παναθηναϊκό, έχοντας παίξει κι ένα παιχνίδι λιγότερο. Από την άλλη, η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου δεν κυνηγάει κάτι σε αυτή τη διαδικασία αγώνων και ουσιαστικά παίζει χωρίς άγχος.

Ο Λεωνίδας Βόκολος, δε θα έχει στη διάθεσή του τον Άνταμ Τζανετόπουλο, που έχει συμπληρώσει κάρτες, ενώ από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν ιδιαίτερα ζητήματα.

Όσον αφορά στον ΠΑΟΚ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε τον Γιάννη Κωνσταντέλια να επιστρέφει στην αποστολή, καθώς είχε μείνει εκτός με τον Ολυμπιακό λόγω μιας ίωσης, ενώ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς συμπλήρωσε κάρτες και θα εκτίσει την ποινή του στο σημερινό ματς. Επίσης, στη Θεσσαλονίκη έμειναν οι Νάσμπεργκ, Τσιγγάρας και Τζίμας.

Αναλυτικά, η αποστολή του ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ζ. Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Βιεϊρίνια, Σάστρε, Όττο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Μάρκος Αντόνιο, Κωνσταντέλιας, Μουργκ, Τάισον, Ντεσπόντοφ, Μπράντον και Σαμάτα.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης της ΕΠΣ Ηπείρου. Στο VAR θα βρίσκεται θα είναι ο Ζαμπαλάς (Ηπείρου) και ο Μεϊντάνας (Αχαΐας) AVAR, ενώ βοηθοί ορίστηκαν οι Φωτόπουλος (Αθήνας) και Στάικος (Λάρισας).

Ο αγώνας στη Λαμία θα ξεκινήσει στις 17:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 1, ενώ -φυσικά- θα υπάρχει και live ενημέρωση μέσα από το PAOK24.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ