Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πόσο ΠΑΟΚ είσαι!

Τα στατιστικά παράδοξα της έως τώρα πορείας στο πρωτάθλημα!

PAOK24

Πόσο ΠΑΟΚ είσαι!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βαγγέλης Πάνος

Ο ΠΑΟΚ το απόγευμα της Τετάρτης πέτυχε την δέκατη φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα της Super League Interwetten. Ο Δικέφαλος έχει ακόμα 5 ήττες και μόλις μία ισοπαλία στα 16 παιχνίδια που έχει δώσει και βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 31 βαθμούς και 11 πίσω από την κορυφή.

Παρά τη μέτρια έως τώρα χρονιά με δεδομένο πως ο πήχης είχε μπει ψηλά για ακόμα μία χρονιά τόσο από τη διοίκηση όσο και από τον Ράζβαν Λουτσέσκου, η ομάδα του ΠΑΟΚ πρωταγωνιστεί σε αρκετές από τις στατιστικές κατηγορίες της λίγκας.

Οι «ασπρόμαυροι» διαθέτουν την καλύτερη επίθεση έως τώρα στην κατηγορία, έχοντας σημειώσει 33 τέρματα,. Το εντυπωσιακό είναι πως ο Δικέφαλος του Βορρά είναι στην πέμπτη θέση των τελικών προσπαθειών, πραγματοποιώντας 174, ενώ στη σχετική λίστα προπορεύονται ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Άρης και ο ΟΦΗ, είναι η πιο εύστοχη ομάδα του πρωταθλήματος!

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τις λιγότερες τελικές από κάθε άλλη ομάδα για να βρει δίχτυα και πιο συγκεκριμένα θέλει 5,3 τελικές για να πανηγυρίσει κάποιο γκολ. Ολυμπιακός και ΑΕΚ που βρίσκονται από πάνω του στη βαθμολογία παρουσιάζουν πολύ χειρότερα νούμερα, με τους Πειραιώτες να χρειάζονται 7,1 και την «Ένωση» 6,9.

Μπορεί να υπάρχει δικαιολογημένα στο τραπέζι η συζήτηση για την ποιότητα του ρόστερ της ομάδας, αλλά ο ΠΑΟΚ βρίσκεται ψηλά και σε άλλες κατηγορίες. Είναι πρώτος σε ασίστ με 19, αλλά και στις πάσες με 1156 συνολικά. Ενώ είναι πέμπτος στα γεμίσματα με 120/369.

Στον αντίποδα, ο Δικέφαλος είναι ψηλά στα λάθη, ευρισκόμενος στην τέταρτη θέση 672, ενώ πολύ χαμηλά βρίσκεται στα κλεψίματα, δέκατος στο πρωτάθλημα με μόλις 333, δείγμα της απουσίας εντάσεων στους παίκτες του ΠΑΟΚ.

Παρά το έλλειμμα ποιότητας, αλλά και επιλογών και της έως τώρα μέτρια πορεία, η προσπάθεια του ΠΑΟΚ να παίξει σωστά και να φτάσει μέσω οργανωμένων επιθέσεων στην αντίπαλη περιοχή, αντικατοπτρίζεται και στις παραπάνω κατηγορίες, η δουλειά του Ράζβαν Λουτσέσκου, έστω και με τα λάθη που και ο ίδιος έχει παραδεχτεί γίνεται αντιληπτή. Η ταυτόχρονη παρουσία του Ρουμάνου, αλλά και του Ζοσέ Μπότο στην Τούμπα σε συνδυασμό με τις «ενέσεις» ποιότητας που θα γίνουν στην ομάδα αρχής γενομένης από τη μεταγραφική περίοδο που διανύουμε, δημιουργούν ένα αίσθημα αισιοδοξίας για το δεύτερο μισό της σεζόν, αλλά κυρίως για την επόμενη χρονιά, που θα είναι χρονιά μεγάλων αλλαγών για τον ΠΑΟΚ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο διαιτητής του Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ τα έκανε «μαντάρα» στην Κύπρο!

Η ΑΕΚ Λάρνακας εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον του.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΕΠΟ έκανε γνωστούς τους ορισμούς της ΚΕΔ, για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ και των πλέι άουτ της Stoiximan Super League και στο ντέρμπι της Κυριακής στη Λεωφόρο, ορίστηκε ο 31χρονος Δανός, Μικέλ Ρίντερ. Ο 30χρονος διαιτητής δεν έχει παραστάσεις από ματς που «καίνε» εκτός της πατρίδας του με τον ορισμό του αν μη τι άλλο να «σηκώνει» μεγάλη συζήτηση.

Εάν κοιτάξει κανείς το βιογραφικό του θα καταλάβει πολύ γρήγορα πως είναι αρκετά άπειρος για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι σαν αυτό που καλείται να διευθύνει την Κυριακή (31/3, 18:00). Άλλωστε, πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 4 Μαρτίου, η Κυπριακή Ομοσπονδία τον όρισε να διευθύνει το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ Λάρνακας και τον Άρη Λεμεσού, το οποίοι έληξε 1-1 για το Κυπριακό πρωτάθλημα.

Ο Δανός έκανε το παιχνίδι... μπάχαλο με τους γηπεδούχους να βγάζουν μάλιστα ανακοίνωση εναντίον του μετά τη λήξη του αγώνα.

«Κύριε Ρέντερ δεν σε ξεχάσαμε, έχεις και εσύ τις ευθύνες σου…»

Μετά τη λήξη του πρώτου 45λέπτου αποχώρησε για τα αποδυτήρια με τους οπαδούς των γηπεδούχων να τον αποδοκιμάζουν έντονα για τις αποφάσεις του στον πειθαρχικό έλεγχο. Πιο συγκεκριμένα εξέφραζαν τα παράπονα τους για το γεγονός ότι δεν έδειξε ποτέ δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μουσούντα για φάουλ σε βάρος ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. 

Μάλιστα, μετά το σφύριγμα της λήξης οι γηπεδούχοι εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία ανέφεραν τα εξής: «Κύριε Mikkel Redder μην νομίζεις ότι σε ξεχάσαμε. Έχεις και εσύ τις ευθύνες σου. Ο Μεσσίνα σε έφερε από τη Δανία για να δείχνεις αυτά που γίνονται και όχι ότι θέλεις εσύ. Την 2η κίτρινη του Μουσούντα την αγνόησες, ενώ είχες άψογη οπτική επαφή της φάσης. Πως γίνεται να δίνεις το φάουλ και η κάρτα να μην βγαίνει; Μας κοροϊδεύεις; Γιατί σε φέρνουν τότε στην Κύπρο; Έχεις και εσύ ευθύνες και κάποιος πρέπει να σου τις υποδείξει. Διαιτητές δεν είμαστε αλλά δεν θέλεις και πτυχίο για τους βασικούς κανονισμούς (βλ. υποσχόμενη επίθεση). Και καλή επιστροφή στη Δανία».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δημάτος: ««Δεν τίθεται θέμα αλλαγής του τελικού στην OPAP Arena»

Όσα ανέφερε σε δηλώσεις του ο σύμβουλος media της UEFA

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ακόμη μία διάψευση για το ενδεχόμενο να αλλάξει η έδρα του τελικού του Conference League από τον σύμβουλο media της UEFA, Ανδρέα Δημάτο. Ο Ανδρέας Δημάτος μίλησε στην «Καθημερινή» για το νέο format των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και όταν η κουβέντα πήγε στο ενδεχόμενο αλλαγής έδρας του τελικού και στο αν υπάρχει plan b σε περίπτωση που Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προκριθούν σ' αυτόν, ήταν ξεκάθαρος.

«Από πλευράς UEFA δεν υπάρχει θέμα, κάποιο πρόβλημα που να προκύπτει από την παρουσία του ΠΑΟΚ ή του Ολυμπιακού στον τελικό της "OPAP Arena". Κατά το παρελθόν, μπορεί να είχαν υπάρξει τέτοιες δυσκολίες σε τελικούς, αλλά αλλαγή έδρας δεν θυμάμαι να έχει γίνει», ήταν η απάντηση του Ανδρέα Δημάτου σε ερώτηση για το «αν υπάρχει Plan Β από την UEFA για ένα τέτοιο… εκρηκτικό ενδεχόμενο: δύο ελληνικές ομάδες στην έδρα μιας τρίτης;».

Ταυτόχρονα, ο Δημάτος αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις Ζάετς, ο οποίος είχε πει πως «αν η Ντιναμό Ζάγκρεμπ πήγαινε στον τελικό, αυτός θα γινόταν στην Τσεχία».

«Αυτό δεν ισχύει. Ο κ. Ζάετς το είπε από μόνος του», είπε και πρόσθεσε: «Για την UEFA, θέμα αλλαγής του τελικού του Conference League στην Opap Arena δεν υπάρχει και πιστεύω ότι και για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι πάρα πολύ άσχημο να δημιουργηθεί το οποιοδήποτε ζήτημα και να μη φιλοξενηθεί ο τελικός στην Ελλάδα, ακριβώς επειδή θα συμμετάσχει ελληνική ομάδα –και μακάρι να συμμετάσχει– σε γήπεδο άλλης ελληνικής ομάδας. Ας σκεφτούμε πόσοι τελικοί έχουν γίνει αντίστοιχα σε έδρα άλλης ομάδας από την ίδια χώρα και πανηγυρίζει Κύπελλο ομάδα που δεν είναι δικό της το γήπεδο. Γιατί να μην μπορούμε στην Ελλάδα να διοργανώσουμε μια τέτοια γιορτή; Όπως και να ‘χει, για την UEFA δεν υπάρχει θέμα αλλαγής έδρας του τελικού».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Τα νεότερα για Μπάμπα ενόψει Λεωφόρου

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι διεθνείς επέστρεψαν, η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο συνεχίζεται στη Νέα Μεσημβρία.

Η τακτική προσέγγιση του επικείμενου αγώνα στη Λεωφόρο βρέθηκε για άλλη μία μέρα στο προσκήνιο, με τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο να δουλεύουν μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια. Ο Μπάμπα έκανε ατομικό στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ υποβλήθηκε σε θεραπεία.

Την Παρασκευή (29.03) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ